-
Eίναι η ανάλογη ιστορία με το Crossland και το Μοkka.
'Ετσι κι η Hyundai. Ένα πιο croossover με λιγότερο χώρο αποσκευών και πίσω χώρους (Κοna) κι ένα πιο MPVοειδές με μεγαλύτερους χώρους.
Νομίζω το παρακάνουν. Κατηγορία B-Suv με 2 εκπροσώπους με ελάχιστες διαφορές στις εξωτερικές διαστάσεις,είναι υπερβολή και κανιβαλισμός.Ας έφτιαχναν και η Opel και η Hyundai ένα και ολοκληρωμένο (προσωπική άποψη: καλύτερα να έμεναν μόνο Mokka και Κona που -παίρνουν κι όλα τα είδη κινητήρων- με ελαφρώς καλύτερους εσωτ. χώρους).
-
Eίναι η ανάλογη ιστορία με το Crossland και το Μοkka.
'Ετσι κι η Hyundai. Ένα πιο croossover με λιγότερο χώρο αποσκευών και πίσω χώρους (Κοna) κι ένα πιο MPVοειδές με μεγαλύτερους χώρους.
Νομίζω το παρακάνουν. Κατηγορία B-Suv με 2 εκπροσώπους με ελάχιστες διαφορές στις εξωτερικές διαστάσεις,είναι υπερβολή και κανιβαλισμός.Ας έφτιαχναν και η Opel και η Hyundai ένα και ολοκληρωμένο (προσωπική άποψη: καλύτερα να έμεναν μόνο Mokka και Κona που -παίρνουν κι όλα τα είδη κινητήρων- με ελαφρώς καλύτερους εσωτ. χώρους).
Έχεις δίκιο γενικά.
Όμως νομίζω βλέπουμε την δημοφιλία της κατηγορίας και ότι χωράει πολλά καλάθια.
Εστιάζουν σε Α) lifestyle μικρότερα (T Cross, Mokka, Kona, Stonic, κ.λ.π)
Β) φθηνοί οικογενειακοί ανθρωπομεταφορεις χωρίς πολλά πολλά (Crossland, Bayon, Kamiq) και μία
Γ) στα όρια της κατηγορίας για οικογενειακά που δεν θέλουν τον όγκο και το βάρος ενός C suv που προσφέρονται και σε upper mainstream εκδόσεις (ή τιμές, όπως το δει κανείς!) (2008, T Roc, Capture)
Δηλαδή με τα λεφτά της Α, παιρνεις και αυτοκίνητο της Β με περισσότερους χώρους και αποσκευές, αλλά χάνεις σε design και δυναμικά (ή άλλα) χαρακτηριστικά. Η Γ μπορεί να τα συνδιάσει όλα, αλλά στις ακριβότερες εκδόσεις.
Το θέμα είναι ότι ένα Β suv, γενικά, μπορεί να προσφέρει χώρους και επισκευές εφάμιλλους σχεδόν με ένα mainstream C, οπότε το buyers pool του είναι ΚΑΙ από την Β κατηγορία, ΚΑΙ από την C, και κάποια μεγάλα της κατηγορία παίρνουν ακόμη και από C Suv (που βλέπετε ότι μεγαλώνουν σε αυτή τη γενιά, και διαχωρίζουν τη θέση τους πλέον.). Νομίζω θα έχει μεγάλη ανάπτυξη για αυτό θα έχουμε και εδώ νέα μοντέλα.
Τουλάχιστον τα Opel έχουν περισσότερο ξεκάθαρη στόχευση (το Μοκκα έχει από τους μικρότερους χώρους αποσκευών, ενώ το Crossland μάλλον το μεγαλύτερο στο μέγεθός του), τα Hyundai είναι λίγο αχταρμας, και με περισσή ασχήμια θα έλεγα, αν κ το Kona το βρίσκω γοητευτικά άσχημο!
-
Σε ένα μήνα Ελλάδα με τιμές ποιο χαμηλές από το Kona που ξεκινά από 17890e.
https://www.iefimerida.gr/aytokinito/hyundai-bayon-ellada
Το βρίσκω ενδιαφέρον γιατί είναι μαζεμένο.
-
-
Πράγματι. 2 εκατοστά διαφορά. Νόμιζα ότι το Kona είναι κάπου στα 4.30.
Κοιτώντας τα εσωτερικά των δύο αυτοκινήτων, το Bayon είναι σαν το i20, ενώ το Kona σαν το i30.
Ίσως θα έπρεπε το Bayon να είναι ποιο μαζεμένο. Κάπου στα 4 με 4.10 μέτρα ώστε να φαίνεται η διαφορά, τουλάχιστον στα χαρτιά.
Όταν θα έρθει θα φανεί αν υπάρχει μεγάλη διαφορά στους όγκους.
-
Παραθέτω από το δελτίο τύπου του Hyundai Bayon. 4.18m, To Kona αναφέρεται ως 4,165–4,215 ανάλογα την έκδοση (δε εν ξέρω τι αφορά) , οπότε μιλάμε για ένα πανομοιότυπο όχημα σε εξωτερικές διαστάσεις με ήδη υπάρχον, και πρόσφατα ανανεωμένο Β suv.
Hyundai Bayon delivers the comfort and storage space of an SUV with the agility and fuel efficiency of a B-segment vehicle. Its compact exterior size and its family-friendly interior mean customers can enjoy the best of both worlds: while it's compact size and excellent visibility make it easy to enter and easy to handle, it also offers that safe and robust feeling customers have come to expect from Hyundai SUVs thanks to its high seating position.
With 411 litres of boot space, Bayon stands out for its large amount of storage space, despite its compact size.
Νομίζω περιγράφει ακριβώς το το ζητά ένας μέσος αγοραστής από ένα Β suv αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη.
Ξεκάθαρα το Bayon παίζει το ρόλο του μικρού οικογενειακού B suv (π.χ Crossland/Aircross) και το Kona του lifestyle B suv (π.χ Mokka/Stonic). Μάλλον θα είναι ελαφρά φθηνότερο από το Kona, όπως είναι τα αντίστοιχα Crossland/Aircross από άλλα του ομίλου τους.
-
Ηρθε στην Ελλάδα το Bayon με τιμή εκκίνησης 15000€, η 1.2 84ps 17500€ με πολύ πλούσιο εξοπλισμό.
-
Δηλαδή τώρα αυτοί τι έκαναν;
Για να φαίνεται 'φτηνό' το Bayon θα το δίνουν και με τα 84 ατμοσφαιρικά άλογα των 1200cc;
Το KONA των 100 PS ξεκινά από 17890euro και το Bayon 17190euro. Το ένα θα καβαλάει το άλλο.
Εγώ περίμενα να ξεκινά από 16000euro ο 100άρης τούρμπο αφού παίζει και το Stonic με 16490e.
Κάτι δεν πάει καλά με τις τιμές των αυτοκινήτων και μπερδεύεται η κατάσταση.
Έκδοση Τιμή
Bayon 1.2 84 PS 15.790 ευρώ
Bayon 1.0 100 PS 17.190 ευρώ
Bayon 1.0 120 PS 19.690 ευρώ
https://www.newsauto.gr/offers/i-times-tou-hyundai-bayon-stin-ellada/
-
Έκαναν ένα ποιο οικογενειακό B suv. Αυτό έκαναν. Crossland/Mokka, Bayon/Kona.
-
Δηλαδή τώρα αυτοί τι έκαναν;
Για να φαίνεται 'φτηνό' το Bayon θα το δίνουν και με τα 84 ατμοσφαιρικά άλογα των 1200cc;
Το KONA των 100 PS ξεκινά από 17890euro και το Bayon 17190euro. Το ένα θα καβαλάει το άλλο.
Εγώ περίμενα να ξεκινά από 16000euro ο 100άρης τούρμπο αφού παίζει και το Stonic με 16490e.
Κάτι δεν πάει καλά με τις τιμές των αυτοκινήτων και μπερδεύεται η κατάσταση.
Έκδοση Τιμή
Bayon 1.2 84 PS 15.790 ευρώ
Bayon 1.0 100 PS 17.190 ευρώ
Bayon 1.0 120 PS 19.690 ευρώ
https://www.newsauto.gr/offers/i-times-tou-hyundai-bayon-stin-ellada/
Το kona δεν βγαίνει με 100 άλογα.. Το kona ξεκινάει από 17890 όπως έγραψες αλλά με 120 άλογα..
-
Έχεις δίκιο. Ακόμη χειρότερα δηλαδή.
120 αλογάκια και το Bayon με 100.
-
Το Bayon βγαίνει για μαζεμένη οικογενειακή λύση, κάποιοι με οικογένειες και σφιχτό πορτοφόλι μπορεί να μην χρειαζονται παραπάνω άλογα/πολυτέλειες.
Είπαμε χτυπάει την κατηγορία Crossland/Aircross.
Η ανακολουθία είναι το Kona, για 2ο και ακριβότερο/lifestyle μοντέλο θέλει κάτι καλύτερο εκεί η Hyundai, αν και είδα το fl από κοντά και τελικά είναι αρκετά καλύτερο από το παλιό.
-
Εγώ γιατί τα βλέπω να είναι πανομοιότυπα σαν όγκοι;
2 εκατοστά διαφορά στο μήκος και μισό εκατοστό στο πλάτος. Στο ύψος κερδίζει το Kona το οποίο θα δίνει και αίσθηση μεγαλύτερων χώρων.
Φυσικά ο καθένας αγοράζει ότι θέλει.
-
Λίγο παραπάνω είναι στο πλάτος η διαφορά αλλά μάλλον η ύπαρξη του οφείλεται ότι είναι μοντέλο τς hyundai Europe ενώ το kona της hyundai Asia. Ισαω το kona γίνει πιο ειδικό ως μόνο hybrid κτλ
-
Κλασσική περίπτωση Crossland/Mokka είναι η φάση. Έχει μεγαλύτερο χώρο αποσκευών από το Kona, ξεκινάει με μικρότερους κινητήρες και φθηνότερες τιμές, έχει πολύ καλύτερη διαχείριση χώρων από το Kona.
Μία χαρά είναι το Bayon για εκεί που απευθύνεται, το Κona είναι το odd one. Δεν είναι μεγαλύτερο ώστε να τεθεί απέναντι σε Captur/2008 και να κάτσει ωραία ανάμεσα σε Bayon/Tucson, ούτε μικρότερο και πολυτελέστερο ώστε να κάτσει τιμολογιακα όπως κάθεται το ΜΟΚΚΑ ανάμεσα σε Crossland και Grandland.
Καλό το facelift που έκανε, καλές οι μηχανολογικές λύσεις, αλλά θέλει κάτι αντίστοιχο του Tucson πλέον και κάτι που να αξίζει τα παραπάνω χρήματα που ζητάει/θα ζητήσει φυσιολογικά από το Bayon, και μάλλον κάτι κοντύτερο στα 4.3μ, για όσους θέλουν να αποφύγουν τα 4.5 του Tucson.
Επίσης, να φέρουν το Venue!
-
Τώρα αυτό το αμάξι με αυτή την εμφάνιση θα γίνει best seller? Πιο άσχημο πισινό μετά το Soul
-
Best seller σε άλλες χώρες ίσως. Στην Ελλάδα προφανώς και όχι. Όπως και κανένα Hyundai/KIA υπό την αντιπροσώπευση του Βασιλάκη.
-
Best seller σε άλλες χώρες ίσως. Στην Ελλάδα προφανώς και όχι. Όπως και κανένα Hyundai/KIA υπό την αντιπροσώπευση του Βασιλάκη.
Στο τελευταίο μου αυτοκίνητο προσπάθησα πολύ για Κορεάτικο, τελικά δεν τα 'βρήκαμε' σε πρακτικότητα, τεχνολογία, φτάσαμε ένα τηλεφώνημα μακρυά από το Sportage - που περίμενα από αυτούς! - αλλά οι αντιπροσωπείες ήταν σχετικά απαράδεκτες!
Πάντως να πούμε ότι η Hyundai είναι 3η στην Ελλάδα, πάει πολύ καλά, και το Bayon δεν θα σπάσει ταμεία, αλλά θα συμπληρώσει πωλήσεις, λίγο από εδώ, λίγο από εκεί.. επίσης το Sportage που έρχεται το βλέπω για μεγάλα πράγματα, τοπ 5 ίσως;.. είναι σε μεγάλη άνοδο οι Κορεάτες και έχουν επενδύσει καταπληκτικά σε ηλεκτρικά, οπότε θα δούμε και εκεί μεγάλη δυναμική σύντομα.
-
Για ποιον λόγο Storm? Δεν γνωρίζω, δεν έχω μπει καν σε αντιπροσωπεία Hyundai έως τώρα και σκεπτόμουν να πάω για να δω το i30 Fastback N-Line
-
Εγώ πάντως πιστεύω ότι στην Ελλάδα θα πάει καλά σε πωλήσεις.. Αντίθετα, στην Ευρώπη οι πωλήσεις του θα είναι μέτριες προς χαμηλές.. Μην ξεχνάμε ότι το i20 στην Ελλάδα πάει πολύ καλά σε πωλήσεις ενώ στην Ευρώπη οι πωλήσεις του είναι πολύ χαμηλές.. Επίσης μην ξεχνάμε ότι οι Έλληνες γενικά έχουν μια συμπάθεια για Ιαπωνικές και Κορεατικες μάρκες επειδή και καλά τις έχουν στο μυαλό τους ως πολύ αξιόπιστες.. Για παράδειγμα οι μάρκες Toyota, Nissan, Hyundai, sukuki ακόμα και μια αηδία να βγάλουν, στην Ελλάδα θα πουλήσει.. Για τους πρώτους 4 μήνες του 2021 η Toyota είναι 4η στην Ευρώπη ενώ στην Ελλάδα είναι 1η. Η Hyundai 15η στην Ευρώπη και 3η στην Ελλαδα. Η Suzuki 19η στην Ευρώπη και 7η στην Ελλάδα. Η Nissan 18η στην Ευρώπη και 10η στην Ελλάδα..
Hyundai Bayon 2021