-
@zt13 said in Nissan Qashqai 2021:
Μπορείς να ανατρέξεις στα post του Panormus772 που είναι κάτοχος ενός E-Power εδώ και 1 χρόνο και έχει στατιστικά κατανάλωσης για εντός/εκτός πόλης καθώς επίσης και στο cartalk.gr. Όπως θα διαβάσεις εντός είναι κοντά ή και κάτω απο 5lt/100 και εκτός γύρω στα 7lt/100 σε συνθήκες Ε.Ο.
Αν ανατρέξεις στο sprint monitor θα δεις 7,5-8,5, επίσης αν δεις το φυλλάδιο του Qashqai, η ίδια η Nissan δίνει wltp low speed διαφορά 3 λίτρων μεταξύ απλού mhev και e-power. Το απλό mhev επειδή το έχω δοκιμάσει, σε low speed υπερβαίνει εύκολα τα 10 λίτρα, άρα το sprintmonitor βγαζει νόημα, τα 5αρια μου φαίνονται υπεραισιόδοξα.
-
Θα πιστέψω περισσότερο τις real life καταναλωσεις απο έναν κάτοχο που το έχει και ένα χρόνο αλλα σε λίγο καιρό θα έχω και προσωπική άποψη.
-
Δεν βλέπω στις μέσες τιμές πάνω από 7,5-8,5lt/100km. Γύρω στο 6,4-6,5 είναι:
https://www.spritmonitor.de/en/overview/33-Nissan/986-Qashqai.html?constyear_s=2022&power_s=187&power_e=190&minkm=1&powerunit=2Εγώ έχω 5,8-5,9lt/100km,με 50-50 εθνική/αστικά-υπεραστικά.Αν το χρησιμοποιούσα παραπάνω στην πόλη πιθανά θα ήμουν κοντά στο 5.Πολλά εξαρτώνται κι από το πως οδηγείς.Δεν σέρνομαι ή γίνομαι κινητό εμπόδιο στο δρόμο,αλλά δεν οδηγώ κι όπως οδηγούσα νεότερος (αν και τις λίγες φορές που θα το χρειαστείς είναι εκεί η δύναμη ενός αντίστοιχου 160-170hp αμιγώς βενζινοκίνητου).
Κι όπως έχω ξαναπεί, στη μέση κατανάλωση δείχνει να είναι ~1lt/100km χειρότερο από τη 2λιτρη CC σε αντίστοιχες συνθήκες κάθε φορά (δηλ. αν με την δική μου οδήγηση στην πόλη πετυχαίνεις ένα 5,στην CC θα έχεις 4άρι,αν στην εθνική έχω 7άρι, με την CC πιθανά θα είναι γύρω στο 6αρι). Βέβαια έχει ένα πιο smooth αυτόματο από τo CVT και "γλιτώνεις" το 2λιτρο και καλύτερη ποιότητα εσωτερικού.Aπ'την άλλη,δεν έχεις την εγγύηση και την πίσω ανάρτηση της Toyota.
Κάπου χάνεις,κάπου κερδίζεις.Τα ζυγίζει ο καθένας αναλόγως τα "θέλω του" κι αποφασίζει.
Αυτά.Υ.Γ. Επίσης, στο sprimonitor συνήθως είναι από βόρειες χώρες -που ο κρύος καιρός παίζει έναν σημαντικό ρόλο- και οι πλούσιες εκδόσεις με 19άρες-20άρες ζάντες
-
Η μέση του sprintmonitor γενικά δεν είναι αντιπροσωπευτική της κατανάλωσης σε κίνηση στην πόλη (και δη στην αθηνα με κίνηση) στην οποία και αναφέρομαι. Στο 50% πόλη 50% εθνική οδό μάλλον είναι αλλά αν είσαι 80-90% πόλη (Αθήνα κίνηση) θα πάρεις εντελώς λάθος εικόνα. Αυτό το κατάλαβα όταν οδήγησα το mhev αυτόματο QQ όπου τα 7.3 μέση του sprintmonitor δεν έχουν καμία σχέση με την κατανάλωση στις παραπάνω συνθήκες.
Η πραγματική εικόνα (για πόλεις που εχουν λιγότερη κινηση από την Αθήνα) στο mhev φαίνεται αν διαλέξεις από όλους τους χρήστες μόνο τα γεμίσματα που αφορούν σε αποκλειστικά πόλη στο sprintmonitor και βγάλεις τον μέσο όρο τους. (Εκεί πάει το 7,5 με 8,5 που γράφω, διάλεξα για το epower μόνο τις 4 με 5 μετρήσεις πόλης).Αυτό για το κρύο πιθανότατα έχεις δίκιο και ίσως ανατρέπει όσα λέω, όπως επίσης και το γεγονός ότι το city των βόρειων χωρών είναι περισσότερο κοντά στο περιαστική χρήση που δεν ευνοεί ένα full υβριδικό, για αυτό θα το οδηγήσω κι εγώ να δω ποσό καεί με το δικό μου πόδι.
-
Ξέρει κανείς το χρόνο παράδοσης; Έχω προυπολογισμό 35000 και οι πρώτες μου επιλογές μάλλον θα είναι το CH-R CLUB και το Qashqai N-Connecta.
-
@manoliscrete said in Nissan Qashqai 2021:
Ξέρει κανείς το χρόνο παράδοσης; Έχω προυπολογισμό 35000 και οι πρώτες μου επιλογές μάλλον θα είναι το CH-R CLUB και το Qashqai N-Connecta.
Το E-Power QQ ή το Mild Hybrid σε ενδιαφέρει?
-
@zt13 said in Nissan Qashqai 2021:
Το E-Power QQ ή το Mild Hybrid σε ενδιαφέρει?
Το mild hybrid
-
Το chr δεν έχει καμία σχέση ούτε σε χώρους αλλά ούτε σε κατανάλωση με το QQ...τι ζητούμενα έχεις; (Τέλος μήνα λέγανε ότι θα σταματήσει η προωθητική ενέργεια του QQ αλλά είδα ότι τη διαφήμιζαν οπότε υποθέτω ότι θα έχουν ακόμα απόθεμα.
-
@jamesd said in Nissan Qashqai 2021:
Το chr δεν έχει καμία σχέση ούτε σε χώρους αλλά ούτε σε κατανάλωση με το QQ...τι ζητούμενα έχεις; (Τέλος μήνα λέγανε ότι θα σταματήσει η προωθητική ενέργεια του QQ αλλά είδα ότι τη διαφήμιζαν οπότε υποθέτω ότι θα έχουν ακόμα απόθεμα.
Όντως το CH-R με το QQ Mild Hybrid είναι δύο τελείως διαφορετικά αμάξια. Νομίζω οτι η προωθητική ενέργεια της Nissan τελείωσε στις 31/03 και οι τιμές πρέπει να πήραν 1000 ευρώ πάνω.
-
Στην ιστοσελίδα τους πάντως έχουν ακόμη τις τιμές με την προσφορά των 2000-2400€.
-
@nasosto said in Nissan Qashqai 2021:
Στην ιστοσελίδα τους πάντως έχουν ακόμη τις τιμές με την προσφορά των 2000-2400€.
Ακόμα καλύτερα τότε!
-
Στην ιστοσελίδα κράτησαν την προσφορά,αλλά από χθες στο car.gr οι αντιπρόσωποι έχουν ήδη αυξήσει τις τιμές σε κανούργια κατά 1000 ευρώ.
-
Πρώτη θέση στα C-SUVs στο πρώτο 3μηνο του έτους για το Qashqai.
Ασφαλώς βοήθησε και η εμπορική πολιτική της αντιπροσωπίας. -
-
-
4.2 lt city με την καμία και 13αρες ζάντες να είχε. Λίγο κάτω από το διπλάσιο να το πιστέψω...
Οι συγκεκριμένοι είναι ότι να ναι σε καταναλώσεις εντελώς εξωπραγματικές. Γενικά πάντως 4.2 δεν νομίζω να βλέπεις στην πόλη στο συγκεκριμένο (δεν υποθέτω, είχα κάνει μια σύντομη δοκιμή και μου φάνηκε λαίμαργο), αν θες 5-5.5 Toyota.
-
Όπως γράφει στο τέλος είναι μια απόσταση 31χλμ. με εξωτ, θερμοκρ. στους 21 βαθμούς και μ.ω.τ. 21Km/h (πολύ χαμηλή), δηλ. αρκετή κίνηση με φανάρια και σταμάτα-ξεκίνα. Επίσης λέει για ~85% του χρόνου,σβηστή τη ΜΕΚ. Οπότε ακούγεται κάπως λογικό.
Εγώ με 18άρες και 18-19km/h μ.ω.τ. στα μισά χλμ. απόστασης,έχω δει οριακά και κάτω από 4lt/100km. -
-
@panormus772 said in Nissan Qashqai 2021:
Όπως γράφει στο τέλος είναι μια απόσταση 31χλμ. με εξωτ, θερμοκρ. στους 21 βαθμούς και μ.ω.τ. 21Km/h (πολύ χαμηλή), δηλ. αρκετή κίνηση με φανάρια και σταμάτα-ξεκίνα. Επίσης λέει για ~85% του χρόνου,σβηστή τη ΜΕΚ. Οπότε ακούγεται κάπως λογικό.
Εγώ με 18άρες και 18-19km/h μ.ω.τ. στα μισά χλμ. απόστασης,έχω δει οριακά και κάτω από 4lt/100km.Αφού το έχεις κάτι θα ξέρεις παραπάνω. Πάντως οι συγκεκριμένοι κάνουν πειραγμένα τεστ. Για παράδειγμα:
https://www.youtube.com/watch?v=AjQo7ctG5z4
Το 6.9 λτ/100km δεν υπάρχει. (το έχω οδηγήσει σε συνθήκες πόλης επί τούτου-όχι td). Δηλαδή, λυπάμαι αυτόν που θα το πάρει και θα περιμένει να δει όχι 7άρι, αλλά ούτε 9άρι δεν θα δει σε συνθήκες πόλης. -
@jamesd said in Nissan Qashqai 2021:
@panormus772 said in Nissan Qashqai 2021:
Εγώ με 18άρες και 18-19km/h μ.ω.τ. στα μισά χλμ. απόστασης,έχω δει οριακά και κάτω από 4lt/100km.Αφού το έχεις κάτι θα ξέρεις παραπάνω. Πάντως οι συγκεκριμένοι κάνουν πειραγμένα τεστ. Για παράδειγμα:
https://www.youtube.com/watch?v=AjQo7ctG5z4
Το 6.9 λτ/100km δεν υπάρχει. (το έχω οδηγήσει σε συνθήκες πόλης επί τούτου-όχι td). Δηλαδή, λυπάμαι αυτόν που θα το πάρει και θα περιμένει να δει όχι 7άρι, αλλά ούτε 9άρι δεν θα δει σε συνθήκες πόλης.Όπως τα λες: Κολλητός με το χειροκίνητο 1.3 140ps στο Ρέθυμνο 2 χρόνια μέσα στην πόλη καίει 9.5-10.0, ειδικά με Clima ανοικτό. Κάτω από 9 ποτέ. Εθνική με όρια πέφτει στο 6.5. Κατανάλωση δηλαδή σχεδόν ατμοσφαιρικού 1600αριού 25 ετίας (συγκρίνω απευθείας με το Ε46 316ti μου). Απλά με λιγότερους ίππους και καλύτερο τράβηγμα ροπές λόγω τουρμπο.
Nissan Qashqai 2021