-
Φανη είσαι σίγουρος ότι δεν κανουν καλό ποιοτικο ελεγχο στο εργοστάσιο;
https://m.youtube.com/watch?v=RcUiH-nSNBg
Vdx για να ληξουμε τις ευγενειες μεταξύ μας, δεκτον που δεν σε ενδιαφέρει το κόστος μετακίνησης αλλά το αυτοκινητο δεν φτιάχτηκε μόνο για εσενα και όσους δεν τους ενδιαφέρει. Απευθύνεται και σε άλλους. Οπότε καλό είναι και οι άλλοι να εκφράζουν τους προβληματισμούς τους.
Και εμένα μ αρεσει και για αυτο ψάχνω να βρω αν υπάρχουν λύσεις για να μπει στην λίστα μου.
Παμε παρακάτω.....
Σου απαντήσα ήδη πριν διαβάσω αυτό οπότε το θέμα έληξε, εφόσον σε ενδιαφέρει κάνε υπομονή και θα φέρουν cng όπως όλα τα υπόλοιπα μοντέλα του γκρουπ.
-
Οκ περνάς την είσοδο... Welcome to forum.
Παμε στο fabia. Στο πορτοφόλι σου εσύ κάνεις κουμάντο.
Λες να ρίξουν τα αστέρια στο fabia;;;;κάτι μου βρόμα εδώ από τη μαμα vw
Εννοείται θα επερνα cng αλλά με φοβιζουν οι δεξαμενές του group που έσκασαν, ακόμα και οι συνθετικές σε μια περίπτωση, αλλά πρέπει να έγινε κάποια μαμούνια με αλλαγή του προφυλακτήρα του συγκεκριμένου αυτοκινήτου.
Τεσπα...
Ειναι πολλά τα bar, οι δεξαμενές είναι μεταλικες με μία μόνωση αλλα εκτεθειμένες κάτω από το αυτοκινητο και επίσης υπαρχουν λιγοστά πρατήρια στην ελλαδα και μακρυά από εμένα.
Η άλλη λύση είναι hybrid, lpg, ή diesel.
Αν οντως έχει vfm τιμη τότε ίσως αξίζει να πάρεις fabia αντί ενός ακριβού 308 diesel ή 208 diese
και στην 5 ετια που λήγει η εγγύηση του περάσεις ένα ποιοτικο επίσημο σύστημα lpg. Τότε όντως θα είσαι χοντρικα στα ίδια.... Και θα εχεις δώσει μικρό αρχικό κεφάλαιο...
Ειναι μια σκέψη και αυτή.
-
Τι λες βρε Lap-η;! Η ανάλυση της αγοράς στη Γερμανία στηρίζει αυτά που είπα πριν, και δείχνει γιατί μπορεί να χτυπάει τις τιμές εκεί η Dacia, αφού όπως είδες με τσάμπα τιμές είναι 19η σε πωλήσεις. Ενώ πουλάει λίγο καλύτερα από Porsche/Tesla. Δεν ψωνίζουν όλοι το φθηνότερο αυτοκίνητο. Ποτέ θα το καταλάβεις αυτό; Δεν είμαστε όλοι οπαδοί των Lidl..
Θα μας πεις τι έχεις σπουδάσει και που δουλεύεις επιτέλους; Είναι σαν να μην έχεις καμία επαφή με επιστημονικές αναλύσεις. Κάνεις μία προσωπική προβολή στα πάντα και νομίζεις ότι αυτό είναι η απόλυτη αλήθεια.. κανα Ι.Ε.Κ ή το πολύ κάνα Τ.Ε.Ι με αντιγραφή όλα τα μαθήματα;
-
Εδω φώτο με τους 9 αερόσακους....προκυπτει ένα ερώτημα.
Δεν φαίνεται να έχει 10ο αερόσακο ανάμεσα στα καθισματα των εμπροσθιων επιβατών, κάτι που προσφέρει πλέον το polo facelift και δοκιμάζεται από το euroncap.
Ξεκάθαρα φαίνεται ο αερόσακος ανάμεσα στα καθίσματα....!
-
Lap wrote:
Εδω φώτο με τους 9 αερόσακους....προκυπτει ένα ερώτημα.
Δεν φαίνεται να έχει 10ο αερόσακο ανάμεσα στα καθισματα των εμπροσθιων επιβατών, κάτι που προσφέρει πλέον το polo facelift και δοκιμάζεται από το euroncap.
Ξεκάθαρα φαίνεται ο αερόσακος ανάμεσα στα καθίσματα....!
Που βρε συ;;;
Ο πλευρικούς δεν είναι;;;;
-
Χαχαχα συγνώμη αλλά είναι πολύ αστείο ότι γράφεις.
Με κατηγορείς για αντί επιστημονική άποψη.;;
Το γεγονός πως δεν δέχομαι τις ερμηνείες σου που δεν εχουν ανάλυση των μεταβλητών όπως δημογραφικά και κοινωνικοοικονομικα στοιχεία, ουτε ποια νουμερα αποτελούν πωλήσεις εταιριών και με ποιο κριτήριο έγιναν αυτές, σε κανει να θεωρείς τον άλλο άσχετο;
Εσύ και ως ανθρωπος με σπουδές δεν σου χτυπούν καμπανακια όταν δεν έχεις τέτοια στοιχεία αλλά παρολαυτα βγάζεις συμπεράσματα αγοράς και καταναλωτών.
Αν δεν μπορείς να το καταλαβεις αυτο, δεν θα μπορω να σε βοηθήσω σε κάτι.
Δεν μ αρεσει να δίνω τα προσωπικά μου στοιχεία σε forums, αυτο όμως το γεγονός δεν αλλάζει αυτό που σου έγραψα πιο πάνω.
Δεν κάνω προσωπικη προβολη, θα την χαρακτήριζα ρεαλιστική προβολη στιε ανάγκες ενός μέσου ελληνα οδηγου. Συμφωνα με τα μέσα εισοδήματα της χώρας.
Στο παραδειγμα που ξεκίνησε όλη τη φασαρία είναι πως αν κανεις 12-15. 000 χλμ το έτος με βενζίνη και 8 λίτρα μέση κατανάλωση πολης, τότε πολυ απλά χάνεται ο όρος vfm από το αυτοκίνητο. Διότι στο βασικό πραγμα που προσφερει ένα αυτοκίνητο του b segment,δηλαδή τις μετακινήσεις, έχεις καλύτερες επιλογες στην αγορά.
Παμε παρακάτω.
-
Χαχαχα συγνώμη αλλά είναι πολύ αστείο ότι γράφεις.
Με κατηγορείς για αντί επιστημονική άποψη.;;
Το γεγονός πως δεν δέχομαι τις ερμηνείες σου που δεν εχουν ανάλυση των μεταβλητών όπως δημογραφικά και κοινωνικοοικονομικα στοιχεία, ουτε ποια νουμερα αποτελούν πωλήσεις εταιριών και με ποιο κριτήριο έγιναν αυτές, σε κανει να θεωρείς τον άλλο άσχετο;
Εσύ και ως ανθρωπος με σπουδές δεν σου χτυπούν καμπανακια όταν δεν έχεις τέτοια στοιχεία αλλά παρολαυτα βγάζεις συμπεράσματα αγοράς και καταναλωτών.
Αν δεν μπορείς να το καταλαβεις αυτο, δεν θα μπορω να σε βοηθήσω σε κάτι.
Δεν μ αρεσει να δίνω τα προσωπικά μου στοιχεία σε forums, αυτο όμως το γεγονός δεν αλλάζει αυτό που σου έγραψα πιο πάνω.
Παμε παρακάτω.
Σε αυτό συμφωνούμε, απλά δεν το έψαξα περισσότερο, σου έδωσα έρεισμα να το ψάξεις εσύ αν θες, δεν έχω τόσο ελεύθερο χρόνο, ελεύθερος επαγγελματίας/οικογένεια και τα λοιπά.
Σέβομαι το ότι δεν θες να δώσεις και τα στοιχεία σου, απλά μία κατεύθυνση της εξειδίκευσής σου θα βοηθαγε να κατανοήσουμε το σκεπτικό σου και από πού προέρχεται.
Ανέφερες τις τιμές τσάμπα του Sandero, συμφωνώ, και σου έδωσα μία ερμηνεία από τους φίλους μου που δουλεύουν για την Skoda, εθιμοτυπική ερμηνεία θα έλεγα (!) Και φυσικά και πρακτική, γιατί αγοράζοντας Γερμανικά ή του γκρούπ βοηθούν και την οικονομία τους. Σου παρέθεσα τα στοιχεία ότι η μάρκα είναι 19η σε πωλήσεις στην Γερμανία, άρα δεν πουλάει καλά, άρα ένας τρόπος να χτυπήσει την αγορά είναι οι ακόμη χαμηλότερες τιμές.
Μέχρι στιγμής έχουμε 3 στοιχεία, με περαιτέρω έρευνα θα μπορούσες να ξεδιαλύνεις την ποσοτική και ποιοτική έρευνα. Το να απορρίπτεις αυτά τα 3 στοιχεία που σου έδωσα είναι συναισθηματική προσέγγιση, όχι επιστημονική.
Τεσπα..
Όλοι νομίζω συμφωνούμε ότι η νέα αυτή Fabia φέρνει ένα δυνατό όπλο στη φαρέτρα της Skoda, η καθυστέρηση του μοντέλου έχει και τα πλεονεκτήματά της, καθώς τοποθετείται άριστα έναντι του ανταγωνισμού.
Μην ξεχνάμε ότι θα έρθει (θα αργήσει όμως, μάλλον για να μην χτυπήσει το Scala) έκδοση estate και περισσότερες επιλογές καυσίμων.
Επίσης έχει 3 επιλογές ύψους (αναρτήσεων) την κανονική, 1.5εκατοστα πιο κάτω, και 1.5 εκατοστά πιο πάνω, η τελευταία επιλογή ίσως να είναι και η ιδανική για Ελλάδα/Μεσόγειος και λοιπές Βαλκανικές δυνάμεις.
-
Οκ περνάς την είσοδο... Welcome to forum.
Παμε στο fabia. Στο πορτοφόλι σου εσύ κάνεις κουμάντο.
Λες να ρίξουν τα αστέρια στο fabia;;;;κάτι μου βρόμα εδώ από τη μαμα vw
Εννοείται θα επερνα cng αλλά με φοβιζουν οι δεξαμενές του group που έσκασαν, ακόμα και οι συνθετικές σε μια περίπτωση, αλλά πρέπει να έγινε κάποια μαμούνια με αλλαγή του προφυλακτήρα του συγκεκριμένου αυτοκινήτου.
Τεσπα...
Ειναι πολλά τα bar, οι δεξαμενές είναι μεταλικες με μία μόνωση αλλα εκτεθειμένες κάτω από το αυτοκινητο και επίσης υπαρχουν λιγοστά πρατήρια στην ελλαδα και μακρυά από εμένα.
Η άλλη λύση είναι hybrid, lpg, ή diesel.
Αν οντως έχει vfm τιμη τότε ίσως αξίζει να πάρεις fabia αντί ενός ακριβού 308 diesel ή 208 diese
και στην 5 ετια που λήγει η εγγύηση του περάσεις ένα ποιοτικο επίσημο σύστημα lpg. Τότε όντως θα είσαι χοντρικα στα ίδια.... Και θα εχεις δώσει μικρό αρχικό κεφάλαιο...
Ειναι μια σκέψη και αυτή.
Σε αυτά που λες για δεξαμενές συμφωνώ απόλυτα και εμένα με τρομάζουν για αυτό και δεν ασχολούμαι καν + ότι ο χώρος αποσκευών πάει περίπατο!
Στα του diesel τώρα... Σε αστική χρήση πόσα χλμ μέχρι να χρειαστεί νέο φίλτρο? Εκτός και αν αρκούν 4-5 ταξίδια τον χρόνο για να κάνει αναγέννηση (ειλικρινά δεν το γνωρίζω) επίσης κάθε πότε θέλουν συμπλήρωση addblue και με τι κόστος?
Hybrid είναι η πραγματική χρυσή τομή αλλά ανεβάζουν την τιμή αρκετά, π.χ fiesta πάει από τα 17 στα 19, να μην μιλήσουμε για yaris που θες 20+.. Πόσα χμλ θα χρειαστούν για να γίνει απόσβεση? Επίσης ίσως στην 10ετια πρέπει να βάλουμε και 1000€ για νέα μπαταρία;!
-
Που βρε συ;;;
Ο πλευρικούς δεν είναι;;;;
Λες? Στο σχέδιο φαίνεται στην μεση, αλλά ίσως έχεις δίκιο! Τεσπα...VAG είναι, άρα δεν το κοιτάω άρα δεν με νοιάζει....αχαχα! Άσε που δεν ασχολούμαι με αερόσακους και φούσκες! Να σκεφτείς η Κορόλα δεν ξέρω πόσους έχει και που...αχαχα!!
-
Dublin.
Οκ καλα τα στοιχεία που λες αλλά είναι σκόρπια στον αέρα. Δεν είναι τεκμηριωμένα για το πληθος των πωλήσεων οπότε, η πιο σοφη λυση ειναι να μην δίνουμε σημασία σε αυτά τα στοιχεία διότι αποπροσανατολίζουν από την πραγματικότητα.
Είχα βρει μια μελέτη με πολλα δημογραφικά κτλ κάποτε για την αγορά τους Ρουμανίας. Και αυτή η μελέτη μέτρια ηταν. Πιο πολυ σαν πτυχιακη εργασία έμοιαζε....
Εχω πει σε ποιον ευρύτερο τομέα έχω σπουδές. Δεν φαινεται;;; Μηχανολογία όμως είναι το παθος μου. Και δεν έχω σπουδες σε αυτό. Τεσπα έχω γνωσεις σε αυτόν που προσπαθεις να κάνεις τον ειδικό. Και μάλιστα έχω δουλέψει στον τομέα αυτόν.
Τεσπα.
Το fabia θα βγαίνει και με υψηλά ελατήρια; σε τι υψος από το έδαφος;;;
Vdx
Οπότε για εμενα και κάποιους άλλους αν όντως θέλουν ένα πιο ποιοτικο όχημα από το σαντερο υπάρχει η λυση του lpg συστήματος μετα το περας της εγγυησης και με την υπόθεση ότι το fabia θα κοστίζει κανα 17αρι μάξιμουμ σε μια καλή εκδοση με καλό εξοπλισμό.
Ειδαλλως υπάρχει το clio κτλ
-
αλλα πόσο διαφορετικό είναι από το νέο ibiza που ήρθε ήδη Ελλάδα?
ίδιο αμάξι δεν είναι βρε παιδιά?
πολλη κουβέντα για το fabia κανουμε αλλά για το ibiza τίποτα
έχει πάει κανείς σε έκθεση να το δεί?
εγω πιστευω σε τέρμα ακριβη έκδοση θα είναι το ίδιο ωραίο μπορεί και πιο νεανικό-σπορ
-
αλλα πόσο διαφορετικό είναι από το νέο ibiza που ήρθε ήδη Ελλάδα?
ίδιο αμάξι δεν είναι βρε παιδιά?
πολλη κουβέντα για το fabia κανουμε αλλά για το ibiza τίποτα
έχει πάει κανείς σε έκθεση να το δεί?
εγω πιστευω σε τέρμα ακριβη έκδοση θα είναι το ίδιο ωραίο μπορεί και πιο νεανικό-σπορ
Ανέκαθεν τα skoda ήταν ποιοτικότερα, ειδικά στα παλιά έκανε μπαμ τώρα η διάφορες είναι μικρότερες. Μπορείς να κάνει live σύγκριση σε kamiq και arona.
Το ibiza είναι κουκλη αλλά η καλύτερη ποιότητα καμπίνας και μεγαλύτερος χώρος αποσκευών ίσως και επιβατών; δίνουν ένα ατού στο fabia, επίσης το ibiza έχει τσιμπημένες τιμές το fr vision έχει σχεδόν 18κ και δεν έχει full Led ούτε τεμπέλη!
-
Απο τις φωτο φαινεται οτι στις ακριβες εκδοσεις εχει απτη ποιοτητα σαν το fabia συν οτι εχουν παρομοιο αν οχι ιδιο σχεδιασμο στο σαλονι τους
Το Arona το προηγούμενο εγω το βλεπω σαν υπερυψωμένο προηγουμενο Ibiza και ναι πλεον ξεθωριασε σαν υλικα και εμφανηση στο εσωτερικο του(ς)
Ενω το Kamig υπερυψωμενο Scala που σαφως ειναι ποιοτικοτερο
-
Απο τις φωτο φαινεται οτι στις ακριβες εκδοσεις εχει απτη ποιοτητα σαν το fabia συν οτι εχουν παρομοιο αν οχι ιδιο σχεδιασμο στο σαλονι τους
Το Arona το προηγούμενο εγω το βλεπω σαν υπερυψωμένο προηγουμενο Ibiza και ναι πλεον ξεθωριασε σαν υλικα και εμφανηση στο εσωτερικο του(ς)
Ενω το Kamig υπερυψωμενο Scala που σαφως ειναι ποιοτικοτερο
Προφανώς έχει βελτιωθεί μένει να τα δούμε και τα δύο από κοντά!
Προφανώς και το arona, kamiq κλπ είναι υπερυψωμένα ibiza, scala..
-
Ειχα παρει με leasing το ibiza μολις βγηκε το 17 γιατι ηθελα οπωσδηποτε αυτοματο (λογω leasing δεν με ενδιεφερε η ποιοτητα του DSG, btw σε 4 χρονια ουτε κιχ, κανενα προβλημα γενικα) . Ηταν το 1ο απο την νεα γενια μεγαλυτερων b και το εβρισκα το πιο ενδιαφερον σχεδιαστικα. Μολις το επεστρεψα μια κι εχω αλλο εταρικο leasing.(CHR) Αν επαιρνα τωρα θα ηταν χαμηλα στις επιλογες μου. Υπαρχουν πολλες επιλογες πλεον. Θα κοιταζα 208, yaris και αν ηθελα χωρους οπωσδηποτε το skoda. Θα εχει ενδιαφερον η τιμολογηση. Ειμαι περιεργος για την ποιοτητα του εσωτερικου σε fabia, ibiza (το πολυ αδυνατο σημειο του pro-facelift) σε σχεση με 208 yaris.
-
Ειμαι περιεργος για την ποιοτητα του εσωτερικου σε fabia, ibiza (το πολυ αδυνατο σημειο του pro-facelift) σε σχεση με 208 yaris.
Πάντως και το νέο Γιάρις πολύ μέτριο είναι εσωτερικά σε ποιότητα, δεν το περίμενα.
-
Ειχα παρει με leasing το ibiza μολις βγηκε το 17 γιατι ηθελα οπωσδηποτε αυτοματο (λογω leasing δεν με ενδιεφερε η ποιοτητα του DSG, btw σε 4 χρονια ουτε κιχ, κανενα προβλημα γενικα) . Ηταν το 1ο απο την νεα γενια μεγαλυτερων b και το εβρισκα το πιο ενδιαφερον σχεδιαστικα. Μολις το επεστρεψα μια κι εχω αλλο εταρικο leasing.(CHR) Αν επαιρνα τωρα θα ηταν χαμηλα στις επιλογες μου. Υπαρχουν πολλες επιλογες πλεον. Θα κοιταζα 208, yaris και αν ηθελα χωρους οπωσδηποτε το skoda. Θα εχει ενδιαφερον η τιμολογηση. Ειμαι περιεργος για την ποιοτητα του εσωτερικου σε fabia, ibiza (το πολυ αδυνατο σημειο του pro-facelift) σε σχεση με 208 yaris.
Το pre FL είχε θέμα με το εσωτερικό ακόμη και στο polo είχε ασκηθεί κριτική... 1.0 115 ή 1.5 150?
Ο 1.0 tsi είναι πλ safe συνδυασμός με το dsg μιας και βγάζει 200nm ροπής το το dsg εχει όριο τα 250, ο 1.5 βγάζει 250 οπότε είναι στο όριο.
-
georgie69 wrote:
Ειμαι περιεργος για την ποιοτητα του εσωτερικου σε fabia, ibiza (το πολυ αδυνατο σημειο του pro-facelift) σε σχεση με 208 yaris.
Πάντως και το νέο Γιάρις πολύ μέτριο είναι εσωτερικά σε ποιότητα, δεν το περίμενα.
Στην Ελλάδα αν βαφτίσεις το sandero yaris κάνεις δεν θα δώσει σημασία ούτε θα παραπονεθεί!
-
.
-
Δοκιμή για όποιον έχει όρεξη και χρόνο...
Δεν το έχω δει ακόμη όλο, αλλά για να πω την αμαρτία μου με χάλασαν αυτά τα κουρτινάκια οροφής τύπου JUMBO. Δεν μπορούσαν να βάλουν συρόμενο σκληρό σκιάδιο;;;;
Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι εξτρά η πανοραμική οροφή. Η οποία κατά τα άλλα για Ελλάδα δεν προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο. Σε δικό μου αυτοκίνητο πάντως ποιο πολλά τα αρνητικά από τα θετικά.
Κατά τα υπόλοιπα μάλλον δεν συγκινήθηκε ιδιαίτερα ο Γερμανός. Και οι χώροι στο πίσω κάθισμα; Δεν διαπίστωσα και ιδιαίτερη ευρυχωρία. Επίσης τα χερούλια στις μπροστινές πόρτες. Πρωτότυπη σχεδίαση. Ελπίζω να μην είναι ψεύτικα πλαστικά και αρχίσουν και τρίζουν μετά από κάποιο διάστημα.
Skoda Fabia MK4 2021