-
Πρώτα από όλα ποια είναι ?
Citroen C4 / Xceed / Τ-Roc / Captur / Kamiq
Ξεχνάω κάποιο ?
Ίσως και κάποια μεγαλύτερα επίσης είμαι ανοιχτός . Αλλά με αυτόματο κιβώτιο και να είναι εκδόσεις που δεν είναι τελείως 'άδεια '
-
Πρώτα από όλα ποια είναι ?
Citroen C4 / Xceed / Τ-Roc / Captur / Kamiq
Ξεχνάω κάποιο ?
Ίσως και κάποια μεγαλύτερα επίσης είμαι ανοιχτός . Αλλά με αυτόματο κιβώτιο και να είναι εκδόσεις που δεν είναι τελείως 'άδεια '
-
Όλα τα σουβ μοντέλα της c από το 2019 και μετά έχουν εσύ κοιτάς βλέπω b ή τα μικρά της c.
Πάντως οι αεραγωγοί είναι δευτερεύων χαρακτηριστικο , δες τι καύσιμο θες , αν δεν έχεις πρόβλημα να ρισκάρεις με dsg , και τι μήκους αμάξι θες .
-
οκ, το κριτηριο το λες και βιτσιο. το οποιο υποθετω εννοεις αεραγωγους στο πισω μερος της κεντρικης κονσολας. γιατι εδω και πολλα χρονια ολα εχουν αεραγωγους για τους πισω κατω απο τα εμπρος καθισματα, ακομη και τα πλεον γυμνα αυτοκινητα απο εξοπλισμο.
-
Όπως ανέφερα , θα ήθελα με την βοήθεια σας να γίνει καταγραφή ποια μοντέλα υπάρχουν που έχουν αυτό το χαρακτηριστικό και είναι μέσα σε αυτό το κόστος .
Προφανώς μετά θα κάνουμε συζήτηση και για άλλα χαρακτηριστικά που θα αφαιρέσουν και άλλα μοντέλα .
Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος χρήστης που έχει suv με γυναίκα και παιδιά στις πίσω θέσεις χωρίς αεραγωγούς ξεχωριστούς στο κέντρο και να είναι ικανοποιημένοι μόνο με τους αεραγωγούς στις κάτω θέσεις ? Αν έχει κάποιος συγκεκριμένο μοντέλο να το δοκιμάσω και εγώ . Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις και ιδέες , άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος του forum .
Οποίο Suv ακόμα και μεγαλύτερο , ακόμα καλύτερα είναι μέσα στην τιμή ακόμα καλύτερα . Αλλά ξαναλέω , να είναι στην τιμή με σχετική 'γεμάτη' έκδοση .
Ο κινητήρας εξαρτάται . Προτιμάω την οικονομία του diesel η υβριδικού αλλά όταν αξίζει το κόστος αλλά και να υπάρχει σχετική ευκινησία του οχήματος . Αν πηγαίνει πάνω από 0-100 σε 12 sec δεν το προτιμάω .
-
Αυτοματο ντιζελ κροσοβερ με σχετικα καλους χώρους εκτός από αποσκευών που έχει μετριο με αεραγωγους ντιζελ 48v με καλες επιδοσεις και σχετικα φορτωμενο εξοπλσμό ειναι το xceed.
Τα ίδια στοιχεια εχει και το νεο c4 αλλα δεν θυμάμαι αν εχει αεραγωγους πισω. Το καμικ επισης αλλα δεν βγαινει σε ντιζελ και εχει αυτοματο dsg και διετή εγγυηση.
Μετα γκραντλαντ/c5 aircross εχουν αυτοματα ντιζελ μεχρι τα 30Κ ( το σιτροεν ίσως και να φευγει πιο πανω) επισης με αεραγωγους, όπως και το κουγκα αλλά το κουγκα ειναι +4.60μ και μονο χειροκινητο ντιζελ βρισκεις ως τα 30Κ.
Δλδ υπάρχουν πολλά αμάξια από 4.20μ ως 4.70μ που εχουν αεραγωγους πισω. Βάλε και άλλα κριτήρια.
Πχ αγοράζεις αμαξια με διετή εγγύηση? αν οχι Χ στα γκρουπ vag.
Aν κινείσαι κυρίως σε μεγαλη πολη και μεσα σε αυτή ντιζελ χωρίς πολλες εκτός μετακινήσεις εκτός μην παρεις ντιζελ.
Αν επίσης κανεις πολλα χλμ εντος αθηνας θεσσαλονικης και θες το αυτοματο για ευκολια σκεψου οτι ισως τα διπλοσυμπλεκτα σου βγαλουν προβλημα.
Αν παρεις υβριδικο και κινεισαι κυριώς εκτος πολης σε περιφεριακούς και εθνικες μπορει να απογοητευτεις απο την καταναλωση.
Αν αγοράσεις με πολλες δοσεις δες ποιος δεν πουλά με +8.5% επιτοκιο γιατι θα σου παει ο κουκος αηδονι
Δλδ υπάρχουν πολυ σοβαρότεροι προβληματισμοι από το αν ενα αμαξι εχει πισω αεραγωγους.
-
Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου και για την ανάλυση σου.
Καταλαβαίνω ότι ξεκινάω με κάπως ανορθόδοξο τρόπο την αναφορά μου , όμως έχω τους λόγους μου και θα σου εξηγήσω.
Τα περισσότερα από τα παραπάνω χαρακτηριστικά μπορώ να προσαρμοστώ ως ένα βαθμό .
Προφανώς προτιμάω να έχω καλή εγγύηση ή να είμαι σε μία Εταιρεία που 'θεωρητικά' βγάζουν λιγότερα προβλήματα τα οχήματα της.
Προτιμάω ένα Diesel σαν του Xceed ή του C4 που είναι και σχετικά ευκίνητα . Έχω αρκετή χρήση στην πόλη αλλά και αρκετές διαδρομές 'αυτοκινητόδρομου' οπότε αν ένα υβριδικό ήταν σε παρόμοια τιμή με ένα Diesel θα ήταν και αυτό καλή επιλογή . ( θέλει πολύ καλή σκέψη τι αξίζει παραπάνω . Έχω υβριδικό και τώρα οπότε έχω καλή εικόνα πως λειτουργεί .
Θέλω αυτόματο και το θεωρώ μοναδική επιλογή διότι οδηγώ 16 χρόνια αυτόματα και είναι δύσκολο να πάω πίσω.
το C5 ξεφεύγει αλλιώς μου άρεσε σαν επιλογή ( εκτός αν το πάρεις τελείως άδειο για αυτό και το ανέφερα από την αρχή )
το Grandland επίσης δεν μου άρεσε και λογικά και αυτό πάει πιο ψηλά δεν το έψαξα παραπάνω.
Σκέφτηκα το Sportage ίσως επειδή είναι για να αλλάξει ότι θα είναι αρκετά χαμηλά στις τιμές θα πρέπει να το κοιτάξω . Λογικά θα είναι λίγο πιο 'παλιό' από τα πιο μικρά ειδικά από το C4 αλλά είναι ένα μεγαλύτερο όχημα με άλλα οφέλη προφανώς .
Τα T-Roc / Kamiq έχω την αίσθηση ότι για να τους βάλεις αυτά που έχουν τα C4 / Xceed ανεβαίνουν πάρα πολύ εξαιτίας της τιμολογίακης πολιτικής που έχουν με τον έχτρα εξοπλισμό.
Οπότε Τα Xceed και C4 μου έμειναν σαν επικρατέστερα.
Μου αρέσει πχ το PUMA αλλά δεν έχει αεραγωγούς πίσω. Για αυτό και αναφέρω αν είναι αρκετοί οι αεραγωγοί από κάτω. Όσους έχω ρωτήσει και μου έχουν απαντήσει με ειλικρίνεια μου έχουν μεταφέρει ότι δεν είναι το ίδιο. Ειδικά όταν το όχημα είναι ζεστό το καλοκαίρι θέλει αρκετή ώρα παραπάνω για να αισθανθείς δροσιά. Ίσως θα πρέπει να το κοιτάξω με τα μάτια μου αν κάποιος ισχυρίζεται ότι έχω άδικό.
Και προφανώς και άλλες επιλογές που δεν έχω σκεφτεί .
-
Μου κάνει εντύπωση ότι η γκάμα σου είναι πολύ ευρεία. Δηλαδή αν είχε αεραγωγούς το Puma που σου αρέσει θα το έπαιρνες,αλλά επειδή δεν έχει θα κοίταγες και για C5aircross,Sportage;
Κόστος αγοράς,χώροι άνεση,διαστάσεις,οδηγ.συμπεριφορά,κατανάλωση δεν σε επηρεάζουν στην απόφαση αγοράς;
Δεν το λέω με κακή πρόθεση,αλλά πρώτη φορά ακούω τόσο ιδιαίτερα πρωτεύων λόγο (πίσω αεραγωγοί) απόρριψης ή αποδοχής αγοράς ενός αυτοκινήτου.
-
Γκραντλαντ αυτόματο aisin όχι διπλού συμπλέκτη με αρκετά φορτωμένο εξοπλισμό βγαίνει 27Κ χωρίς τυχόν έκπτωση. Και έχεις και 514 λτ απόσκευες και όχι 380 που έχει το xceed kai to c4. Εντάξει έχει βέβαια ταμπλό του 2016 αλλά σκέψου ότι μοιράζεται μεγάλο μέρος μηχανικών υλικών από το 3008 που για να το πάρεις αντίστοιχο σε εξοπλισμό αυτόματο ντίζελ θες αλλά 8 χιλιάρικα.
Τα 48v που κουβαλούν πολλά είναι χάσιμο χώρου και έξτρα βάρος μόνο και μόνο για να ρίξουν τους τύπους.
Και το 1.2 αυτόματο στο γκραντλαντ 130 είναι πολύ καλή περίπτωση στα ίδια λεφτά θα καις βέβαια 2-2.5 λτ πάνω απο το ντίζελ αλλά στο c4 που το οδηγησα ήταν πολύ ωραίο.
-
Αυτοκινηταρα το grandland, να ακούστε τον τρελό....
-
οκ, δεν θα προτεινω βιταρα χιμπριντ αυτοματο με οροφες και τα παντα - ολα απο εξοπλισμο και τετρακινητο. δεν εχει αεραγωγους στη μεση πισω ΑΝ και εχει το καλυτερο aircondition που ειχα ποτες και ψυχει σε δευτερολεπτα ενω και βγαζει ζεστη στο χιλιομετρο σε χιονια, συμπεριλαμβανομενων και ολων των πριμιουμ. καπου τοτες, το 2016, ειχε βγει απο τους σκανδιναυους το κορυφαιο σε αποδοση κλιματισμου, ναι εχουν και τετοια τεστ. εχει το αχρηστο και aisin ασπαστο και δεν χαλαει και ποτες, δεν βοηθαει τη σχεση με τον μαστρο-βαγγο.
-
Εκτός απο το Grandland δηλαδή που δεν πάω εκεί τι άλλες επιλογές υπάρχουν ?
Προς το παρόν με την εικόνα που έχω είναι C4 vs Χceed που έχουν και Diesel και ολοκληρωμένο πακέτο.
Τo Puma να το κοιτάξω σε Υβριδικό αλλά θεωρώ σίγουρο ότι οι αεραγωγοί από κάτω δεν είναι αρκετοί . Μακάρι και να είναι θα με κάνει να το σκεφτώ σοβαρά με τα άλλα δύο.
Το T-Roc βγαίνει τελικά αρκετά ολοκληρωμένο κάτω από 30.000 αλλά θα είναι βενζίνη με περισσότερη κατανάλωση οπότε δεν έχω κάποιο λόγο.
Όπως αναφέρει ένας φίλος το Κόστος αγοράς το έθεσα . Χώροι, άνεση, διαστάσεις , Οδηγική συμπεριφορά, κατανάλωση είναι πολύ σημαντικά.
Οπότε εκτός C4 , Xceed τι άλλο υπάρχει με ολοκληρωμένο πακέτο ? ρωτάω με ειλικρίνια διότι δεν έχω πλήρη εικόνα της αγοράς.
-
Δές και Countryman One D αυτόματο κάτω απο 30κ αν σου αρέσει
-
Αναφέρεις πολύ συγκεκριμένα και ενδιαφέροντα πράγματα για το Vitara που δεν γνωριζα και σε ευχαριστώ για αυτό . Έχω και εγώ πολύ θετική άποψη και εμπειρία από Vitara και είναι μια value for money επιλογή . Θα πρέπει να το κοιτάξω .
-
Όταν λες δεν είναι αρκετοί τι εννοείς; Αν βγαίνει ο αέρας δηλαδή από πιο χαμηλά δεν ψύχεται/θερμαίνεται ο χώρος πίσω το ίδιο;
Μάλλον έχεις στο μυαλό σου παλιά συστήματα aircondition και όχι σύγχρονα με κλιματισμό που ορίζεις θερμοκρασία και την κρατάει σε όλη την καμπίνα. Έκανες δοκιμή με κάποιο από αυτά που δεν έχει πίσω αεραγωγούς και δεν σε κάλυψε;
-
Το δικό μου είναι του 2012 Yaris με 2ζωνικό a/c αλλά έχει θέμα πίσω. Κατά τα άλλα βασίζομαι σε γνώμες γνωστών που λένε ότι ξέρουν και πωλητών που ίσως θέλουν να πουλήσουν κάτι πιο ακριβό .
Προφανώς θα πρέπει να δω με τα μάτια μου για να κρίνω.
Υπάρχει κάποιος με προσωπική εμπειρία σε συγκεκριμένο όχημα που χωρίς αεραγωγούς στο κέντρο είναι ευχαριστημένος ?
-
το c4 δεν είναι SUV αλλα κροσοβεροκουπελιφτμπακ, έχει χώρους ,2ζωνικό clima και πίσω αεραγωγούς
-
το δικό μου πάντως που έχει τους αγωγούς κάτω από τα καθίσματα δεν έχει κανένα θέμα με την θερμοκρασία.
ειδικά αν βάλεις τους μπροστά να κοιτάνε πάνω
-
Και εμείς στο 2008 απόλυτα ευχαριστημένοι. Η αλήθεια είναι ότι το είχα και εγώ παλιά σαν σημαντικό, αλλά σε τόσο μικρά αυτοκίνητα δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο συνειδητοποίησα, και το έβγαλα τελείως από την εξίσωση.
Στα Β αυτοκίνητα που πάνε μέχρι τα 4.3μ δεν νομίζω ότι είναι σημαντικό, σε μεγαλύτερα σκάφη ίσως χρειάζεται, αλλά και γι' αυτό τα περισσότερα (ή όλα) C suv έχουν.
-
Ερώτηση: αυτοί οι αεραγωγοί κάτω από τα καθίσματα τους έχει δει κανείς; πως οδεύουν αυτοί οι αεραγωγοί που καταλήγουν στα καθίσματα; Είναι στο πάτωμα ; Είναι στην βάση των καθισμάτων; Αν ναι πηγαινοέρχονται με την μετατόπιση των καθισμάτων; Πως οδεύει το τούνελ αέρα μέχρι κάτω από το κάθισμα;
SUV στις 30.000 με αεραγωγούς Πίσω