Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    N
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 1
    • Posts 49
    • Best 4
    • Groups 0

negro-1980

@negro-1980

Please enter occupation - Please enter your interests

5
    Profile views
    49
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

negro-1980 Unfollow Follow

Best posts made by negro-1980

• RE: Εγγύηση και βλάβες Ford

@panormus772 said in Εγγύηση και βλάβες Ford:

@negro-1980 said in Εγγύηση και βλάβες Ford:

Ναι σωστό και αυτό... αποδεικτικά δεν έχω από το νοσοκομείο αλλά σίγουρα μία επικοινωνία με την Ford Hellas θα την κάνω...Δεν θα είναι και η πρώτη φορά βέβαια, είχα επικοινωνία καί τό 2018 πού είχα πρόβλημα με την αντιπροσωπεία στην αγορά τού αυτοκινήτου μου

Αν έκανες εισαγωγή για νοσηλεία (ακόμη και μονοήμερη), έχεις εισιτήριο-εξιτήριο ως απόδεικτικό στοιχείο.
      Αν ήταν επισκέψεις με ραντεβού σε εξωτερικά ιατρεία,μπορούν να σου δώσουν μια βεβαίωση.
      -Γενικά,αν για καποιο λόγο περνάς την πόρτα νοσοκομείου,κάτι θα υπάρχει ως έγγραφο που να το επιβεβαιώνει.

Το πρόβλημα ήταν με θέμα υγείας τού γιού μου που τον είχα στο σπίτι την περίοδο πού ήταν να κάνω το σέρβις (αφού είχαμε βγει από νοσηλεία) μετά δούλευα οπότε δεν μπορούσα να μείνω χωρίς αυτοκίνητο και μετά αμέλεια δικιά μου πού ξεχάστηκα....Δεν λέω ότι δεν έκανα λάθος με την εγγύηση, ίσα ίσα δικό μου ήταν τι λάθος παρά τα προβλήματα αλλά δεν μπορώ να δεχτώ ότι ένα αυτοκίνητο με 53000 χιλιόμετρα πέταξε φλάντζα. Να μου πούνε ένα αυτοκίνητο χωρίς κατασκευαστικό πρόβλημα που πετάει φλάντζα. Για αυτό παίρνουμε καινούργια αυτοκίνητα και δεν πλησιάζουμε τα μεταχειρισμένα, τουλάχιστον για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο από τέτοια θέματα.

posted in Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
      N
      negro-1980
    • Εγγύηση και βλάβες Ford

Αν γνωρίζει κάποιος ας με καθοδήγηση για το τι προβλέπεται για τίς εγγυήσεις από τον ευρωπαϊκό κανονισμό...η Ford για πρόβλημα στο αυτοκίνητο μου (φλάντζα κεφαλής) καί τό αυτοκίνητο μου με αγορά τό 2018 με όλα τα σέρβις στην ώρα τούς, με αποδείξεις για σέρβις καί ανταλλακτικά εκτός από το τελευταίο πού για λόγους υγεία καθυστέρησε 6 μήνες καί τό αυτοκίνητο με 57000 χιλιόμετρα με πετάει εκτός εγγύησης καί μου ζητάει να πληρώσω όλη την ζημιά (πρώτων... δικαιολογείται στα 57000 χιλιόμετρα με ήπια καί προσεκτική χρήση του αυτοκινήτου να έκαψε φλάντζα το αυτοκίνητο καί Δεύτερων επιτρέπεται να σε πετάει έξω από τήν εγγύηση η Ford όταν έχεις τόσα λίγα χιλιόμετρα καί απλά καθυστερησες ένα σέρβις για 6 μήνες)

N
      negro-1980

@dimitrioskosmas said in Εγγύηση και βλάβες Ford:

πες μας μοντέλο και χρονολογία
      6 μήνες είναι μεγάλο διάστημα λογικό να σε πετάνε έξω, εκτός αν τους προσκομίσεις πιστοποιητικά από νοσοκομείο περί ανικανότητας μετακίνησης
      Τα χλμ είναι λίγα αλλά δε λέει τίποτα αυτό. Η εγγύηση αναφέρεται σε ότι παρέλθει πρώτο
      Καλά ξεμπερδεματα

Ford Kuga 1.5 ecoboost 2018

N
      negro-1980

@fanis75 said in Εγγύηση και βλάβες Ford:

Θα πω ότι τυπικά είσαι εκτός εγγύησης, ουσιαστικά δεν είσαι. ΟΙ περισσότερες εταιρίες έχουν το αποκαλούμενο "goodwill" που καλύπτουν βλάβες εκτός εγγύησης, εφόσον η συντήρηση γίνεται στο εξουσιοδοτημένο δίκτυο και η βλάβη δεν δικαιολογείται από τα χιλιόμετρα, έτη κλπ.

Το σημαντικό εδώ ειναι εαν η άρνηση προέρχεται από το εξουσιοδοτημένο συνεργείο ή την FMH (Ford Motor Hellas)? Γιατί εαν είναι από το συνεργείο, τότε στέλνεις ένα αναλυτικό email στην FMH και με όλα τα δικαιολογητικά και ζητάς να ισχύσει η εγγύηση, αφού τους 6 μήνες της καθυστέρησης το αυτοκίνητο δεν κινούταν λόγω του θέματος υγείας.

Εαν η άρνηση είναι από την FMH (σε εσένα, οχι τι σου μεταφέρει το συνεργείο), τότε αναγκαστικά πάς δικαστικά.

Ναι σωστό και αυτό... αποδεικτικά δεν έχω από το νοσοκομείο αλλά σίγουρα μία επικοινωνία με την Ford Hellas θα την κάνω...Δεν θα είναι και η πρώτη φορά βέβαια, είχα επικοινωνία καί τό 2018 πού είχα πρόβλημα με την αντιπροσωπεία στην αγορά τού αυτοκινήτου μου

N
      negro-1980

Latest posts made by negro-1980

@panormus772 said in Εγγύηση και βλάβες Ford:

Αν έκανες εισαγωγή για νοσηλεία (ακόμη και μονοήμερη), έχεις εισιτήριο-εξιτήριο ως απόδεικτικό στοιχείο.
      Αν ήταν επισκέψεις με ραντεβού σε εξωτερικά ιατρεία,μπορούν να σου δώσουν μια βεβαίωση.
      -Γενικά,αν για καποιο λόγο περνάς την πόρτα νοσοκομείου,κάτι θα υπάρχει ως έγγραφο που να το επιβεβαιώνει.

Το πρόβλημα ήταν με θέμα υγείας τού γιού μου που τον είχα στο σπίτι την περίοδο πού ήταν να κάνω το σέρβις (αφού είχαμε βγει από νοσηλεία) μετά δούλευα οπότε δεν μπορούσα να μείνω χωρίς αυτοκίνητο και μετά αμέλεια δικιά μου πού ξεχάστηκα....Δεν λέω ότι δεν έκανα λάθος με την εγγύηση, ίσα ίσα δικό μου ήταν τι λάθος παρά τα προβλήματα αλλά δεν μπορώ να δεχτώ ότι ένα αυτοκίνητο με 53000 χιλιόμετρα πέταξε φλάντζα. Να μου πούνε ένα αυτοκίνητο χωρίς κατασκευαστικό πρόβλημα που πετάει φλάντζα. Για αυτό παίρνουμε καινούργια αυτοκίνητα και δεν πλησιάζουμε τα μεταχειρισμένα, τουλάχιστον για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο από τέτοια θέματα.

N
      negro-1980

@fanis75 said in Εγγύηση και βλάβες Ford:

Θα πω ότι τυπικά είσαι εκτός εγγύησης, ουσιαστικά δεν είσαι. ΟΙ περισσότερες εταιρίες έχουν το αποκαλούμενο "goodwill" που καλύπτουν βλάβες εκτός εγγύησης, εφόσον η συντήρηση γίνεται στο εξουσιοδοτημένο δίκτυο και η βλάβη δεν δικαιολογείται από τα χιλιόμετρα, έτη κλπ.

Το σημαντικό εδώ ειναι εαν η άρνηση προέρχεται από το εξουσιοδοτημένο συνεργείο ή την FMH (Ford Motor Hellas)? Γιατί εαν είναι από το συνεργείο, τότε στέλνεις ένα αναλυτικό email στην FMH και με όλα τα δικαιολογητικά και ζητάς να ισχύσει η εγγύηση, αφού τους 6 μήνες της καθυστέρησης το αυτοκίνητο δεν κινούταν λόγω του θέματος υγείας.

Εαν η άρνηση είναι από την FMH (σε εσένα, οχι τι σου μεταφέρει το συνεργείο), τότε αναγκαστικά πάς δικαστικά.

N
      negro-1980

@driver-m said in Εγγύηση και βλάβες Ford:

Tελικα κανα ford αξιοπιστο υπαρχει ή ολα για τα σκουπιδια ειναι? Δεν εχω γνωστο με ford που να μην ειχε τραγικα προβληματα με αποκορυφωμα τον 1.8 duratec με ραγισμα κινητηρα στις ουτε 130.000 χλμ και 1.4 duratec με επισης καμμενη φλατζα και διαφορα αλλα στις 100.000 χλμ περιπου. Επισης ξερω και για τη φοβερη κατασκευη του 3κυλινδρου και τον ιμαντα μεσα απ'το λαδι και τωρα διαβαζω και για φλατζα στις 50.000 χλμ στον 1.5. Επικα ρημαδια, απορω πως η εταιρεια αυτη δεν εχει τη φημη της πλεον αναξιοπιστης ευρωπαικης και την ειχαν κατι ταλαιπωρα fiat και alfa romeo και τα γαλλικα.

Δυστυχως φιλε με 6 μηνες καθυστερημενο σερβις εχουν πατημα για να μην σε καλυψουν, παροτι προφανως και δε φταιει αυτο αλλα λαθος κατασκευης. Αν ειναι μονο φλατζα, ελπιζω το κοστος να μην ειναι τετραψηφιο (γιατι δεν ξερω καθολου στα καινουρια μοντελα τι παιζει) και να ζητησεις και μια εκπτωση 20-30% που μπορουν να στην κανουν και να ξεμπερδεψεις.

Θα επανέλθω από την άλλη εβδομάδα να σάς πω για κόστος και τελική γνωμάτευση (γιατί όλα αυτά είναι η πρώτη γνωμάτευση από δύο συνεργεία)... όσο αφορά την χρήση τού αυτοκινήτου θα πω ότι είναι πολύ ήπια... έχω δύο παιδιά και φοράω χρόνια μπαγκαζιερα οροφής, οπότε δεν τρέχω ποτέ πάνω από 130 χιλιόμετρα ούτε στην εθνική οδό και λέω πώς ξέρω να οδηγάω καλά (αυτό το λέω εγώ βέβαια) Οπότε είμαι σίγουρος πώς η βλάβη δεν είναι σίγουρα από κακή μεταχείριση τού αυτοκινήτου

N
      negro-1980

@cirus said in Εγγύηση και βλάβες Ford:

6 μήνες είναι πολύ μεγάλο διάστημα όπως σου είπαν καλύτερα να το πας να πάρεις κάποια έκπτωση πάρα δικαστικα ή επιθετικά αφού 6 μήνες παραπάνω από την ώρα του ..............

Ναι αλλά αν είναι κατασκευαστικό λάθος..δεν γίνεται με 53000 χιλιόμετρα (τόσα έχει το αμάξι τελικά)να καίει φλάντζα. Εκεί τι κάνουμε;

N
      negro-1980

6 μήνες είναι μεγάλο διάστημα λογικό να σε πετάνε έξω, εκτός αν τους προσκομίσεις πιστοποιητικά από νοσοκομείο περί ανικανότητας μετακίνησης
      Τα χλμ είναι λίγα αλλά δε λέει τίποτα αυτό. Η εγγύηση αναφέρεται σε ότι παρέλθει πρώτο
      Καλά ξεμπερδεματα

γνωστο το πρόβλημα σε αυτά τα μοτερ......ειδικά σε αυτό το σημείο (πάνω μέρος του μπλοκ ανάμεσα στους κυλίνδρους)
      ίσως να μπορέσεις να τη σκαπουλάρεις με πλάνισμα καπακιού και αλλαγή φλάντζας αν δεν έχει επεκταθεί η ζημιά
      αν έχει επεκταθεί η ζημία με ράγισμα στο μπλοκ θα πρέπει να αλλαχτεί δυστυχώς όλο το κάτω μπλοκ.

1. δες με κωδικό πλαισίου αν έχουν γίνει όλες οι ανακλήσεις στο αυτοκινητό σου

2). ενημερώσου στο internet για το συγκεκριμένο πρόβλημα σε αυτό το μοτερ για να καταλάβεις ότι καταφανώς ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΚΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ (ιαπωνία θα λέω και θα κλαίω)

3). Απαίτησε απο την αντιπροσωπεία μεγάλη έκπτωση στην επισκευή με καινούριο αναθεωρημένο μπλοκ κυλίνδρων και ο θεός βοηθός

υγ: έχω τον 1,6 ecoboost με παρόμοιο θέμα σχεδιασμού (104.000χλμ) και τρέμει το φυλοκάρδι μου

Ευχαριστώ.... αρκετά βοηθητικό σχόλια. Ψαχνομαι γενικά με όλα αυτά πού μου έγραψες

N
      negro-1980

Καλά ξεμπερδεματα

N
      negro-1980

@andya3 said in Εγγύηση και βλάβες Ford:

Αν γνωρίζει κάποιος ας με καθοδήγηση για το τι προβλέπεται για τίς εγγυήσεις από τον ευρωπαϊκό κανονισμό...η Ford για πρόβλημα στο αυτοκίνητο μου (φλάντζα κεφαλής) καί τό αυτοκίνητο μου με αγορά τό 2018 με όλα τα σέρβις στην ώρα τούς, με αποδείξεις για σέρβις καί ανταλλακτικά εκτός από το τελευταίο πού για λόγους υγεία καθυστέρησε 6 μήνες καί τό αυτοκίνητο με 57000 χιλιόμετρα με πετάει εκτός εγγύησης καί μου ζητάει να πληρώσω όλη την ζημιά (πρώτων... δικαιολογείται στα 57000 χιλιόμετρα με ήπια καί προσεκτική χρήση του αυτοκινήτου να έκαψε φλάντζα το αυτοκίνητο καί Δεύτερων επιτρέπεται να σε πετάει έξω από τήν εγγύηση η Ford όταν έχεις τόσα λίγα χιλιόμετρα καί απλά καθυστερησες ένα σέρβις για 6 μήνες)

Δεν δικαολογείται να κάψει φλάντζα το αυτοκίνητο σε τόσα λίγα χιλιόμετρα. Εκτός αν ανέβασε θερμοκρασία από κάποια βλάβη, π.χ. απώλεια αντυψικτικού κι εσύ συνέχισες να οδηγείς, οπότε μπορεί να το ρίξει πάνω σου ή αντιπροσωπεία.
      Διάβασε τους όρους της εγγύησής σου. Γράφει τι απόκλιση επιτρέπεται μεταξύ των προβλεπόμενων service για να διατηρηθεί η εγγύηση.

Ναι αυτό το γνωρίζω, πότε το αμάξι δεν ανέβασε θερμοκρασία, ούτε τώρα που έχει καμένη φλάντζα ανεβάζει γιατί περνάει το ψυκτικό υγρό στο κύλινδρο καί απλά δεν δουλεύει σωστά ο κινητήρας...μου είπαν πώς αν ξεπεράσεις τόν ένα μήνα από τόν προβλεπόμενο χρόνο τού σέρβις βγαίνεις εκτός εγγύησης... κάτι πού τό θεωρώ απαράδεκτο... ρωτάω αν μπορώ να κάνω κάτι καί νά βρώ ας πούμε τό δίκιο μου ηθικά (γιατί αμάξι πού έχει τόσα χιλιόμετρα είναι κρίμα να παθαίνει τέτοια ζημιά)

N
      negro-1980
    • Εγγύηση και βλάβες Ford

N
      negro-1980
    • RE: Ford Kuga

Και για να μην ξεχνιόμαστε παιδιά...Προσοχή σε ποιά αντιπροσωπεία αγοράζεται τα αυτοκίνητα σάς...Υπάρχουν καλοί αντιπρόσωποι,υπάρχουν και λαμόγια,αντιεπαγκελματιες...Προσοχή

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      N
      negro-1980
    • RE: Ford Kuga

Ωραία απάντηση ...Επίσης έχω βρει κάποια gps tracker πού εκτός από εντοπισμό μπορούν να μπλοκάρουν την αντλία τής βενζίνης,όπως και να μπλοκάρουν ηλεκτρονικά συστήματα όπως την ανάφλεξη.Το θέμα είναι κατά πόσο κάνουν σωστά αυτά πού σού λένε.Γι'αυτό ρωτάω αν υπάρχει κάποιος πού έχει χρησιμοποιήσει τέτοια συστήματα.

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      N
      negro-1980
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ