-
Δεν είναι σωστό το url
-
Αμα πατησουσες μια μπλε γραμμη που γραφει chronismos-kinetera θα σου εβγαζε αυτο
Χρονισμός είναι ο συντονισμός τις κίνησης του εμβόλου με την κίνηση των βαλβίδων.
Για να εξασφαλιστεί ο συντονισμός αυτός της κίνησης του στροφαλοφόρου πάνω στον οποίο πιάνει το έμβολο μέσω του διωστήρα, θα πρέπει να συνδυαστεί με την κίνηση του εκκεντροφόρου, ο οποίος ανοίγει και κλείνει τις βαλβίδες σε τέτοια σημεία του κύκλου λειτουργίας, ώστε επιτυγχάνεται η σωστή λειτουργία του κινητήρα.
Ο συνδυασμός κίνησης στροφαλοφόρου-εκκεντροφόρου πραγματοποιείται με μια μετάδοση κίνησης μέσω δύο και σπανίως τριών οδοντοτροχών που ονομάζονται οδοντοτροχοί(γρανάζια) χρονισμού -
Μήπως αυτό να έχει κ σχέση στο ότι όταν κάθεσαι μέσα εν ώρα ρελαντί τρέμει ελαφρά θα το κοιτάξω
-
Καλησπέρα και πάλι καλή χρονιά. Σήμερα το είδε μάστορας στην Αθήνα και είδαμε συμπίεση σε όλους τους κύλινδρους είχε 13 είπε είναι μια χαρά, είδαμε πολλαπλασιαστές μπουζί μια χαρά. Το επόμενο βήμα είναι να δούμε τον αισθητήρα λ τον οποίο τον αλλαξα πριν 7.000 χλμ σε ngk ενώ πριν είχε από την μάνα του και μάλλον δε λειτουργεί σωστά χωρίς να ανάβει τσεκ. μετά κοιτάμε για καθαρισμό μπεκ.
Έβαλα 100αρα με άδειο ρεζερβουάρ τα πυρακια ακόμα βαράνε... Για να δούμε θα φτιάξει με τον αισθητήρα λ χλωμό το κόβω. Τι πιστεύετε? -
@gianniscfa97 said in πυρακια απο βενζινη; τι κανουμε;:
Καλησπέρα και πάλι καλή χρονιά. Σήμερα το είδε μάστορας στην Αθήνα και είδαμε συμπίεση σε όλους τους κύλινδρους είχε 13 είπε είναι μια χαρά, είδαμε πολλαπλασιαστές μπουζί μια χαρά. Το επόμενο βήμα είναι να δούμε τον αισθητήρα λ τον οποίο τον αλλαξα πριν 7.000 χλμ σε ngk ενώ πριν είχε από την μάνα του και μάλλον δε λειτουργεί σωστά χωρίς να ανάβει τσεκ. μετά κοιτάμε για καθαρισμό μπεκ.
Έβαλα 100αρα με άδειο ρεζερβουάρ τα πυρακια ακόμα βαράνε... Για να δούμε θα φτιάξει με τον αισθητήρα λ χλωμό το κόβω. Τι πιστεύετε?Εφόσον πρόκειται για σύγχρονο μοτέρ η ρύθμιση προπορειας ανάφλεξης-avans είναι μια μεταβλητή η οποία καθορίζεται από την ECU. Προφανώς κάποιος αισθητήρας έχει θέμα.
-
@otokomae said in πυρακια απο βενζινη; τι κανουμε;:
Έβαλα 100αρα με άδειο ρεζερβουάρ τα πυρακια ακόμα βαράνε... Για να δούμε θα φτιάξει με τον αισθητήρα λ χλωμό το κόβω. Τι πιστεύετε?Εφόσον πρόκειται για σύγχρονο μοτέρ η ρύθμιση προπορειας ανάφλεξης-avans είναι μια μεταβλητή η οποία καθορίζεται από την ECU. Προφανώς κάποιος αισθητήρας έχει θέμα.
Γιατί όμως δεν βγάζει τσεκ εφόσον περνάει από τον εγκέφαλο? -
Το έχετε συνδέσει σε διαγνωστικό αν κράτησε κάποια βλαβη-αστοχια;
-
Δεν έβγαλε τίποτα το συνδέσαμε ναι έψαξε πολλά δεν βρήκε κάτι . Ακόμα και τους πολλαπλασιαστες τσεκαρε κατι
-
Είστε 2 βρε παιδιά mirrobot και gianniscfa97 με το ίδιο αυτοκίνητο και το ίδιο πρόβλημα, ή κάτι δε βλέπω καλά?
-
Δεν έβγαλε τίποτα το συνδέσαμε ναι έψαξε πολλά δεν βρήκε κάτι . Ακόμα και τους πολλαπλασιαστες τσεκαρε κατι
Αν δεν βελτιωθεί με την αλλαγή του αισθητήρα λ τότε πρέπει να γίνει έλεγχος στο εγκέφαλο του αυτοκινήτου. Αυτό σαν τελευταία λύση.
-
@anestis-m said in πυρακια απο βενζινη; τι κανουμε;:
Αν δεν βελτιωθεί με την αλλαγή του αισθητήρα λ τότε πρέπει να γίνει έλεγχος στο εγκέφαλο του αυτοκινήτου. Αυτό σαν τελευταία λύση.
Δηλαδή? Τι πιστεύεις μπορεί να φταίει? Σου χει τυχει πότε? Τι κόστος μπορει να έχει αυτό? Ευχαριστώ πολύ όλους
-
Δηλαδή? Τι πιστεύεις μπορεί να φταίει? Σου χει τυχει πότε? Τι κόστος μπορει να έχει αυτό? Ευχαριστώ πολύ όλους
Το έχω διαβάσει σε διάφορα τεχνικά άρθρα ότι και ο εγκέφαλος μπορεί να ευθύνεται για την κρουστική καύση. Αν και η αλήθεια είναι ότι είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις. Καλό είναι να δεις και τα μπουζοκαλώδια εάν έχει το μοτέρ σου ή να δοκιμάσεις ένα καθαριστικό όπως πχ liqui moly LM1803 ή ένα ενισχυτικό καυσίμου.
-
Το έχω διαβάσει σε διάφορα τεχνικά άρθρα ότι και ο εγκέφαλος μπορεί να ευθύνεται για την κρουστική καύση. Αν και η αλήθεια είναι ότι είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις. Καλό είναι να δεις και τα μπουζοκαλώδια εάν έχει το μοτέρ σου ή να δοκιμάσεις ένα καθαριστικό όπως πχ liqui moly LM1803 ή ένα ενισχυτικό καυσίμου.
Καλησπέρα χρόνια πολλά, το αμάξι (bbz) έχει πολλαπλασιαστες κι από κάτω μπουζί. Όχι μπιυζοκαλωδια. Τα είδαμε όλα είναι άψογα δεν έχουν θέμα.
Έχω δοκιμάσει redex και ένα άλλο καθαριστικό μπεκ και αύξησης οκτανίων ότι κάνουν αλλά είναι μουφα αυτά..μαζι με 100αρα, να ξανά βάλω να δω ? Εδώ Αθήνα που είμαι τώρα έχει καλύτερες βενζίνες από εκεί που ήμουν.. -
Φίλε μου χρόνια πολλά. Έχω καλή διάθεση να συμβάλω με κάποιες συμβουλές στο πρόβλημα που αντιμετωπίζεις, αλλά δε βγάζω άκρη είναι πολύ σκόρπιες οι πληροφορίες. Αν έχεις όρεξη συνόψισε τι εμφανίζει το αυτοκίνητό σου και τι έχεις κάνει έως τώρα.
Τα πειράκια είναι προμήνυμα δυσλειτουργίας ότι κάτι δεν πάει καλά, σε προειδοποιεί το αυτοκίνητο, τώρα το θέμα είναι τι τα προκαλεί. -
@andya3 said in πυρακια απο βενζινη; τι κανουμε;:
Φίλε μου χρόνια πολλά. Έχω καλή διάθεση να συμβάλω με κάποιες συμβουλές στο πρόβλημα που αντιμετωπίζεις, αλλά δε βγάζω άκρη είναι πολύ σκόρπιες οι πληροφορίες. Αν έχεις όρεξη συνόψισε τι εμφανίζει το αυτοκίνητό σου και τι έχεις κάνει έως τώρα.
Τα πειράκια είναι προμήνυμα δυσλειτουργίας ότι κάτι δεν πάει καλά, σε προειδοποιεί το αυτοκίνητο, τώρα το θέμα είναι τι τα προκαλεί.Καλησπέρα λοιπόν, αγόρασα ένα ιμπιζακι 101 1.4 bbz αριθμός κινητήρα με 137.000 χλμ τώρα έχει 144.000 χλμ.
Επειδή εμένα σε νησί είχα προσέξεις πως σ ανηφόρα ακούγεται θόρυβος από την μηχανή κρα κρα κρα σαν να χτυπάς πυρουνια.
Έχω αλλάξει λάδια σε 10-40 καστρολ ο προηγούμενος έβαζε 5-30, έχω αλλάξει μπουζί ήταν κομπλέ, αισθητήρα λ διότι έβγαζε τσεκ λόγο παλαιότητας. Έχω αλλάξει φίλτρο λαδιού, φίλτρο βενζίνης , πολλαπλασιαστές δύο γιατί τους έκαψε ίσως να ευθύνεται η σάπια βενζίνη.Έχω δοκιμάσει αν αλλάξω πολλά βενζινάδικα 98-100 οκτ. Να βάλω redex μισό με γέμισμα 100αρας με λαμπάκι και το υπόλοιπο μισό μετά το ίδιο δεν άλλαξε κάτι
Δεν βγάζει κάποιο misfire engine όσο το βάζαμε στο διαγνωστικό.
Τον ήχο το κάνει με έντονο γκάζι στη πρώτη Δευτέρα είτε είσαι σε ανηφόρα είτε όχι .
Καθώς επισης σε Δευτέρα + τρίτη ταχύτητα με γκάζι κάνει κοψίματα μπρος πίσω όταν δίνεις ταχύτητα και δεν μπορεί να ανταποκριθεί , πάει έχει δύναμη το αμάξι το είπε και μηχανικος.
Κοψίματα που λέμε αλλιώς, παπαριζει.
Καπνα μαύρη δεν έχει μόνο αν δώσεις πολύ γκάζι στο ρελαντί στις 4-5 Σαλ θα δεις πίσω λίγο άσπρο με νεράκι στο τέλος αυτό.Το αμάξι δεν καίει λάδια στάλα ισαισα.. είναι όπως όταν βαλαμε....
Τι να κάνω με βασανίζει μήνες η μαλ@κι@ βοηθειααααααααααα.....
-
Είχες γράψει και για τρέμουλο στο ρελαντί όταν ζεσταίνεται λίγο σωστά?
-
@andya3 said in πυρακια απο βενζινη; τι κανουμε;:
Είχες γράψει και για τρέμουλο στο ρελαντί όταν ζεσταίνεται λίγο σωστά?
Τρέμουλο υπάρχει όταν το βάζω μπροστά ενώ είναι φουλ κρύο( ακινησία πάνω από 5 ωρεςς) και ακυγετα έντονα η μηχανή μέχρι να ζεσταθεί πολύ
Αν κάτσω ρελαντί σε ένα φανάρι έχει τρέμουλο λιγάκι ναι. Και οι στροφές αν προσέξεις καλά πάνε ελάχιστα πάνω κάτω αλλά λγ
-
Αλλάξτε τον ρυθμιστή πίεσης βενζίνης. Δεν έχει σωστή πίεση το καύσιμο σου. Ίσως και την ίδια την τρόμπα. Η προαναφλεξη μπορεί κ να συμβαίνει επειδή δε στέλνει η τρόμπα σωστά βενζίνη κ μένει ο κινητήρας.
-
@nontaskatsaras said in πυρακια απο βενζινη; τι κανουμε;:
Αλλάξτε τον ρυθμιστή πίεσης βενζίνης. Δεν έχει σωστή πίεση το καύσιμο σου. Ίσως και την ίδια την τρόμπα. Η προαναφλεξη μπορεί κ να συμβαίνει επειδή δε στέλνει η τρόμπα σωστά βενζίνη κ μένει ο κινητήρας.
Αν θυμάμαι καλά με τον προηγούμενο μάστορα στο νησί που μένω το περισσότερο διάστημα είχαμε μετρήσει πιεση καυσίμου για να δούμε αν είναι κομπλέ τρόμπα - μπεκ. Ήταν οκ
Τώρα δεν ξέρω με έχει αγχώδεις μήνες τθεμα αυτό -
Κάποιες σκέψεις θα σου πω, γιατί προφανώς μάγος δεν είμαι.
Το αυτοκίνητό σου παρουσιάζει χαρακτηριστικά συμπτώματα misfire. Αλλά έρχεται το διαγνωστικό και λέει όχι, όλα μια χαρά. Οπότε δεν τολμώ κι εγώ να πω άλλα επί του θέματος.
Δεν ξέρω σε τι συνεργείο πήγες, αλλά επειδή τα σωστά και ενημερωμένα διαγνωστικά της vw είναι πολύ ακριβά, πήγαινε σε ένα εξειδικευμένο συνεργείο vag τώρα που είσαι Αθήνα να το ελέγξουν ξανά. Συνήθως το κάνουν δωρεάν αν σε ανησυχεί αυτό. Και φυσικά να συζητήσεις και το πρόβλημά σου, τα ξέρουν αυτά τα μοτέρ.
Αν συνεχίσει να μη δείχνει misfire, τότε πιθανότατα είναι κάποιο πρόβλημα που το έχεις πιάσει στην αρχή του, οπότε αν δεν σου πούνε οι ειδικοί καμιά καλύτερη ιδέα, απλά το αφήνεις να χειροτερέψει και το ξαναβλέπεις όταν έρθει η ώρα.
Παίζει και η αντλία βενζίνης που έγραψε ο συμφουρίτης παραπάνω. Μου έλεγε γνωστός με golf που μένει επίσης σε νησί, ότι έχει αλλάξει αντλία βενζίνης 3 φορές.
Δεν αρέσει φαίνεται στις αντλίες ο θαλασσινός αέρας...
πυρακια απο βενζινη; τι κανουμε;