-
Γειά σας,
δυστυχώς κατά την αλλαγή ελαστικού(σκίστηκε κάπου και έχασε όλο τον αέρα)έσπασε ο γρύλλος μόλις είχα βγάλει τη ρόδα.Από λάθος δικό μου,είχα ξεχάσει να βάλω τρίποδο και έσκασε στην άσφαλτο.Τι κίνδυνοι υπάρχουν και τι να πω να κοιτάξουν αύριο στο συνεργείο?Μάλλον η δισκόπλακα δεν θα τη γλιτώσει επειδή βρήκε στην άσφαλτο και ποιός ξέρει τι ακόμα... -
Πρώτη φορά ακούω να σπάει γρύλος. Τρίποδο και εγώ δεν βάζω όταν χρειαστεί να αλλάξω λάστιχο,όπως και το 99,99% τον οδηγών,οπότε δεν θεωρώ ότι έκανες κάτι λάθος,εκτός και αν το έδαφος δεν ήταν επίπεδο.
Λογικά αν κάτι έχει πάθει ζημιά,αυτά είναι η δισκοπλακα και το μουαγε. -
@ggab said in Πτώση οχήματος:
Πρώτη φορά ακούω να σπάει γρύλος. Τρίποδο και εγώ δεν βάζω όταν χρειαστεί να αλλάξω λάστιχο,όπως και το 99,99% τον οδηγών,οπότε δεν θεωρώ ότι έκανες κάτι λάθος,εκτός και αν το έδαφος δεν ήταν επίπεδο.
Λογικά αν κάτι έχει πάθει ζημιά,αυτά είναι η δισκοπλακα και το μουαγε.Σε ευθεία το είχα με δεμένο χειρόφρενο(και 1η μέσα).
Σε μιά φάση ο γρύλλος έκανε ένα "κραακ" και κόπηκε στα δυο.
Δισκόπλακες και μουαγιέ πάνε σετ πάντα(δεν γίνεται να αλλάξεις 1 δισκόπλακα πρέπει να αλλαχτούν και οι 2).
Το χειρότερο είναι ότι οι δισκόπλακες έχουν μόλις 23000 χλμ και τα τακάκια μόλις 5000 χλμ... -
Έτυχε και σε φίλο να σπάσει ο γρύλος που αλλάζαμε μαζί λάστιχο και ευτυχώς δεν έπαθε κάτι το αμάξι που έσκασε κάτω. Ίσως είσαι και εσύ τυχερός..
-
Βάζουμε το ζαντολαστιχο πάντα κάτω από το μασπιε αν δεν έχουμε τρίποδο. Άλλαξε δισκοπλακα και βλέπεις.εσκασε απότομα κάτω ή σιγά σιγά?
-
@w202-amg said in Πτώση οχήματος:
Βάζουμε το ζαντολαστιχο πάντα κάτω από το μασπιε αν δεν έχουμε τρίποδο. Άλλαξε δισκοπλακα και βλέπεις.εσκασε απότομα κάτω ή σιγά σιγά?
Κάπου ενδιάμεσα...ούτε απότομα να κάνει δυνατό μπαμ ούτε σιγά σιγά...
-
Χαχα αυτό ακριβώς.. Με το που έβγαλα τη ρόδα σπάει ο γρύλος που χειριζόταν ο φίλος και δε προλάβαμε να κάνουμε κιχ
Παρτο κάτω το clk
-
@mastoras78 said in Πτώση οχήματος:
Χαχα αυτό ακριβώς.. Με το που έβγαλα τη ρόδα σπάει ο γρύλος που χειριζόταν ο φίλος και δε προλάβαμε να κάνουμε κιχ
Παρτο κάτω το clk
Της μερκ ο γρύλος? Ο κλασσικός παλιός , κάθετος που έμπαινε μέσα σε τρύπα στο μασπιε? -
Ενας πτυσσόμενος ήταν εργοστασιακός. Άνοιξε σα γαρύφαλλο..
-
@mastoras78 said in Πτώση οχήματος:
Ενας πτυσσόμενος ήταν εργοστασιακός. Άνοιξε σα γαρύφαλλο..
Ναι οι νεότεροι, όντως τραγικοί
-
Ευτυχώς που δεν έχω γρύλο και ρεζέρβα δηλαδή !
-
@nolimit14 said in Πτώση οχήματος:
Γειά σας,
δυστυχώς κατά την αλλαγή ελαστικού(σκίστηκε κάπου και έχασε όλο τον αέρα)έσπασε ο γρύλλος μόλις είχα βγάλει τη ρόδα.Από λάθος δικό μου,είχα ξεχάσει να βάλω τρίποδο και έσκασε στην άσφαλτο.Τι κίνδυνοι υπάρχουν και τι να πω να κοιτάξουν αύριο στο συνεργείο?Μάλλον η δισκόπλακα δεν θα τη γλιτώσει επειδή βρήκε στην άσφαλτο και ποιός ξέρει τι ακόμα...99.9% δεν έπαθε τιποτα
-
Γειά σας,
δυστυχώς κατά την αλλαγή ελαστικού(σκίστηκε κάπου και έχασε όλο τον αέρα)έσπασε ο γρύλλος μόλις είχα βγάλει τη ρόδα.Από λάθος δικό μου,είχα ξεχάσει να βάλω τρίποδο και έσκασε στην άσφαλτο.Τι κίνδυνοι υπάρχουν και τι να πω να κοιτάξουν αύριο στο συνεργείο?Μάλλον η δισκόπλακα δεν θα τη γλιτώσει επειδή βρήκε στην άσφαλτο και ποιός ξέρει τι ακόμα...Αν δεν έχει ορατό ράγισμα στη δισκοπλακα ή τρέμουλο στο φρενάρισμα, εγώ δε θα ασχολιομουν παραπάνω.
-
Τέλος καλό όλα καλά!Ελέγχτηκε χτες και δεν έπαθε το παραμικρό!
-
Τέλος καλό όλα καλά!Ελέγχτηκε χτες και δεν έπαθε το παραμικρό!
Ούτε μια μικρή διάσειση;
-
Τώρα θυμήθηκα, έναν απαράδεκτο γρύλλο που είχε ένα ibiza φίλου, που με πιάνει ανατριχίλα όταν τον φέρνω στο νου.
Ήταν με ένα πόδι, και δεν ενέπνεε καμία εμπιστοσύνη.Το είχε σηκώσει, και τον έβριζα να βγει από κάτω! -
Πολύ καλό, δεν το είχα σκεφτεί.
-
Τραγικό. Με τον ίδιο τρόπο σκοτώθηκε ένας συνάνθρωπος μας πριν λίγο.
Ούτε είχε περάσει απο το μυαλό μου, ότι σπάνε τόσο εύκολα οι γρύλοι. Στο βίντεο φαίνεται πως κάποιος είχε βάλει τη ρόδα κάτω απο το αμάξι πάντως (ίσως βέβαια μετά το ατύχημα)
-
@sphinxgr said in Πτώση οχήματος:
Τραγικό. Με τον ίδιο τρόπο σκοτώθηκε ένας συνάνθρωπος μας πριν λίγο.
Ούτε είχε περάσει απο το μυαλό μου, ότι σπάνε τόσο εύκολα οι γρύλοι. Στο βίντεο φαίνεται πως κάποιος είχε βάλει τη ρόδα κάτω απο το αμάξι πάντως (ίσως βέβαια μετά το ατύχημα)
Δεν είναι παράλογο.
Όταν δουλεύουμε μόνοι μας στο αμάξι και πρέπει να μπούμε από κάτω φροντίζουμε για την ασφάλειά μας. Εγώ όταν το σήκωνα μόνος, έβαζα τριποδάκια ΚΑΙ ξύλινους τάκους, ο γρύλος ήταν μόνο για το σήκωμα. -
Όταν αγοράζουν γρύλους από τα LIDL με 30euro λογικό είναι να υπάρχουν τέτοια περιστατικά.
Πόσοι άραγε θα πάνε να αγοράσουν γρύλο π.χ. της FACOM με 300euro;
Πτώση οχήματος