-
Το acc είναι για τον αυτοκινητοδρομο. Είτε αυτοματο είτε χειροκινητο στον αυτοκινητοδρομο δεν αλλάζεις συχνά ταχύτητες.
Υπόψιν στα acc μπορείς να αλλάξεις χειροκίνητα ταχύτητα κανονικά και να μην απενεργοποιηται το σύστημα.
-
Καταρχάς δεν αντιπαραθέτω το QQ απέναντι στο XC40, το Qashqai είναι ο μαϊντανός των αυτοκινήτων, όπως πάει να γίνει και το 2008. Ότι εξοπλισμό και να του βάλουν προσωπικά δεν θα το κοίταζα καν , δεν θα μου άρεσε να δώσω 30k+ για ένα αμάξι που υπάρχει παντού. Κάθε φορά στο δρόμο, θα δω σίγουρα καμιά δεκαριά να κυκλοφορούν, είναι ατελείωτα. Ειπώθηκε ότι το XC40 στην Momentum με την έκτπωση -που όντως ισχύει- βγαίνει περίπου 33k και 'σβήνει τα Tiguan,3008,Kuga κτλ' , πάνω σε αυτό λοιπόν και συγκρίνοντας τι παίρνεις με 33k (σχεδόν Allure Plus αφού παίζει και εκεί έκπτωση, ST LINE X και πλήρες Life Tiguan) λέω ότι όχι δεν είναι value for money το XC40 , υπερτιμημένο αυτοκίνητο είναι που λόγω marketing δίνουν χαμηλές τιμές με μέτρια εξοπλιστικά πακέτα για να πιστεύει ο κάθε αφελής ότι παίρνει premium αυτοκίνητο. Για να φτάσει σε εξοπλισμό να προαναφερθέντα πρέπει να δώσεις πάνω από 42k.
ΥΓ 1 Επειδή το έχω τσεκάρει το αυτοκίνητο έχει πολλές ελλείψεις και πρέπει να φτάσεις αρκετά υψηλά γιατί μπαίνει στην εξίσωση και το τέλος ταξινόμησης.
ΥΓ 2 To keyless entry, όπως και το handsfree πορτ παγκαζ μπορεί να μην είναι απαραίτητα και όλοι να ζούμε χωρίς αυτά αλλά σίγουρα είναι είδος πολυτέλειας άμα τα έχεις και σίγουρα κάποιος που έχει παιδιά και πρέπει να τα βγάλει από το αμάξι κοιμισμένα να κρέμονται πάνω του θα το εκτιμήσει δεόντως.
ΥΓ 3 Το ACC μαζί με το Front Assist σε ανοικτούς δρόμους λειτουργεί μια χαρά ακόμα και με μηχανικό κιβώτιο και δεν έχει καμία σχέση με το CC.
ΥΓ 4 Πλέον όλα τα C SUV με τόσα συστήματα ασφαλείας που έχουν και με ικανοποιητικό εξοπλισμό θα κοστίζουν 30k plus.
-
Το momentum έχει και εσωτερικό και εξωτερικούς φωτοχρωμικους καθρέφτες. Άποψη μου επίσης είναι ότι το acc είναι μόνο για αυτοκινητόδρομους και για σχετικά πολύωρη οδήγηση . Σαφώς δεν είναι για μέσα στην πόλη, αλλά και σε επαρχιακό δίκτυο δεν έχει τα προσδοκώμενα ωφέλη. Προσωπικά συνειδητά δεν το έβαλα καθώς η Κρήτη στερείται δρόμων όπου θα μπορούσες να εκμεταλλευτείς την χρήση του. Επίσης έχει εξαιρετικά led φώτα , τα οποία λειτουργούν αποτελεσματικά στο αυτόματο κατέβασμα/ανεβασμα της μεγάλης/μεσαίας σκάλας . Μέσα από την Volvo μου είπαν να μην βάλω τα full led. Την κάμερα στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο την θεωρώ απαραίτητη. Έχει πολύ μεγάλο όγκο πίσω με πολύ μικρή ορατότητα. Και εγώ δεν μπορώ να την συνηθίσω εύκολα,βοηθαει όμως μαζί με τους ηχητικούς αισθητήρες και τις γραμμές που σου βγάζει. Να σημειώσω ότι έχει εξαιρετική ανάλυση και ευκρίνεια. Απολα τα αυτοκίνητα που είχα δει, εφάμιλλη ήταν του cx30. Οι αισθητήρες μπροστά θεωρώ ότι είναι αχρειαστοι καθώς έχεις ορατότητα. Γενικά όμως απ' ότι ακούω οι κάτοχοι με τους μπροστινούς δεν είναι πολύ ευχαριστημένοι, σε αντίθεση με τους πίσω που είναι ακριβείας. Εγώ μπροστά δεν έχω, καθώς μου έκαναν δώρο την κάμερα και όχι το πακέτο που έμπαιναν και οι μπροστινοί αισθητήρες. Ιδιαίτερα σημαντικό σαν εξοπλισμό ασφαλείας θεωρώ το intellisafe surround με blind spot, cross traffic alert, rear collision warning και ειδοποίηση εμποδίου κατά την όπισθεν. Όλα αυτά είναι ενεργητικά στο τελευταίο στάδιο και όχι απλά ενημερωτικά. Πχ πολλές φορές όταν μπαίνω στο parking επειδή κάποια φώτα στον τοίχο εξέχουν, το αυτοκίνητο με φρενάρει μόνο του, αφού αγνοω τις ηχητικές και οπτικές ειδοποιήσεις του . Νομίζω ότι στα συστήματα ασφαλείας είναι κορυφαίο και έχει τα ίδια που έχει πχ και το xc 90 η 60. Επίσης λειτουργούν πολύ καλά. Συγνώμη για το off topic .
-
@Regresso δε νομίζω ότι έχει νόημα να χρησιμοποιεις εκφράσεις τύπου 'ο κάθε αφελης' γιατί προφανώς προσβάλλεις κάποιους ανθρώπους που το έχουν επιλέξει . Ένας από αυτούς τους αφελης είμαι και εγώ. Το αν είναι καλύτερο ή χειρότερο αυτοκίνητο, αυτό το αποφασίζει ο καθένας ανάλογα με τις ανάγκες του. Προφανώς για να το επιλέξω δεν ήμουν αφελης . Μέτρησε ο εξαιρετικός του κινητήρας και αυτόματο κιβώτιο και η εξαιρετική παθητική του ασφαλεια. Οι χαρακτηρισμοί δεν χρειάζονται.
-
Ρε σεις νόμιζα ότι είμαι στο νήμα του XC40 λέω και γω ακόμη δεν έχει έρθει το αμάξι και είναι πρώτο θέμα;
Κλασσικό πλέον να μιλάμε για άλλα αυτοκίνητα στα άλλα αυτοκίνητα .
-
@Regresso δε νομίζω ότι έχει νόημα να χρησιμοποιεις εκφράσεις τύπου 'ο κάθε αφελης' γιατί προφανώς προσβάλλεις κάποιους ανθρώπους που το έχουν επιλέξει . Ένας από αυτούς τους αφελης είμαι και εγώ. Το αν είναι καλύτερο ή χειρότερο αυτοκίνητο, αυτό το αποφασίζει ο καθένας ανάλογα με τις ανάγκες του. Προφανώς για να το επιλέξω δεν ήμουν αφελης . Μέτρησε ο εξαιρετικός του κινητήρας και αυτόματο κιβώτιο και η εξαιρετική παθητική του ασφαλεια. Οι χαρακτηρισμοί δεν χρειάζονται.
Αλίμονο εάν έλεγα ότι είναι κακό αυτοκίνητο το XC40, αυτό που λέω είναι ότι για να φτάσει σε εξοπλισμό τα υπόλοιπα του ανταγωνισμού χρειάζεται πάνω από 42k , πως να το συγκρίνω στις 33k της momentum με 3008 Allure Plus, Kuga ST LINE X, Life Tiguan (παραμετροποιημένο στις 33k); Παθητική ασφάλεια έχουν πλέον όλα τα SUV σε τέτοια ποσά, δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο της Volvo. Σημαντικά θεωρώ τη συναρμογή, τη ποιότητα κύλισης,την ηχομόνωση, την αμεσότητα στο τιμόνι και φυσικά τους χώρους, κυρίως των πίσω επιβατών γιατί πορτ παγκάζ έχουν όλα ικανοποιητικό. Επομενώς ο χαρακτηρισμός 'το XC40 θα τα σβήσει όλα' είναι το λιγότερο ατυχές.
Κύριοι, επιστροφή στα του νέου Qashqai παρακαλώ. [Admin]
-
Επιστροφή στο QQ λοιπόν.
Αν κάνει κάνα καλό η Nissan και κατεβάσει τις τιμές 2-3 χιλιάρικα κάτω, θα είμαστε ok νομίζω.
-
Σαν τις τιμές του citroen c3 aircross;
-
Αν το φτάσει όσο οι τιμές του C3 Aircross, δεν βλέπω τον κόσμο να αγοράζει κάτι άλλο πέρα του QQ.
Κάτι που νομίζω ότι διάβασα κάποια στιγμή στο νήμα είναι για μέτρια αξιοπιστία.
Ήξερα ότι υπάρχουν θέματα συναρμογής, πλαστικών, τριξίματα, κτλ, αλλά για αξιοπιστία μου έκανε εντύπωση καθότι Ιαπωνικό.
Έχει όντως και θέματα αξιοπιστίας;
Από οδική συμπεριφορά πως πάει; Παλιότερα θυμάμαι πολλά Ιαπωνικά ήταν φτερό στον άνεμο.
Συνεχίζει να ισχύει αυτό; Έχω χάσει πλήρως την επαφή με τα αυτοκίνητα της Άπω Ανατολής από τότε που πούλησα το Σουιφτάκι. Το πρώτο μου αυτοκίνητο (αν εξαιρέσουμε το Λάντα του πατέρα ).
-
Τι ιαπωνικό ; Στην Αγγλία δεν φτιάχνετε; Υπήρχαν αρκετά θέματα στα παλιότερα . Πολλά είχαν θέματα με μπαταρία την οποία μάλιστα δυσκολεύονταν να την αντικαταστήσουν εντός εγγύηση στην έτσι και αλλιώς κακή υποστήριξη της νισσαν.
Όσοι μηχανικοί έβλεπαν από κάτω το αμάξι που τους πήγαιναν κάτοχοι για παράπονα σε τριξιματα και θορύβους τραβούσαν τα μαλλιά από πόσο ξεβιδωτα και χαλαρά ήταν όλα από κάτω...
-
-
Ολλανδικά κάνεις;...
Έχει υπότιτλους! Αγγλικούς. Καλός τυπακος αυτός, τον βλέπω.
Η Nissan το κατατάσσει στα semi-premium (μάλλον στο upper mainstream όπως και Peugeot/Opel, σύμφωνα με PSA).
Ξεκινάει από 33.500 στην Ολλανδία, και το λέει ευκαιρία!
Εντάξει, καλό, αλλά είπαμε, τρελός ανταγωνισμός. Μάλλον θα κοίταγα κάτι άλλο.
-
Εμενα αρχίζει να μ αρεσει.
Εχει οντως μια premium γραμμή. Θυμίζουν οι γραμμές του σε καποια σημεία ranger rover. Οπως η γραμμή που έρχεται από τις πόρτες και φτάνει ως τα φωτα.
Δειτε το σε αυτό το χρώμα. Έχει κάτι εκλεπτυσμένο.
Πιστεύω θα παει καλά.
-
Καλά, αυτό το χρώμα τα σπάει σε όλα τα αυτοκίνητα!
Τρελή έμπνευση!
-
Δειτε το σε αυτό το χρώμα. Έχει κάτι εκλεπτυσμένο.
Χάλια είναι! Άθλιο χρώμα, μουντό, flat τελείως, ένα γκρι, άχρωμο, άοσμο άγευστο. Μου θυμίζει πεθαμένο...έχει κάτι από πτωμαϊνη μέσα του...αχαχα!!
-
Μωρέ ας έριχναν την αυτόματη N-Connecta με καμιά προσφορά στα 28 χιλιάρικα και μια χαρά θα ήταν πιστεύω. Δε ζητάω και πολλά ε;
Εμένα με προβληματίζουν περισσότερο τα τριξίματα από τα πλαστικά, το ταμπλό και τη συναρμογή.
Αν τα βελτίωσαν στο καινούργιο μοντέλο, θα είναι καλά.
-
Sabas_Thess wrote:
Ολλανδικά κάνεις;...
Έχει υπότιτλους! Αγγλικούς. Καλός τυπακος αυτός, τον βλέπω.
Η Nissan το κατατάσσει στα semi-premium (μάλλον στο upper mainstream όπως και Peugeot/Opel, σύμφωνα με PSA).
Ξεκινάει από 33.500 στην Ολλανδία, και το λέει ευκαιρία!
Εντάξει, καλό, αλλά είπαμε, τρελός ανταγωνισμός. Μάλλον θα κοίταγα κάτι άλλο.
33500 Ολλανδία / 24500 Ελλάδα= 1.37 φορές ακριβότερο στην Ολλανδία.
1615 ο κατώτερος μισθός εκεί / 650 εδώ = 2.48 φορές.....άρα είναι όντως φθηνό το αμάξι στην Ολλανδία.... Σαν να είχε 13500 το κασκαι εδώ! Έτσι δεν θα λέγαμε και εμείς τζάμπα είναι!
Πάντως το αμάξι θα εμφανιστεί στις αντιπροσωπείες στην καλύτερη μέσα Ιουλίου και πρακτικά σε όλες από Σεπτέμβρη. Δεν ξέρω αν θα φέρουν μερικές νταλίκες με κάποια ετοιμοπαραδοτα για να καλύψουν την αρχική ζήτηση πρακτικά το αμάξι θα το δούμε στους δρόμους το 22...
-
Για την ώρα είναι στα 32 χωρίς χρώμα αυτή η έκδοση που λες...4 χίλιαρικα σε νέο αμάξι δεν κάνει ούτε η πεζω....
-
Απο εκει και μετα ομως προκειται για εξαιρετικο, αψεγαδιαστο αυτοκινητο στα δικα μου ματια. Αρκουντως εντυπωσιακο εξωτερικα, διχως τις ασαφειες των γραμμων ενος Τουσον. Διχως τα παπατζιλικια του ψευτοστημενου 2008, διχως τον ανευ λογου ογκο ενος κουγκα. Διχως τη μουρη γκαγκουρα οπως το γιαρις κρος. Διχως περιττα σποιλερ και εμφαση σε μπαρες ραγες οροφης οπως ενα ντουστ. Διχως να συνοδευεται απο βλακωδεις αγκυλωσεις οπως πολλοι ανταγωνιστες του. Το παιρνεις για αψηλο μα οχι σα τα κακομουτσουνα του γατου. Μου προξενει την ιδια καλη εντυπωση που ειχα οταν ειδα και το τιγκ την πρωτη φορα. Life style car διχως τα βλαχαδερα σημεια της μοδας. Μονο το γκεικο 3008 εχει καλυτερη θορια απο δαυτο. Τα υπολοιπα με της τσεπης μας το χαβα. Αξιο λοιπον να συνεχισει την παραδοση του ονοματος. Καταλαβαινω τωρα πως την πατησε τοτε ο δικηγορος. Ολα αποκτουν μια λογικη και μπαινουν σε μια σειρα τωρα. Οποιος παρει ενα απο δαυτα...να ριξει μια ματια πρωτα στο φιλτροκουτι αν εφαρμοζει σωστα.
-
Δεν βλέπω να σχολιάζει κάνεις τα βασικότερα συμπεράσματα τα οποία απορρέουν από το ολλανδικό review.
Πρώτον στην Ολλανδία πάει 160ps M/T ενώ εδώ αποκλειστικά CVT (ήμαρτον ρε Θ είναι και το αγαπημένο σου όχημα στον όμιλο).
Δεύτερον ο δοκιμαστής μιλάει για μέτρια απόδοση του κινητήρα στα 160ps ενώ ο ίδιος λέει ότι δεν θέλει να ξέρει πόσο θα του λείπει δύναμη στα 140ps που πιθανότατα θα καταλήξουν οι περισσότερο Έλληνες αγοραστές.
Τρίτον μιλάει για αρκετές κλήσεις και μια (λογική εν μέρη λόγω SUV) ασάφεια τιμονιού η οποία όμως βελτιώθηκε σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.
Επίσης να πούμε ότι ακούγεται αρκετά στο video ο ήχος που μπαίνει στην καμπίνα από τις 20' ζάντες παρά το γεγονός ότι πάει πάρα πολύ αργά.
Τέλος άξιο σημείωσης είναι το γεγονός πως το όχημα της δοκιμής φέρει ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων πίσω κάτι που επίσης δεν θα επιλέξει σε ένα QQ (20' ζάντες ή 4WD) το 90% των Ελλήνων αγοραστών.
Με όλα αυτά να προκύπτουν αυτό το QQ που θα αναλογεί στον Έλληνα αγοραστή, ήτοι 140ps με ημιακαμπτο, αρχίζω να είμαι σκεπτικός πόσο ανταγωνιστικό θα είναι απέναντι σε άλλες επιλογές της αγοράς.
ΥΓ: Το ξεθωριασμένο γκρι ενώ μου αρέσει σε κάθε αμάξι το έχω συνδέσει νοητά για κάποιον περίεργο λόγο με το Golf VIII και όχι με το Civic X στο οποίο το πρωτοείδα οπότε με χαλάει ακόμα και αν του πάει...
Nissan Qashqai 2021