-
@panormus772 said in [Honda HR-V 2021]
Πολύ γρήγορο, Civic, Corolla Cross και QQ, θα έχουν άνετα 7αρακια
-
Ωραίο, το είδα στην έκθεση και θεωρώ τίμια την τιμή του, χώρος αποσκευών εντελώς τετραγωνισμένος και με χαμηλό κατώφλι.
-
Long term review (στον 1ο μήνα μέχρι στιγμής):
https://www.autocar.co.uk/car-review/honda/hr-v/long-term-reviews/honda-hr-v-2022-long-term-review
Και μια πρόσφατη ελληνική δοκιμή:
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-honda-hr-v-ehev
-
-
το 1 αστερι που το χανει?
παντως στην εμπροσθια συγκρουση το τζαμι μπροστα εχει πολυ καλη συμπεριφορα ουτε ραγισμα ουτε θολωμα.
τον καθετα διερχομενο βεβαια ποδηλάτη αλλα και το παιδι μολις που δεν το βρισκει... -
Δεν ξέρω τι παίζει με το euroncap.
Σε αλλες δοκιμές στην πλαγιομετωπική σύγκρουση έχουν συνεπιβάτες στις μπροστά θέσεις και βλέπεις αν έχουν τον μεσαίο αερόσακο.
Εδώ δεν έχουν συνεπιβάτη και δεν δοκιμάζεται μεσαίος αερόσακος διότι μάλλον δεν ενεργοποιείται να δεν κάθεται κάποιος στην θέση του συνοδηγού.Έχω μπερδευτεί με τα τεστς τους.
-
Έχω την εντύπωση ότι δεν έχει μεσαίο αερόσακο όπως το μικρότερο jazz (περίεργο και γενικότερα νομίζω έχει 6 ή 7 αερόσακους και το jazz 10). Μήπως από 'κει χάνει το ένα αστέρι;
Πάντως το αμάξωμα φαίνεται αντοχής στις μετωπιαίες και πλάγιες κρούσεις και τα adas να ενεργοποιούνται σε εμπόδιο πιο νωρίς από άλλα αμάξια.
-
Στο αμάξωμα και στις ζώνες παραμόρφωσης και απορρόφησης ενέργειας γενικά η honda δίνει μεγάλη προσοχή.
Μεγάλο φάουλ οι 6 αερόσακοι όταν το jazz έχει 10!
-
@panormus772 said in Honda HR-V 2021:
Έχω την εντύπωση ότι δεν έχει μεσαίο αερόσακο όπως το μικρότερο jazz (περίεργο και γενικότερα νομίζω έχει 6 ή 7 αερόσακους και το jazz 10). Μήπως από 'κει χάνει το ένα αστέρι;
Πάντως το αμάξωμα φαίνεται αντοχής στις μετωπιαίες και πλάγιες κρούσεις και τα adas να ενεργοποιούνται σε εμπόδιο πιο νωρίς από άλλα αμάξια.
Ναι ακόμα και από βολβό νομίζω νωρίτερα είναι πολλά που ακουμπούν λίγο τον πεζό.
Για αυτό δεν καταλαβαίνω γιατί χάνει το αστέρι.
Οι λαμαρίνες και το πλαισιο δείχνουν καλή συμπεριφορά ούτε υποψία παραμόρφωσης στις πόρτες. -
Ε όχι και λαμαρίνες βρε tkin 73, χρόνια εξέλιξης υπερυψηλής αντοχής χάλυβα με δύσκολο φορμαρισμα...
Η honda σε αυτό το κομμάτι είναι πρωτοπόρος. -
@lap said in Honda HR-V 2021:
Ε όχι και λαμαρίνες βρε tkin 73, χρόνια εξέλιξης υπερυψηλής αντοχής χάλυβα με δύσκολο φορμαρισμα...
Η honda σε αυτό το κομμάτι είναι πρωτοπόρος.Λαμαρίνα είναι φίλε...από ότι διάβασα άλλου για τα 4* γράφουν
Σύμφωνα με τον Euro NCAP, αν ήταν καλύτερη η συγκράτηση των πίσω ζωνών ασφαλείας όταν κάθονται παιδιά στο κάθισμα θα ανέβαζε τη βαθμολογία στα 5 αστέρια. -
https://cdn.euroncap.com/media/68916/euroncap-2022-honda-hr-v-datasheet.pdf
"The passenger compartment of the HR-V remained stable in the frontal offset test. Dummy numbers showed good protection of the knees
and femurs of both the driver and passenger. Honda showed that a similar level of protection would be provided to occupants of different
sizes and to those sitting in different positions. Analysis of the deceleration of the impact trolley during the test, and analysis of the
deformable barrier after the test, revealed that the HR-V would be a benign impact partner in a frontal collision. In the full-width rigid barrier
test, protection of the chest of the rear passenger dummy was rated as marginal, based on measurements of compression. Otherwise,
protection of both dummies was good or adequate. In both the side barrier test and the more severe side pole impact, protection of all
critical body areas was good and the car scored maximum points in this part of the assessment. Control of excursion (the extent to which a
body is thrown to the other side of the vehicle when it is hit from the far side) was found to be marginal. The HR-V does not have a
counter-measure, such as a centre airbag, to mitigate against occupant to occupant injuries in such impacts. Tests on the front seats and
head restraints demonstrated good protection against whiplash injuries in the event of a rear-end collision. A geometric analysis of the
rear seats also indicated good whiplash protection. The HR-V has an advanced eCall system which alerts the emergency services in the
event of a crash but is not equipped with a system to prevent secondary impacts in the event of a collision." -
Το είδα σήμερα πρώτη φορά live παρκαρισμένο, σε απόχρωση του γκρι. Και από ιδιώτη κιόλας, δεν είχε στην πινακίδα σήμα εταιρείας leasing.
Το αυτοκίνητο αδικείται από τις φωτογραφίες. Είναι εντυπωσιακό από κοντά, πολύ όμορφο. Περισσότερο σαν Ευρωπαικό μοιάζει παρά σαν Ιαπωνικό. Έχει όμορφες ομαλές καμπύλες, όχι αυτές τις κοφτές γωνίες που φτιάχνουν οι Γιαπωνέζοι. Δεν ξέρω αν κυκλοφόρησε ειδικά για την Ευρώπη ή αν απλώς ξέφυγε από τους Ιάπωνες.
Είχε κάτι τεράστιες ζάντες, λογικά 18άρες. Δεν μ' αρέσει καθόλου αυτή η μόδα στα SUV με τις τεράστιες ζάντες. Είδα κι ένα Opel Moka στο δρόμο τις προάλες, είναι μικρό το αυτοκίνητο, φορούσε και τεράστιες ζάντες, το μισό αυτοκίνητο ήταν οι ζάντες και τα λάστιχα, σαν τρακτέρ φαινόταν.
Τέλος πάντων, κρίμα που το δίνουν τόσο ακριβά κοντά στα 34K, σ' αυτά τα λεφτά υπάρχουν πολλές επιλογές εξαιρετικών αυτοκινήτων. Πρέπει να είναι πολύ fan της Honda κάποιος για να δώσει τόσα λεφτά και να μπλέξει και με το γνωστό αντιπρόσωπο... -
Οδήγησα προχθές το HRV για ένα 25λεπτο (συνολικά ~10km διαδρομή μεταξύ Αμαρουσίου και Μελισσίων).
Προσωπικά μου έδειξε πολύ καλύτερη υλοποίηση full υβριδικού από τα renault και toyota.Χωρίς πολύ κίνηση (και με αρχικά λίγο ανηφορική διαδρομή),έφτασα εύκολα τα 4,1lt στο γυρισμό,ξεκινώντας από 11(!) και χωρίς να προσέχω ιδιαίτερα τον τρόπο οδήγησης μου (με το yaris cross ήμουν πιο προσεκτικός για να πετύχω κάτω από 5). Άνετο (κοπανάει λιγότερο απ'όλα κι από το suzuki μου,μόνο η corolla και το chr ήταν έναν πόντο πιο άνετα),το πιο σβέλτο από τα υβριδικά που οδήγησα (το πάτησα και 1-2 φορές,στο sport mode).
Δύο μείον: 1) Το πρώτο είναι το υποβραχιόνιο που ενώ είναι αρκούντως φαρδύ,είναι ακίνητο (βέβαια καλύτερο από το fiesta που είχα και από του yaris cross που τέσταρα,αλλά όχι σαν του scross μου που είναι κινούμενο και το πιο βολικό) και πιο σημαντικό 2) το τιμόνι, που το αισθάνθηκα πιο ελαφρύ -ακόμη και σε sport mode- από το scross,αλλά ακόμα κι από τα toyota! Ο.κ., δεν ανέπτυξα ταχύτητα μεγάλη για να δω αν γίνεται βαρύτερο και πιο σαφές,αλλά όταν πήρα το suzuki μου να γυρίσω σπίτι, φάνηκε η διαφορά.
Γενικά,για εμένα,φαίνεται ανώτερο απ'όσα full hybrid οδήγησα ως τώρα,κάθεσαι ψηλότερα απ'όλα τα φουλ υβριδικά,άψογη ορατότητα,άνετο και σχετικά ήσυχο (στις 2-3 απότομες επιταχύνσεις ακούς το βουητό,όμως δεν είναι τόσο έντονο όπως στο jazz και τόσο απόκοσμο όσο περιγράφουν στις δοκιμές). Αισθάνεσαι ότι το αμάξι ανήκει στην παραπάνω κατηγορία,προς τα c-suv.Υ.Γ. Όταν μιλήσαμε με τον πωλητή για προκαταβολή,προσφορές κ.τ.λ., μου λέει 1000 ευρώ προκαταβολή και δώρα 1)φυμέ τζάμια πίσω 2)το 1ο service και 3)τις πινακίδες (ο.κ., εκεί κι ο ίδιος είπε κουνώντας το κεφάλι, δεν είναι και μεγάλο ποσό 100€,αλλά το κάνουμε...)
-
Το αρωματικό δεντράκι μάλλον το έκοψαν ως δώρο, τους βάζει μέσα...
Γιατρέ κάνε τον κόπο μιας και τα οδηγήσεις όλα αυτά να οδηγήσεις το hybrid vitara. Θα είναι το πιο ενδιαφέρον διότι είναι το μοναδικό με κανονικό κιβώτιο και συμπλέκτη.
-
Γιατρέ κάνε τον κόπο μιας και τα οδηγήσεις όλα αυτά να οδηγήσεις το hybrid vitara. Θα είναι το πιο ενδιαφέρον διότι είναι το μοναδικό με κανονικό κιβώτιο και συμπλέκτη.
Lap,είναι μέσα στους επόμενους "στόχους" (μαζί μ'ένα Jeep ή Fiat που έχουν αυτό το "ενδιάμεσο" σε mild και full hybrid και το Juke full hybrid, όταν έρθουν).
-
33Κ για τους χωρους , την εμφανιση και κυριως την τεχνολογια που κουβαλα το αμαξι με οταν τοσο θες και δεν φτανουν για ενα σιτροεν μη υβριδικο, με 3λτ παραπανω καταναλωση στην πολη, με χειροτερους χωρους , χαμηλοτερη αξιοπιστια , χαμηλοτερη απτη ποιοτητα, αρχιζει να ακουγεται μια χαρα τιμολογημενο
-
Να πούμε ότι δεν χρεώνουν χρωμα πάντως ! -
JNCAP: 5 stars
Eδώ και μια εργασία και σύγκριση EuroNCAP με JNCAP που παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη το 2013:
https://www.beta-cae.com/events/c5pdf/2A_3_ujihashi.pdf (πιο ενδιαφέρον έχουν οι τελευταίες 9-10 σελίδες)
-
Μια κάποια σύγκριση 4 Full hybrid SUV:
https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Honda-HR-V-eHEV-131-PS-VS-Hyundai-Tucson-Full-Hybrid-230-PS-VS-Renault-Arkana-1-3-TCe-140-PS-mHEV-EDC-VS-Toyota-C-HR-1-8-HSD-122-PS_229707_54309.aspKι εδώ δοκιμή του HR-V (αν και με μερικά λάθη,τύπου " Μάλιστα μπορείς να επιλέξεις αν θα κινείσαι με το ένα,το άλλο ή τα δυο μοτέρ εναλλάξ μέσω των προγραμμάτων Electric, Engine και Hybrid Drive. H καλύτερη επιλογή, πάντως, είναι να αφήνεις την ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου να αποφασίζει,")
https://evauto.gr/dokimes/dokimes-autokinitwn-ana-marka/honda-dokimes/dokimi-neo-honda-hr-v-e-hev-1-5-131-ps
Honda HR-V 2021