Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Αποδιοπομπαίος τράγος διότι όλως τυχαίως όλες οι μεγάλες απειλές και ποινές, ακόμα και αλλάγές των κανονισμών εν μέσω της σεζόν, γίνονται πάντα εις βάρος της ΜακΛάρεν.
2005
Είναι πασίγνωστο πως η ΜακΛάρεν είναι ο διαχρονικός κλέφτης, απατεώνας, κλεπταποδόχος (συμπληρώστε όποιον άλλο αρνητικό χαρακτηρισμό σας έρχεται πρόχειρα) σε μια αθλητική δρατηριότητα αποτελούμενη από συμμτέχοντες που τους διέπει η ηθική, η ευγενής άμιλλα, τα αγνά αισθήματα και το ιδανικό που συμβολίζει το κλαδί της ελιάς. Πάντα και μόνο η ΜακΛάρεν φταίει, τιμωρείται και απειλείται, χάνει-κερδίζει.,
Εξαφανίστε λοιπόν τη διαβολική ΜακΛάρεν από τον χάρτη για να μείνουν στο άθλημα ολοι οι υπόλοιποι, οι καλοι και άγιοι διαγωνιζόμενοι.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση θεωρείς πως η McLaren είναι το θύμα; Είναι παγιδευμένη; Είναι ίδιο αυτό που γίνεται φέτος με το να τρέχει κάποιος με ένα αμφισβητούμενο εξάρτημα (τρίτο πεντάλ φρένου, mass damper, εύκαμπτο πάτωμα); Πριν κατηγορήσεις κάποιον για παρόμοιες πρακτικές κλεμένων δεδομένων και σχεδίων στο σύνολό τους, καλό είναι να έχεις και αποδείξεις. Το 'κι η Ferrari κλέβει έτσι' είναι πολύ αόριστο, πλήρως αβάσιμο και αναπόδεικτο στο σύνολο της πορείας της στη F1. Nαι, και η Ferrari έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν λύσεις κινούμενες στα όρια της νομιμότητας εκμεταλλευόμενη τα παραθυράκια των κανονισμών, αλλά το συγκεκριμένο σκάνδαλο δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία του σπορ. Ακόμα και η ιστορία με την Toyota, έχει να κάνει με μεταφορά δεδομένων της F2002 μετά το τέλος εκείνης της χρονιάς, πριν την έναρξη της σεζόν 2003. Επίσης αφορούσε μόνο τα σχέδια του μονοθεσίου και όχι όλο τον όγκο της πληροφορίας από τηλεμετρίες, χρήση ελαστικών και στρατηγικές αγώνα.
Η ερμηνεία του σκανδάλου είναι υποκειμενκή υπόθεση κι εξαρτάται εν πολλοίς από τις οπαδικές προτιμήσεις του ερμηνεύοντα. Για μένα, π.χ., σκάνδαλο είναι να ανακοινώνει μετά τη λήξη της σαιζόν η ΦΙΑ τους κανονισμούς για TC που θα ισχύσουν στην επόμενη σαιζόν, ώστε να φτιάξουν οι ομάδες τα μονοθέσια τους κι ένα μήνα πριν την έναρξη της σαιζόν να αλλάζει τους κανονισμούς αυτούς επειδή η Φεράρι και η ομάδα με την οποία προμήθευε κινητήρες η Φεράρι (λέγε με Προστ) είχαν μείνει πίσω από τον ανταγωνισμό στις δοκιμές επί της συγκεκριμένης τενολογίας.
Σκάνδαλο πάλι για μένα, είναι 4 αγώνες πριν τη λήξη της σαιζόν να αλλάζουν οι κανονισμοί περί ελαστικών για να βγουν παράτυπα τα ελαστικά που χρησιμοποιούν οι αντίπαλοι της Φεράρι.
Είναι επίσης σκάνδαλο (στην αρχή της σαιζόν) 300 μέτρα πριν τον τερματισμό να πλακώνεται στα φρένα ο Νο2 για να περάσει ο Νο1. Να επαναλαμβάνεται το σκηνικό μετά από ένα χρόνο και η ΦΙΑ να σφυρίζει αδιάφορα.
Σκάνδαλο είναι να βγαίνει ο πρόεδρος της ομαδας μετά από νίκη του Νο2 και να δηλώνει δημόσια ότι θα φροντίσει να μην επαναληφθεί ξανά κάτι τέτοιο.
Πολλά είναι σκάνδαλα για μένα, αλλά μην με υπολογίζετε εμένα... ανήκω στους διαβολεμένους, διεφθαρμένους, ανήθικους, απατεώνες, κλεπταποδόχους υποστηρικτές της ΜακΛάρεν.