-
Καλησπέρα σε όλους,
Καθώς πρόκειται να προχωρήσω στο άμεσο μέλλον σε αγορά αυτοκινήτου και ένα από τα 2 φαβορί που έχω στη λίστα μου, είναι συγκεκριμένα το Hyundai Tuscon 2021 και ακόμα πιο συγκεκριμένα το mild hybrid με τα 1.6L 48V και 150ps με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 7-DCT και κίνηση στους 2 μπροστά τροχούς.
Υπάρχει κάποιος φίλος που να έχει το συγκεκριμένο μοντέλο να με βοηθήσει με την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ κατανάλωση εντός πόλης (Αθήνα θα ζω από 1η Αυγούστου) και τη ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ κατανάλωση εκτός πόλης?
Επίσης ποια η εμπειρία του με το συγκεκριμένο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 7-DCT?
Ευχαριστώ πολύ!
-
Καλησπέρα σε όλους,
Καθώς πρόκειται να προχωρήσω στο άμεσο μέλλον σε αγορά αυτοκινήτου και ένα από τα 2 φαβορί που έχω στη λίστα μου, είναι συγκεκριμένα το Hyundai Tuscon 2021 και ακόμα πιο συγκεκριμένα το mild hybrid με τα 1.6L 48V και 150ps με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 7-DCT και κίνηση στους 2 μπροστά τροχούς.
Υπάρχει κάποιος φίλος που να έχει το συγκεκριμένο μοντέλο να με βοηθήσει με την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ κατανάλωση εντός πόλης (Αθήνα θα ζω από 1η Αυγούστου) και τη ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ κατανάλωση εκτός πόλης?
Επίσης ποια η εμπειρία του με το συγκεκριμένο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 7-DCT?
Ευχαριστώ πολύ!
-
Δυστυχώς ΔΕΝ υπάρχουν πολλές αναφορές:
Από όσα διαβάζω όμως στις δοκιμές, το εν λόγω κουκλί ΚΑΙΕΙ! Κι αν σήμερα δε θεωρείται τόσο σκανδαλώδες να καίει ένα όχημα 9 και 10 λίτρα, σε μια πενταετία θα είναι τρελή τροχοπέδη στην πώλησή του. Αν σου αρέσει, να το πάρεις. Αλλά να θεωρείς ότι θα χάσεις πολλά ως μεταχειρισμένο.
ΥΓ. Σκέψου ότι είμαστε στο 2026. Τα ηλεκτρικά κοστίζουν όσο και τα θερμικά. Τα οποία θερμικά είναι σε συντριπτική πλειοψηφία ζόρικα υβριδικά (αλά Toyota, όχι γιαλαντζί όπως ο Κορεάτης) με 4 λίτρα κατανάλωση. Η τιμή τής βενζίνης έχει φτάσει τα 2,5 ευρώ και ξαφνικά, εσύ θες να πουλήσεις το Tuscon. Ε, φαντάσου τι θα πάρεις...
-
Από όσα διαβάζω όμως στις δοκιμές, το εν λόγω κουκλί ΚΑΙΕΙ! Κι αν σήμερα δε θεωρείται τόσο σκανδαλώδες να καίει ένα όχημα 9 και 10 λίτρα, σε μια πενταετία θα είναι τρελή τροχοπέδη στην πώλησή του. Αν σου αρέσει, να το πάρεις. Αλλά να θεωρείς ότι θα χάσεις πολλά ως μεταχειρισμένο.
ΥΓ. Σκέψου ότι είμαστε στο 2026. Τα ηλεκτρικά κοστίζουν όσο και τα θερμικά. Τα οποία θερμικά είναι σε συντριπτική πλειοψηφία ζόρικα υβριδικά (αλά Toyota, όχι γιαλαντζί όπως ο Κορεάτης) με 4 λίτρα κατανάλωση. Η τιμή τής βενζίνης έχει φτάσει τα 2,5 ευρώ και ξαφνικά, εσύ θες να πουλήσεις το Tuscon. Ε, φαντάσου τι θα πάρεις...
Point noted! Σωστή οπτική
-
Βασικά οπτική dimsabas, όχι του κόσμου γενικά.
-
Ναι αν κινείσαι 100% στην πόλη θα έχεις 4αρια! Αλλά φαντάζομαι ο φίλος που ρωταει την κατανάλωση ενός 4.5μ αμαξιού δεν έχει στο μυαλό του μόνο το σούπερ και να πηγαίνει τα παιδιά στο σχολείο.
Οπότε αν μιλάμε για ένα φουλ υβριδικό σουβ με φρέσκιες μπαταρίες καταναλωνει μαζί με την οικογένειά 6.5-7 λτ βενζίνη στην εθνική με 130-140 που κινείται η πλειοψηφία. Και έχει και τον καταπληκτικό ήχο του βουισματος αν έχει επιλέξει το cvt κιβώτιο της Τογιότα κάθε φορά που πατάει το γκάζι ζητώντας όλη την δύναμη.
Σε 5-6 που θα πάει να το πουλήσει , αν και δεν ξέρω αν τον προβληματίζει το συγκεκριμένο θέμα, το υβριδικό που θα έχει κάνει τουλάχιστον το μισό κύκλο ζωής στις μπαταρίες μάλλον το 6.5-7 θα έχει τσιμπήσει λίγο!
Οπότε μην τραγικοποιεις τα πράγματα για να πάρουμε όλοι ηλεκτρικά.... δυστυχώς για εσένα μέχρι το 2036 θα πουλιούνται ακόμα θερμικά.
Και κοίτα μήπως μέχρι τότε το υδρογόνο έχει υποσκελίσει το ρεύμα....
-
Νομίζω πως σε 5 με 6 ετη δεν κανουν τον μισό κύκλο ζωής τους οι μπαταρίες.
Επισης ένα θετικό των full hybrids είναι πως καταγράφουν τις μισές ώρες λειτουργίας, χιλιομέτρων οι ΜΕΚ τους. Οπότε στα 100.000 χλμ έχει δουλέψει τα μισά ο ΜΕΚ. Δηλαδη με 400.000 χλμ βαριάς και έντονης χρήσης είσαι στα 200.000χλμ στην ΜΕΚ.
Αν κάνει και σωστα τα σερβις με ακριβα λαδια και νωρίτερα από το κανονικό θεωρώ πως θα εχεις ένα όχημα με 400.000 χλμ σε πάρα πολύ καλή κατάσταση.
Οι μπαταρίες θα πέσουν. Στο yaris κοστιζουν πλέον 1500 ευρω. Σε ένα τέτοιο οχημα σε 10 ετη μπορεί και πάλι να κοστιζουν 1500 ευρω.
Αυτο για εμενα αποτελεί μεγάλο ατου.
-
Αγαπητέ Tkin73, μην αφήνεις τις προσωπικές σου αντιπαλότητες να παρεισφρύουν στο θέμα τού ανθρώπου, ούτε να κάνεις κρίσεις για το άτομό μου. Επίσης, θα σε συμβούλευα να περιορίσεις τα γραφόμενά σου για ό,τι έχει μπαταρίες, γιατί γράφεις συνεχώς ανακρίβειες (στη συγκεκριμένη περίπτωση για αύξηση της κατανάλωσης σε υβριδικό που βρίσκεται ακόμα στην εγγύηση). Περιορίσου σε αυτά που γνωρίζεις καλύτερα.
Αυτό που περιγράφω είναι το πιθανότερο σενάριο να συμβεί (σε αντίθεση με άλλους, η δική μου γυάλινη σφαίρα έχει σπάσει) κι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι φίλος να κλαίει την μοίρα του, όταν θα πάει να το ξεφορτωθεί. Εγώ μιλώ ως παθών, αφού οι αγαπητές μας κυβερνήσεις αποφάσισαν να κυνηγήσουν τα πολλά κυβικά, να πολλαπλασιάσουν τα τέλη κυκλοφορίας, να υπερδιπλασιάσουν την τιμή τής βενζίνης, να εφαρμόσουν τον φόρο πολυτελείας. Εδώ βέβαια δε θα ευθύνονται οι ελληνικές κυβερνήσεις αλλά η παγκόσμια τάση για οικονομικότερα, αποδοτικότερα, οικολογικότερα οχήματα που ήδη εφαρμόζεται.
Όπως και να έχει, από τη μία είναι τα γούστα κι από την άλλη είναι η οικονομική πραγματικότητα. Και βέβαια, όπως έκανε και δικός μου ξάδερφος (αυτός που πουλούσε το Grand Vitara, για όσους έχουν καλή μνήμη και θυμόνται το σχετικό θέμα που είχα ανοίξει), αγόρασε το Tuscon (180άρι, αυτόματο, τετρακίνητο) γιατί αυτό του αγόρασε κι όταν του είπα τα παραπάνω, ήταν λαρτζ κι άνετος. Δεν αντιλέγω, υπάρχει πολύς κόσμος που έχει την οικονομική άνεση να αντιπαρέρχεται τέτοιους σκοπέλους.
Ο φίλος όμως, για να άνοιξε θέμα για να υπολογίσει το τελευταίο λίτρο κατανάλωσης, μάλλον τα υπολογίζει αλλιώς.
-
Δλδ το ότι οι μπαταρίες είναι εντός εγγύησης στα 6 χρόνια απαγορεύει το να έχει πέσει η απόδοση τους;
Μάλιστα....
Εγώ ξέρω ότι ο χρόνος και όπου υπάρχει φόρτιση η ταχυφορτιστη είναι ο εχθρός της μπαταρίας!
Αν κάποιος κάτοχος έχει φουλ υβριδικό για 6 χρόνια ( πχ από κάνα πριους ) ας μας πει αν έχει την ειλικρίνεια ότι η κατανάλωση μετά από 6 χρόνια είναι η ίδια που είχε τα πρώτα χρόνια με φρέσκιες τις μπαταρίες!
Επίσης σχετικά με τον φίλο που έθεσε το ερώτημα. Πώς είσαι τόσο σίγουρος ότι σε 5 χρόνια θα θέλει 'να ξεφορτωθεί' όπως λες ένα από τα πιο αξιόπιστα και οικονομικά μοντέλα σε συντήρηση που κυκλοφορούν! Χιουνται θα έχει δεν είναι βαγκ να ψάχνεις να το δώσεις για να γλιτώσεις από το επόμενο λαμπάκι που θα σε στείλει για πολλοστή φορά στο συνεργείο για έλεγχο.
-
Μα για ποια φόρτιση και ταχυφόρτιση μιλάς στο Tuscon;
Όσο για το αν γίνεται να ανέβει η κατανάλωση 1 λίτρο/100 χλμ σε ένα Toyota Hybrid στην εξαετία, ΟΧΙ, δε γίνεται. Μιλάμε για αύξηση 20%, δηλαδή θα έχει συμβεί μεγάλη ζημιά στις μπαταρίες και θα έχεις ακόμα άλλη τόση εγγύηση.
Για αυτό σε λέω, δε σου ταιριάζουν τα μπαταριάτα!
ΥΓ. Δεν είπα ότι ντε και καλά θα θέλει να το δώσει στην πενταετία, απλώς τόνισα κι αυτή τη διάσταση. Αν είναι το αμάξι τού εφάπαξ (έτσι τα λέγαμε παλιά) και πάει για λιώσιμο μέχρι τον τάφο, τότε ας κρατήσει μόνο την υψηλή κατανάλωση και την πιθανότητα να αυξηθεί σημαντικά η τιμή τής βενζίνης στο απώτερο μέλλον.
-
Δεν μίλησα για το τουσον για φορτίσεις και υπερφορτισεις! Ούτε φυσικά για τα φουλ υβριδικά. Για τα ηλεκτρικά plugin αναφέρουν και γενικά για τις μπαταρίες.
Εγώ μιλάω με την λογική πως λειτουργούν οι μπαταρίες τόσα χρόνια !
Εσύ έχεις στοιχεία ότι μετά από 6 χρόνια οι μπαταρίες λειτουργούν στο 100% ; Μόνο κάποιος τελείως αδαεις θα το υποστήριζε.
-
ρε συ ταφ καπα. καλημερα. παλι με τα φευ? μην παρεις, αλλα την παραλλη εβδομας θα ανεβω σαλονικα καποια μερα, θα εχω χρονο. να σε δωκω να δεις τι ειναι απο κοντα.
-
Επίσης, θα σε συμβούλευα να περιορίσεις τα γραφόμενά σου για ό,τι έχει μπαταρίες, γιατί γράφεις συνεχώς ανακρίβειες. Περιορίσου σε αυτά που γνωρίζεις καλύτερα.
Ειλικρινά, δε στο λεώ για να σε πικάρω, σταμάτα να γράφεις για όποιο τετράτροχο φέρει μπαταρίες (όχι τη 12βολτη). Είμαι σίγουρος ότι είσαι ένας καταπληκτικός άνθρωπος που έχει φοβερές γνώσεις σε άλλα αντικείμενα και μπορείς να τις προσφέρεις στους συνανθρώπους σου.
-
dimsabas wrote:
Επίσης, θα σε συμβούλευα να περιορίσεις τα γραφόμενά σου για ό,τι έχει μπαταρίες, γιατί γράφεις συνεχώς ανακρίβειες. Περιορίσου σε αυτά που γνωρίζεις καλύτερα.
Ειλικρινά, δε στο λεώ για να σε πικάρω, σταμάτα να γράφεις για όποιο τετράτροχο φέρει μπαταρίες (όχι τη 12βολτη). Είμαι σίγουρος ότι είσαι ένας καταπληκτικός άνθρωπος που έχει φοβερές γνώσεις σε άλλα αντικείμενα και μπορείς να τις προσφέρεις στους συνανθρώπους σου.
Φίλε δεν μπαίνω σε προσωπικές αντιπαραθέσεις είναι χάσιμο χρόνου πλέον. Ας μείνουμε στο θέμα.
-
Ευχαριστώ γάτο! Θα είμαι διακοπας στο πηλιο και θα ανεβοκατεβαίνω σαν ...κατσικάκι με την σουζουκα....
Αλλά το σχόλιο τύπου μην το παίρνεις ...και κατά συνέπεια μην μιλάς δεν το κατάλαβα.
Δλδ μπορούμε να μιλάμε μόνο για ότι έχουμε ή πρόκειται να αποκτήσουμε; Για τα υπόλοιπα έβγαλες απαγορευτικό;...
-
Αλλά το σχόλιο τύπου μην το παίρνεις ...και κατά συνέπεια μην μιλάς δεν το κατάλαβα.
Δλδ μπορούμε να μιλάμε μόνο για ότι έχουμε ή πρόκειται να αποκτήσουμε; Για τα υπόλοιπα έβγαλες απαγορευτικό;...
ε?
-
Τι δεν καταλαβαίνεις; Δεν καταλαβαίνεις ότι το σχόλιο μην το παίρνεις είναι απαξιωτικό; Μην το παίρνεις μη μιλάς , μας έχεις ζαλισεις...
Με την ίδια λογική θα σου πει και άλλος μην μας ζαλίζεις με το φεβ που πήρες ! Το πήρες μην μας ζαλίζεις με την επιλογή σου! Το ότι είναι καλό για εσένα δεν σημαίνει ότι είναι καλό και για τους υπόλοιπους!
-
Τι δεν καταλαβαίνεις; Δεν καταλαβαίνεις ότι το σχόλιο μην το παίρνεις είναι απαξιωτικό; Μην το παίρνεις μη μιλάς , μας έχεις ζαλισεις...
Με την ίδια λογική θα σου πει και άλλος μην μας ζαλίζεις με το φεβ που πήρες ! Το πήρες μην μας ζαλίζεις με την επιλογή σου! Το ότι είναι καλό για εσένα δεν σημαίνει ότι είναι καλό και για τους υπόλοιπους!
οταν εσυ διαφωνεις με τις επιλογες των αλλων, ειναι απλο: αυτοι ας το παρουν, εσυ μη το παιρνεις. που ακριβως κρυβεται η στερηση δικαιωματος εκφρασης? πως απαξιωνεσαι? μηπως θες να απαξιωθεις? μηπως ο συνομιλητης σου θελει να σου πει οτι δεν αντιλαμβανεσαι κατι που δεν εχεις ιδια αποψη και παρεξηγεις την προσφορα να παρεις μια? οκ, γατος ειμαι, λεω εγω τωρα...
-
Γατε αμα έχουμε χρόνο κι οι δυο όταν ανέβεις να βρεθουμε να δω το phev
-
Ναι μωρέ, χαλαρώστε, σιγά το θέμα, ότι τον βολεύει τον καθένα. Εδώ η κυβέρνηση έβγαλε νόμο ειδικά για τον Γάτο για να πάρει PHEV!
Μπορεί να βγάλει και για μας αργότερα να πάρουμε ηλεκτρικό, μέχρι τότε, κορόιδα δεν είμαστε!!
Και αυταποδεικτα, ο μεγαλύτερος οπαδός της ηλεκτροκίνησης εδώ μέσα, δεν έχει!
Όταν θα έρθει η ώρα θα δούμε, όσο για τον φίλο, αφού ψήνεται τρελά για το Tucson, και δεν ζει με δανεικά, να το πάρει, να το χαρεί, να βάζει την οικογένειά του και να το λιώσει για καμιά δεκαετία, και μετά θα τα κρατήσουμε για συλλεκτικά! Αν θέλει, υπάρχουν και λιγότερο καυσιμοφαγα C suv..
To HRV επίσης θα είναι πολύ καλό.
Hyundai Tuscon 2021, 1.6L 48V 150ps 7DCT ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ