-
Καλησπέρα σε όλους! Μια ερώτηση: επιτρέπεται το παρκάρισμα μπροστά σε είσοδο πολυκατοικιας; Δεν αναφέρομαι μπροστά σε είσοδο γκαράζ αλλά μπροστά από την πόρτα της πολυκατοικιας κατα μηκος του πεζοδρομιου που μπαινοβγαινουν οι ενοικοι. Άκουσα σήμερα ότι απαγορεύεται γιατί μπορεί πχ να χρειαστεί να έρθει ασθενοφόρο κλπ. Αλλα εδω ακομη και σε γκαραζ επιβαλλεται να υπαρχει πινακιδα που λεει απαγορευεται η σταθμευση.Αν είναι όμως έτσι τότε πως εδώ Αθήνα που μένω εγώ δεν υπάρχει το παραμικρό κενό στο πεζοδρόμιο; Έχει κάποιος της σχετική νομοθεσια; Ευχαριστώ πολύ εν των προτέρων.
-
Δεν έχω ακούσει ποτέ κάτι σχετικό. Αν ήταν έτσι δεν θα έπρεπε να υπάρχει αυτοκίνητο σταθμευμένο μπροστά απο καμία είσοδο σπιτιού. Παντού υπάρχει πιθανότητα να χρειαστεί η προσέγγιση ασθενοφόρου.
Εκτός και αν είναι κανένας νόμος του 40' που φυσικά έχει χαθεί στο χρονοντούλαπο! -
Αν υπάρχει πεζοδρόμιο με αρκετό πλάτος για διέλευση-διαφυγη πεζών δεν νομίζω να υπάρχει θέμα.
Εγώ μένω σε επαρχιακή πόλη σε ένα αδιέξοδο στενό με κατοικίες, στο δρόμο δεν υπάρχει πεζοδρόμιο... ήρθε ένας λατρεμένος γείτονας μια μέρα και το άφησε μπροστά στην πόρτα του κήπου και σχεδόν κολλητά στον μαντρότοιχο... κάλεσα την τροχαία και του "εξήγησε" ότι αυτό που έκανε απαγορεύεται. -
Χρειάζεται νόμος για να εφαρμόσεις κάτι που άπτεται της κοινής λογικής? Αν παρκάρεις μπροστά σε είσοδο μεν αλλά 3-4 μέτρα μακριά προφανώς και δεν τρέχει κάτι αλλά έχω δει να παρκάρει κάποιος τόσο κοντά που αν ήσουν λίιιγο παχουλός δεν έμπαινε ούτε έβγαινε κανείς από την πολυκατοικία. Χρειάζεται και για αυτό να βάζουμε σήματα? Σε λίγο θα καταντήσουμε Λονδίνο όπου η μόνη πινακίδα που δεν βλέπεις είναι ότι απαγορεύεται το απαγορεύεται....
-
Κι εγώ μια μέρα ήρθα αντιμέτωπος με ένα αυτοκίνητο παρκαρισμένο στο πεζοδρόμιο τόσο κοντά στην πόρτα, που κάθησα στο καπώ για να ξεκλειδώσω.
Απλά είναι γαϊδουριά, όχι παρανομία.
-
Αναφέρομαι σε δρόμο που έχει πεζοδρόμιο και εννοείται δεν το βάζεις πάνω στο πεζοδρόμιο αλλά παράλληλα με το πεζοδρόμιο αφήνοντας αρκετό χώρο από τον μπροστινό για διέλευση πεζών. Άρα το αμάξι έχει απόσταση από την πόρτα και ότι και να γίνει οι ένοικοι μπορούν να βγουν από την πολυκατοικία και να φύγουν. Δεν μιλάμε για κοινή λογική όταν αυτός που σου κάνει την παρατήρηση έχει το ύφος ότι μαζί με το διαμέρισμα του αγόρασε και το δρόμο και είναι ο ίδιος τύπος που βάζει καρεκλάκι, κώνους κλπ κλπ για να μην του πάρουν την θέση στο δρόμο.
-
@driver-0 said in παρκινγκ μπροστά σε είσοδο πολυκατοικιας:
Αναφέρομαι σε δρόμο που έχει πεζοδρόμιο και εννοείται δεν το βάζεις πάνω στο πεζοδρόμιο αλλά παράλληλα με το πεζοδρόμιο αφήνοντας αρκετό χώρο από τον μπροστινό για διέλευση πεζών. Άρα το αμάξι έχει απόσταση από την πόρτα και ότι και να γίνει οι ένοικοι μπορούν να βγουν από την πολυκατοικία και να φύγουν. Δεν μιλάμε για κοινή λογική όταν αυτός που σου κάνει την παρατήρηση έχει το ύφος ότι μαζί με το διαμέρισμα του αγόρασε και το δρόμο και είναι ο ίδιος τύπος που βάζει καρεκλάκι, κώνους κλπ κλπ για να μην του πάρουν την θέση στο δρόμο.
Πάρε την τροχαία τότε μια ημέρα να του εξηγήσει το πόσο κοστίζει το πρόστιμο για παράνομη κατάληψη οδοστρώματος...
-
Έχουμε μηχανικούς που θα απαντήσουν αλλά ναι νομίζω κανονικά πρέπει να υπάρχει κενό όπως και στις γωνίες των πεζοδρομίων για να περάσεις απέναντι
-
-
@dimmad said in παρκινγκ μπροστά σε είσοδο πολυκατοικιας:
Τί απ'όλα αυτά τηρείται στο Κανιβαλισταν;;;;;
-
@kkostask said in παρκινγκ μπροστά σε είσοδο πολυκατοικιας:
Χρειάζεται νόμος για να εφαρμόσεις κάτι που άπτεται της κοινής λογικής? Αν παρκάρεις μπροστά σε είσοδο μεν αλλά 3-4 μέτρα μακριά προφανώς και δεν τρέχει κάτι αλλά έχω δει να παρκάρει κάποιος τόσο κοντά που αν ήσουν λίιιγο παχουλός δεν έμπαινε ούτε έβγαινε κανείς από την πολυκατοικία. Χρειάζεται και για αυτό να βάζουμε σήματα? Σε λίγο θα καταντήσουμε Λονδίνο όπου η μόνη πινακίδα που δεν βλέπεις είναι ότι απαγορεύεται το απαγορεύεται....
Σχετικά με αυτό, έτσι ορίζεται από τη νομοθεσία. Πριν κάτι χρόνια με είχε κλείσει ένα αυτοκίνητο στην αυλή του εξοχικού, κλήθηκε η Τροχαία και το πρώτο πράγμα που έδειξε όταν ήρθε ήρθε ήταν η σχετική νομοθεσία.
-
Σχετικά με αυτό, έτσι ορίζεται από τη νομοθεσία. Πριν κάτι χρόνια με είχε κλείσει ένα αυτοκίνητο στην αυλή του εξοχικού, κλήθηκε η Τροχαία και το πρώτο πράγμα που έδειξε όταν ήρθε ήρθε ήταν η σχετική νομοθεσία.
Επειδή δεν κατάλαβα...
Ποιός έδειξε σε ποιόν τη σχετική νομοθεσία?
Η Τροχαία σε εσένα?
Η Τροχαία σε αυτόν που σας είχε κλείσει?
-
Διέσχζα πεζός το στενό δίπλα στα Goodys στους Αμπελόκηπους, και βλέπω δυο πλαστικές καρέκλες στον δρόμο, για καβάτζα θέσης πάρκινκ.
Τις ανεβάζω πάνω στο πεζοδρόμιο και φεύγω.
Επιστρέφοντας, βλέπω δυο άτομα (επιβάτες αυτοκινήτου που πάρκαρε εκεί) να προσπαθούν να εξηγήσουν στον εξυπνάκια, πως οι καρέκλες ήταν ήδη στο πεζοδρόμιο και δεν τις ανέβασαν αυτοί! -
@antoniokon said in παρκινγκ μπροστά σε είσοδο πολυκατοικιας:
Επειδή δεν κατάλαβα...
Ποιός έδειξε σε ποιόν τη σχετική νομοθεσία?
Η Τροχαία σε εσένα?
Η Τροχαία σε αυτόν που σας είχε κλείσει?
Η Τροχαία την έδειξε σε εμένα. Αυτός που μας είχε κλείσει δεν ήταν εκεί, μόνο το αμάξι του είχε αφήσει.
-
@bassstarlet said in παρκινγκ μπροστά σε είσοδο πολυκατοικιας:
Διέσχζα πεζός το στενό δίπλα στα Goodys στους Αμπελοκήπους, και βλέπω δυο πλαστικές καρέκλες στον δρόμο, για καβάτζα θέσης πάρκινκ.
Τις ανεβάζω πάνω στο πεζοδρόμιο και φεύγω.
Επιστρέφοντας, βλέπω δυο άτομα (επιβάτες αυτοκινήτου που πάρκαρε εκεί) να προσπαθούν να εξηγήσουν στον εξυπνάκια, πως οι καρέκλες ήταν ήδη στο πεζοδρόμιο και δεν τις ανέβασαν αυτοί!Δικός μου είσαι και εσύ. Ξαφνικά θα μας την παίξουν και δεν θα ξέρουμε από που μας ήρθε
παρκινγκ μπροστά σε είσοδο πολυκατοικιας