-
-
@lap said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
@yem said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
κλιμακοστάσιο
Γιέ του, μόνωση στο σπίτι έχεις βάλει;
Πέρυσι σκάλωσε η δουλειά γιατί άργησα να το πάρω απόφαση να μπω στο εξοικονομώ και όταν ήρθε η μηχανικός μου έκανε τα μούτρα κρέας.
Δεν μπορώ να κάνω θερμοπροσοψη παρά μόνο σε λίγα μέτρα της πρόσοψης του πάνω ορόφου.
Οπότε σαν μόνωση μπορώ μόνο ταράτσας.
Αν ανοίξει το πρόγραμμα και συμφέρει θα την κάνω φέτος αλλιώς θα κάνω κάτι μερεμέτια εξωτερικά σε σοβάδες φέτος και του χρόνου μόνωση -
Το 35-40% της ζέστης χάνεται από το ταβάνι!!!!
Τι υλικά βρήκες για μονωση; Το πάχος είναι το θέμα;Αν κάνεις βαριά μονωση ταράτσας και βάλεις και φωτοβολταϊκά τότε θα μειώσεις εντυπωσιακά τους λογαριασμούς σου. Θα κάνεις σχετικά γρήγορα απόσβεση πιστεύω.
Απλά για την μονωση ταράτσας και τα φωτοβολταϊκά πρέπει να μπορεί να το σηκώνει στατικά το σπίτι. Θα στα πει ο μηχανικός.
-
Από υλικά έχω δει αυτές με αφρό μπετόν για να δώσω και ρήση καλύτερη να μην κρατάει νερά και μετά στρώσιμο με κάποιο ανθεκτικό υλικό όπως πλακάκι γιατί κάνω χρήση στην ταρατσα με bbq στην πέργκολα οπότε θέλω κάτι να αντέχει. Σίγουρα αυτά θα τα ελέγξει η μηχανικός και θα προτείνει ανάλογα.
-
Ωραία να μας πεις τιμές το m².
Ρουφ Γκάρντεν ο Γιέ του. Ωραίος.... εγκρίνω
-
-
Τελικά η καινούρια επιδότηση για τα φωτοβολταϊκά θα είναι μόνο για υβριδικά συστήματα με μπαταρίες και όχι για net metering?
-
Τελικά η καινούρια επιδότηση για τα φωτοβολταϊκά θα είναι μόνο για υβριδικά συστήματα με μπαταρίες και όχι για net metering?
ακουγέται οτι θα πρέπει να έχεις και συστήμα αποθήκευση ενέργειας.
Αυτό σε γενικές γραμμές εκτινάσει το κόστος καθώς θα πρέπει να προσθέσεις ένα πολύ καλό inverter και μια μπαταρία κατα προτίμηση LiFePO4 πχ BYD.
Σε γενικές γραμμές σου διπλασιάζει το κόστος . -
Μωρέ ας το διπλασιάζει αλλά να είναι κάτι λειτουργικό, αυτά που βλέπω σε νορμάλ κόστος είναι για κάνα τροχόσπιτο αντε και για καμιά εξοχική κατοικία χωρίς πολλές απαιτήσεις.
Έστω και έβαλες μπαταρίες, το πλυντήριο ρούχων - πιάτων /θερμοσίφωνα / 3 a/c ταυτόχρονα / δεν πρόκειται να τα σηκώσουν οι μπαταρίες οπότε Μουφα επένδυση.
Δεν μπορώ να καταλάβω για δεν βάζουν απλά Φωτοβολταϊκα για net metering σε πρόγραμμα... -
Μωρέ ας το διπλασιάζει αλλά να είναι κάτι λειτουργικό, αυτά που βλέπω σε νορμάλ κόστος είναι για κάνα τροχόσπιτο αντε και για καμιά εξοχική κατοικία χωρίς πολλές απαιτήσεις.
Έστω και έβαλες μπαταρίες, το πλυντήριο ρούχων - πιάτων /θερμοσίφωνα / 3 a/c ταυτόχρονα / δεν πρόκειται να τα σηκώσουν οι μπαταρίες οπότε Μουφα επένδυση.
Δεν μπορώ να καταλάβω για δεν βάζουν απλά Φωτοβολταϊκα για net metering σε πρόγραμμα...Από όσο έχω καταλάβει υπάρχουν δυο προβλήματα
α) Η διαθεσιμότητα του ηλεκτροχώρου σε πολλές περιοχές με αποτέλεσμα ο ΔΕΔΔΗΕ να μην δίνει δυνατόητα νετμετερινγκ
β)Υπάρχει πρόβλημα διαθεσιμότητας ενέργεια το διάστημα 6-9 το βράδυ όπου δεν λειτουργούν τα φωτοβολταικά και πέφτει η απόδοση των ανεμογεννήτριων.Με αυτό το πρίσμα μια εγκατάσταση με μπαταρίες μπορεί να διευκολύνει την κατάσταση το επίμαχο διάστημα. η καλή μπαταρία BYD 10.2 Kw έρχεται κοντα στα 6,000 και ένας καλός inverter SMA γυρω στα 2500. Βάλε και το κόστος του φωτοβολταικού ανάλογα με την ισχυ του.
-
Ε όχι αν δεν μπορείς να μπεις σε net metering. Αρχίζει και χαλάει το πράγμα. Μήπως να ψάξεις αν δεν δέχεται ο ΔΕΔΔΗΕ, να μπεις στα πρόγραμματα των φωτοβολταϊκών πάρκων που κατασκευάζουν οι πάροχοι;
-
Ε όχι αν δεν μπορείς να μπεις σε net metering. Αρχίζει και χαλάει το πράγμα. Μήπως να ψάξεις αν δεν δέχεται ο ΔΕΔΔΗΕ, να μπεις στα πρόγραμματα των φωτοβολταϊκών πάρκων που κατασκευάζουν οι πάροχοι;
Μη ψάχνετε το netmetering... θα αλλάξει κάποια στιγμή και θα σας μείνει στο χέρι, περιμένοντας να κάνετε απόσβεση.
Όποιος μπορεί ας δει για πλήρη αυτονομία. (προφανώς κυρίως προάστια και επαρχία) -
Δεν κάνεις συμβόλαια;;; Έχω την αίσθηση ότι η φάση είναι όποιος προλάβει από τους πρώτους θα είναι τυχερός. Όπως και σε κάθε επένδυση, οι πρώτοι κερδιζουν
Η αυτονομία έχει θέμα με τις μπαταρίες. Συνεχώς πρέπει να τις προσεχείς ώστε να λειτουργούν σωστά, υπάρχουν και συστήματα που τις φροντίζουν αλλά γενικά θέλουν νωρίτερα από το τυπικό αλλαγή.
-
@antonakis said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Μη ψάχνετε το netmetering... θα αλλάξει κάποια στιγμή και θα σας μείνει στο χέρι, περιμένοντας να κάνετε απόσβεση.
Όποιος μπορεί ας δει για πλήρη αυτονομία. (προφανώς κυρίως προάστια και επαρχία)Προφανώς τα υπάρχοντα συμβόλαια 25ετίας , θα πρέπει να τηρηθούν. Το μόνο που μπορεί να σου κάνει είναι να σου αυξήσει τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις. Ελλάδα είναι μπορεί οι ρυθμιζόμενες 6-9 λόγω φορτίου του δικτύου να είναι μεγάλες.
-
Εγώ πάντως είδα ΚΑΙ αυτό, αύριο θα πάρω τηλέφωνο να μάθω λεπτομέρειες γιατί αν είναι έτσι τότε συμφέρει
ΠΡΟΣΟΧΗ! Η αναμενόμενη ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ θα αφορά φωτοβολταϊκά NET METERING ΜΕ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ και ΟΧΙ ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ!
-
Εγώ πάντως είδα ΚΑΙ αυτό, αύριο θα πάρω τηλέφωνο να μάθω λεπτομέρειες γιατί αν είναι έτσι τότε ισχύει
ΠΡΟΣΟΧΗ! Η αναμενόμενη ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ θα αφορά φωτοβολταϊκά NET METERING ΜΕ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ και ΟΧΙ ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ!
κατα 99% θα είναι έτσι. Περιμένουμε τον οδηγό τις επόμενες ημέρες θα είχα βάλει ήδη αλλά εαν η επιδότηση για αποθήκευση ενέργειας ειναι αρκετά υψηλή θα προτιμήσω αποθήκευση ενέργειας + netmetering.
Προσοχή μπορεί ο ΔΕΔΗΕ να αρνηθεί ηλεκτροχώρο και να σου δώσει netmetering με zero feed in
-
@george1977 said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
.Προσοχή μπορεί ο ΔΕΔΗΕ να αρνηθεί ηλεκτροχώρο και να σου δώσει netmetering με zero feed in
Μίλα πιο όμορφα... netmetering/zero feed in / batteries... Πππφφφ
-
Μίλησα με μια εταιρεία και ακόμα περιμένουν διευκρινήσεις, ακόμα δεν είναι τίποτα σίγουρα. Ακούγεται ότι ίσως διαφέρει το ποσοστό επιδότησης ανάλογα αν είναι μόνο για φωτοβολταϊκά για netmetering ή για φωτοβολταϊκά με μπαταρίες για netmetering,, στην πρώτη περίπτωση ίσως 25% και 50% στην δεύτερη.
Από του χρόνου? -
Μίλησα με μια εταιρεία και ακόμα περιμένουν διευκρινήσεις, ακόμα δεν είναι τίποτα σίγουρα. Ακούγεται ότι ίσως διαφέρει το ποσοστό επιδότησης ανάλογα αν είναι μόνο για φωτοβολταϊκά για netmetering ή για φωτοβολταϊκά με μπαταρίες για netmetering,, στην πρώτη περίπτωση ίσως 25% και 50% στην δεύτερη.
Από του χρόνου?Θα ξεκαθαριστεί κατά τον Ιανουάριο λίγο πριν να βγουν οι επιδοτήσεις... Πάντα έτσι κάνουν
-
Έτσι μου είπαν και εμένα, λογικά θα πάει για Απρίλη το πρόγραμμα εκτός και αν θέλουν να κάνουν κάτι προεκλογικά
Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα