-
Χαρά στο κουράγιο οποιου έκατσε και καθάρισε το νήμα του Cross. Να καθαρίσει και της Fabia παρακαλώ γιατί έχει καμία δεκαριά σελίδες για πράγματα που δεν αφορούν κανέναν που θα πάρει Fabia, ever..
Θα γίνει και αυτό...δεν έχω χρόνο για όλα...αχαχα!
Τα 2πλα ποστ είναι 'πρόβλημα' της πλατφόρμας, δεν είναι εύκολο να το διορθώσω.
-
Έχει πρόβλημα η πλατφόρμα???
-
Χαρά στο κουράγιο οποιου έκατσε και καθάρισε το νήμα του Cross. Να καθαρίσει και της Fabia παρακαλώ γιατί έχει καμία δεκαριά σελίδες για πράγματα που δεν αφορούν κανέναν που θα πάρει Fabia, ever..
Ορθώς έπραξε η διαχείριση και μπράβο γιατί το ξεχείλωμα ενός ειδικού θεματος με γενικες αναφορες ήταν χαρακτηριστικό του φορουμ (άσε δε που διαβάζουμε συχνα τα ίδια και τα ίδια off topic).
Ανάλογα πάντως την πλατφόρμα δεν είναι και τίποτα φοβερό ειδικά όπως εδώ που από κάποιο σημείο και μετά το είχαμε γυρίσει τελείως, οποτε τα τσιμπάς όλα συλλήβδην και τα μεταφέρεις. Αν και εκ του αποτελέσματος (πολλά δίπλα ποστς κλπ) μαλλον η πλατφόρμα είναι δύσχρηστη και σε αυτο το σημείο.Προσωπικα να ζητήσω αφενος συγνώμη για το off topic αλλά με ενθουσιάζει η ιδέα ότι επιτελους η αγαπημένη Τογιότα θα βγάλει ένα αμάξι που καλύπτει τα βασικά θέλω μου και ξεκίνησα να γράφω τον πόνο μου εκεί και αφετέρου να υπογραμμίσω ότι δεν κάνω προσωπικες αναφορες ειδικά σε ανθρώπους που συμμετέχουν ενεργά στο φορουμ και έχουμε όλοι δει ότι έχουν μια ξεκάθαρη θέση για την αυτοκίνηση, ασχετα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε.
Στηλιτεύω, εξού και το επιθετικό ύφος, συμπεριφορες και καταστάσεις στους δρομους και στους προορισμους μας που μας ενοχλούν όλους θεωρώ.Προσωπικα και επειδή δεν έχω την πολυτέλεια να κάνω διακοπές σε άσχετη με τον Αύγουστο χρονική περίοδο έχω κάνει τα κουμάντα μου και ας χανω κάτι οδηγικά.
Στις διακοπές προέχει η ψυχική ηρεμία ενώ έχω και φοβερές δυνατότητες στο τετρις. Μακάρι το ανέβασμα φωτό να ήταν εύκολο να σας έδειχνα το πορτ μπαγκαζ γιαρις σε 15μερες διακοπές χωρίς πληντυριο 4μελους οικογένειας (χωρίς μωρά - με μωρά θα είχα απλά βάλει μπαγκαζιέρα για το καρότσι και το πάρκοκρεβατο). -
Σόρρυ εσύ με το γιαρις και τα σακίδια που πρέπει να πάρουμε όλοι δεν έχεις/είχες την Χ1 ?
Αυτή γιατί την πήρες ; Δεν σκέφτηκες ότι κόβεις τον χώρο των υπολοίπων;
Ή τις αντιλήψεις αυτές τις απέκτησες μόλις πήρες το γιαρις; Και του χρόνου που θα αλλάξεις πάλι όλα τα αμάξια σου θα αναπτύξεις άλλη θεωρία;
Κακως έχω τόσο μεγάλο αμάξι οπως κακως είχα ανέκαθεν ένα c νωρίτερα (ποσο μαλλον τώρα πια που τα c μακραίνουν επικίνδυνα). Έχει αποδειχθεί ακατάλληλο για την πλειοψηφία των χρήσεων που αναφέρω ως οχλούσες παραπάνω. Ούτε το έχω ανάγκη οικογενειακώς. Ποτε δεν το τιγκαρουμε. Γι αυτό και δεν το χρησιμοποιώ στις περιπτώσεις που αναφέρω.
Περισσοτερο το έχω για να κάνω την καυλα μου μονος σε ωρες που δεν ενοχλώ και δυστυχώς - επειδή δεν υπάρχει άλλο - για περα δώθε στο γραφείο (από πάρκινγκ σε πάρκινγκ αλλά με μπόλικο άγχος για τους καφρους και δη τους διτροχους που κυκλοφορούν ανάμεσα μας και χωρίς καμία στάση ενδιάμεσα (ούτε για σούπερ μάρκετ πχ).
Βλεπεις, όπως και σε αλλά πράγματα παλιότερα εγώ δεν έχω πρόβλημα να 'κράξω' και τον εαυτό μου για τις επιλογές του.
Αλλά επαναλαμβάνω ότι στις καταστάσεις που κράζω ως προβληματικές εγώ δεν χρησιμοποιώ το μεγάλο.Και φυσικά σε 2 περίπου χρονια που θα αλλαχτεί και με δεδομένη πια τη φοβερή ποικιλία σε B Suv μοντέλα θα καταλήξουμε σε ένα b suv για all around δικό μου με το γιαρις να συνεχίσει στη σύζυγο για να του αλλάζει τα φώτα. Ή αν φύγει το γιαρις (δύσκολο παρα το ότι θέλω να αλλάζω αμάξια κάθε 4-5 χρονια) θα πάρω εγώ ένα τύπου I-10 για κάθε μέρα και το b suv στη γυναίκα για καθημερινό και τα ταξίδια μας.
Εκει πάει η αγορά και για αυτό και ακριβαίνουν τα b.
-
Dublin wrote:
Ορθώς έπραξε η διαχείριση και μπράβο γιατί το ξεχείλωμα ενός ειδικού θεματος με γενικες αναφορες ήταν χαρακτηριστικό του φορουμ (άσε δε που διαβάζουμε συχνα τα ίδια και τα ίδια off topic).
Ανάλογα πάντως την πλατφόρμα δεν είναι και τίποτα φοβερό ειδικά όπως εδώ που από κάποιο σημείο και μετά το είχαμε γυρίσει τελείως, οποτε τα τσιμπάς όλα συλλήβδην και τα μεταφέρεις. Αν και εκ του αποτελέσματος (πολλά δίπλα ποστς κλπ) μαλλον η πλατφόρμα είναι δύσχρηστη και σε αυτο το σημείο.Προσωπικα να ζητήσω αφενος συγνώμη για το off topic αλλά με ενθουσιάζει η ιδέα ότι επιτελους η αγαπημένη Τογιότα θα βγάλει ένα αμάξι που καλύπτει τα βασικά θέλω μου και ξεκίνησα να γράφω τον πόνο μου εκεί και αφετέρου να υπογραμμίσω ότι δεν κάνω προσωπικες αναφορες ειδικά σε ανθρώπους που συμμετέχουν ενεργά στο φορουμ και έχουμε όλοι δει ότι έχουν μια ξεκάθαρη θέση για την αυτοκίνηση, ασχετα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε.
Στηλιτεύω, εξού και το επιθετικό ύφος, συμπεριφορες και καταστάσεις στους δρομους και στους προορισμους μας που μας ενοχλούν όλους θεωρώ.Προσωπικα και επειδή δεν έχω την πολυτέλεια να κάνω διακοπές σε άσχετη με τον Αύγουστο χρονική περίοδο έχω κάνει τα κουμάντα μου και ας χανω κάτι οδηγικά.
Στις διακοπές προέχει η ψυχική ηρεμία ενώ έχω και φοβερές δυνατότητες στο τετρις. Μακάρι το ανέβασμα φωτό να ήταν εύκολο να σας έδειχνα το πορτ μπαγκαζ γιαρις σε 15μερες διακοπές χωρίς πληντυριο 4μελους οικογένειας (χωρίς μωρά - με μωρά θα είχα απλά βάλει μπαγκαζιέρα για το καρότσι και το πάρκοκρεβατο).Συγνώμη και από εμένα Φάνη για το ζόρι που σε βάλαμε.
Iceman7 κουβέντα κάνουμε , είναι ο γραπτός λόγος που μπορεί να δείχνει ότι παίρνει διαφορετική κατεύθυνση η κουβέντα
Σε έναν καφέ θα είχε πιο ενδιαφέρον
Υγεία πάνω από όλα
-
(Από την πρώτη σελίδα)
Η Τογιότα επίσης, δεν κατέστρεψε την αυτοκίνηση, λανσάροντας τα βρωμερά SUV?
-
Μάλλον έχετε αγοράσει μεγαλύτερη πλατφόρμα απ' ότι πρέπει ή χρειάζεται, οπότε είναι δύσχρηστη και δεν κουμαντάρεται εύκολα, με αποτέλεσμα να κάνετε δύσκολή τη ζωή τη δική μας, διπλοπαρκάροντας και τριπλοπαρκάροντας τα τεράστια σας post σε κάθε στενή σελίδα των topic.
Να την δώσετε και να πάρετε μια μικρότερη για να διευκολύνεστε με το παρκάρισμα των post σε άλλα topic και να μην εμποδίζετε εμάς που θέλουμε να γράψουμε δυο μικρούλες σειρές που χωράνε παντού, να είμαστε αναγκασμένοι να διαβάζουμε ολόκληρα σεντόνια με τα ίδια πράγματα.
-
Χαχα! Καλό Καταφρακτε!
Υγεία παιδιά, το ιντερνετικό μας καφενείο μας είναι εδώ μέσα! Καλά περνάμε, μαθαίνουμε και κάτι - θέλω να πιστεύω - βοηθάμε και κάναν άνθρωπο με πληροφορίες ή εμπειρίες, κάτι γίνεται.
Καλό θα ήταν να μέναμε περισσότερο on topic σε συγκεκριμένα νήματα μοντέλων, γιατί πραγματικά δύσκολα βρίσκει κάποιος χρηστικές πληροφορίες για το συγκεκριμένο μοντέλο, και είναι κρίμα γιατί χάνει την χρηστικότητά του.
Δηλαδή τόσα ποστ για τα αυτόματα και τα muscle cars στην Fabia, θα αποτρέψει κάποιον που ενδιαφέρεται για ένα τόσο νέο αμάξ, να μάθει συγκεκριμένα πράγματα. Αυτό κάνει κακό και σε αρχειακές μελλοντικές αναζητήσεις, αλλά και αποτρέπει νέους χρήστες να κάτσουν και να συμμετέχουν σε συγκεκριμένα νήματα.
-
Η αναζήτηση ή εύρεση οποιασδήποτε πληροφορίας δεν διαβαστεί φρέσκια φρέσκια σαν το ψάρι, είναι πρακτικά αδύνατη στη συγκεκριμένη πλατφόρμα, οπότε...
-
Fanis75 wrote:
Μάλλον έχετε αγοράσει μεγαλύτερη πλατφόρμα απ' ότι πρέπει ή χρειάζεται, οπότε είναι δύσχρηστη και δεν κουμαντάρεται εύκολα, με αποτέλεσμα να κάνετε δύσκολή τη ζωή τη δική μας, διπλοπαρκάροντας και τριπλοπαρκάροντας τα τεράστια σας post σε κάθε στενή σελίδα των topic.
Να την δώσετε και να πάρετε μια μικρότερη για να διευκολύνεστε με το παρκάρισμα των post σε άλλα topic και να μην εμποδίζετε εμάς που θέλουμε να γράψουμε δυο μικρούλες σειρές που χωράνε παντού, να είμαστε αναγκασμένοι να διαβάζουμε ολόκληρα σεντόνια με τα ίδια πράγματα.
Είδες ποσο φυσική αναγκαιότητα είναι τα πιο μανιτζεβελα και λιγότερο ποζεραδικα πράγματα ;
-
Προσωπικά ΔΕΝ έχω αγοράσει τίποτα, δεν έχω καν σχέση με το περιοδικό και την εταιρεία που το έχει. Ένα μέλος είμαι (από τα παλαιότερα) όπως όλοι και απλά εκτελώ και χρέη συντονιστή. Οπότε εύστοχη παρατήρηση, αλλά σε λάθος άνθρωπο!
-
Katafractos17 wrote:
Προσωπικά ΔΕΝ έχω αγοράσει τίποτα, δεν έχω καν σχέση με το περιοδικό και την εταιρεία που το έχει. Ένα μέλος είμαι (από τα παλαιότερα) όπως όλοι και απλά εκτελώ και χρέη συντονιστή. Οπότε εύστοχη παρατήρηση, αλλά σε λάθος άνθρωπο!
Ναι σίγουρα δεν πήγαινε προσωπικά αλίμονο, ούτε γνωρίζω πράγματα και καταστάσεις και ζητάω συγνώμη, απλά έτυχε το σχόλιο να είναι δικό σου ως συντονιστής και κάτι χρειαζόταν να κάνω quote.
-
Ναι σίγουρα δεν πήγαινε προσωπικά αλίμονο, ούτε γνωρίζω πράγματα και καταστάσεις και ζητάω συγνώμη, απλά έτυχε το σχόλιο να είναι δικό σου ως συντονιστής και κάτι χρειαζόταν να κάνω quote.
Εννοείται!! Δεν το πήρα προσωπικά....απλά επειδή ήταν απάντηση σε εμένα ήθελα να το διευκρινίσω για αποφυγή παρεξηγήσεων, γιατί καλοθελητές υπάρχουν παντού.
-
Είχα πει να μην αναφερθώ εκτενέστερα σε κάποια πράγματα αλλά τελικά ας πω κι εγώ την π@π@ρι@ μου.
Έχω γυρίσει σχεδόν όλη την Ελλάδα είτε για κάποιες ημέρες ξεκούρασης και διακοπών, είτε πολλές φορές για λόγους εργασίας παλαιότερα.
Μέχρι τώρα, από τους πολύβοους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μέχρι μοναχικά γραφικά χωριουδάκια, δεν έχω συναντήσει σε κανένα μέρος από αυτά ούτε έναν ντόπιο που να ασχολείται με τι μέγεθος αυτοκινήτου πηγαίνουν οι επισκέπτες και φυσικά κανέναν που να έχει παραπονεθεί ότι οι ξένοι τους κάνουν τη ζωή δύσκολη επειδή έσκασαν μύτη με 15-20 πόντους μακρύτερο αυτοκίνητο. Για άλλα πράγματα τελείως άσχετα πράγματα με το αυτοκίνητο ίσως, αλλά όχι για κάτι τέτοιο.
Μάλλον είμαι τυχερός και έχω πέσει πάνω σε όλους τους αδιάφορους και τους 'πέρα βρέχει'.
Μιλάμε βέβαια για τους ίδιους ντόπιους που παρατάνε το Navara στη μέση του δρόμου για να κάτσουν να χτυπήσουν ένα σουβλάκι ή ένα τσίπουρο και δεν χωράει να περάσει όχι Yaris αλλά ούτε παπάκι.
Μιλάμε για τους ίδιους ντόπιους που πηγαίνοντας εκεί ως επισκέπτης θα τους αφήσεις τα χρήματα σου είτε γιατί θα νοικάσεις δωμάτιο, είτε γιατί θα φας στο μαγαζί τους, είτε γιατί θα ψωνίσεις από το κατάστημα τους, κτλ, κτλ.
Μιλάμε για ανθρώπους που δεν γνωρίζουν τι πάει να πει άγχος, φρενήρης ρυθμοί Αθήνας, κτλ και που τα περισσότερα μικροπράγματα που εμάς εδώ στην πόλη μας ενοχλούν κάθε δευτερόλεπτο, τα έχουν γραμμένα στα @@ τους.Το αν ενοχλείς τον άλλον, έχει να κάνει με την οδηγική παιδεία που έχει ο καθένας και όχι με το μέγεθος του οχήματος. Αν το αυτοκίνητο σου είναι παρκαρισμένο με σωστό τρόπο, μέσα στα σωστά όρια και σε σημείο που επιτρέπεται, τότε δεν ενοχλεί ανεξαρτήτως μεγέθους.
Πάνω σε αυτό λοιπόν, θα μπορούσε να πει κανείς ότι υπάρχουν κάποιοι μπετόβλακες ή 'κάμπιες' που καταλαμβάνουν με το Yaris ή το Polo ή τέλος πάντων με οποιοδήποτε αυτοκίνητο, δύο θέσεις στο parking στο Super Market, είτε γιατί μέχρι τόσο μπορούν, είτε γιατί το να κάνουν τη δουλειά τους σε βάρος των άλλων και ο γραψ@ρχιδισμός, κυλάει στις φλέβες τους.
Είναι θέμα παιδείας και κοινωνικής συμπεριφοράς και όχι μεγέθους.
Αν δεν ξεκινάς στο φανάρι γιατί παπαρίζεις στο κινητό ή καυλαντίζεις με την γκόμενα στο διπλανό κάθισμα, δεν φταίει το μέγεθος του οχήματος για το ότι δημιουργείς ουρά.
Αν ως ελληνάρας παρτάκιας παρκάρεις πάνω στο πεζοδρόμιο (και σε κάποιες περιπτώσεις με όλο το αυτοκίνητο επάνω) και δεν μπορεί να περάσει η μαμά με τα παιδιά και το καρότσι, τότε ενοχλείς ακόμη και με Yaris να το έχεις κάνει.
Αν το όχημα που θέλεις να αγοράσεις δεν υπερβαίνει τα όρια της θέσης στάθμευσης που έχεις ή δεν ενοχλεί τη διέλευση των οχημάτων των γειτόνων και το παρκάρεις σωστά, τότε ο όγκος του είναι αδιάφορος.
Ας μην παρουσιάζουμε τα ΙΧ ως τριαξονικά με ρυμουλκό που θα κάνουν 5 ημέρες να στρείψουν σε κάποιο φαναρί της Κηφισίας ή της Πατησίων και θα δημιουργήσουν χάος.Μα τι κακό κι αυτό επίσης να κακομαθαίνουμε τα παιδιά μας και ίσως και τους εαυτούς μας, θέλοντας στις διακοπές μάσκες, βατραχοπέδηλα, αναπνευστήρες, ρακέτες, στρώματα θαλάσσης, πατίνια, κουβαδάκια, φουσκωτή βαρκούλα κτλ. Τίποτα ρε κωλόπαιδο, το μαγιό σου και θα παίξεις μόνο με την άμμο, τα βότσαλα και το νερό.
Μα να μην ξέρουμε πως να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας; Τουλάχιστον δεν ρωτάμε και σε κάνα forum να μάθουμε;
Άσε που ολόκληροι μαντράχαλοι που συντηρούμε οικογένεια και μεγαλώνουμε παιδιά, δεν έχουμε μάθει ακόμη τι πρέπει να βάζουμε στις βαλίτσες μας και τι όχι. Να φτιάχνουμε ένα excel κάθε φορά και να το στέλνουμε στους ειδικούς να μας το συμπληρώνουν.
Να μη γνωρίζουμε ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε sak vouagiaz το οποίο μπορεί να στριμωχτεί και να ζουληχθεί όσο δεν πάει άλλο για να στριμώξεις και να ζουλήξεις άλλο ένα από πάνω του; Το ότι θα βγουν τα ρούχα μετά σαν να τα ποδοπάτησε κοπάδι ελεφάντων δεν έχει καμία σημασία. Διακοπές είσαι. Τι πειράζει αν τα φορέσεις και λίγο κουρελιασμένα. Προσωπικά sak vouagiaz χρησιμοποιώ αλλά λέμε τώρα.Επίσης αν δεν τα χωράει όλα ο χώρος αποσκευών του 208, του Yaris ή τέλος πάντων οποιουδήποτε όγκου αυτοκινήτου, μπορούμε να βάλουμε τα υπόλοιπα φόρα παρτίδα στη καμπίνα. Το ότι κάθε αντικείμενο μέσα στην καμπίνα πρέπει να είναι ασφαλισμένο και γενικώς η ασφάλεια πάει περίπατο αφού έτσι μας βολεύει στη συγκεκριμένη περίπτωση. Τι πειράζει που κάθε αντικείμενο από αυτά σε ένα απότομο φρενάρισμα που μπορεί να χρειαστεί ή σε κάποια δύσκολη στιγμή ή σε κάποιο (μακριά από όλους μας και από όλο τον κόσμο) ατύχημα, μπορεί να εκτοξευθεί και να καρφωθεί ή να χτυπήσει τα κεφάλια ή το σώμα των παιδιών μας, της συζύγου, το δικό μας ή οποιουδήποτε άλλου επιβαίνει. Σιγά τα αυγά.
Τι, δεν είσαι ικανός να πας διακοπές στο μικρό σου χωριουδάκι με Aygo; Ντροπή. Είναι δυνατόν να θες να πας τριήμερο στη Μακρινίτσα με XC40 και όχι με Yaris Cross που η διαφορά τους σε μήκος είναι όσο περίπου ένα 12ιντσο tablet; Μα πόσο κάφρος μοστράκιας είσαι; Άσε που αν φύγεις τριήμερο στις αργίες λογικά παίζει να είσαι και πρόβατο.
Εκτός όλων των παραπάνω, έχεις δει πόσο πιο γρήγορα στρίβει μέσα στα καλντερίμια της Αθήνας ένα T Cross σε σχέση με ένα Tiguan; Τρομερά μεγάλη διαφορά.Α και κάτι άλλο. Υπάρχουν και οι μπαγκαζιέρες ρε φίλε. Όχιιιι... θέλεις δε θέλεις θα βάλεις μπαγκαζιέρα και μη μας ζαλίζεις τα ούμπαλα με μεγαλύτερα πορτ μπαγκάζ. Τι πάει να πει δε γουστάρεις. Τι σημασία έχει που θα κάψεις τον μώλο σου λόγω αεροδυναμικών αντιστάσεων και θα έχεις και θορύβους. Τι πειράζει που στις ανηφορικές στροφές πριν τη σήραγγα του Αρτεμισίου το τίγκα φορτωμένο Yaris που έτσι κι αλλιώς θα αγκομαχάει σα μουλάρι να τις περάσει, θα χρειαστεί ίσως και κατέβασμα σε 2α αν έχει και την μπαγκαζιέρα γεμάτη από πάνω.
Δεν υπάρχει δεν γουστάρω. Θα τη βάλεις.Για να είμαστε όμως δίκαιοι, υπάρχουν πράγματι σε κάποια ποσοστά οι περιπτώσεις που περιγράφει ο Iceman, όμως άλλο να θίγεις συγκεκριμένα κάποια κακώς κείμενα και άλλο να τσουβαλιάζεις τα πάντα και σε κάποιες περιπτώσεις να προσβάλεις τους άλλους που σε διαβάζουν.
Δεν υπάρχει αυτό το δεν τα γράφω για εσάς που μπαίνετε εδώ μέσα και τα διαβάζετε αλλά για κάποιους άλλους. Όταν απαντάς ότι κακομαθαίνουμε τα παιδιά μας και ότι είμαστε άχρηστοι να φτιάξουμε μια βαλίτσα και τρώμε παντόφλα από τη γυναίκα που θέλει να τα χωρέσει όλα (πράγματι οι περισσότερες θέλουν να πάρουν μαζί και την κατάψυξη και ίσως όλοι μας τσακωνόμαστε κάθε φορά με την 'παντόφλα'), τα γράφεις και για εμάς εδώ μέσα που σε διαβάζουμε. Όταν υπάρχει κόσμος εδώ μέσα που έχει στην κατοχή του C SUV ή και μεγαλύτερο ή ονειρεύεται να πάρει ένα και εσύ γράφεις ότι αυτά είναι μόνο για τους μοστράκιδες, αναφέρεσαι και σε αυτούς εδώ μέσα. Όταν αναφέρεσαι σε πρόβατα για όσους φεύγουν τις αργίες, αναφέρεσαι και σε πολλούς από εδώ μέσα.
Χωρίς πρόθεση να σε προσβάλω, έγραψα όσες σκέψεις γεννήθηκαν διαβάζοντας τα κείμενα σου και μάλιστα χωρίς να θεωρώ ότι ανήκω απαραίτητα σε κάποια από τις κατηγορίες που περιγράφεις.
Καλώς έχεις τη θεωρία σου για την αυτοκίνηση όπως και ο καθένας αλλά δεν σημαίνει ούτε ότι μπορεί να είναι απόλυτα σωστή ούτε ότι οι υπόλοιποι που μπορεί να μην την ασπάζονται είναι ανίδεοι, αφελείς γονείς, πρόβατα, μοστράκιδες, παρτάκιδες, κτλ.Κάποια πράγματα μπορεί να έχουν μεγάλη δόση αλήθειας ή να αποτελούν μια εναλλακτική, αλλά το θέμα είναι και πως θα τα εκφράσουμε.
Τέλος δεν βλέπω τι διαφορά έχει η Ελλάδα και οι προορισμοί της με άλλες χώρες πχ της Ευρώπης όπου οι κάτοικοι τους φεύγουν για αποδράσεις ή διακοπές στους εκάστοτε προορισμούς αυτών των χωρών;
Η Γερμανία είναι τίγκα στα μεγάλα station vagon τα οποία ρίχνουν σε μήκος ακόμη και στα D SUV σε κάποιοες περιτπώσεις.
Ιδανικό θα ήταν να έχει ο καθένας ένα μικρό αυτοκίνητο για μέσα στην πόλη και κάτι μεγαλύτερο για τις αποδράσεις του ή για τα περίχωρα της πόλης και κάποιες άλλες περιπτώσεις, αλλά κάποιοι ίσως δεν μπορούν και κάποιοι δεν θέλουν.
Από τη στιγμή που σέβεσαι τον δίπλα σου και έχεις κοινωνική και οδηγική παιδεία, το μέγεθος του οχήματος σε πολλές περιπτώσεις δεν δημιουργεί και τόσα θέματα. -
Στη Γερμανία και αλλες ευρωπαικες χωρες δεν επιτρέπονται οχήματα μεσα στα χωριά σε πολλές δε περιπτώσεις και μέσα στις πόλεις (ιστορικά κέντρα κλπ)
Εχουν μάθει οι άνθρωποι να τα παρκάρουν απέξω και να περπατάνε. Εδώ αν δεν μπεις με το suv στην πλατεία στο Μέτσοβο ή δεν παρκάρεις μπροστά στον πλάτανο στην Αριστη δεν λέει. Σκέψου το χαμό που γίνεται 15γουστο.
Και κυριως αυτό στηλιτεύουν οι ντόπιοι. Ότι οι Αθηναίοι θέλετε να πάτε όπου πάτε με την αμαξάρα σας (φέτος το ανέλυσα αυτό με αρκετούς ντόπιους, δεν το έβγαλα από το μυαλό μου). Το τι κάνουν στην καθημερινότητα τους όταν δεν πλημμυρίζουν ξένους είναι άλλη ιστορία.Μπορει να χρησιμοποίησα πολλά ακραία παραδείγματα και χαρακτηρισμούς αλλά αυτό το στριμοκωλο το συναντούμε κάθε καλοκαίρι όπου και να πάμε.
Και επειδή εδώ μέσα νοιαζόμαστε λίγο περισσότερο για τα αμάξια μας μας ενοχλούν ακόμα περισσότερο, ανεξάρτητα από τις επιμερους ιδιοτροπίες του καθενος μας.
Τα αιτια του στριμοκωλου είναι εν μέρει θέματα κοινωνικά (γιατί να φεύγουμε όλοι 15γουστο), υποδομών (στενοί δρόμοι στα χωριά και έλλειψη πάρκινγκ) αλλά και επιλογών αυτοκίνησης.
Αν έπρεπε να περάσεις από τη Μηλια ανήμερα το 15γουστο και ειχες το μεγάλο 4,447 με 1,81 πλατος ενώ ερχόταν αγροτικό από την άλλη πλευρά και έπρεπε να κανεις αναστροφή πάνω στα τραπέζια του καφενείου (κανεις δεν πήγαινε λάθος απλά δεν χωρούσαν δυο οχήματα να διασταυρωθούν) θα ευχόσουν να ειχες το οριακά 4 μέτρα και 1,70 πλάτος μην σου πω παπί/πατίνι.Για να μπορεσεις να κανεις όμως αυτή την αυτοκινητική επιλογή θα πρέπει συνειδητοποιημένα ως οδηγός που τραβάει τις δυσκολίες κατά τις διακοπές (αρα ξεκουράζεται πνευματικά λιγότερο) ή θα τρέχει μετά αν συμβεί αβαρια, να βαλεις καποιους κανόνες.
Οποτε ναι για να ξεκουραστεί και ο εργαζόμενος πατέρας επιτελους θα πρέπει το παιδάκι να πάρει και 1-2 παιχνίδια του λιγότερα μαζί, η γυναίκα να σκεφτεί λίγο περισσότερο ποσα φορέματα θα πάρει κοκ.
Χωρίς μέτρο και σκέψη θα χρειάζεσαι 430+ κυβικά πορτ μπαγκαζ οπωσδήποτε και θα χρεώνεσαι περισσότερα χρήματα κατά την άγορα για κάτι που στην τελική θα το χρειάζεσαι μόνο 2-3 ταξίδια το χρόνο, θα το πληρώνεις σε καύσιμα όλο το χρόνο περισσότερο καθως και σε βόλεψη και ευκολία.
Προφανώς και πάντα θα υπάρχουν εξαιρέσεις, ειδικότερες αναγκες κλπ.
Σκεφτείτο.
Ακόμα και άψογοι να είμαστε όλοι δεν χωράμε. -
Fanis75 wrote:
iceman7 wrote:
Περισσότεροι σκοτώνονται τώρα όμως παρα τότε.
Αριθμητικά ίσως, ποσοστιαία όχι όμως, σαφώς και έχουν μειωθεί κατά πολύ οι θάνατοι από τροχαία, δεν υπάρχει σύγκριση.
τωρα έχεις και αυτοκινητοδρόμους βέβαια. Τότε προσπέραση του θανάτου.
Τώρα όμως πάνε όλοι με περισσότερα γιατί έχουν ψευδαίσθηση ασφαλείας στα πλαστικά και αλουμινένια κουτιά τους με τα τόσα συστηματα ασφαλείας ενώ τότε αναγκαστικά δεν σε έπαιρνε για πολλά.
τελωσπαντων δεν έχει νόημα η σύγκριση.
Πάντως το να μπει και ένα backpack στα πόδια των παιδιών ή ανάμεσα τους δεν είναι θέμα. Άλλωστε τα περισσότερα πια με τα πόδια πάνω στο κάθισμα κάθονται όπως και οι συνοδηγοι (ενίοτε αυτές και με τα πόδια πάνω στο ταμπλω) Ίσως γι αυτό να θέλουμε μεγάλους χώρους. Κάπου πρέπει να ξαπλώνουν και οι επιβατες ...Ή και θέμα εικόνας. Πως θα πας στο resort σε ταπεινό Yaris ; Τι είσαι καμία φτωχαλα; Και πως θα κουβαλήσεις στο λόμπυ τα σακ βουαγιάζ που χωράνε ιδανικά στα πορτ μπαγκαζ καλύπτοντας ως εύκαμπτα κάθε κενο. Δεν θα πάρεις τις βαλίτσες με τα ροδάκια και τα μακριά χερούλια. Τι είσαι ; Καμία μπαναλαρια να κουβαλάς στον ώμο ;
Το αμάξι είναι και εικόνα οποτε the bigger the better !Τι λες μωρέ iceman πάλι; Πρώτα από όλα η μείωση οδικών θανάτων στην Ελλάδα αποτελεί ευρωπαικό ρεκόρ! (https://www.newsauto.gr/news/i-ellada-protathlitria-evropis-sti-miosi-ton-trocheon-distichimaton/). Οι πιο σύγχρονοι δρόμοι και τα πιο σύγχρονα αυτοκίνητα έπαιξαν τεράστιο ρόλο σε αυτό. Τα άλλα που λες, για πουλ μουρ κλπ, αντανακλούν ίσως τον δικό σου περίγυρο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ο κανόνας. Το να κάνεις δε 300-500-1000 χλμ με ένα μικρό και ένα μεγάλο αυτοκίνητο (όταν λέω μεγάλο δεν ενοοώ καμιά μαούνα με 120 άλογα, αλλά μεγάλο και σε επιδόσεις) έχει τεράστια διαφορά και στην άνεση και στην ασφάλεια. Τώρα αν εσύ θες να μπαίνεις στα στενάκια των χωριών, δεν φταίει το αυτοκίνητο, αλλά η νοοτροπία ότι 'καβάλα πάμε και στην εκκλησιά'...
-
iceman7 wrote:
Fanis75 wrote:
iceman7 wrote:
Αριθμητικά ίσως, ποσοστιαία όχι όμως, σαφώς και έχουν μειωθεί κατά πολύ οι θάνατοι από τροχαία, δεν υπάρχει σύγκριση.
Τώρα όμως πάνε όλοι με περισσότερα γιατί έχουν ψευδαίσθηση ασφαλείας στα πλαστικά και αλουμινένια κουτιά τους με τα τόσα συστηματα ασφαλείας ενώ τότε αναγκαστικά δεν σε έπαιρνε για πολλά.
Πάντως το να μπει και ένα backpack στα πόδια των παιδιών ή ανάμεσα τους δεν είναι θέμα. Άλλωστε τα περισσότερα πια με τα πόδια πάνω στο κάθισμα κάθονται όπως και οι συνοδηγοι (ενίοτε αυτές και με τα πόδια πάνω στο ταμπλω) Ίσως γι αυτό να θέλουμε μεγάλους χώρους. Κάπου πρέπει να ξαπλώνουν και οι επιβατες ...Ή και θέμα εικόνας. Πως θα πας στο resort σε ταπεινό Yaris ; Τι είσαι καμία φτωχαλα; Και πως θα κουβαλήσεις στο λόμπυ τα σακ βουαγιάζ που χωράνε ιδανικά στα πορτ μπαγκαζ καλύπτοντας ως εύκαμπτα κάθε κενο. Δεν θα πάρεις τις βαλίτσες με τα ροδάκια και τα μακριά χερούλια. Τι είσαι ; Καμία μπαναλαρια να κουβαλάς στον ώμο ;
Το αμάξι είναι και εικόνα οποτε the bigger the better !Τι λες μωρέ iceman πάλι; Πρώτα από όλα η μείωση οδικών θανάτων στην Ελλάδα αποτελεί ευρωπαικό ρεκόρ! (https://www.newsauto.gr/news/i-ellada-protathlitria-evropis-sti-miosi-ton-trocheon-distichimaton/). Οι πιο σύγχρονοι δρόμοι και τα πιο σύγχρονα αυτοκίνητα έπαιξαν τεράστιο ρόλο σε αυτό. Τα άλλα που λες, για πουλ μουρ κλπ, αντανακλούν ίσως τον δικό σου περίγυρο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ο κανόνας. Το να κάνεις δε 300-500-1000 χλμ με ένα μικρό και ένα μεγάλο αυτοκίνητο (όταν λέω μεγάλο δεν ενοοώ καμιά μαούνα με 120 άλογα, αλλά μεγάλο και σε επιδόσεις) έχει τεράστια διαφορά και στην άνεση και στην ασφάλεια. Τώρα αν εσύ θες να μπαίνεις στα στενάκια των χωριών, δεν φταίει το αυτοκίνητο, αλλά η νοοτροπία ότι 'καβάλα πάμε και στην εκκλησιά'...
Ε ναι ρε συ. Επιτελους έχουμε αυτοκινητοδρόμους. Άλλο έγραψα χθες. Ότι και χωρίς ζώνες και με πράγματα στην καμπίνα ή υπεράριθμοι στα αμάξια μεγαλώσαμε τόσοι. Δεν λεω οτι αυτό είναι το σωστό αλλά όλα γίνονται αν έχεις συναίσθηση των συνθηκών πως οδηγείς. Την εποχή που κυκκοφορουσαμε έτσι τα αμάξια δεν πήγαιναν μια.
Και εννοείται θα κανεις πιο γρήγορο και πιο άνετο ταξίδι με ένα μεγαλύτερης κλάσης αμάξι αλλά στον προορισμό θα υποφέρεις.
Ειτε πηγαινοντας - λανθασμένα - με το αμάξι στην πλατεία του χωριού, είτε στην παραλία/ταβέρνα/ξέφωτο που θα πάνε όλοι. Όπως φυσικά υπάρχει και η περίπτωση να πρέπει να περάσεις μέσα από ενα χωριό για να πας στον προορισμό σου. Τα όμορφα μέρη της χώρας μας δεν είναι πάνω στους αυτοκινητοδρόμους δυστυχώς. -
iceman7 wrote:
Fanis75 wrote:
iceman7 wrote:
Ε ναι ρε συ. Επιτελους έχουμε αυτοκινητοδρόμους. Άλλο έγραψα χθες. Ότι και χωρίς ζώνες και με πράγματα στην καμπίνα ή υπεράριθμοι στα αμάξια μεγαλώσαμε τόσοι. Δεν λεω οτι αυτό είναι το σωστό αλλά όλα γίνονται αν έχεις συναίσθηση των συνθηκών πως οδηγείς. Την εποχή που κυκκοφορουσαμε έτσι τα αμάξια δεν πήγαιναν μια.
Και εννοείται θα κανεις πιο γρήγορο και πιο άνετο ταξίδι με ένα μεγαλύτερης κλάσης αμάξι αλλά στον προορισμό θα υποφέρεις.
Ειτε πηγαινοντας - λανθασμένα - με το αμάξι στην πλατεία του χωριού, είτε στην παραλία/ταβέρνα/ξέφωτο που θα πάνε όλοι. Όπως φυσικά υπάρχει και η περίπτωση να πρέπει να περάσεις μέσα από ενα χωριό για να πας στον προορισμό σου. Τα όμορφα μέρη της χώρας μας δεν είναι πάνω στους αυτοκινητοδρόμους δυστυχώς. -
Μια αλήθεια ειπώθηκε όμως από τον iceman7:
Και κυριως αυτό στηλιτεύουν οι ντόπιοι. Ότι οι Αθηναίοι θέλετε να πάτε όπου πάτε με την αμαξάρα σας (φέτος το ανέλυσα αυτό με αρκετούς ντόπιους, δεν το έβγαλα από το μυαλό μου).* Το τι κάνουν στην καθημερινότητα τους όταν δεν πλημμυρίζουν ξένους είναι άλλη ιστορία. *
Αυτό λοιπόν που δεν θέλουν από τους επισκέπτες θέλουν να το κάνουν οι ίδιοι. Το βλέπω κι εδώ που κάνω διακοπές. Το δικό μου αυτοκίνητο ενοχλεί, αλλά μόνον για να παρκάρουν το δικό τους στην ίδια θέση.
-
Μια αλήθεια ειπώθηκε όμως από τον iceman7:
Και κυριως αυτό στηλιτεύουν οι ντόπιοι. Ότι οι Αθηναίοι θέλετε να πάτε όπου πάτε με την αμαξάρα σας (φέτος το ανέλυσα αυτό με αρκετούς ντόπιους, δεν το έβγαλα από το μυαλό μου).* Το τι κάνουν στην καθημερινότητα τους όταν δεν πλημμυρίζουν ξένους είναι άλλη ιστορία. *
Αυτό λοιπόν που δεν θέλουν από τους επισκέπτες θέλουν να το κάνουν οι ίδιοι. Το βλέπω κι εδώ που κάνω διακοπές. Το δικό μου αυτοκίνητο ενοχλεί, αλλά μόνον για να παρκάρουν το δικό τους στην ίδια θέση.
Σε κάθε γειτονιά ισχύει αυτό. Αν πας και παρκάρεις στη θέση που κάποιος τοπικός θεωρεί δικη του, παίζει να το βρεις και χαρακωμένο.
Πάντως στην επαρχία τα μόνο μεγάλα αμάξια που βλέπεις είναι τα αγροτικά. Ο κόσμος εκεί έχει μικρα, παλιά και μτχ.
Τα ελεύθερου χρόνου τα έχουμε στη μεγαλούπολη επειδή έχουμε τόσο ελεύθερο χρόνο που δεν ξέρουμε τι να τον κάνουμε ...
Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!