-
Μετά από περίπου 2000χλμ το αμάξι συνεχίζει και με εντυπωσιάζει...
Πααααρα πολύ άνετο σε ταξίδια, βγαίνεις ατσαλακωτος και ξεκούραστος και βολικό ότι σε κρατάει μέσα στις λωρίδες.
Θα ήθελα να ήταν παραπάνω από τα 150 άλογα, λίγο πιο δυνατό για σωστότερη προσπέραση, αλλά οκ.Στα θετικά η κατανάλωση στα ταξίδια που παρόλο το βάρος του, με 130 χλμ/ώρα ήμουν λίγο πάνω από 6λ/100χλμ.
Στην πόλη και στην κίνηση είναι λίγο σπαστικό το start stop ειδικά όταν εκεί που πας να σταματήσεις τελείως ξαναπαίρνει μπρος ο κινητήρας για να προχωρήσεις.
Καταλαβαίνω ότι σε όλα τα start stop έτσι είναι.Ένα περίεργο, όχι απόλυτα αρνητικό, είναι η μη μεγάλη σιγουριά του τιμονιού στις μεγάλες ταχύτητες, το νιώθω περισσότερο "ξένο" σε σύγκριση με το Audi A4 που είχα.
Άλλαξα και τις μπανάνες στον εσωτερικό φωτισμό από τα κλασσικά κίτρινα φώτα σε led άσπρα, πλην της πίσω πλαφονιερας που δεν βρήκα πως ανοίγει... 🤪
Τελικά οι τεράστιοι χωροι καμπίνας και Πορτ μπαγκαζ είναι απίστευτοι.
Και ακόμα μαθαίνω πότε γίνεται η χρήση του sail mode στην πόλη σε κάθε ταχύτητα στο ECO mode.
Ευχαριστημένος ως σύνολο: 9,5 στα 10!
-
@polioan said in KIA SPORTAGE 2021:
Πααααρα πολύ άνετο σε ταξίδια, βγαίνεις ατσαλακωτος και ξεκούραστος και βολικό ότι σε κρατάει μέσα στις λωρίδες.
Θα ήθελα να ήταν παραπάνω από τα 150 άλογα, λίγο πιο δυνατό για σωστότερη προσπέραση, αλλά οκ.Στα θετικά η κατανάλωση στα ταξίδια που παρόλο το βάρος του, με 130 χλμ/ώρα ήμουν λίγο πάνω από 6λ/100χλμ.
Στην πόλη και στην κίνηση είναι λίγο σπαστικό το start stop ειδικά όταν εκεί που πας να σταματήσεις τελείως ξαναπαίρνει μπρος ο κινητήρας για να προχωρήσεις.
Καταλαβαίνω ότι σε όλα τα start stop έτσι είναι.Ένα περίεργο, όχι απόλυτα αρνητικό, είναι η μη μεγάλη σιγουριά του τιμονιού στις μεγάλες ταχύτητες, το νιώθω περισσότερο "ξένο" σε σύγκριση με το Audi A4 που είχα.
Άλλαξα και τις μπανάνες στον εσωτερικό φωτισμό από τα κλασσικά κίτρινα φώτα σε led άσπρα, πλην της πίσω πλαφονιερας που δεν βρήκα πως ανοίγει... 🤪
Και ακόμα μαθαίνω πότε γίνεται η χρήση του sail mode στην πόλη σε κάθε ταχύτητα στο ECO mode.
Την ίδια αίσθηση μου έδωσε και εμένα το τιμόνι στο xceed σε σχέση με το Leon. Όπου το έχω πει πέφτουν να με φάνε , ευτυχώς το αναφέρει και ένας κάτοχος
Καλοτάξιδος και πάλι ρε μαν χαίρομαι που σου αρέσει η επιλογή σου -
@tsofras said in KIA SPORTAGE 2021:
@polioan said in KIA SPORTAGE 2021:
Την ίδια αίσθηση μου έδωσε και εμένα το τιμόνι στο xceed σε σχέση με το Leon. Όπου το έχω πει πέφτουν να με φάνε , ευτυχώς το αναφέρει και ένας κάτοχος
Καλοτάξιδος και πάλι ρε μαν χαίρομαι που σου αρέσει η επιλογή σουΌχι φίλε, μαζί σου!
Αν δεν το οδηγούσα αρκετά δεν θα συνέχιζα να έχω αυτήν την αίσθηση!Όπως και ναχει κάποια στιγμή την "παντρεύεσαι"!
Σε ευχαριστώ πολύ...
-
μετά τις μειώσεις σε νισσαν και 3008 η κία θα κάνει κάποια κίνηση για το sportage?το χαλβαδιάζω για πετρέλαιο αλλά με 37000 έκδοση titanium χειροκίνητο δεν τολμώ να κάνω κίνηση. Το έχει κάποιος σε πετρέλαιο να μου πει για κατανάλωση και επιδόσεις?
-
@doom1983 said in KIA SPORTAGE 2021:
μετά τις μειώσεις σε νισσαν και 3008 η κία θα κάνει κάποια κίνηση για το sportage?το χαλβαδιάζω για πετρέλαιο αλλά με 37000 έκδοση titanium χειροκίνητο δεν τολμώ να κάνω κίνηση. Το έχει κάποιος σε πετρέλαιο να μου πει για κατανάλωση και επιδόσεις?
Εγω το xceed εχω σε πετρελαιο με τα 136 αλογα.Επιδοσεις μια χαρα πατας γκαζι και φευγεις καταναλωση μεση εχω στα 5.8.Χωρις αυγο στο ποδι ουτε τερμα τα γκαζια.Κανονικη οδηγηση.
-
@doom1983 said in KIA SPORTAGE 2021:
Καμιά μουλωχτη αύξηση μπορεί να κάνει πάλι , μείωση δεν το βλέπω...σπορτατζ και τουσον δεν έχουν κρατήσει πάνω από 3 μήνες σταθερή τιμή από την πρώτη μέρα που βγήκαν και τα δύο...το τουσον που ήταν και το φθηνότερο πρέπει να έχει πάρει πάνω από 5 χιλιάδες σε όλες τις εκδόσεις του. Το υβριδικό τουσον στην καλή έκδοση το δικινητο έχει ίδια τιμή με το σπορτατζ πλέον παρότι έχει εμφανώς λιγότερο εξοπλισμό πέρα από το παλιότερο και λίγοτερο ποιοτικό εσωτερικό....από τις συνεχείς αυξήσεις έχουν χάσει την μπάλα!
KIA SPORTAGE 2021