-
-
-
Και μάλλον σε 2-3 χρόνια το πολύ επιστρέφει και η Τζουλιέττα...
Λογικά αυτά τα SUV θα είναι βασισμένα στα 2008/Mokka...
-
Πλατφόρμα/κινητήρες και προφανώς κιβώτια.
Είναι πολύ καλή πλατφόρμα, δεν ξέρω τι δυνατότητες δίνει στα Ιταλό/Αμερικανικά να φτιάξουν πάντως είναι με διαφορά πιο σύγχρονη, ελαφρύτερη και έτοιμη για diesel μέχρι αμιγώς ηλεκτρικό. Δίνει δυνατότητες. Δεν ξέρω μόνο αν υπάρχει πρόβλεψη για 4Χ4, αλλά δεν νομίζω ότι είναι κάτι δύσκολο να προσθέσεις έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα, έστω και αν φας από το χώρο αποσκευών (αν θέλει να δώσει το διαφορετικό η Jeep).
Ένα φθηνότερο για την Fiat; Ένα περισσότερο off για την Jeep; Ένα σπορτίφ για την Alfa; Θα έχει ενδιαφέρον και πόσο μπορούν να παίξουν και προς τα που και πως!
Στο συγκεκριμένο άρθρο που παρέθεσες μιλάει για την μεγαλύτερη πλατφόρμα του 3008/Grandland/C5 Aircross και μελλοντικών Astra/308 πάντως και την κατηγοριοποίηση των σημάτων στην εταιρεία. στο νήμα της Alfa παρέθεσα για τα B suv που σχεδιάζουν.
Από ότι έλεγαν προορίζουν Peugeot/Opel για upper mainstream, DS/Alfa/Lancia για premium και Fiat/Citroen χαμηλότερα και μάλλον για Jeep ειδικού σκοπού (Αμερική/Off road, η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ακούσει ακριβώς τα πλάνα για τη Jeep).
-
Στα άρθρα του drive έχουμε έναν μόνιμο βαγκελόπληκτο που μας λέει ότι τα πάντα τα έκανε η βαγκ... Δίκιο έχει . Ιδιαίτερα στις κλεψιές στους ρύπους...
Πέρα από την πλάκα με τους κολλημένους , να θυμίσω ότι η πιεσει όποτε γουστάρει επενδύει στην σπορ οδήγηση . Είτε ως πεζό , είτε ως σιτροέν . Θυμηθείτε πόσα wrc είχε πάρει η C4 .
Eτσι αν θέλει μπορεί να στήσει ένα αμάξι με την αύρα της Αλφα . Οπως είδαμε σεβάστηκε απόλυτα την Οπελ .
Τώρα για το στήσιμο των μαρκών , είπαν ότι θα βάλουν ψηλά τις Αλφα , Λάντσια και Πεζώ , Ψηλότερα την Ντι Ες , πολύ ψηλά την Μαζεράτι . Δεν ανέφεραν ακριβώς τις άλλες και εδώ θεωρώ ότι θα αξιοποιήσουν την Ιστορία που έχουν.
Δηλαδή Σιτροέν , ιδιαίτερος σχεδιασμός , πρωτοπορία , άνεση , πλούσιος εξοπλισμός για τα λεφτά που δίνεις . Και ίσως με την άνεση να επενδύσει και στο εκδρομικό χαρακτήρα που πάντα τον είχε η εταιρεία με κροσοβερίστικη λογική για τα χαμηλά και τα αντίστοιχα ψηλά σουβ .
Η Τζιπ , θα είναι αυτή που ήταν πάντα . There is only one Jeep . Δεν βγάζει άλλα μοντέλα , δεν μπερδεύεται με τίποτα . Ισως ανέβει και επίπεδο με λογική να χτυπήσει τα Ρέιντζ .
Ανάλογη λογική θα υπάρξει στην Κράισλερ .
Το ίδιο θα γίνει και στην Φίατ . 500 , Πάντα και ίσως Πούντο .
Εδώ θα πρέπει να σκεφτούμε ότι η αγορά αυτοκινήτου κινείται σε μικρό εύρος τιμής . Από 15-25000 βρίσκεις όλες τις κατηγορίες σχεδόν .
-
NoLimit14 wrote:
Πλατφόρμα/κινητήρες και προφανώς κιβώτια.
Είναι πολύ καλή πλατφόρμα, δεν ξέρω τι δυνατότητες δίνει στα Ιταλό/Αμερικανικά να φτιάξουν πάντως είναι με διαφορά πιο σύγχρονη, ελαφρύτερη και έτοιμη για diesel μέχρι αμιγώς ηλεκτρικό. Δίνει δυνατότητες. Δεν ξέρω μόνο αν υπάρχει πρόβλεψη για 4Χ4, αλλά δεν νομίζω ότι είναι κάτι δύσκολο να προσθέσεις έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα, έστω και αν φας από το χώρο αποσκευών (αν θέλει να δώσει το διαφορετικό η Jeep).
Ένα φθηνότερο για την Fiat; Ένα περισσότερο off για την Jeep; Ένα σπορτίφ για την Alfa; Θα έχει ενδιαφέρον και πόσο μπορούν να παίξουν και προς τα που και πως!
Στο συγκεκριμένο άρθρο που παρέθεσες μιλάει για την μεγαλύτερη πλατφόρμα του 3008/Grandland/C5 Aircross και μελλοντικών Astra/308 πάντως και την κατηγοριοποίηση των σημάτων στην εταιρεία. στο νήμα της Alfa παρέθεσα για τα B suv που σχεδιάζουν.
Από ότι έλεγαν προορίζουν Peugeot/Opel για upper mainstream, DS/Alfa/Lancia για premium και Fiat/Citroen χαμηλότερα και μάλλον για Jeep ειδικού σκοπού (Αμερική/Off road, η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ακούσει ακριβώς τα πλάνα για τη Jeep).
Βασικά ναι,στο άρθρο γράφει για την νέα Giulietta που θα βασίζεται στο δάπεδο των C4/308/DS4/Astra....
Εκεί που λέω λογικά αυτά τα SUV θα είναι βασισμένα στα 2008/Mokka αναφέρομαι στα B-SUV του άρθρου που ανέβασες.
Γενικά ο σχεδιασμός είναι ο εξής:Βασικές μάρκες οι Citroen,Fiat και Abarth,Upper mainstream οι Peugeot και Opel,Premium οι DS,Alfa και Lancia,Luxury η Maserati,μάρκα 'Τζιπ' η Jeep και 'Αμερικάνικες μάρκες' οι Chrysler,Dodge και Ram...
-
Το θετικό για εμένα είναι ότι επιτέλους μπορεί να βγει καμια προσιτή Άλφα με αυτόματο κιβώτιο της προκοπής (κάνα ΕΑΤ8 με 200 άλογα!). Γιατί την Giulia δεν μπορώ να την αγοράσω.
-
Σωστός ο Φάνης!!!
Οκ.Εγώ δεν μπορώ να πάω στα 200 άλογα , αλλά και στα 130 μια χαρά θα είναι!!!
Επίσης υπάρχει και η βλαχοπατέντα! Παίρνεις astra και πας στο συνεργείο alfa και του λες ' καν' το giullieta ' ! Ok, θα θέλει αλλαγές και σε hardware, αλλά θα είναι doable!
-
Με 1,6 μιλλιούνια πωλήσεις το χρόνο η Jeep, η πιο πολύτιμη εταιρεία της ΦΣΑ, δεν υπάρχει πιθανότητα να ασχοληθεί με το να πάρει στο κατόπι την Λαντ/Ρέιντζ Ρόβερ, Είναι αυτοκτονικό να αφήσει τους πελάτες της και να κυνηγήσει αυτούς μιας εταιρείας με μόλις 400.000 πωλήσεις το χρόνο.
-
Παίζει ρόλο κ το περιθώριο κέρδους βέβαια..
-
Και άλλα παίζουν ρόλο, π.χ. τα μέσα παραγωγής που διαθέτεις, ή η πρόσβαση σε τεχνολογίες αιχμής. Αλλιώς δουλεύει μια φάμπρικα με τιράζ 1,5 εκ. και αλλιώς με 4 φορές κάτω, άλλες εγκαταστάσεις, άλλο προσωπικό, άλλα νις προιόντα, άλλο κανάλι διανομής, κ.α. Και φυσικά άλλο μπραντ ποζίσιονινγκ αν αλλάξεις κατηγορία.
Ενώ το αντίθετο παίζει πιο εύκολα, να πας από τα λίγα στα πολλά, π.χ. Πόρσε,. Η οποία σήμερα δεν έχει καμία σχέση με την Πόρσε των έιτις-νάιντις και πιο πριν.
-
υπάρχουν αρκετά μοντέλα που εγώ,αν και πιστεύω ότι δεν είμαι ο μόνος,αναμένω από Stellantis...
Νέα Citroen C3 και C5 του χρόνου
Νέα Peugeot 308 και 3008(το 308 θα παρουσιαστεί σε λίγες μέρες)
Νέο Opel Astra φέτος
Νέο Fiat Punto μάλλον του χρόνου(αν και θα ήθελα και έναν καλό αντικαταστάτη του Tipo)
Νέα Alfa Romeo Giulietta σε 2-3 χρόνια
και κάπου εκεί και νέες Lancia Ypsilon και Delta...
και βέβαια τα B-SUV του άρθρου...Γενικώς έχει ψωμί η υπόθεση...η όλη κατάσταση(με την πανδημία κλπ)θα δείξει πως θα πάει το πράγμα...
-
Βέβαια, χαμός θα γίνει, θα βγουν πολλά ωραία και ανταγωνιστικά μοντέλα και το καθένα με την ιδιαιτερότητά του και την ιστορία που πρεσβεύει.
3008 μόλις βγήκε facelift, και Tipo, και C3 και κάποια Jeep! ΔΔενθα γίνουν από τη μία στιγμή στην άλλη. Έχει χρονοδιάγραμμα.
Σκέψου ότι ακόμη η Opel δεν είναι 100% PSA, θα πάρει περίπου 4-6 χρόνια η όλη διαδικασία γιατί είναι και πάρα πολλές οι μάρκες, αλλά την επόμενη 2ετια θα δούμε τις πρώτες κινήσεις.
-
Βέβαια, χαμός θα γίνει, θα βγουν πολλά ωραία και ανταγωνιστικά μοντέλα και το καθένα με την ιδιαιτερότητά του και την ιστορία που πρεσβεύει.
3008 μόλις βγήκε facelift, και Tipo, και C3 και κάποια Jeep! ΔΔενθα γίνουν από τη μία στιγμή στην άλλη. Έχει χρονοδιάγραμμα.
Σκέψου ότι ακόμη η Opel δεν είναι 100% PSA, θα πάρει περίπου 4-6 χρόνια η όλη διαδικασία γιατί είναι και πάρα πολλές οι μάρκες, αλλά την επόμενη 2ετια θα δούμε τις πρώτες κινήσεις.
Το 3008 θα βγεί του χρόνου ή σε 2 χρόνια.Το C3 του χρόνου.Για το Tipo είναι άγνωστο ακόμα τι θα γίνει στο μέλλον.
Η Opel νομίζω ότι τα μόνα μοντέλα που έχουν ακόμα πλατφόρμες της GM είναι το Astra που θα αντικατασταθεί φέτος και το Insignia που θα αντικατασταθεί γύρω στο 2023.
Σίγουρα δεν είναι κάτι εύκολο.Εμένα το μόνο που με προβληματίζει είναι μην κανιβαλιστεί η γκάμα...
πχ C3/208/Corsa/Punto/Ypsilon ή C4/DS4/308/Astra/Tipo/Giulietta/Delta κλπ...
Δηλαδή να έχουν από έναν εκπρόσωπο σε κάθε κατηγορία όλες οι μάρκες και το ένα κόβει πωλήσεις από το άλλο...
Εκτός αν το χειριστούν όπως το χειρίστηκε κάποτε η VAG που είχε μοντέλα από όλες τις μάρκες πχ Golf/A3/Octavia/Leon ή Polo/A1/Fabia/Ibiza...έτσι δεν θα υπάρξει πρόβλημα. -
Η PSA έχει δείξει ότι έχει εντελώς άλλη λογική από την VAG . Ισως τελικά τα εθνικά γονίδια κάθε χώρας να καθορίζουν πολλά .
Οι Γερμανοί θεωρούν ότι πρέπει να είναι ύμπερ άλλες... Ετσι η σειρά είναι Αουντι , Φολκς , Σκόντα , Σέατ . Βέβαια δεν είχαν και μάρκες με τόσο μεγάλη ιστορία όσο η Αλφα , Λάντσια , Φίατ και Οπελ , Τζίπ , Κράισλερ που πήραν οι Γάλλοι .
Οι Γάλλοι όμως είναι φιλελεύθεροι γενικά , οπότε όπως είδαμε σεβάστηκαν απόλυτα την γερμανική λογική της Οπελ και την βρεττανική της Βόξωλ.
Το ίδιο προφανώς θα κάνουν και με τους Ιταλούς και τους Αμερικάνους .
Χτες όπως είπα πήγα και είδα το Μόκκα . Με δυσαρέστησε που δυσκολεύτηκα να μπω , γενικά ο χώρος μέσα και μετά που μπήκα μου θύμισε πολύ Κόρσα και μου την έσπασε τόσο , που δεν ασχολήθηκα με το αμάξι . Ούτε 5 λεπτά δεν έκατσα μέσα .
Μετά μίλαγα με τον πωλητή , που μου είπε κάτι περίεργο και δεν ήταν ο μόνος πωλητής Οπελ που μου το είπε αυτό .
Δεν ξέρω ποιος αντιπροσωπεύει τα όπελ στην Ελλάδα , αλλά οι πωλητές λένε ότι τα αμάξια έχουν μόνο Πεζώ κινητήρες , ότι είναι γερμανικά κλπ . Προφανώς έτσι τους έχει πει το μάρκετινγκ να λένε , αλλά όταν τους έρχεται πελάτης που ξέρει θα πρέπει να μαζεύονται .
Ο χτεσινός μαζεύτηκε . Μια άλλη φορά ένας άλλος , με νευρίασε που δεν νευριάζω εύκολα και σηκώθηκα και έφυγα .
Το σημαντικό όμως που μου ήλθε σαν δεύτερη σκέψη , είναι ότι μπορεί εμένα να με χάλασε το Μόκκα , αλλά τελικά Κόρσα , Κρόσλαντ , Μόκκα και Γκράντλαντ , παρ΄ όλα τα κοινά που έχουν και παίζουν και σε κοντινές τιμές , έχουν εντελώς άλλο κοινό που στοχεύουν και αυτό τελικά είναι επιτυχία της εταιρείας .
-
Δεν ξέρω ποιος αντιπροσωπεύει τα όπελ στην Ελλάδα
Αλήθεια δεν ξέρεις? Το έχουμε γράψει πολλές φορές. Με το που ανακοινώθηκε η αγορά της Όπελ από την PSA μετά από μερικούς μήνες την αντιπροσωπεία την πήρε ο γνωστός Όμιλος που έχει το Group, ο Συγγελίδης. Απλά έχει αφήσει (ακόμα) αρκετή ανεξαρτησία στην Opel και αρκετά από τα παλιά στελέχη της Opel Hellas, οπότε δνε ξέρω τι μάρκετινγκ ακολουθούν.
-
Δεν ήξερα ότι την έχει πάρει .
Πάντως αν συμβαίνει αυτό πρέπει άμεσα να αλλάξουν τακτική πωλήσεων .
Τώρα μάλιστα με την Στελλάντις μπορούν να αρχίσουν να πουλάνε και άλλου είδους μούρη , ότι είμαστε τεράστια εταιρεία , στην πρωτοπορία της τεχνολογίας και ο κόσμος μας εμπιστεύεται , για αυτό και έχουμε φράγκα και αγοράζουμε αβέρτα...
Ετσι είναι οι πωλητές...
Ασε που πιθανόν να το προχώραγα και περισσότερο , ότι θα αγόραζε ο όμιλος και την μπεμβε , αλλά δεν αφήνει η Μέρκελ...
-
Τώρα μάλιστα με την Στελλάντις μπορούν να αρχίσουν να πουλάνε και άλλου είδους μούρη , ότι είμαστε τεράστια εταιρεία , στην πρωτοπορία της τεχνολογίας και ο κόσμος μας εμπιστεύεται , για αυτό και έχουμε φράγκα και αγοράζουμε αβέρτα...
Ασε που πιθανόν να το προχώραγα και περισσότερο , ότι θα αγόραζε ο όμιλος και την μπεμβε , αλλά δεν αφήνει η Μέρκελ...
-
Με την Stelantis είναι ένα θέμα...θα του αφήσουμε τις αντιπροσωπείες (εγώ λέω ναι) ή θα τα πάρει όλα η FCA? Γιατί και την Jeep την έφερε πριν 10ετίες, την πήγε στην κορυφή και μετά λόγω FCA του την πήραν με συνοπτικές διαδικασίες.
-
Την BMW δεν την αφήνει η οικογένεια Qandt όχι η Μέρκελ. Αυτό είναι το πλεονέκτημα της BMW (ακόμα), οτι ουσιαστικά ελέγχεται από μια οικογένεια και όχι από πολλούς μετόχους, οπότε και μπορεί και είναι ανεξάρτητη αφού έχει πολύ μεγάλα κέρδη και η οικογένεια δεν θέλει να την πουλήσει.
-
-
Ναι αλλά ως τρολάρισμα στον πωλητή θα είχε πλάκα...
-
Επίσης για να μάθουμε τι έγινε σε επιχειρηματικό επίπεδο και ποιος έχει τα ηνία:
Μελλοντικά Β suv Stellantis