-
@yem said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
ΠΩωωωωωωω
χάνομαι στις ματάρες τις.... ακούω μόνο βουητό βλέποντας τις χειλάρες τις να ανοιγοκλείνουν ... πατέρα δεν νιώθω καλά ...
Edit : τελικά τι έλεγε στο βίντεο βρε παιδιά?
Ρε σεις, αυτή η κοπελιά τα λέει καλά τελικά. Μπόρεσα, με δυσκολία είναι αλήθεια και παρακολούθησα αυτά που λέει. Πολύ μανάρι!!!
-
Το μεγάλο νέο της ημέρας έχει μείνει ασχολιαστο. Τι δουλειά είχε το παζάρι στην αλεπού;
-
Τον έχω κράξει πολλές φορές τον Μητσοτάκη αλλά να λέμε και τα καλά, ότι πήγε στον Πούτιν και έδωσε έγκριση στο εμβόλιο Sputnik είναι στα υπέρ του.
-
Ναι αλλά αυτή και αν ήταν κλωτσά στα αχαμνα του καθε ακραίου ψηφοφόρου του κόμματος...
Λέτε να τρέχουν όταν ζεστάνει ο καιρός στο Μαράθι με τον Τρυφωνα Σαμαρά ουρλιάζοντας "It's amazing, fantastic";;;
-
@asep said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τον έχω κράξει πολλές φορές τον Μητσοτάκη αλλά να λέμε και τα καλά, ότι πήγε στον Πούτιν και έδωσε έγκριση στο εμβόλιο Sputnik είναι στα υπέρ του.
Τί είναι το άθλιο coole που δίνει έγκριση;;;
Στην τελική δεν είπε ότι θα το φέρει στο Ελλαδιστάν! Απλά γλύψιμο έκανε ο βρωμιάρης. -
γιατι
-
-
@getzman said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
γιατι
Επειδή η Ευρώπη έχει κάνει κακό στην Ελλάδα προπαντός οικονομικά με το ευρώ.
-
https://www.epixeiro.gr/article/314981
«Για πρώτη φορά και μετά από σκληρή δουλειά, η Ελλάδα πέρασε στην 1η θέση στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ σε όλη την ΕΕ», όπως γνωστοποίησε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.Και απαντάνε κάποιοι ανθέλληνες εθνομηδενιστες:
Στην Ελλάδα η μεγαλύτερη αύξηση στις πωλήσεις αυτοκινήτων σε όλη την Ευρώπη
https://www.carandmotor.gr/themata/stin-ellada-i-megalyteri-ayxisi-stis-poliseis-aytokiniton-se-oli-tin-eyropi -
Είδα κάτι βίντεο στο youtube από ρεπορτάζ σχετικά με το τι γίνεται στα ΕΠΑΛ.
Η κατάσταση είναι πέρα από κάθε φαντασία έτσι όπως τα έδειχνε το ρεπορτάζ.
Οι μαθητές αυτοί (ένα μέρος αυτων) είναι ο ορισμός των χούλιγκαν.
Κανένας σεβασμός σε τίποτα. Βια, βανδαλισμοί, προπηλακισμοί, καταστροφές, φασαρία, εκβιασμοί κτλ.Δυστυχώς μάλλον πρέπει να τους πετάξουν έξω και να μείνουν χωρίς κανένα
χαρτί. Με πτυχιο γυμνάσιου να μείνουν σε εποχές που με δύο μεταπτυχιακά δεν ζεις.
Απαξιώνουν όλο το σχολείο και καταστρέφουν το μαθημα για τα υπόλοιπα παιδιά.Δεν πειράζει, 17-18χρονα παιδιά είναι, ας κοιμηθούν όπως στρώσουν...
Είναι άλλο πράγμα να είσαι κακός μαθητής για Χ,ψ μαθησιακές δυσκολίες ή συγκυρίες. Το δέχομαι και το αντιλαμβάνομαι. Και μακάρι να έχουν πολλές ευκαιρίες στην ζωή τέτοιες περιπτώσεις και πολλά επίπεδα επιμορφωσεων και σπουδών που θα τους προσφέρουν τα απαραίτητα εχέγγυα για μια καλή επαγγελματική σταδιοδρομία και μια όμορφη εμ τέλη ζωή.
(Δεν πιστεύω στην απόλυτη αριστεία των μαθητών. Είναι εξοντωτικη για μαθητές που διακρίνονται σε άλλα είδη ευφυίας εκτος αυτων των βασικών μαθημάτων. Πιστεύω πολύ όμως στον καλό χαρακτήρα και στον σεβασμό.)
Και είναι άλλο να είσαι χούλιγκαν.Αυτό που είδα στο ρεπορτάζ σε ένα ΕΠΑΛ, με άφησε άναυδο!
Μάλλον η πολλή χαλαρότητα έχει αφήσει να ξεφύγει το πράγμα.Αν είναι έτσι όπως τα έλεγε το ρεπορτάζ τότε είμαι υπέρ σκληρών ποινών προς τους μαθητές αυτούς. (Άντε επειδή με πιάνουν τα φιλανθρωπικά μου ) Είτε υποχρεωτική αναμόρφωση με κοινωνικους λειτουργους και ψυχολόγους.
Άλλωστε σιγά την δυσκολία του να σεβαστείς έναν δημόσιο χώρο και ίδρυμα. Σιγά δηλαδή που θα κάνουμε υπομομη πότε θα σκεφτούν ότι ήρθε η ώρα να δείξουν σεβασμό σε κάτι που δεν τους ανήκει και είναι κοινό.
-
Εχω γράψει πολλές φορές για θέματα παιδείας.
Οι απόψεις μου είναι λίγο ιδιαίτερες ίσως , είναι όμως εδραιωμένες στην πραγματικότητα που γνωρίζω από διάφορες θέσεις , όπως μαθητής , φοιτητής , γονέας, εργαζόμενος και εργοδότης.
Αρχικά για τις ζημιές , την βρωμιά , είναι γνωστό ότι αυτές έχουν πολιτική προέλευση από συγκεκριμένη πλευρά του πολιτικού φάσματος. Αν και το διαχρονικά μεγάλο κόμμα της πλευράς αυτής, είναι πολύ μαζεμένο τα τελευταία χρόνια. Ομως η επίσης διαχρονική ατιμωρησία σε αυτή την πλευρά, δημιούργησε την αίσθηση ότι μπορεί να κάνει τα ίδια και το άλλο άκρο. Και μέσα σε αυτά παίζουν θύρες ομάδων , εθνικές ομάδες μεταναστών και διάφορα άλλα.
Εχω πει ότι η μεταρρύθμιση του 1977, επί Ράλλη και αυτές που ακολούθησαν, ευθύνονται για το μπάχαλο του δημόσιου σχολείου.
Οταν κάνεις υποχρεωτικό το ΓΕΝΙΚΟ γυμνάσιο και μάλιστα, χωρίς πρακτικά να υπάρχει αξιολόγηση, αφού κανείς δεν μένει στην ίδια τάξη, αν δεν κάνει από πλημμελήματα και πάνω, ή δεν πατήσει καθόλου στα μαθήματα, οδήγησε στην γενική πτώση του επιπέδου των σχολείων και αυτό νομοτελειακά, οδήγησε στην μεγάλη πτώση του επιπέδου του λυκείου και βλέπουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλοί στην τριτοβάθμια, λόγω έλλειψης βασικών γνώσεων λυκείου.
Τα τελευταία χρόνια, μειώνεται συνεχώς η ύλη , καταργούνται πρακτικά μαθήματα, όλα στον βωμό να αποφοιτήσουν τα βλαστάρια, γιατί ποιός τολμά να τα βάλει με το σύστημα.
Αφού λοιπόν το γενικό λύκειο, είναι για όλους, στα επαλ αντί να πάνε άτομα με ευστροφία και με επιδέξια χέρια, πάνε προβληματικά άτομα σε μεγάλο ποσοστό.
Πρόσφατα μίλαγα με άτομο 3ης ΕΠΑΛ , που ο πατέρας του είναι ψυκτικός και αυτός ακολούθησε συνειδητά το ίδιο αντικείμενο και το παιδί μου έλεγε ότι μόνο αυτός και άλλος ένας θέλουν να μάθουν και άλλα 20 άτομα, πάνε εκεί για να κάθονται, κάνουν φασαρίες και όταν ζητάνε αυτοί οι δύο να εκπαιδευτούν , ο διευθυντής πρακτικά τους λέει να τον αφήσουν ήσυχο και να κάνουν όπως οι άλλοι.
Εγώ έχω προλάβει εποχές που η Σιβιτανίδειος και η Σεβαστοπούλειος , ήταν σχολάρες και έχω και φίλους απόφοιτους από αυτές που είναι τεχνίτες δυνατοί.
Επίσης εκείνη την εποχή , όσοι τελείωναν τεχνικές σχολές, είχαν μια χαρά κοινωνική αποδοχή.
Στην χώρα των ξυστών όμως μετά το 1981, ο στόχος ήταν να γίνεις ξύστης, οπότε η πραγματική εργασία ήταν πασέ που λένε...
Είχαμε και μία ανάλογη λογική για τις ακαδημίες ΑΕΝ, οι οποίες είχαν περάσει επίσης μεγάλη απαξίωση, αλλά η κρίση τις έφερε πάλι μπροστά, αφού τα φράγκα είναι πολλά.
Μίλαγα το καλοκαίρι με παιδιά που φοιτούν στην σχολή της Κύμης και μου έλεγε ότι παλιότερα , έφευγαν περίπου οι μισοί πριν τελειώσουν, ορισμένες φορές και περισσότεροι , αλλά τα τελευταία χρόνια , δεν φεύγει σχεδόν κανένας.
Επιστρέφοντας στο γελοίο εκπαιδευτικό σύστημα που έχουμε, πρέπει άμεσα να αλλάξει το γυμνάσιο, , ίσως και οι δύο τελευταίες τάξεις του δημοτικού, οι οποίες θα μαθαίνουν στα παιδιά, αντί για 2-3 φορές την ιστορία, τα θρησκευτικά και διάφορα άλλα θεωρητικά, να τους εκπαιδεύουν σε βασικές γνώσεις διαφόρων επαγγελμάτων , ώστε από την δευτέρα γυμνασίου να λειτουργούν κατευθύνσεις, με αποτέλεσμα η επιλογή των επαλ, να είναι συνειδητή, ακόμα και η επιλογή των επας και το γενικό λύκειο , επίσης να είναι συνειδητή επιλογή.
Αυτό βέβαια προϋποθέτει και την αξιολόγηση των καθηγητών και των διευθυντών, ώστε όλο το σύστημα να γίνει σύγχρονο και ευρωπαϊκών προδιαγραφών...
-
Οι 17χρονοι, 18χρονοι δεν είναι παιδιά. Ενήλικοι είναι που ψηφίζουν στις εκλογές παντός τύπου.
Όποιος ψηφίζει θα πρέπει να αντιμετωπίζεται από το κράτος όπως όλοι όσοι ψηφίζουν.
Αν αυτοί αντιμετωπίζονται ως παιδιά, τότε να αρχίσω και εγώ να σπάω κεφάλια και να θεωρηθώ παιδί.
Πως το έλεγε ο άλλος ο Μονόπολυ του ΣΥΡΙΖΑ για τον μαντράχαλο γιο του;
Ημιπιτσιρικάδες;
Αυτό είμαι και εγώ. Ημιπιτσιρικάς που θα αρχίσει να σπάει κεφάλια γιατί είναι ακόμη στην ημιεφηβεία. -
Ενήλικος στην Ελλάδα είσαι όταν κλείσεις τα 18.
criuser τα σχολεία δεν είναι για να βγάζουν τεχνίτες, ειδικά από το Δημοτικό, θαρρείς και ζούμε στον 19ο αιώνα.
-
Είμαστε ΠΡΩΤΟΙ στην Ευρώπη!
Που να το πάμε, ΥΠΕΡΠΡΩΤΟΙ; δε γίνεται! -
Νομίζω το ότι θα συμμετέχει κι ο Κυριάκος στην Ιερά Σύνοδο για να μονιμοποιήσει 4 χιλιάδες παπάδες (στους οποίους έκαναν τσαλιμάκια οι Ζαίοι), δείχνει και την εξέλιξη που θα χει η Πανδημία με τον υπάρχον σύστημα υγείας στην κατάσταση που βρίσκεται.
Τουλάχιστον να έχουμε σίγουρα παπά στην ενορία, να πηγαίνουμε και μεις οι αναρχογκομμουνισταί να μας θυμιατίζει, να βγαίνουν τα δαιμόνια από μέσα μας... -
Ετσι . Να μας βοηθήσει και ο Θεός με τόσους μόνιμους "προσευχητές" ...
-
Χθες ακουγα τον Μπογιοπουλο στον real και ηταν μαζι με ενα γιατρο απο το νοσοκομειο Αιγίου στον οποιο απευθυνε την ερωτηση αυτη. Το κρατος μας εχει για 4000 παπαδες χρηματα. Οχι ομως για γιατρους. Ο γιατρος συμφωνησε μαζι του. Μονο αστυνομικους και παπαδες εχει προσλαβει η κυβερνηση αυτη προσθεσε... ο γιατρος. Στη συνεχεια αναφερθηκε στην υποστελεχωση του νοσοκομειου. Μα οπως ειπε δεν ειναι μονο οτι δε προσλαμβανουν γιατρους μα και πως λειπουν μηχανηματα. Πεφτει μετα στο λουπ.. Ξεκινα ο γιατρος να αναφερει ποσο σημαντικες ειναι οι ελλειψεις σε εξοπλισμο που "δεν ερχονται να εργαστουν εκει συναδελφοι του που απο ενα διαγωνισμο 850 θεσεων για γιατρους ειχαν τη δυνατοτητα να στελεχωσουν το νοσοκομειο. Στη συνεχεια προτινε ο γιατρος... για τις αναγκες περιθαλψης της πολης να γινει επιταξη της ιδιωτικης κλινικης και των γιατρων της. Ο κος Μπογιοπουλος το βρηκε εξαιρετικη ιδεα. Αυτη η συζητηση για ενα νοσοκομειο που απεχει με τον νεο καλο δρομο 10 λεπτα απο την Πατρα... Η οποια διαθετει ενα πληρως μαχιμο νοσοκομειο και προσωπικο απο καθε αποψη. Προκυρηξη 850 θεσεων μα... δε γινονται προσληψεις. Χρειαζονται προσωπικο και μηχανηματα και καλο να επιταξουν την γειτονικη κλινικη... Τι θελουμε τους παπαδες σε μια χωρα 95% ορθοδοξων χριστιανων... Με κλανιες δε βαφονται αβγα κυριοι. Το ψεμα εχει κοντα ποδια.
Οσο αφορα τις αυξησεις στα προιοντα και καυσιμα. Ισως να επιτασαμε πρωτα τα διυλιστηρια και επειτα απο ενα μηνα επαρκειας σε φτηνο καυσιμο αφορολογητο να επιττασαμε τις πηγες του Ιραν και της Σ.Αραβιας ωστε να μας ερχεται τζαμπα διχως την παρεμβαση του Μητσοτακη που φταιει και για την ενεργειακη κριση... Την παγκοσμια...
Σε μια σκληρη εποχη που πρεπει να ζυγισουμε τα πραγματικα δεδομενα οι δημαγωγοι ειναι παντα διπλα μας παντα ετοιμοι να μας πεταξουν σταχτη ή λασπη. Πριν λιγα χρονια θα βαραγαμε νταουλια να θυμισω. -
Τι περιμένεις από τον Βλαδίμηρο Ουλιάνοφ των μμε...
Δεν βρήκε κανένα κοντινότερο από το Αίγιο στις λίστες γιατρών του παμε, για να πει την κομματική γραμμή , σαν δική του...
-
Ε αφού πετάνε ΚΑΙ σταχτη οι δημαγωγοι...
(Οι τύποι άφηναν συνειδητά να καούν εκτάσεις εν τω μεταξύ, αλλά ως μάστερς της χυδαιότητας πετούν τα περιττώματα τους στα θύματα των πολιτικών τους, να τους το αναγνωρίσουμε αυτο)
Κάποια στιγμή οι συγγενείς όλων όσοι πέθαναν από covid/νοσηλευτηκαν και βγήκαν μετά κόπων και βασάνων θα βγουν και θα πουν στους μπλε παπαγάλους πόσο λογικό ειναι να προσλαμβάνονται παπάδες αντί υγειονομικών, των οποίων η έλλειψη ήταν ακόμα πιο αισθητή αφού λόγω της φύσης της ασθενείας δεν υπήρχαν συνοδοί συγγενείς στα νοσοκομεία να αποφορτιζουν κάπως το προσωπικό στα θέματα προσωπικης υγιεινής.
Δεν ξέρω πόσες φορές θα χρειαστεί να γραφτει αλλά η εκχώρηση του βασικότερου των προϊόντων/υπηρεσιων εθελοδουλα, μπάσταρδα, ΝΔουλικα χωρίς μνημονιακη πίεση οδήγησε σε ακόμα πιο εκρηκτικές ανατιμήσεις. Αλλά βέβαια φταίγανε οι εργαζόμενοι των οποίων όλα τα μισθο-συνταξιοδοτικα έχουν "λυθεί" εδώ και σχεδόν 10 χρόνια.
Τώρα λοιπόν που οι ιδιώτες έχουν σκλαβακια γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του ρεύματος οι οποίες με τη σειρά τους επηρεάζουν τα πάντα αφού η ενέργεια είναι το "αίμα" καθε δραστηριότητας;Αλλά...η κλασσική εξυπΝαΔουλα: "Πείτε μας λύσεις". Άμα πέφτεις εκ των έσω, αρχικά τελειώνεις τον προδότη και μετά βλέπεις. Και αυτό, τώρα που φαίνονται τα αποτελέσματα του νομοθετικού Blitzkrieg του προηγούμενου διαστήματος έχει μπει για τα καλά στις ράγες...
-
Τελικά ο Κούλης έγινε αυτό που ούτε ο μπαμπάς του δεν φανταζόταν...
Παγκόσμιος κυβερνήτης , αφού φταίει για την διεθνή ενεργειακή κρίση...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2