-
Να μην τα κάναν σκατα οι κυβερνώντες, τι να κάνουμε. Έχετε καταλάβει τι θα ζήσουμε εάν η όμικρον είναι αυτό που λένε; Είδατε, η Ολλανδία κλείνει για τις γιορτές και εμείς εμ βαράμε καραμουζα εμ αν την πατήσουμε έχουμε ξετιναξει τα πάντα στο ΕΣΥ.
Σαν να βλέπεις τους απέναντι να ετοιμάζονται για ντου και εσύ να έχεις διαθεσιμότητες -50% και να το έχεις κάνει συνειδητα. Δεν έχει καμία σχέση το επίπεδο της επίθεσης "μας" Γυρε. Δεν ήσουν εδώ '15-'19 να δεις τι γινόταν, για να μη σε πάω πιο πίσω. Και "καλώς γινόταν", αφου έτσι ένιωθαν οι σχολιαστές, αρκετοί εκ των οποίων δεν είναι πια εδώ. Σε πληροφορω ότι το επίπεδο είναι καλύτερο.
-
Λαπ εγώ λέω πως ο Μητσοτάκης με αυτό που έκανε, αν δεν είναι εγκληματικά αμετανόητος ψεύτης, είναι υπερβολικά βλακας γιατί (κάνει πως) δεν καταλαβαίνει πως το ψέμα ξεσκεπάστηκε και είναι εκθετος και η συνέπεια είναι κάποιες χιλιάδες θάνατοι.
Δεν πρόκειται απλά για μια θεωρητική "πολιτική ευθύνη", μιλάμε πως εν γνώση τους συνειδητά αποφάσισαν να αφήσουν χιλιάδες ζωές στο "όποιον πάρει ο χάρος".Το δικό μου σχόλιο είναι πως αυτόν τον ψεύτη ή βλακα που πήρε χιλιάδες ζωές στο λαιμό του, ακόμη τον χειροκροτουν οι Νεοδημοκράτες.
Αυτά περί βλακα ψηφοφόρου τα τσαμπουνας εσύ, δεν ξέρω σε τι ακριβώς αποσκοπεις και για σένα αυτή τη στιγμή πράγματι δεν μπορώ να αποφασίσω αν το κάνεις με δόλο ή δεν καταλαβαίνεις αυτά που διαβάζεις.
-
Ποιός επιτέθηκε σε δεξιούς ψηφοφόρους;
Δεν καταλαβαίνω.
Ο σχολιασμός της πολιτικής επικαιρότητας από την σκοπιά του καθενός δεν συνάδει με το ύφος του τοπικού;
Μόνο την κόντρα Duster - pilouritis διακρίνω , που και πάλι έχει διατηρηθεί σε πολιτισμένα επίπεδα. -
Αλήθεια; Ωχ σκέψου....θα είχα φριξει! Δεν μπορώ τα ακραία πράγματα!
Τους κυβερνώντες κρίνετε τους όσο θέλετε! Σκασιλα μου! Δεν έχω καμία μετοχή ούτε σε αυτους ούτε σε κανένα κόμμα!. Αν και θα μπορούσα να έχω πάρα πολλές μετοχές και να ήμουν νούμερο ένα!
Αλλά πλέον από αυτό το επίπεδο που περιέγραψα έχουμε πάει στα υπονοούμενα ότι είναι βλάκας οποίος τους συμπαθεί. Αυτο δεν είναι δημοκρατικό. Ακόμα και ανθρωποι που ψήφισαν το ακραιό και το μαύρο δεν τους βρίζουμε, δεχόμαστε το λάθος τους και συνεχίζεται η συζήτηση.
Και αυτό το γράφω διότι αύριο μεθαύριο που θα έρθουν οι Ζαιοι η ο πράσινος ήλιος θα έχει πάτημα κάποιος να βρίζει τους ψηφοφόρους τους.
Που οδηγούμαστε; Σε κερκίδα ακραιων οπαδών. Θα γίνει όπως τα σχόλια στο youtube -
Ποιός και που ανέφερε πως είναι βλάκας κάποιος που τους ακολουθεί;
-
Έλα ντε...ενώ βλέπουμε το ανάποδο, απλά λίγο πιο light αν και όσο σφίγγουν τα γάλατα αυτό μοιραία θα αλλάξει. Αν θες Γυρε διάβασε τυχαία παλιά ποστ τώρα που η μορφή του φόρουμ το επιτρέπει...
Όσο για το πόσο δέχεσαι την επιλογή του άλλου όσο ακραία και αν είναι, όλα είναι σχετικά. Αν κάποιος μετά από 10+ χρόνια κρίσης ΔΕΝ έχει καταλάβει ακόμα ποιος είναι ποιος σε όλο το πολιτικό φάσμα, περαστικά του.
-
Δεν είναι μόνο στα σημερινά ποσταρισματα, είναι στο γενικότερο πνεύμα που υπάρχει σε πολλά ποστς.
Υπάρχει προσπάθεια μείωσης της προσωπικότητας όσων δεν συμφωνούν, και δεν μένει μόνο στην πολιτική κριτική.
@πηλιου Καταλαβαίνω πολλά παραπάνω από όσα μπορείς να φανταστείς. Το ένστικτο μου δεν κάνει λάθος. Αυτή η συστηματική προπαγάνδα έχει συγκεκριμένο σκοπό!
Όπως ακριβώς είχαν και άλλα τρόλς κατά το παρελθόν που ποσταραν αλλά τώρα άλλαξαν και όνομα. Άλλοι και αυτοί!Εγώ σε κάθε άνθρωπο που εμφανίζει εργολαβία και χαρακτηριστικά ενός τρολ, αντιδρώ. Δεν είναι αντρικά πράγματα αυτά!
-
Τέλος πάντων μετά από τόσα χρόνια όλοι έχουμε καταλάβει όλους και ποια είναι τα περιθώρια συζήτησης με τον καθένα._
-
Το ίδιο κάνουν και οι δεξιόστροφοι.
Σήμερα ας πούμε διάβασα κατι πολύ ακραίο, για σκουπιΔΥα.
Με συγκλόνισε αυτό. Έχουμε ανάγει έναν εργαζόμενο με τον όρο σκουπίδι!Πραγματικα ένιωσα πάρα πολύ άσχημα για οικογενειάρχες ΔΥ. Το σκεφτόμουν πολλές ώρες!!! Και δεν είμαι ΔΥ. Και έχω υποφέρει από ΔΥ. Αλλά δεν μπορώ να κάνω γενίκευση.
Από την άλλη πήγα να κάνω έντονη κριτική για αυτή την απάνθρωπη κριτική αλλά σκέφτηκα πως θα μου πει "δεν διαβάζεις τι λένε για όποιον σαν εμένα έχει μια άποψη. Τι συστηματική προπαγάνδα γίνεται για να με πείσει σε μια πολιτική αποψη και ότι είμαι χαμένο κορμί ή χαζός;;;"Θα έχει δίκιο!!!! Έχει πάτημα!!!!
Αυτό εννοώ.Τεσπά ....
-
Lap πολύ το σκέφτεσαι.. Κάποιοι είμαστε εδώ απλά για το χαβαλέ σε πασοκοθρεμένα γκομματόσκυλα.
Το περιβάλλον εδώ είναι ιδιαίτερα τοξικό ώστε να το πάρει κάποιος σωας τας φρένα στα σοβαρά. Οκ καμία φορά μαζοχιζομαστε λιγουλάκι παραπάνω αλλά όχι για πολύ.. Αυτά.
Α ναι
#mono_koulis
-
Ε ορίστε, με αυτά που γράφεις θα έρθει απάντηση και θα ξέφυγει η συζήτηση.
Προκαλείς και εσύ!!!Τεσπά!
Όλοι μας μεγαλώσαμε με ΠΑΣΟΚ. 30 έτη κυβερνούσε! Θα το διαβάσω έτσι ώστε να πάμε παρακάτω!
Πάμε στα της ουσίας.
Τι ανακοίνωσε σήμερα στον προϋπολογισμό;
-
Lap , δέκα άνθρωποι γράφουν εδώ μέσα , και μπορώ να πω ολοι με πολύ σοβαρά επιχειρήματα εκατέρωθεν .
Ούτε κομματοσκυλα βλέπω ούτε τρολ , και όταν κάποιες λίγες φορές ξεφεύγουν τα πράγματα αυτό είναι για λίγο και σε πολιτισμένη ένταση.
Μένει μόνο ως αρνητικό ίσως λίγο μια πικρία και μια κάποια εχθρότητα με απωθημένα μεταξύ κάποιων ζευγαριών που κατά καιρούς βγαίνει στη φόρα -ακριβώς όπως εσύ που εμμέσως αναφέρθηκες στο ποστ του μάστορα- το οποίο όμως δεν έχει καμία σχέση με προσβολές και τρολ και εργολαβίες και προπαγάνδα κλπ κλπ ώστε να υποβαθμίζεται γενικά το επίπεδο του τοπικού.
Επί προσωπικού εγώ εδώ καταθέτω τις δικές μου απόψεις οι οποίες μπορεί να είναι και λάθος και να πάσχουν επιχειρημάτων και ανάλυσης και χαίρομαι απόλυτα τον αντίλογο και την αντιπαράθεση που γίνεται , και τις επισημάνσεις , διορθώσεις , πιο βαθιές αναλυσεις οπως οι δικές σου . -
Οκ, δεν το αναλύω παραπάνω!
Θεωρώ πως οι κεραίες μου το έπιασαν. Ξεκινήσαμε από ποστς με μια άποψη ( απόλυτα σεβαστό ) και όσο εκ των πραγμάτων πλησιάζουμε σε εκλογές ανοίγει η βεντάλια. Από κριτική γεγονότων, πήγαμε σε μόνιμη κριτική προσωπικότητων και ψηφοφορων (αυτό το έπιασα στα συμφραζόμενα και στην κριτική για τον οποιον ψηφοφόρο που μπορεί να χειροκροτεί ή να πιστεύει ή οτιδήποτε θέλει ) και μετά θα επέλθει η ανάλυση θεωριών και κοσμοθεωρίας.Ας κάνει όποιος θέλει ένα τοπικό για ελεύθερη προπαγάνδα πολιτικών χωρων. Τίμιο και σεβαστό! Βασικά θα ήταν εξαιρετική ιδέα για την ανάλυση θεωριών.
Τα υποχθόνια δεν τα αντέχω! Δεν τα θεωρώ ντόμπρα!
Τεσπά το κλείνω το θέμα, συγνώμη που σας έπριξα!
-
Λοιπόν για να πούμε και κάτι ουσιαστικα πολιτικό.
Η εκτ είπε πως θα καλύψει τα ελληνικά ομόλογα και μετά τον Μάρτιο. Όπερ σημαίνει πως θα υπάρχει δημοσιονομικό κενό για περαιτέρω φορολογικές μειώσεις.Άρα λογικά εκλογές θα γίνουν σίγουρα μετά τον Μάρτιο ώστε να δει η κυβέρνηση τις δημοσιονομικες δυνατότητες που θα έχει!
Η αντιπολίτευση όμως όπως είπε στην συζήτηση για το προϋπολογισμό κατηγορεί την κυβέρνηση πως δεν προχωρά σε έντονη κοινωνική πολιτική παρά την δημοσιονομικη ευχέρεια που έχει λόγω της κάλυψης της εκτ και την αναβολή του συμφώνου σταθερότητας. -
Ποιες είναι οι φορολογικές ελαφρύνεις που έγιναν και προς ποιους, για θύμισε μας. Ώστε οι επόμενες θα είναι περαιτέρω;
Το ότι αν έχει κάνα δυο πολυκατοικιες κάποιος να μεταβιβάσει στο γιο, το κάνει αφορολόγητα; -
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Λοιπόν για να πούμε και κάτι ουσιαστικα πολιτικό.
Η εκτ είπε πως θα καλύψει τα ελληνικά ομόλογα και μετά τον Μάρτιο. Όπερ σημαίνει πως θα υπάρχει δημοσιονομικό κενό για περαιτέρω φορολογικές μειώσεις.Άρα λογικά εκλογές θα γίνουν σίγουρα μετά τον Μάρτιο ώστε να δει η κυβέρνηση τις δημοσιονομικες δυνατότητες που θα έχει!
Η αντιπολίτευση όμως όπως είπε στην συζήτηση για το προϋπολογισμό κατηγορεί την κυβέρνηση πως δεν προχωρά σε έντονη κοινωνική πολιτική παρά την δημοσιονομικη ευχέρεια που έχει λόγω της κάλυψης της εκτ και την αναβολή του συμφώνου σταθερότητας.Αυτο που λες εχει βαση για τις εκλογες. Το προβλημα που ερχεται δεν το εντοπιζω στο 22 αλλα στο 23 οπου θα υπαρξει αναποφεκτα δημοσιονομικο κενο. Μια κοινωνικη πολιτικη επιδοματων μεσα στο 22 θα διογκωσει τις απαιτησεις για δημοσιονομικη συγκληση το 23. Η κυβερνηση αυτο θα πρεπει να το εξηγησει οσο ειναι κυβερνηση. Η αντιπολιτευση των δημαγωγων ειναι κατανοητο τι ρολο θα παιξει, ετσι κι αλλιως.
-
https://www.kathimerini.gr/economy/561496069/ayxiseis-fernei-i-meiosi-ton-eisforon/
Έχουν φτιάξει άλλο μίγμα στην φορολογική πολιτική. Έχουν αυξήσει τα φορολογικά έσοδα αυξάνοντας ελάχιστα τους φόρους στους μισθούς αλλά μείωσαν τις εισφορές και την εισφορά αλληλεγγύης η οποία πάει για κατάργηση.
Το συνολικό αποτύπωμα στις επιβαρύνσεις είναι θετικό για τους εργαζομένους.
Το πρόβλημα είναι το εξής. Με την αύξηση των φόρων και την ταυτόχρονη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης απλά αλλάζουν το μίγμα επιβαρύνσεων κυρίως για την επικοινωνία.
Δηλαδή ναι μεν ήθελαν να καταργησουν την εισφορά αλληλεγγύης που θεσπίστηκε επί ΠΑΣΟΚ στο απόγειο της κρίσης, για την επιδοματικη πολιτική του κράτους αλλά από την άλλη θέλουν να συνεχίσουν το παρεμβατικό κοινωνικό κράτος οπότε οι πόροι για μια τέτοια πολιτική είναι οι αυξήσεις σε φορολόγηση μισθών και ως αντιστάθμισμα μειώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές.
Τώρα δημιουργούνται νέες απορίες, κατά ποσο δηλαδή μειώνοντας τις ασφαλιστικές εισφορές κάνουν βιωσιμα τα ταμεία !Δηλαδή ειτε τα ταμεία ήταν βιώσιμα και χωρίς τις παρεμβάσεις των Ζαιων είτε μείωσαν τις συντάξεις των μελλοντικών συνταξιούχων.
-
Προφανως πονταρουν σε δεικτες αναπτυξης οπως πχ η μειωση της ανεργιας. Περισσοτεροι εργαζομενοι θα καλυψουν την μειωση των ασφαλιστικων εισφορων. Εχει λογικη αυτο και ειναι στη σωστη κατευθυνση.
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ποιός επιτέθηκε σε δεξιούς ψηφοφόρους;
Δεν καταλαβαίνω.
Ο σχολιασμός της πολιτικής επικαιρότητας από την σκοπιά του καθενός δεν συνάδει με το ύφος του τοπικού;
Μόνο την κόντρα Duster - pilouritis διακρίνω , που και πάλι έχει διατηρηθεί σε πολιτισμένα επίπεδα.Απαραδεκτη αναφορα σε διδυμο κοντρας. Εγω οταν γραφω επιχειρηματολογω. Δε βριζω. Ασε που παιζει να ειμαι πιο αριστερος απο καποιους πρωην Πρασινους και νυν Ροζ αγωνιστες ή φασιστες που καμωνονται τους αριστερους.
Οποιος με παρακολουθει το λιγοτερο θα καταλαβει πως τις αρχες καθε θεωριας τις εχω διαβασει εστω μια φορα.
Κατανοητες και προβλεψιμες οι επιθεσεις που δεχομαι απο παρτακηδες. -
Ευτυχώς που δεν βρίζεις δηλαδή...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2