-
@w202-amg said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Τελικά στη φθορά αλλά έχουν το όνομα (Κόντι) και άλλα τη χάρη;
Το "όνομα" (καλό ή κακό) που βγάζουν κάποιες εταιρείες ελαστικών είναι μια μ@λ@κία και μισή! Τι εννοώ; Ότι είναι απίστευτη χαζομάρα να τσουβαλιάζει κάποιος όλη τη γκάμα μιας εταιρείας κάτω από ένα χαρακτηρισμό (π.χ. μαλακά ή σκληρά ή ευαίσθητα ή κακά στη βροχή ή τρώγονται γρήγορα κ.ο.κ.). Η χαζομάρα αυτή δε, γίνεται ακόμη χειρότερη αν πιστεύεις ότι όχι μόνο ισχύει για όλα τα ελαστικά που παράγει μια δεδομένη στιγμή μια εταιρεία, αλλά και διαχρονικά! Δηλαδή π.χ. ότι όλα τα Continental ήταν, είναι και θα είναι μαλακά, όλα τα Michelin τρώγονταν, τρώγονται και θα τρώγονται εύκολα κ.ο.κ.
-
Τελικά στη φθορά αλλά έχουν το όνομα (Κόντι) και άλλα τη χάρη?
Πάντως είτε για τα sc5 είτε για τα pc6 βλέπω ένα κύμα απέχθειας από τους λαστιχαδες με τους κλασικούς σχολιασμούς.Εγω είμαι ευχαριστημένος από κάθε άποψη και από τα δύο μοντέλα και ας το κυνηγάω αρκετά.
-
@harisma23 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@alexfocus said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Φορεσαμε τα PZ4 σε 225/45/17. Απο ανεση σε σχεση με τα PZ3 μου φανηκαν ακριβως το ιδιο. Τα υπολοιπα σε λιγο αν και τι να προσθεσω ….. οτι οι Πιρελλαρες ειναι λαστιχαρες.
υ.γ.: τα PZ3 αλλαχτηκαν στα 22χιλ χλμ/2 χρονια με σχετικα αισθητη φθορα.Καλά ταξίδια εύχομαι.
Πολύ γρήγορη η φθορά των PZ3. Ή είσαι σιδεροφάγος με το δεξί πόδι κολλημένο στο πάτωμα ή είναι τελείως προβληματική η αντοχή τους στο χρόνο και τα χιλιόμετρα.
Εξαρτάται τι θεωρεί ο καθένας φθορά.
-
Αλεξανδρε η φθορα των PZ3 στα 20χιλ χλμ ειναι οπως στη φοτο. Δεν τα εφτασα ποτε στο οριο για να με «πουλησουν».
https://i.postimg.cc/4dQFkZdj/IMG-0943.jpg -
Αλεξανδρε η φθορα των PZ3 στα 20χιλ χλμ ειναι οπως στη φοτο. Δεν τα εφτασα ποτε στο οριο για να με «πουλησουν».
https://i.postimg.cc/4dQFkZdj/IMG-0943.jpgΠόσων χρονών είναι και σχιστηκαν μέσα στο λούκι?
-
Δυο χρονια φορεμενα με 20χιλ χλμ.
-
Δυο χρονια φορεμενα με 20χιλ χλμ.
Τι ημερομηνία παραγωγής είχαν;
-
Τα PZ3 ειχαν DOT 4318/Νοεμβριος 2018 και η φοτο τραβηχτηκε Μαιο 2021. Δυομισι χρονια λαστιχα εν ολιγοις. Προφανως το DOT το προσεχω και ζηταω εξαμηνου ασχετως που μου φερνουν πιο κοντινα DOT.
-
Η φθορά στο πέλμα είναι νορμάλ ,όχι κακή. Αλλά το σχίσιμο αδικαιολόγητο.
-
Δεν θεωρειται σκίσιμο. Ειναι πολυ επιφανειακο
-
@alexandros-k said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Σ αυτή τη φάση δεν είναι τίποτα.Αν τα κρατούσε άλλες 20-25.000κμ + παραπάνω γήρανση σίγουρα θα έφτανε λινά τα οποία απέχουν ελάχιστα.
-
Εννοεις θα εφθανε λινα η φθορα ή το "σκισιμο" ?
-
Εννοεις θα εφθανε λινα η φθορα ή το "σκισιμο" ?
Το σκισιμο-ραγαδα.Εκοψα κάποια λάστιχα τις προάλλες και η γόμα από τις αυλακώσεις μέχρι τα λινά είναι ελάχιστη.
-
Το σκισιμο δεν αρεσε και στο λαστιχα μου. Μου ανεφερε κατι για προωρη γηρανση.
-
Κι εμένα για εντελώς επιφανειακό μου φαίνεται.
-
Το σκισιμο δεν αρεσε και στο λαστιχα μου. Μου ανεφερε κατι για προωρη γηρανση.
Αυτό ακριβώς είναι και βέβαια ούτε ξέρεις πως θα εξελιχθεί ούτε σου γεννά εμπιστοσύνη.
-
Εχω δει πολλες φορες τετοιες ραγαδες σε λαστιχα. Δεν επαθαν κατι στην παροδο του χρονου και των χλμ
-
Παθαίνουν και τα λάστιχα ραγαδες?
-
@otokomae said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Παθαίνουν και τα λάστιχα ραγαδες?
Ναι γιατι φουσκώνουν αποτομα . Κι οι ανθρωποι γι αυτο το λογο το παθαινουν
-
Σε Mazda 2 175/65r14 θέλω να αλλάξω τα ελαστικά. Χιλιόμετρα όλα σε πόλη. 6000-8000 το χρόνο. Θέλω κάτι που να κρατήσει 4 με 5 χρόνια. Σκέφτομαι για Goodyear vector 3 Gen. Η άλλη επιλογή είναι continental 6. Μεχρι τώρα είχα pirelli p1. Κάποια άλλη επιλογή με αποκλειστικό κριτήριο την ασφάλεια και το να κρατήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο;
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]