-
Storm wrote:
Για συγκρίσεις. Oι τιμές του FABIA όταν ήρθε το MY2018...
https://i.ibb.co/0cq5S9R/fabia-my2018-pricelist.jpg
Πλ ανταγωνιστικές τιμές στα επίπεδα του παλιού ibiza, βεβαία το fabia είχε κλάσεις καλύτερα εσωτερικό...
Συμφωνώ. Άλλωστε τότε είχα πάει δύο φορές να δω το Ibiza αλλά το εσωτερικό του FABIA σε μένα φάνηκε πολύ ποιο ποιοτικό. Και αυτό φάνηκε και όταν το πήρα, στο δρόμο. Πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και αίσθηση πολυτέλειας.
Το Ibiza ήταν (και είναι) σαν 'φτωχός' συγγενής. Αυτό οφείλεται στα πλαστικά του και στις λεπτομέρειες τύπου βάρους θυρών, κλείσιμο θυρών κλπ...
-
Vdx wrote:
Πλ ανταγωνιστικές τιμές στα επίπεδα του παλιού ibiza, βεβαία το fabia είχε κλάσεις καλύτερα εσωτερικό...
Συμφωνώ. Άλλωστε τότε είχα πάει δύο φορές να δω το Ibiza αλλά το εσωτερικό του FABIA σε μένα φάνηκε πολύ ποιο ποιοτικό. Και αυτό φάνηκε και όταν το πήρα, στο δρόμο. Πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και αίσθηση πολυτέλειας.
Το Ibiza ήταν (και είναι) σαν 'φτωχός' συγγενής. Αυτό οφείλεται στα πλαστικά του και στις λεπτομέρειες τύπου βάρους θυρών, κλείσιμο θυρών κλπ...
Το νέο ibiza ιδικά το FL λίγο απέχει από το polo καμία επαφή με την παλιά γενιά!
Αν κρίνω από το scala & kamiq το fabia θα απέχει ελάχιστα από το polo.
-
Αυτά που εμένα με χάλασαν στο δικό μου FABIA, αν και τα είχα αναφέρει σε κάποιο θέμα ήταν:
-
Η ηχομόνωση από το χώρο της μηχανής. Ο 3κυλινδρος είχε δυνατό θόρυβο, κροτάλιζε μονίμως και ακουγόταν στο εσωτερικό.
-
Το κούμπωμα στο 6άρι κιβώτιο. Ειδικά ανέβασμα από 5η σε 6η ήταν στη τύχη. Πολλές φορές κούμπωνε 4η.
-
Και τέλος οδική συμπεριφορά και αίσθηση στο τιμόνι. Θα το χαρακτήριζα άκρως συντηρητικό και αρκετά βαρετό στην οδήγηση.
Δεν ξέρω αν αυτά θα έχουν βελτιωθεί στο νέο. Καλό θα ήταν πάντως να έχουν βελτιωθεί.
-
-
Το μόνο σίγουρο είναι ότι το b segment θα αποκτήσει ανταγωνισμό...
Κάτι που με εκνευρίζει στην skoda είναι ότι στην style έκδοση δίνει ως στάνταρ digital cockpit αντί για full Led και επίσης δεν έχει κάμερα οπισθοπορειας...
@Lap ένα μεγάλο ποσοστό δεν έχει κανένα πρόβλημα με 6l/100χλμ. Το 40% φθηνότερη μετακίνηση δεν ξέρω πως προκύπτει; ακόμη και το yaris σε πραγματικές συνθήκες κάπου στα 4-4-4,5l/100χλμ καταναλώνει και μέχρι να κάνεις απόσβεση την διαφορά στην τιμή... Source spritmonitor.de
Προκύπτει από την εμπειρία. Μη ξεχνάς πως έχω το πιο οικονομικο βενζινοκινητο της αγοράς σε ανοιχτο δρομο και το δεύτερο, μετά το yaris, μέσα στην πόλη. 4.8 λ /100 χλμ γράφω το χειμώνα (με 70% αστικη χρήση) ... Τωρα είμαι στα 5.2 λ.
Το 40% προκύπτει από την διαφορά μετακίνησης με diesel ή με lpg.
Το polo και λογικά το fabia δεν μπορούν να με φτάσουν σε κατανάλωση και για αυτο η διαφορά στο κόστος μετακίνησης θα είναι της τάξης του 40% ανάμεσα σε ένα c3 diesel ή ένα sandero lpg και ένα polo, fabia.
Αυτοι που δεν έχουν πρόβλημα είναι αυτοί που ζουν σε χώρες όπου το diesel έχει ίδια τιμή με την βενζίνη και το lpg είναι αν του ευρώ στο λίτρο.
Δυστυχώς ή ευτυχώς εμείς δεν είμαστε μια τέτοια χώρα. Οπότε ακόμα και αν κάνεις 12.000 15.000 χλμ το ετος.... Χάνεται ο όρος vfm από το αυτοκινητο. Σε μια 10ετια το έχεις πληρώσει πολλαπλάσια.
Εκτός αν βαλεις εσύ σύστημα lpg στη λήξη της εγγύησης. Αυτό ναι είναι μια καλη ιδέα.
@dublin θα το πω ξανα.... Ασε τις πωλήσεις στην άκρη. Δεν είναι δείγμα αξιολόγησης αυτοκινήτων. Και το sandero και το C3 το αγοραζουν στολοι για ενοικίαση κτλ. Γενικά και ο κόσμος σε μεγάλο ποσοστό είναι ΆΣΧΕΤΟΙ από αυτοκίνηση. Δεν μπορούμε να έχουμε ως βάση συζήτησης σε forum σχετικών τις επιλογές των άσχετων. Θα είχες κοπεί σε μάθημα αξιολόγηση προϊόντος. Μόνο το marketing απασχολεί το θέμα αυτό και δη την προώθηση πωλήσεων, που είναι υπό κατηγορία του marketing, ούτε καν το ιδιο το marketing.
Edit: Ξανά είδα το βίντεο του Τόμας και πραγματικά είναι ένα πολύ θελκτικο αυτοκινητο ως πολύ εργαλείο. Τικαρει όλα τα κουτάκια που θέλω. Μ αρέσει όλο και πιο πολύ.
Ερώτηση τα vag δεν είχαν μια εταιρία που έφτιαχνε συστηματα lpg plug I για τα μοντέλα της. Ούτε παραμετροποίηση αππ μάστορα ούτε τίποτα. Το βάζεις με τον κωδικό του αυτοκινήτου και τέλος.
Ζικο;;;;;
-
Epic Failure το σκίαστρο της ηλιοροφής και επίσης άχρηστη που δεν ανοίγει.
-
Καθόλου άχρηστη, φέρνει απλετο φως σε όλη τη καμπινα και ιδιαιτερα σε παιδιά που ζαλιζονται πίσω δινει μια διέξοδο στο βλέμμα τους.
Μια που ανοίγει ίσως να είχε θέματα μετά την 5ετια και 10ετια με τα λαστιχα και γενικά θα ειχε καθετα δοκάρια στη μεση της οροφής και θα έκοβε πολύ ύψος εσωτερικό για τους μηχανισμους. Με αυτήν περνεις την γεύση του ανοιχτού αλλά και το φως αλλά ξεχνας όλα τα άλλα. Αλλωστε ποιος ανοίγει ηλιοροφη. Πολύ σπάνια πλέον τις ανοίγουν.
Το σκιαδιο οντως είναι αστείο αλλά ίσως το έκαναν για να μην κόψουν εσωτερικό θψος από το ρόλο που θα την μάζευε..... Δεν ξέρω.
Τεσπα.
Αν ειναι όπως φανταζομαι ρυθ ισμενα και έτοιμα από το εργοστάσιο.... Χμμ κάτι γίνεται....
Ξανά.... Ζικο;;;;;;
-
Vdx wrote:
Το μόνο σίγουρο είναι ότι το b segment θα αποκτήσει ανταγωνισμό...
Κάτι που με εκνευρίζει στην skoda είναι ότι στην style έκδοση δίνει ως στάνταρ digital cockpit αντί για full Led και επίσης δεν έχει κάμερα οπισθοπορειας...
@Lap ένα μεγάλο ποσοστό δεν έχει κανένα πρόβλημα με 6l/100χλμ. Το 40% φθηνότερη μετακίνηση δεν ξέρω πως προκύπτει; ακόμη και το yaris σε πραγματικές συνθήκες κάπου στα 4-4-4,5l/100χλμ καταναλώνει και μέχρι να κάνεις απόσβεση την διαφορά στην τιμή... Source spritmonitor.de
Προκύπτει από την εμπειρία. Μη ξεχνάς πως έχω το πιο οικονομικο βενζινοκινητο της αγοράς σε ανοιχτο δρομο και το δεύτερο, μετά το yaris, μέσα στην πόλη. 4.8 λ /100 χλμ γράφω το χειμώνα (με 70% αστικη χρήση) ... Τωρα είμαι στα 5.2 λ.
Το 40% προκύπτει από την διαφορά μετακίνησης με diesel ή με lpg.
Το polo και λογικά το fabia δεν μπορούν να με φτάσουν σε κατανάλωση και για αυτο η διαφορά στο κόστος μετακίνησης θα είναι της τάξης του 40% ανάμεσα σε ένα c3 diesel ή ένα sandero lpg και ένα polo, fabia.
Αυτοι που δεν έχουν πρόβλημα είναι αυτοί που ζουν σε χώρες όπου το diesel έχει ίδια τιμή με την βενζίνη και το lpg είναι αν του ευρώ στο λίτρο.
Δυστυχώς ή ευτυχώς εμείς δεν είμαστε μια τέτοια χώρα. Οπότε ακόμα και αν κάνεις 12.000 15.000 χλμ το ετος.... Χάνεται ο όρος vfm από το αυτοκινητο. Σε μια 10ετια το έχεις πληρώσει πολλαπλάσια.
Εκτός αν βαλεις εσύ σύστημα lpg στη λήξη της εγγύησης. Αυτό ναι είναι μια καλη ιδέα.
@dublin θα το πω ξανα.... Ασε τις πωλήσεις στην άκρη. Δεν είναι δείγμα αξιολόγησης αυτοκινήτων. Και το sandero και το C3 το αγοραζουν στολοι για ενοικίαση κτλ. Γενικά και ο κόσμος σε μεγάλο ποσοστό είναι ΆΣΧΕΤΟΙ από αυτοκίνηση. Δεν μπορούμε να έχουμε ως βάση συζήτησης σε forum σχετικών τις επιλογές των άσχετων. Θα είχες κοπεί σε μάθημα αξιολόγηση προϊόντος. Μόνο το marketing απασχολεί το θέμα αυτό και δη την προώθηση πωλήσεων, που είναι υπό κατηγορία του marketing, ούτε καν το ιδιο το marketing.
Edit: Ξανά είδα το βίντεο του Τόμας και πραγματικά είναι ένα πολύ θελκτικο αυτοκινητο ως πολύ εργαλείο. Τικαρει όλα τα κουτάκια που θέλω. Μ αρέσει όλο και πιο πολύ.
Ερώτηση τα vag δεν είχαν μια εταιρία που έφτιαχνε συστηματα lpg plug I για τα μοντέλα της. Ούτε παραμετροποίηση αππ μάστορα ούτε τίποτα. Το βάζεις με τον κωδικό του αυτοκινήτου και τέλος.
Ζικο;;;;;
Τα diesel δεν είναι για αστική χρήση, αν κάποιος θέλει αυτοκίνητο για ταξίδια θα πάρει κάτι ανάλογο και όχι fabia, c3 κλπ οπότε δεν υπάρχει καν λόγος να μιλάμε για πετρέλαιο!
Το lpg και cng είναι νεκρά, το δοκίμασε η VW και ο κόσμος δεν το στήριξε να μην κάνω αναφορά στον χώρο αποσκευών που θυσιάζεται για τις μπουκάλες.
Αναφέρεις ότι έχεις μέση κατανάλωση 5λ και σου λέω ότι ο 1.0 tsi καταναλώνει μαξ 1.5λ περισσότερο... Αα και κάτι ακόμη η διαφορά ενός diesel με βενζινη είναι στο 1.5λ αντε να φτάσει τα 2 σε ακραίες περιπτώσεις οπότε το 40% πάει κουβά.... Εμένα και όλους αυτούς που αγόρασαν fiesta, ibiza, polo, corsa κλπ με βενζινη είναι αποδεκτα τα 6λ.
Ξαναλέω δεν συγκρίνουμε fabia με sandero ήμαρτον δλδ.... Η φτώχια τρώει τον πάρα!
-
-
Καθόλου άχρηστη, φέρνει απλετο φως σε όλη τη καμπινα και ιδιαιτερα σε παιδιά που ζαλιζονται πίσω δινει μια διέξοδο στο βλέμμα τους.
Μια που ανοίγει ίσως να είχε θέματα μετά την 5ετια και 10ετια με τα λαστιχα
-
Φως ναι, αλλά ας άνοιγε. Τώρα απλά ζεσταίνει το εσωτερικό.
-
5ετία? 10ετία!?!?! Ποιος θα το κρατήσει τόσο (ειδικά VAG)....μαξ 5ετία...μετά τι συζητάμε, σκορπάνε όλα...αχαχα!
-
-
Αμάν ρε συ Φανη.... Για καλό τα λες,μας ξενέρωσες
-
Ζεις στην ελλαδα;;;;Εχεις αυτοκινητο;
Συγνωμη για τις ερωτήσεις μου αλλά φαίνεται σαν να μην έχεις επαφή με την ελληνική πραγματικότητα.
Φυσικά και ένα φθηνοτερο καυσιμο βολεύει ένα αυτοκίνητο σαν το fabia. Για παράδειγμα ένα polo στην πολη καταναλωνει σχεδόν 3 με 4 λιτρα παραπάνω από ένα yaris και ένα swift. Στα 10 ετη είναι μεγάλη η διαφορά.
Φυσικά και ένα αυτοκίνητο με πορτπαγκαζ 380 λίτρων και μήκος 4,10 έχει φτιαχτεί και για ταξίδια και μετακίνηση μεγαλύτερων αποστάσεων από το δουλειά/σπιτι.
Αυτο που υπονοείς είναι για αυτοκίνητα όπως το aygo, panda κτλ.
Μη λέμε τα αυτονόητα.
Μην ανοιξουμε συζήτηση για φτώχεια και εισόδημα. Μπορεί να εκπλαγείς. Ο καθένας κανει τους σχεδιασμούς του συμφωνα με τα πλάνα του. Οπότε ας αφήσουμε απ εξω τις απαξιώσεις.
-
Εχω την αισθηση πως είναι το μοναδικο στην κατηγορία με πίσω αεραγωγούς και υποβραχιονιο. Ξεκάθαρα θέλει να παίξει τον ρόλο του οικογενειακου.
Σε αυτην την έκδοση έχει εντυπωσιακές λεπτομέρειες.
Και πέρα από τα της εμφάνισης, να πούμε πως έχει ως εξτρα και 9 αερόσακους!!!!
-
Πολύ όμορφο αυτό το εσωτερικό!!! Και εντυπωσιακό με τους αεραγωγούς πίσω.
Ποσώς μας ενδιαφέρουν οι αερόσακοι...όποιον τον ενδιαφέρουν ας πάρει Τζαζ!
ΥΓ: Όσο για την 5ετία που σε ξενέρωσα, είπαμε DSG....μαξ 5 χρόνια άρα.
-
Ζεις στην ελλαδα;;;;Εχεις αυτοκινητο;
Συγνωμη για τις ερωτήσεις μου αλλά φαίνεται σαν να μην έχεις επαφή με την ελληνική πραγματικότητα.
Φυσικά και ένα φθηνοτερο καυσιμο βολεύει ένα αυτοκίνητο σαν το fabia. Για παράδειγμα ένα polo στην πολη καταναλωνει σχεδόν 3 με 4 λιτρα παραπάνω από ένα yaris και ένα swift. Στα 10 ετη είναι μεγάλη η διαφορά.
Φυσικά και ένα αυτοκίνητο με πορτπαγκαζ 380 λίτρων και μήκος 4,10 έχει φτιαχτεί και για ταξίδια και επικοινωνία μεγαλύτερων αποστάσεων από το δουλειά/σπιτι.
Αυτο που υπονοείς είναι για αυτοκίνητα όπως το aygo, panda κτλ.
Μη λέμε τα αυτονόητα.
Μην ανοιξουμε συζήτηση για φτώχεια και εισόδημα. Μπορεί να εκπλαγείς. Ο καθένας κανει τους σχεδιασμούς του συμφωνα με τα πλάνα του. Οπότε ας αφήσουμε απ εξω τις απαξιώσεις.
Θα το θέσω πιο ευγενικά μπορώ.. Κάποια άτομα που μένουμε Ελλάδα δεν μας απασχολεί τόσο έντονα η κατανάλωση εφόσον είναι σε λογικά πλαίσια και αυτό φαίνεται εύκολα από τα ποσά b segment αυτοκίνητα πουλήθηκαν με μικρούς tubro βενζίνης. Προφανώς και δεν θα έλεγα όχι σε mild hybrid option αρκεί να μην ξεφύγει η τιμή όπως γίνεται πχ με το fiesta!
Δεν απαξιώνω κανέναν απλά με ενοχλεί η συνεχή προσπάθεια που κάνεις να εμφανίσεις τα Swift & sandero ως τα απόλυτα vfm και ότι έλα μωρέ σιγά τις διάφορες που έχουν από τα υπόλοιπα μοντέλα. Ας το λήξουμε εδώ και ας ασχοληθούμε με το fabia.
-
Και τσουπ αυτόματα το νέο Fabia μπήκε στην κατηγορία των 'μικρομεσαίων'... λόγω μήκους.
https://www.automobiledimension.com/compact-cars.php
Φυσικά θα θεωρείται σούπερ-μίνι αλλά έχει ενδιαφέρον αυτό το 'ξεχείλωμα' των μικρών αυτοκινήτων.
-
Lap wrote:
Πολύ όμορφο αυτό το εσωτερικό!!! Και εντυπωσιακό με τους αεραγωγούς πίσω.
Ποσώς μας ενδιαφέρουν οι αερόσακοι...όποιον τον ενδιαφέρουν ας πάρει Τζαζ!
ΥΓ: Όσο για την 5ετία που σε ξενέρωσα, είπαμε DSG....μαξ 5 χρόνια άρα.
Με τον 1.0 tsi πιστεύω ότι το dsg θα είναι οκ καθώς βγάζει 200nm ροπής και το dsg εχει μέγιστο τα 250...
Επίσης κάτι εντυπωσιακό για την κατηγορία είναι ότι έχει αυτόματους αεραγωγούς που ανοίγουν και κλείνουν.... Ανυπομονώ να έρθει το 22 να αρχίσω και επίσημα την έρευνα αγοράς για αυτοκίνητο, σίγουρα το fabia θα είναι πρώτο στην λίστα μου!
-
Εγω θα το θέσω ακόμα πιο ευγενικα.
Θα γράφω ότι θέλω όπου θελω.. Ξανά διάβασε το. Θα γράφω ότι θέλω όπου θέλω.
Για την άκριβεια δεν έγραψα για τα μοντέλα που λες, απλα η συζήτηση το έφερε εκεί.ανέφερα και το c3 και το 208
Έγραψα για την αντικειμενικη διαπίστωση πως θα εχει ακριβό κόστος μετακίνησης συγκριτικά με άλλους κατασκευαστές που προκύπτει από το γεγονός πως ολοι οι κατασκευαστές προσπαθούν να το μειώσουν ή να προσφέρουν εκδόσεις, με μειωμένο κόστος μετακίνησης.
Προφανώς δεν θες να γράφεται μια τέτοια άποψη στο νημα που έφτιαξες. Σου έχω νέα.... Θα την γράφω κάθε μέρα. Να είσαι καλά. Ας επικεντρωθουμε στο fabia.
Δεν σε απασχολει το θέμα του κόστους μετακίνησης, οκ το καταλάβαμε. Εμένα με απασχολεί οπότε και το συζητώ με το forum.
Μια ερώτηση α μου επιτρέπεις... Έχεις αυτοκίνητο;
-
Φανη είσαι σίγουρος ότι δεν κανουν καλό ποιοτικο ελεγχο στο εργοστάσιο;
https://m.youtube.com/watch?v=RcUiH-nSNBg
Vdx για να ληξουμε τις ευγενειες μεταξύ μας, δεκτον που δεν σε ενδιαφέρει το κόστος μετακίνησης αλλά το αυτοκινητο δεν φτιάχτηκε μόνο για εσενα και όσους δεν τους ενδιαφέρει. Απευθύνεται και σε άλλους. Οπότε καλό είναι και οι άλλοι να εκφράζουν τους προβληματισμούς τους.
Και εμένα μ αρεσει και για αυτο ψάχνω να βρω αν υπάρχουν λύσεις για να μπει στην λίστα μου.
Παμε παρακάτω.....
-
Εδω φώτο με τους 9 αερόσακους....προκυπτει ένα ερώτημα.
Δεν φαίνεται να έχει 10ο αερόσακο ανάμεσα στα καθισματα των εμπροσθιων επιβατών, κάτι που προσφέρει πλέον το polo facelift και δοκιμάζεται από το euroncap.
Οποτε μήπως υπάρχει προσπάθεια να πέσει στα 4 αστέρια και να παραμείνει στα 5 το polo;;;
Εκτος και αν ο euroncap βαθμολογεί τον μεσαίο αεροσακο με πολύ χαμηλό συντελεστή.
Απο την αλλη τα μικρά αυτοκινητα του b seg με 5 αστερια υπό τα νέα πρότυπα (yaris, jazz) προσφέρουν μεσαίο αερόσακο...
Χμμμμμ
-
Εγω θα το θέσω ακόμα πιο ευγενικα.
Θα γράφω ότι θέλω όπου θελω.. Ξανά διάβασε το. Θα γράφω ότι θέλω όπου θέλω.
Για την άκριβεια δεν έγραψα για τα μοντέλα που λες, απλα η συζήτηση το έφερε εκεί.ανέφερα και το c3 και το 208
Έγραψα για την αντικειμενικη διαπίστωση πως θα εχει ακριβό κόστος μετακίνησης συγκριτικά με άλλους κατασκευαστές που προκύπτει από το γεγονός πως ολοι οι κατασκευαστές προσπαθούν να το μειώσουν ή να προσφέρουν εκδόσεις, με μειωμένο κόστος μετακίνησης.
Προφανώς δεν θες να γράφεται μια τέτοια άποψη στο νημα που έφτιαξες. Σου έχω νέα.... Θα την γράφω κάθε μέρα. Να είσαι καλά. Ας επικεντρωθουμε στο fabia.
Δεν σε απασχολει το θέμα του κόστους μετακίνησης, οκ το καταλάβαμε. Εμένα με απασχολεί οπότε και το συζητώ με το forum.
Μια ερώτηση α μου επιτρέπεις... Έχεις αυτοκίνητο;
Μπορείς να γράψεις ότι θες όπου θες δεν είναι δικό μου μαγαζί το φόρουμ! Απλά σου λέω ευγενικά ότι προβάλεις τις δικές σου ανάγκες, θέλω ή ακόμη και περιορισμούς σαν κοινή πραγματικότητα για όλους μας.
Έχω micra k12 1.2 που πλέον το πήρε η σύζυγος και έχω μείνει με ένα αρχείο accent... Επίσης έχω σπίτι και ένα παρατημένο παπί στο γκαράζ του πατέρα μου.
Skoda Fabia MK4 2021