-
Καλησπέρα.
Αναζήτηση μεταχειρισμένου hatchback, έως 1600cc, 90+ hp, αυστηρά έως 10000€, τελική τιμή.
Πρώτη επιλογή: i30 2013-2017
Μετά:
Auris 2013+
Focus 2014+
C4 2015+
Και ίσως C3 2017+ το φουσκωμένο, έχει καλούς χώρους σχετικά.
Μακάρι και Giulietta αλλά δεν...
Χρήση: Επαρχία με ολίγη από Εγνατία, καύσιμο οποιοδήποτε, αν και κάνω βαριά βαριά 10000 χλμ τον χρόνο, δεν τρέχω γενικά, είμαι 30αρης, δεν μου αρέσουν τα σούπερ μίνι ούτε για την πόλη, αλλάζω αυτοκίνητο πολύ δύσκολα, το κρατάω χρόνια.
Όχι παππουδιστικα του στυλ 301, C-elysee.
Ο κ@λος χαλάει όλο το ντιζάιν.
Ψάχνω ένα όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστο αυτοκίνητο με νεανικά χαρακτηριστικά.
Γι' αυτό έβαλα πρώτο το i30.
Είμαι σχεδόν κατασταλαγμένος στα αυτοκίνητα του τίτλου με πρώτο το Hyundai.
Από εσάς θα ήθελα δύο απαντήσεις:
-
Ποιους κινητήρες να αποφύγω στα μοντέλα (καύσιμο, κυβικά);
-
Ποιο από τα παραπάνω αυτοκίνητα είναι το καλύτερο, τηρουμένων των αναλογιών;
Ευχαριστώ.
-
-
Καλησπέρα.
Αναζήτηση μεταχειρισμένου hatchback, έως 1600cc, 90+ hp, αυστηρά έως 10000€, τελική τιμή.
Πρώτη επιλογή: i30 2013-2017
Μετά:
Auris 2013+
Focus 2014+
C4 2015+
Και ίσως C3 2017+ το φουσκωμένο, έχει καλούς χώρους σχετικά.
Μακάρι και Giulietta αλλά δεν...
Χρήση: Επαρχία με ολίγη από Εγνατία, καύσιμο οποιοδήποτε, αν και κάνω βαριά βαριά 10000 χλμ τον χρόνο, δεν τρέχω γενικά, είμαι 30αρης, δεν μου αρέσουν τα σούπερ μίνι ούτε για την πόλη, αλλάζω αυτοκίνητο πολύ δύσκολα, το κρατάω χρόνια.
Όχι παππουδιστικα του στυλ 301, C-elysee.
Ο κ@λος χαλάει όλο το ντιζάιν.
Ψάχνω ένα όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστο αυτοκίνητο με νεανικά χαρακτηριστικά.
Γι' αυτό έβαλα πρώτο το i30.
Είμαι σχεδόν κατασταλαγμένος στα αυτοκίνητα του τίτλου με πρώτο το Hyundai.
Από εσάς θα ήθελα δύο απαντήσεις:
-
Ποιους κινητήρες να αποφύγω στα μοντέλα (καύσιμο, κυβικά);
-
Ποιο από τα παραπάνω αυτοκίνητα είναι το καλύτερο, τηρουμένων των αναλογιών;
Ευχαριστώ.
-
-
I30 και focus από μένα διάλεξε εσυ ποιο σαρέσει περισσότερο
Ποιο αξιοπιστο το σχιζομάτικο αλλά και το Focus πολύ καλή επιλογη και εχει πλεονεκτήματα στην οδηγηση χωρις το i30 να υστερει πολύ. Καθαρο δικο σου πολύ καλα αυτοκίνητα.
απέφυγε diesel αν δεν κάνεις χιλιόμετρα όπως λές.
Αν μπορούσες Giuletta ξεχνα τα παραπάνω και πηγαινε alfa μονο που την βλεπεις χωρις καν να οδηγήσεις κερδίζει. χαχαχαχαχ
τα υπόλοιπα δεν θα τα κοιταζα καν
-
Ευχαριστώ πολύ φίλε μου.
Αν κι εγώ την Giulietta θέλω, μηχανικοί με αποτρέπουν.
Επίσης, στην αντίστοιχη τιμή βρίσκω μόνο μέχρι το 2014 και με αρκετά χιλιόμετρα.
Ακούω να λένε, χωρίς να ξέρω αν ισχύει, ότι η καλύτερη περίπτωση είναι ο 1.6 120hp μετά το facelift του 2015.
Δυστυχώς, βγαίνει ακριβά.
Τώρα, όσον αφορά το i30, είναι ίδια περίπτωση αξιοπιστίας ο 1.4 με τον 1.6;
90 vs 110 hp;
Ή για τις χρονιές επίσης. Ποια χρονιά να κοιτάω σε κάθε μοντέλο; Ποιο Focus, ποιο i30 κτλ...
Αυτά δεν ξέρω καθόλου.
-
Χωρις να γράψεις μπαγιόκο που θα σπρώξεις τι να σε πω.
Αυτά τα πράγματα πάνε μαζί.
Οσο ποιο πολλα χρήματα και όσο ποιο νεα μοντέλα πάρεις τόσο το καλύτερο γενικά και αόριστα
-
Χωρις να γράψεις μπαγιόκο που θα σπρώξεις τι να σε πω.
Αυτά τα πράγματα πάνε μαζί.
Οσο ποιο πολλα χρήματα και όσο ποιο νεα μοντέλα πάρεις τόσο το καλύτερο γενικά και αόριστα
Λέει αυστηρά μέχρι 10.000
Είχα i30 του 2008, πήγα σε corolla του 2016 για λίγους μήνες και τώρα έχω focus του 2019. Συμφωνα με όσα λες πήγαινε για το i30. Μια χαρά θα είναι. Το 1.4 σχετικά αργό. Αν είναι μεταχειρισμενο περισσότερο σημάσια έχει η κατάσταση, αν είναι από ιδιώτη... Να ειναι σε καλή κατάσταση και ας είναι ότι να ναι.. Να έχει πραγματικά χιλιόμετρα, σωστή συντήρηση.. Αυτά κοιτάς πρωτίστως
-
Αδερφέ μου, μέχρι 10αρικο έχω γράψει στο πρώτο μήνυμα.
Γι'αυτό και η Giulietta απορρίφθηκε.
Βέβαια, μια γνώμη, εντελώς εγκυκλοπαιδική, για ποιο μοντέλο της Giulietta είναι το πιο vfm θα βοηθούσε.
Ίσως ο γείτονας, που την βλέπω κάθε μέρα, να θέλει να την σπρώξει κοψοχρονια αύριο μεθαύριο.
Ποτέ δεν ξέρεις...
Ρεαλιστικά μιλώντας, μόνο i30, Focus και Auris ρωτάω.
Με αυτήν τη σειρά.
Κινητήρες, χρονιά, έκδοση.
Τι να κοιτάξω, τι να αποφύγω;
(Είπες όχι πετρέλαιο).
Ευχαριστώ και πάλι.
-
Λέει αυστηρά μέχρι 10.000
Μιλαμε για στραβομαρα μου.
Σορυ δεν το είχα δει αυτό
I30 1,6 σε αυτή την περίπτωση 2015-16 μοντέλα υπάρχουν σε αυτή την τιμη εκεί θα πήγαινα
-
Ευχαριστώ και τους δυο σας.
Κρατάω τις γνώμες σας για i30, 1600, 15-16.
Εξάλλου εκεί κοιτούσα.
-
Συγγνώμη που επιμένω αλλά για Focus και Giulietta τι και για πότε ακριβώς ψάχνουμε ως καλύτερη επιλογή;
Ανεξάρτητα από μπάτζετ και καύσιμο.
Για να έχω μια εναλλακτική λύση (Focus).
Και ίσως μία ακόμη τυχερή (Giulietta).
Και τελειώνει το νήμα.
-
Θα προτιμούσα και εγώ το i30. Καμένος από την αξιοπιστία ενός C4 1.4 II εγώ προσωπικά πήγα σε Kia Ceed II 1.4 βενζίνης ο οποίος για τις ανάγκες μου είναι μια χαρά κινητήρας. Είμαστε οικογένεια 3ων ατόμων και κάνουμε πάνω κάτω 12.000 χλμ τον χρόνο με οχι και πολύ γρήγορη διάθεση.
Μέση κατανάλωση είναι στα 7 λίτρα
-
Κοιτάζω και εγω για αντιτακατάσταση ενός Mazda 6 του 2005 .
Είμαι ανάμεσα σε ι30 πετρέλαιο και Renault clio με το 1500αρι κινητήρα και 90 άλογα.
Το αμάξι θα διανύει ετησίως ~40,000 χιλιόμετρα , και το 70% εκτός πόλης .
-
Με τόσα χιλιόμετρα αν σε καλύπτει από πλευράς ιπποδύναμης κοίτα και το LPG Clio. Θα έχει μεγάλη διαφορά οικονομικά σε έξοδα καυσίμου.
-
Το i30 είναι μια κατηγορία αμαξώματος πιο πάνω από το Clio. Με 40.000 Km ετησίως (και το 70% εκτός πόλης) η επιλογή του i30 είναι μονόδρομος μεταξύ των δύο.
-
Απο αυτα που ανεφερε ο φιλος μονο το i30 και focus. Η τζουλιετα ειναι αυτοκινητο πιο ειδικου σκοπου και δε τη συστεινω σε καποιον που δε ψαχνει τα ορια σε οδηγικη ευχαριστηση.
-
Με τόσα χιλιόμετρα αν σε καλύπτει από πλευράς ιπποδύναμης κοίτα και το LPG Clio. Θα έχει μεγάλη διαφορά οικονομικά σε έξοδα καυσίμου.
Εννοείς εργοστασιακό υγραέριο ; Γιατί υγραέριο αλλά σε μετατροπή έχω τώρα στο Mazda 6 που είναι ήδη φορτωμένο σε χιλιόμετρα . . Ήθελα σε Diesel ώστε να περνάω και τα έξοδα ως ελευθ/ εππαγελματίας .
-
Μα δε λέει για το c4 II ο φίλος. Για την γενιά 2015+ μιλάει, που γενικά είναι αρκετά αξιόπιστη. Εγώ πάντως θα έπαιρνα focus 100%.
-
BabisStinson wrote:
Εννοείς εργοστασιακό υγραέριο ; Γιατί υγραέριο αλλά σε μετατροπή έχω τώρα στο Mazda 6 που είναι ήδη φορτωμένο σε χιλιόμετρα . . Ήθελα σε Diesel ώστε να περνάω και τα έξοδα ως ελευθ/ εππαγελματίας .
Ναι για το εργοστασιακό υγραεριάτο Clio. Αν μπορείς να περνάς τα έξοδα λογικά σε βολεύει όντως το Diesel.
-
Απο αυτα που ανεφερε ο φιλος μονο το i30 και focus. Η τζουλιετα ειναι αυτοκινητο πιο ειδικου σκοπου και δε τη συστεινω σε καποιον που δε ψαχνει τα ορια σε οδηγικη ευχαριστηση.
Καλησπέρα.
Μόλις είδα το μήνυμα.
Μπορείς λίγο να το διευκρινίσεις σε παρακαλώ αυτό για την G;
Διότι το πρόβλημα με το i30 που ψάχνω ως πρώτη επιλογή είναι ότι υπάρχει ως επί το πλείστον σε μάντρες. Άρα, καηκαμε.
Ενώ η Giulietta, είναι μεν ακριβή, δίνεται από ιδιώτες δε.
Π.χ. https://www.car.gr/classifieds/cars/view/314559089-alfa-romeo-giulietta
Αν και τη συγκεκριμένη έκδοση δεν την έχω ξαναδεί.
Πιθανόν έχει βάλει πρόγραμμα ο τύπος.
Επίσης, η τιμή φαίνεται πολύ καλή για να είναι αληθινή με βάση και τα χιλιόμετρα.
Όσο για το Focus, όλοι μου λένε ότι αν θες αυτοκίνητο να ευχαριστηθεις, πάρε G ή Focus.
Οι ίδιοι, ωστόσο, προτείνουν i30!!!
Φαντάζομαι λόγω αξιοπιστίας;;; Δεν ξέρω...
Ψιλοπαραλογισμος.
-
Καταρχάς να σου πω πως ανήκω στους θιασώτες της φίρμας. Σε οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά ήταν πάντα άνω του μέσου όρου τα αυτοκίνητά της ενώ και ως εικόνα δύσκολα θα βρεις κάποιον να σου πει πως δεν του αρέσουν. Υπάρχουν θέματα που όμως δεν μπορείς να αγνοείς και αφορούν τη συγκεκριμένη μάρκα. Από προσωπική εμπειρία θα σου πω πως συνεργείο της προκοπής με εξειδίκευση στα των Alfaromeo δεν βρίσκεις εύκολα και θα είσαι υποχρεωμένος να αρκεστείς σε εκείνα που αφορούν την ΦΙΑΤ. Στα επόμενα αυτοκίνητα της φίρμας αυτό πιστευω πως θα αλλάξει προς το καλύτερο εφόσον μαζί με τα υπόλοιπα του ομίλου ΦΙΑΤ θα μοιραστούν τεχνολογία με το γκρουπ της Πεζώ Σιτροέν.
Όσο αφορά την κατανάλωση, επίσης δεν ήταν ποτέ στις πρωτες προτεραιότητες της φίρμας. Τα αμάξια της ήταν πάντα πολύστροφα και για να σου δώσουν ευχαρίστηση έπρεπε να πατάς βαθιά το γκάζι. Σε σχέση με αυτά που βλέπεις δε βλέπω να διακρίνεται σε αυτό τον τομέα.
Το καλό στήσιμο και ο χαρακτήρας της δεν προσφέρονται τσάμπα, Πάντα τα αναλώσιμα της ήταν επιπέδου άουντι και bmw και ας μοιράζονταν πολλά πράγματα με την ΦΙΑΤ.
Τέλος μεταξύ μας οι Αλφίστι λέμε πως είναι καλό να παίρνεις ένα καινούργιο αλφα ρομέο. Λόγω χαρακτήρα ακόμη και ο πιο ήρεμος οδηγός ένα σκίσιμο θα της το ρίξει. Νομοτελειακό αυτό. Ο πατέρας μου μηχανικός αυτοκινήτων. Όσα έχω μάθει από αυτόν είναι λίγα μπροστα σε αυτά που έμαθα από την φίρμα οδηγώντας το δικό μου Αλφα ρομέο. Τόσες βλάβες μου έβγαλε, και πολλές κατ' επανάληψη...
Τα χιουντάι είναι πιο απρόσωπα αυτοκίνητα μα έχουν κορυφαία αξιοπιστία και αυτό στις μέρες μας μετρά στην συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών. Τα φορντ έχουν μέτρια αξιοπιστία μα σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν κίνηση υψηλού ρίσκου όπως η αγορά μιας ΑR.
Δεν σου λέω να μην πάρεις, αλλά αν είναι να πάρεις AR κράτα και ένα μικρό μπάτζετ καλού κακού για να καλύψεις προκύπτουσες βλάβες. Αυτά λέει η παράδοση. Επίσης τα σέρβις της πρέπει να γινονται ακριβώς την ώρα που πρέπει και ποτέ αργότερα. Μόνο νωρίτερα.
i30 vs C4 vs Focus vs Auris.