-
Καλώς σας βρήκα.
Ψάχνω μεταχειρισμένο αυτοκίνητο μέχρι 10.000€.
Ουσιαστικά μέχρι 9.000€, αφού υπολογίζω μεταβιβάσεις, πινακίδες κτλ.
Είμαι επαρχία.
Κοιτάω μικρομεσαία αυτοκίνητα από το 2014 κι έπειτα, Αποκλείονται τα μίνι και σούπερ μίνι, καθώς η οικογένεια δεν χωράει σε τέτοια.
Η κατανάλωση είναι σημαντική για μένα.
Το 'αγαπημένο' μου μοντέλο είναι το Toyota Auris (2013 κι έπειτα), άσχημο για πολλούς, όμορφο για μένα.
Από 2016 και μετά, βλέπω ότι έχει γίνει facelift και έχει μπει οθόνη infotainment και στις απλές εκδόσεις.
Η συνήθης έκδοση που βλέπω είναι η 1.4 diesel, 90hp.
Προσανατολιζομαι σε πετρέλαιο, αν και δεν κάνω πάνω από 15.000 χλμ το χρόνο.
Επίσης, δεν είμαι απαιτητικός οδηγός, δεν τρέχω ιδιαίτερα, δεν έχω βαρύ πόδι και μ' αρέσει η απλή οδήγηση.
Μηχανικοί μού λένε πάρε Toyota, κι ας έχουν 180.000 χλμ. Ουσιαστικά συγκρίνονται με αυτοκίνητα των 80.000 χλμ. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει, αλλά το καταθέτω.
Γενικά, λέω να αποφύγω τα γαλλικά.
Είχα citroen xsara για 20 χρόνια και μόλις κάηκε το bsi. Η επισκευή κοστίζει όσο το αυτοκίνητο τώρα.
Εκτός από άλλες προτάσεις, ακούω λόγους για να αποφύγω το Auris, καθώς σαν αυτοκίνητο δεν το γνωρίζω διεξοδικά.
Ακούω για κατασκευή στην Τουρκία και για κάποια πλαστικά μέρη.
Υ.Γ. Η καψούρα μου είναι Alfa Romeo Giuletta (οι απλές Diesel 120hp, όχι 170hp), αλλά όλοι με αποτρέπουν λόγω πολλών προβλημάτων. Επίσης, είναι ακριβότερη, όπου κι αν κοιτάξω.
-
Καλώς σας βρήκα.
Ψάχνω μεταχειρισμένο αυτοκίνητο μέχρι 10.000€.
Ουσιαστικά μέχρι 9.000€, αφού υπολογίζω μεταβιβάσεις, πινακίδες κτλ.
Είμαι επαρχία.
Κοιτάω μικρομεσαία αυτοκίνητα από το 2014 κι έπειτα, Αποκλείονται τα μίνι και σούπερ μίνι, καθώς η οικογένεια δεν χωράει σε τέτοια.
Το 'αγαπημένο' μου μοντέλο είναι το Toyota Auris (2013 κι έπειτα), άσχημο για πολλούς, όμορφο για μένα.
Από 2016 και μετά, βλέπω ότι έχει γίνει facelift και έχει μπει οθόνη infotainment και στις απλές εκδόσεις.
Η συνήθης έκδοση που βλέπω είναι η 1.4 diesel, 90hp.
Προσανατολιζομαι σε πετρέλαιο, αν και δεν κάνω πάνω από 15.000 χλμ το χρόνο.
Επίσης, δεν είμαι απαιτητικός οδηγός, δεν τρέχω ιδιαίτερα, δεν έχω βαρύ πόδι και μ' αρέσει η απλή οδήγηση.
Μηχανικοί μού λένε πάρε Toyota, κι ας έχουν 180.000 χλμ. Ουσιαστικά συγκρίνονται με αυτοκίνητα των 80.000 χλμ. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει, αλλά το καταθέτω.
Γενικά, λέω να αποφύγω τα γαλλικά.
Είχα citroen xsara για 20 χρόνια και μόλις κάηκε το bsi. Η επισκευή κοστίζει όσο το αυτοκίνητο τώρα.
Εκτός από άλλες προτάσεις, ακούω λόγους για να αποφύγω το Auris, καθώς σαν αυτοκίνητο δεν το γνωρίζω διεξοδικά.
Ακούω για κατασκευή στην Τουρκία και για κάποια πλαστικά μέρη.
Υ.Γ. Η καψούρα μου είναι Alfa Romeo Giuletta (οι απλές Diesel 120hp, όχι 170hp), αλλά όλοι με αποτρέπουν λόγω πολλών προβλημάτων. Επίσης, είναι ακριβότερη, όπου κι αν κοιτάξω.
-
Δές γαλλικά diesel γύρω σε αυτά τα λεφτά. Έχουμε ένα Citroen Cactus αγορασμένο στα 10κ μεταχειρισμένο για τον αδερφό μου, δε καίει τίποτα και έχει και λίγο.. 'χαρακτήρα'. Αγορά-κλοπή...
-
Είμαι επαρχία.
Και το Peugeot 301 1600 πετρέλαιο με 10 χήνες.
-
Παιδια αυτα τα psa ειναι εξαιρετικα μεταφορικα μεαα. Αλλα πολυ μετρια στην παθητικη ασφάλεια. Να το γνωριζει ο άνθρωπος.
Εγω θα κοιταζα corolla sedan
-
Από που προκύπτει ότι είναι μέτρια σε παθητική ασφάλεια?
-
Aπo τα crash test.
3 αστερια με προτυπα του 2014..σημερα 1 με 2 αστερια ασφάλεια.
Αλλα περα απο τα προτυπα... Φαινεται και στο βιντεο. Ανοιγει το a pillar
-
lap έχεις δίκιο αλλά και το auris με τα σημερινά δεδομένα περίπου στα ίδια θα κινείται, είναι παλιό αμάξι.
-
Σιγουραλλα δες το a pillar... Θυμίζει αυτοκινητο του 90 σε crash test.
Ενα corolla προηγούμενης σειρας ειναι πολυ ανωτερο στον τομεα αυτο.
-
Για το auris θα σου γράψουν αυτοί που το έχουν, αλλά θεωρώ ότι είναι ένα καλο αξιόπιστο αμάξι το οποίο σαν τογιότα έχει και καλή αξία μταπώλησης, δηλαδή για σένα που το θέλεις για αγορά ίσως δώσεις και παραπάνω απο ότι αξίζει. Βλέπω ότι γράφεις για diesel και μτχ αλλά απο την στιγμή που μπαίνεις σε φόρουμ και ρωτάς εγώ θα σου προτείνω κατι άλλο. Προτείνω λοιπόν να κάνεις την υπερβσση δίνοντας ένα χιλιάρικο ακόμα (μπορεί με ένα καλό παζάρι ίσως και 500) και να πας σε καινούργια Citroen c-elysse βενζίνη. Έτσι θα έχεις ολοκαίνουργιο αμάξι, οικονομικό, με σχετικά καλό εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας, πιο σύγχρονο απο το auris και με την 1η ευκαιρία του βαζεις και ένα καλο υγραέριο και ξενοιάζεις.Άσε που θα γλίτωσεις και τις σκέψεις σχετικά με την πρότερη χρήση του αυτοκινήτου και άλλα πολλά.Τροφή για σκέψη Car.gr - Citroen C-Elysee '19 LIVE Εγώ προσωπικά θα το έδινα το 1000άρικο (με παζάρι ίσως λιγότερο)αρκεί να έχω αμάξι ζελατίνα με ότι συνεπάγεται αυτό (κόστος, αξιοπιστία, ψυχολογία)
-
'Μηχανικοί μού λένε πάρε Toyota, κι ας έχουν 180.000 χλμ. Ουσιαστικά συγκρίνονται με αυτοκίνητα των 80.000 χλμ. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει, αλλά το καταθέτω.'
αν ειναι μεηντ ιν τζαπαν, ισχυει οπωσδηποτε. ρωτα κι εμας που καναμε πανω απο 10 φορες το γυρο της Γης μεχρι να χρειαστει να αλλαξουμε συμπλεκτη, πολλαπλασιαστη, ψυγειο (αντε και τη λαμπα κεντρικησ πλαφονιερας).
-
Μάλιστα.
Από τα σχόλια, καταλαβαίνω ότι το Auris είναι καλό αυτοκίνητο, όμως είναι λίγο ακριβό για αυτά που προσφέρει.
Δηλαδή, να κάνω υπέρβαση και να πάω σε κάτι πιο -σχεδόν- καινούριο;
Δεν ξέρω κατά πόσο μπορώ, είναι σφιχτό το μπάτζετ. Παίζουν και φορολογικά θέματα.
Επίσης, τα γαλλικά δεν έχουν καλή φήμη, σωστά; Εγώ τράβηξα αρκετά με το xsara. Σαν κούρσα ήταν υπέροχο, ωστόσο.
Και τα opel γαλλικά δεν θεωρούνται πια; PSA.
Όπως τα Nissan, λόγω Renault.
Με απασχολούν και τέτοια ερωτήματα.
Είμαι ιαπωνοφιλος, να πω την αλήθεια.
Βέβαια, είμαι και διαλλακτικός.
Γενικά, οι μηχανικοί με αποτρέπουν από τρεις 'ράτσες' λολ. VAG, γαλλικά και ιταλικά.
Τώρα θα μου πείτε τι έμεινε; Ιαπωνία, Κορέα.
Volvo= Σουηδία;;; (Ή Κίνα) είναι πολύ ακριβά, ακόμα και μεταχειρισμένα.
Ford, δεν ξέρω καν τι 'φοράει' πια.
Να μην τα πολυλογω, δεν αλλάζω αυτοκίνητο εύκολα.
Νέος είμαι, αλλά δεν κοιτάω και πολύ για μουρατα.
Εξαίρεση η Giuletta.
Υ.Γ. Made in Japan έψαξα και βρήκα μόνο τα Mazda και Lexus (ούτε καν, μακάρι.. ) και Toyota RAV4.
Δηλαδή, όλα άπιαστα.
-
Ναι, έχω στα υπόψη και το corolla sedan.
Απλά μου κάνει παππουδιστικο.
Επίσης, το εσωτερικό μου έκανε κακή εντύπωση σχετικά με την ποιότητα κατασκευής.
-
-
Άλλαξε μηχανικούς υπερβάλουν πολύ μπακαλίστικος ο υπολογισμός τους και ας είναι τογιότα. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες πίσω απο μτχ και δη diesel(συντήρηση, καύσιμο, χρήση και 1002 ακόμα παράγοντες) οπότε αν το αμάξι κακομεταχειριζόταν απο τον προηγούμενο ιδιοκτήτη η αξιοπιστία οποιασδήποτε μάρκας πάει περίπατο.
-
Μια χαρά αξιόπιστα είναι και τα Γαλλικά και τα Ιταλικά.Ιαπωνικά δεν είναι να τα αλλάζεις τον Αδόξαστο χωρίς συντήρηση αλλά αν τα σεβαστείς και τα συντηρείς στην ώρα τους θα συμβιώσεις μια χαρά μαζί τους για χρόνια.
3 Πάρε καινούργιο βενζίνη vfm στυλ citroen c-elysse, ducia sandero Κλπ, πέταξε του ένα υγραέριο σε καλό εγκαταστάτη και θα ξενοιάσεις (εγώ προσωπικά αυτό θα έκανα)..
Φυσικά κουμάντο στην τσέπη σου κάνεις εσύ, οπότε η επιλογή ανήκει αποκελειστικά σε εσένα
-
-
Φίλε, panos pure clio, πίστεψέ με, αν ήμουν άνετα οικονομικά, θα το έκανα.
Και αν βάλω την εμφάνιση στην εξίσωση, που κακά ψέματα δεν μπορώ να την παραβλέψω πλήρως, νέος άνθρωπος είμαι, ο,τι γαλλικό κυκλοφορεί είναι κούκλα.
Ειδικά Peugeot 2008 και ο μεγάλος μου -εμφανισιακος- έρωτας, DS3 Crossback.
Ωραία και η σκέψη σου με το αέριο, αλλά πάμε σε πολλά έξτρα χρήματα. Αλλιώς ο τίτλος μου θα ήταν από την αρχή με μπάτζετ 12.000€ και βλέπουμε...
-
auris made in japan δεν υπηρξε ποτε ελλαδα- ευρωπη.
-
Ναι, το γνωρίζω.
Γενικό ήταν το σχόλιο made in Japan, επειδή το ανέφερες εσύ.
Βέβαια, δεν μπορεί, κάποια quality στάνταρ πρέπει να κρατούνται.
Ο,τι ιαπωνικό είναι made in Turkey, δεν μπορεί να είναι αυτομάτως σαπακι.
Τέλος πάντων, αυτή είναι άλλη συζήτηση, την οποία δεν κατέχω.
-
Ποια;
-
να ομιλησει και καποιος κατοχος. αούρια λαπη, αούρια
εχω 11 απο τετοια. με πολλα, 250000, εως και λιγα 40000 χιλιομετρα. σε ασπρο και ασημι.
η αληθεια ειναι οτι δεν εχουν κανει κιχ. ποτες. και για κανενα λογο. ουτε καν για λαμπα. μιλαμε οτι προφανως και δεν εχουν αλλαξει ουτε συμπλεχτη με τα μισα απο αυτα πανω απο 100-120 χιλιαδες χιλιομετρα.
ειναι επισης τα μοναδικα αυτοκινητα που το ληζινγκ σου ανανεωνει συμβολαιο και μετα απο 6 χρονια.
απο την αλλη. ειναι λιγο καταδικη.
να ξηγηθω, πανε καλα για 90 χορς, καινε σαν καντηλακι, δεν ακουγονται, δεν κοπανανε, δεν κρατανε φοβερα αλλα ουτε και χαλια. δηλαδη ειναι ανεραστα, βαρετα, σαν τη τριτη τσοντα στη σειρα στα καλα τα σιναμα.
-
Toyota φαντάζομαι.
Auris είχες φίλε gatoz;
Μεταχειρισμένο 10.000 ευρώ;