Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    K
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 1
    • Posts 8
    • Best 1
    • Groups 0

kyros_g

@kyros_g

1
    Profile views
    8
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

kyros_g Unfollow Follow

Best posts made by kyros_g

• RE: Αγορά μεταχειρισμένου : Diesel ή βενζίνη + προσθήκη υγραερίου

@imr said in Αγορά μεταχειρισμένου : Diesel ή βενζίνη + προσθήκη υγραερίου:

Δυσκολη επιλογη.

Το υγραεριο ειναι λιγο περιεργο πως θα κατσει και αν θα δημιουργησει προβληματα ειδικα σε συγχρονα αυτοκινητα.
      Απο την αλλη και τα diesel οσο πανε χειροτερευουν με adblue κτλ.

Σε euro 6 δεν θα επαιρνα τιποτα απο τα 2, θα κοιτουσα κατι σε υβριδικο.

Αυτό με προβληματίζει κι εμένα.

Diesel έχει γνωστός μου αλλά προηγούμενης γενιάς και του έχει βγει αθάνατο.
      Ωστόσο για Euro 6 κτλ διαβάζω διάφορα, αλλά δυστυχώς οι μηχανικές μου γνώσεις είναι εξαιρετικά περιορισμένες για να μπορέσω να σχηματίσω άποψη μόνος μου (γι αυτό και απευθύνομαι στην εμπειρία του forum)

Από την άλλη με το lpg έχω προσωπική πολύ θετική εμπειρία αλλά.... πάντα εμπεριέχει ρίσκο.

posted in Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
      K
      kyros_g

Latest posts made by kyros_g

@imr said in Αγορά μεταχειρισμένου : Diesel ή βενζίνη + προσθήκη υγραερίου:

Δυσκολη επιλογη.

Το υγραεριο ειναι λιγο περιεργο πως θα κατσει και αν θα δημιουργησει προβληματα ειδικα σε συγχρονα αυτοκινητα.
      Απο την αλλη και τα diesel οσο πανε χειροτερευουν με adblue κτλ.

Σε euro 6 δεν θα επαιρνα τιποτα απο τα 2, θα κοιτουσα κατι σε υβριδικο.

Αυτό με προβληματίζει κι εμένα.

Diesel έχει γνωστός μου αλλά προηγούμενης γενιάς και του έχει βγει αθάνατο.
      Ωστόσο για Euro 6 κτλ διαβάζω διάφορα, αλλά δυστυχώς οι μηχανικές μου γνώσεις είναι εξαιρετικά περιορισμένες για να μπορέσω να σχηματίσω άποψη μόνος μου (γι αυτό και απευθύνομαι στην εμπειρία του forum)

Από την άλλη με το lpg έχω προσωπική πολύ θετική εμπειρία αλλά.... πάντα εμπεριέχει ρίσκο.

K
      kyros_g

@harisma23 said in Αγορά μεταχειρισμένου : Diesel ή βενζίνη + προσθήκη υγραερίου:

@que2 said in Αγορά μεταχειρισμένου : Diesel ή βενζίνη + προσθήκη υγραερίου:

Θα σου έλεγα επίσης να σκεφθείς, αν μπορείς να ανταπεξέλθεις στα έξοδα τακτικής συντήρησης αλλά και πιθανών βλαβών στα μοντέλα που κοιτάς….

Υπάρχουν πολύ καλά εξειδικευμένα συνεργεία Mercedes, στα οποία το κόστος συντήρησης είναι σαν τα άλλα αυτοκίνητα.

Προτάσεις πάντα ευπρόσδεκτες

K
      kyros_g

@fanis75 said in Αγορά μεταχειρισμένου : Diesel ή βενζίνη + προσθήκη υγραερίου:

@kyros_g said in Αγορά μεταχειρισμένου : Diesel ή βενζίνη + προσθήκη υγραερίου:

ποια λύση για τα συγκεκριμένα δύο αυτοκίνητα, θα βγάλει τους λιγότερους "μπελάδες"

Βενζίνη χωρίς καμία μετατροπή. Αλλιώς, εαν μπλέξεις με μετατροπές υγραερίου, καλύτερα ντηζελ εξ'αρχης. Και ο ντήζελ της Ρενώ (1.5) που φοράει η Α κλας ειναι πολύ αξιόπιστος κινητήρας.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Δυστυχώς δεν γνωρίζω σίγουρα εάν θα καταφέρω να βρω με πετρέλαιο (με πιέζει και ο χρόνος για να προχωρήσω σε αγορά)..

Εάν καταλήξω με κινητήρα βενζίνης θα πάω "αναγκαστικά" σε υγραέριο (πλέον το budget που απαιτείται για βενζίνη είναι σημαντικά μεγάλο)

Από διάφορα που διάβσα και από πληροφρίες που μου έδωσαν, βλέπω ότι συμβατό σύστημα για τα 2 αυτά αυτοκίνητα είναι μόνο (?) της Master Direct

Θα προσπαθήσω αυτή την εβδομάδα να τους κάνω μια ερώτηση, να δω τι θα μου πούνε και εκείνοι

K
      kyros_g

@gol said in Αγορά μεταχειρισμένου : Diesel ή βενζίνη + προσθήκη υγραερίου:

Προτιμότερο υγραέριο.
      Ποιοτικο συστημα που να ρυθμιζεται.
      Σωστη εγκατασταση.
      Σωστη ρυθμιση καθ οδον.
      Σωστη συντηρηση.

Με υγραεριο μεγαλυτερη αυταρκεια σε καυσιμο, δυο δεξαμενες, ειναι φθηνοτερο απο τα αλλα σε τιμη και ειναι πιο πιο πιθανον να απαγορευτουν τα πετρελαιοκινητα παρα τα βενζινοκινητα (υποθετικως).

Σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Κι εγώ θεωρητικά υγραέριο θα επέλεγα γιατί το diesel μου είναι άγνωστη πραγματικότητα.

Αλλά δεν έχω κανέναν γνωστό μου που να έχει δοκιμάσει αέριο σε αυτούς τους κινητήρες για να έχω μία άποψη.

Ουσιαστικά αυτό που προσπαθώ να μάθω με την βοήθειά σας (και σας ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις σας έως τώρα) είναι :

ποια λύση για τα συγκεκριμένα δύο αυτοκίνητα, θα βγάλει τους λιγότερους "μπελάδες"
      (υποθετικά πάντα, γιατί κρυστάλλινη σφαίρα δεν έχει κανείς)

K
      kyros_g

@margm said in Αγορά μεταχειρισμένου : Diesel ή βενζίνη + προσθήκη υγραερίου:

@kyros_g said in Αγορά μεταχειρισμένου : Diesel ή βενζίνη + προσθήκη υγραερίου:

Καλησπέρα σε όλους,

Θα προχωρήσω σε αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου.

Συγκεκριμένα είμαι ανάμεσα σε Mercedes A-class ή BMW 1-series (και τα δύο του 2020 περίπου)

Και υπάρχει το δίλημμα του τίτλου :
      Diesel ή βενζίνη και μετατροπή σε υγραέριο;

Η μόνη εμπειρία που έχω σε υγραέριο είναι πολύ θετική (Kia ProCeed του 2009 / τοποθέτηση το 2018 / κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής)

Ωστόσο δεν ξέρω αν στα αυτοκίνητα που αναφέρω υπάρχουν ανησυχίες, αν ο κινητήρας τους είναι "δεκτικός" στο υγραέριο κτλ.

Από την άλλη, diesel δεν είχα ποτέ.
      Όσοι γνωστοί μου έχουν diesel αυτοκίνητα (παλιότερης όμως γενιάς, του 2010) δεν έχουν κάποιο πρόβλημα. Αλλά διαβάζω διάφορα για τα πιο σύγχρονα.

Κάποια ιδέα; Ή εμπειρία από τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα;

Ευχαριστώ

Ρόλο παίζουν τα χιλιόμετρα και που θα κινείσαι.
      Στη οικογένεια έχουμε Volvo V40 D2 πετρέλαιο, κάνει ~30,000/χρόνο . Και με υγραέριο εγώ ένα Opel Corsa κάνει 25000 .
      Απλώς θέλει ψάξιμο το μεταχειρισμένο πετρέλαιο , γιατί πολλά είναι και leasing ή εισαγωγής .
      Το θέμα που μπορεί να βγάλουν είναι μπεκ πετρελαίου που είναι πιο δαπανηρά .
      Για BMW δε γνωρίζω, αλλά Mercedes A Class πιο κοιτάζεις ;

Τα χιλιόμετρα που κάνω είναι περίπου 20.000 τον χρόνο (ίσως και παραπάνω αν προκύψουν έξτρα εξορμήσεις μέσα στον χρόνο)
      Η μεγάλη πλειοψηφία των χιλιομέτρων είναι εντός αστικού ιστού, τις καθημερινές (Κηφισός, κέντρο, κτλ)

Mercedes κοιτάζω την A180 από 2019 και μετά (W177).
      Είτε με τον Diesel 1.5 116hp, είτε με βενζίνη 1.3 136hp (στον οποίο θα βάλω το υγραέριο)

K
      kyros_g

@fanis75 said in Αγορά μεταχειρισμένου : Diesel ή βενζίνη + προσθήκη υγραερίου:

BMW και Υγραέριο ειναι Νο Νο, δεν αρέσει στον κινητήρα. Για Μερτσέντες δεν γνωρίζω, αλλά λογικά ο κινητήρας της Ρενώ θα είναι πιο δεκτικός στο υγραέριο.

Ενδιαφέρουσα πληροφορία για Bmw + υγραέριο..

Υπάρχουν αναφορές για προβλήματα;

Οπότε λες στην περίπτωση της BMW μόνο Diesel, μακριά από μετατροπή.

K
      kyros_g

@georgemit said in Αγορά μεταχειρισμένου : Diesel ή βενζίνη + προσθήκη υγραερίου:

Τίποτα από όλα αυτά, bmw 225xe.
      Plug-in hybrid 😎😎😎

Ωραία η ιδέα σου, αλλά είμαι σε αναζήτηση πιο "Compact" οχήματος 🙂

K
      kyros_g
    • Αγορά μεταχειρισμένου : Diesel ή βενζίνη + προσθήκη υγραερίου

Καλησπέρα σε όλους,

Θα προχωρήσω σε αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου.

Συγκεκριμένα είμαι ανάμεσα σε Mercedes A-class ή BMW 1-series (και τα δύο του 2020 περίπου)

Και υπάρχει το δίλημμα του τίτλου :
      Diesel ή βενζίνη και μετατροπή σε υγραέριο;

Η μόνη εμπειρία που έχω σε υγραέριο είναι πολύ θετική (Kia ProCeed του 2009 / τοποθέτηση το 2018 / κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής)

Ωστόσο δεν ξέρω αν στα αυτοκίνητα που αναφέρω υπάρχουν ανησυχίες, αν ο κινητήρας τους είναι "δεκτικός" στο υγραέριο κτλ.

Από την άλλη, diesel δεν είχα ποτέ.
      Όσοι γνωστοί μου έχουν diesel αυτοκίνητα (παλιότερης όμως γενιάς, του 2010) δεν έχουν κάποιο πρόβλημα. Αλλά διαβάζω διάφορα για τα πιο σύγχρονα.

Κάποια ιδέα; Ή εμπειρία από τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα;

Ευχαριστώ

K
      kyros_g
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ