-
To idrive7 είναι selling point για τη σειρά 1 όπως είναι και το mbux για τη μερσεντες στην Α class είναι τα καλύτερα συστήματα στην αγορά και τα μόνα που μπορείς να χειριστείς εν κινήσει. Ιδιαίτερα για την Α είναι από τους κύριους λόγους που πουλάει τόσο πολύ. Για το sync 3 θα το δω μέσα στην εβδομάδα και θα γράψω σχετικά εντυπώσεις αν και από τα review που έχω δει δεν είναι στο ίδιο επίπεδο. Το πιο μεγάλο πρόβλημα στο φόκους νομίζω ότι είναι η έλλειψη ατμοσφαιρικού φωτισμού
-
Η διεπαφή 'ανθρώπου - μηχανής' ειναι η δουλειά μου ουσιαστικά, μιλαω για UX πληροφοριακών συστημάτων.
Το idrive ειναι πολύ εύχρηστο στο να το χειριστείς απο την κονσόλα γιατι ουσιαστικα ειναι ο μονος τροπος να το χειριστεις για να μην τρακαρεις. Φτιαχτηκε για να ειναι υβριδικό συστημα στον χειρισμό του. Οι touch διεπαφές ειναι εξαιρετικά μικρές και ουτε home screen δε μπορείς να πας εύκολα με αφή.
Ο media player ειναι απαραδεκτος, αν βρειτε κουμπι pause όταν παίζει ενα τραγούδι πείτε μου και μενα... δεν υπαρχει.. πρεπει να πατήσεις το φυσικο κουμπί στην κονσόλα που κλεινει το ηχοσύστημα για να κάνει pause ενα τραγούδι. Δεν υπαρχουν καν κουμπια next και prev πανω στην οθόνη κτλ κτλ...
Εχω iphone, εχει car play και μου δινει μονο τα 3/4 της οθόνης, δε το κανει full screen...
Το navi ειναι όμως εξαιρετικό.
Το sync φτιαχτηκε για να το χρησιμοποιείς μονο με αφή και μπορεις να το κανεις εξαιρετικά ευκολα και με ασφάλεια. Εχει μεγαλα κουμπια, καθαρές γραμμές, χρηστικό και απλοικό μενου. Καλυτερες φωνητικές εντολές. Καλυτερο media player. Και με android και στο iphone μου ειναι σουπερ. Δε με νοιαζει που δεν εχει ελληνικά, καποιους ίσως τους νοιαζει, το idrive εχει ελληνικά αλλα και πάλι στα αγγλικά το εχω.
Γενικά δε μπορεις να καταλαβεις σε μια ωρα ή σε ενα test drive ποιο ειναι πιο 'καλο' ή πιο φιλικό στο χρήστη, ειδικά αν χρησιμοποιήσεις κάποιο άλλο για καιρο. Σκεφτείτε πως ειναι όταν αλλάζεις λειτουργικο στο κινητό σου....
Χρησιμοποιούσα 2 χρονια το sync3 και τους τελευταιους 6 μηνες το idrive7 με την 220d. Η δικη μου αποψη ειναι πως το sync3 υπερτερεί.
Περα απο test drive δεν εχω χρησιμοποιήσει κάποιο άλλο οπότε δεν εχω άποψη.
-
Eγώ από review και ότι βλέπω στο ιντερνετ συν την εμπειρία της δοκιμής έγραψα. Γενικά η άποψη μου είναι ότι τα συστήματα που χρησιμοποιούνται στα αυτοκίνητα είναι πολύ κατώτερα από αυτα που υπάρχουν στα κινητά, τα ταμπλετ και τους Η/Υ.
Πάντως μου προκαλεί εντύπωση η άποψη γύρω από το συστημα της μπεμβε γιατί όλοι οι δοκιμαστές το εκθειάζουν για την ποιότητά του και τη χρηστικότητα εξάλλου είναι το ίδιο λειτουργικό που χρησιμοποιεί και στις πιο ακριβές σειρές.
-
Είτε idrive 6 που έχει η Χ1 είτε 7 που έχουν ακριβά μοντέλα και η σειρές 1 και 2 grand coupe εφοσον τοποθετούν τον ψηφιακό πινακα οργάνων είναι υποδείγματα ευκολίας και λογικής.
Το γεγονός δε ότι παρότι υποστηρίζουν touch δεν το χρειάζονται (και άρα δεν γεμίζει δαχτυλιες η οθόνη) ενώ όλα γίνονται με ακρίβεια με τον περιστροφικό διακόπτη τα κουμπιά γύρω από αυτόν και τα κουμπιά στο ταμπλω και στο τιμόνι, χωρις το περίπου όταν προσπαθείς εν κινήσει να πατησεις κουμπί είναι γι εμένα ότι καλύτερο.
Τα vag έχουν περισσότερες ίσως δυνατότητες αλλά οτιδήποτε χρειάζεται μόνο αφη οδηγώντας είναι επικίνδυνο και μη χρηστικό. -
Εξακολουθώ να λεω πως ούτε της bmw ούτε το sync βρίσκονται στην κορυφή. Δοκιμάστε ένα σύγχρονο hyundai kia και θα καταλάβετε
-
Την x2 που δεν είναι ακριβώς suv δεν την κοιτάς καν ; Σε σχέση με την σειρά 1 την θεωρώ κλάσεις ανώτερο αυτοκίνητο.
-
Την x2 που δεν είναι ακριβώς suv δεν την κοιτάς καν ; Σε σχέση με την σειρά 1 την θεωρώ κλάσεις ανώτερο αυτοκίνητο.
Και εγω συμφωνω απολυτα ειδικα με 2λιτρο κινητηρα αλλα ειναι και 7-10 χιλ ποιο ακριβο.
-
μου αρέσει πολύ σαν εμφανίση αλλά ξεφεύγει αρκετά στην τιμή. Μακαρι να μπορούσα να φτάσω τα 35χ περίπου που χρειάζεται για την πάρεις με καλό εξοπλισμό
-
pope4kos wrote:
wantone wrote
pope4kos wrote:
petros61 wrote:
pope4kos wrote:
Αυτό που απασχολεί περισσότερο είναι σε τι τιμή να δώσω το Qashqai...η αλήθεια είναι πως η κατάσταση είναι τέτοια που σε ιδιώτη με δω car δύσκολα θα φύγει. Το έχω ήδη ένα 1μιση μήνα και τίποτα ..ζητάω περίπου 20.500.είναι 2ετιας με 19500χλμ και έκδοση Ν connecta,,σήμερα κάνει 27500 ευρώ όσο και το πήρα ..η αudi μου δινει 18 χιλ στο χέρι και 2 χιλ έκπτωση στην τιμή του Α3.Η φορντ ούτε 17 χιλ ενώ και η bmw το πολύ 18.χιλ.Δεν θέλω και να το σκοτώσω το αμάξι. Μήπως να περιμένω κι άλλο ;Αλλά φοβάμαι μήπως αλλάξει η τιμολογιακή πολιτική και χάσω τις προσφορές που τρέχουν ..
έχεις πάρει προσφορά από bmw και Audi?
Αν ναι τι τιμές αν επιτρέπεται ;
το Audi έκδοση advance 35TFSI με μερικά έξτρα απολύτως λογικά όπως κλίμα στα 32χιλ!!!!
bmw 118i sport line advanced στα 27..500 με πολύ καλό εξοπλισμό .όλα εκτός από συνδεσιμότητα δηλαδή .αν το βάλεις και αυτό πας στα 32Το 118 δεν θα το αγοραζα παροτι καλο πακετο στα 27500 επηδη δεν εχει car play/android auto.
Και εγω πιστευω οτι πρεπει να κρατησεις το κασκαι περισσοτερο γιατι πουλωντας τωρα χανεις αρκετα.
Λογικα (εκτος και αυξησουν τους φορους) θα παρεις το 118 στα ιδια λεφτα με καλυτερο εξοπλισμο στο μελλον.
αν πάρω 20χ νομιζω αξίζει να το δώσω. Το πήρα 26500..μετά από καμία διετία δύσκολα να πάρω 16,17 χιλ. Έτσι νομιζω θα βγει κ νέο μοντέλο και σχεδόν πάντα αυτό από μόνο του ρίχνει την μεταπωλητική ...τώρα για το bmw δεν ξέρω το θα γίνει στο μέλλον. Ήδη η πρόσφορα είναι πολύ καλη και δεν ξέρω ποσο καλύτερη θα γίνει αν σκεφτείς ότι με αυτό το πακέτο πουλάει αρκετά
Καλα το σκέφτεσαι!
τωρα φεύγει ακόμα καλά το j11.
Με την έλευση του j12 θα πέσει και άλλοΟ wantone κάνει ένα λάθος.
Οι τιμές για BMW και καλες είναι λόγω των πακέτων που πετυχαίνει η θυγατρική bmw Hellas και μπορείς πια με χαμηλότερη επιβάρυνση να βαλεις έξτρα εξοπλισμό. Δεν τρως απευθείας καπέλο χιλιάδων ευρώ απλά προσθέτοντας κάτι απλο.
Αν είσαι πάνω από 40 και έχεις βαρεθεί τα all around τίμια αμάξια και φυσικα έχεις την οικονομική άνεση να ψαχτείς για κάτι καλύτερο, αξίζει να δοκιμάσεις μια bmw.
Αξίζει να κανεις και στον εαυτό σου ένα τέτοιο δωρο !είμαι 44 ..έπιασες ακριβώς το σκεπτικό μου ..είναι ίσως μια πολύ καλη ευκαιρία για αυτό το δώρο. Από την άλλη δεν μου τρέχουν τα λεφτά από τα μπατζάκια και σκέφτομαι και το θέμα της συντηρήσης ενός bmw μετά την εγγύηση. Μέχρι τότε βέβαια ποιος ζει ποιος πεθάνει...όπως επίσης και οι επιδόσεις σιβικ και φοκους και το πλήρες πακέτο τους είναι ένα δέλεαρ σημαντικό ..είδωμεν μέσα στην εβδομάδα ανάλογα και τις προσφορές για το qashqai..
-
To a3 σε σενταν το έχεις κοιτάξει;
-
Στη θέση σου θα κοίταγα και το leasing.
Στα premium βγαίνουν καλά deals γλυτωνεις από τυχόν προβλήματα της μικρής εγγύησης, σου μενουν τα λεφτά από την πώληση του κασκαι. Δεν φορτώνεσαι το αμάξι σε μια εποχή που ολα είναι ρευστά με υβρίδια και ηλεκτρικα. Βλέπεις πως πάει και αλλάζεις σε 4 χρονια.
σκεψου το και αυτό -
To a3 σε σενταν το έχεις κοιτάξει;
οχι. Είδα μόνο το sportsback...
-
Πάντως στην audi διαφημίζουν και στο ελλήνικο σαιτ ότι για τα μοντέλα από το α4 και πάνω θα μπορείς να αγοράσεις επιπλέον εξοπλισμό μετά την αγορά του αυτοκινήτου. Η συκεκριμένη δυνατότητα θα επεκταθεί σύντομα και στα υπόλοιπα μοντέλα και με διευρυμένες δυνατότητες. Για παράδειγμα μπορείς να αναβαθμίσεις το σύστημα πολυμέσων μετά την αγορά του αυτοκινήτου μέσω update (προσθήκη συνδεσιμότητας με κινητα συν navi)
-
Κάτοχος και εγώ πρόσφατα μιας sportline 118 έχω να πω ότι από ποιότητα είναι ότι καλυτερο υπαρχει.το μοτέρ για τα άλογα του το βρίσκω εξαιρετικό όπως επίσης και το κιβώτιο.δεν νομίζω ότι αν δεν ξέρεις ότι είναι 3cl να μπορείς να το καταλάβεις.το θέμα της διασύνδεσης όντως υπαρχει αλλά αν βάλεις το απλο και όχι το πλήρως ψηφιακό πάει στα 30000.εγώ πάντως ψάχνω για να βάλω το Apple car play.μέχρι τώρα δεν έχω βρει πάντως
Δώρο εμένα δεν μου έδωσαν τίποτα και τα 4 χρόνια εγγύηση τα πλήρωσα
επειδή το σκέφτομαι για το αμάξι ...να σε ρωτήσω μιας και το έχεις πιστεύεις ότι χρειάζεται κάμερα οπισθοπορείας ή με τους ασθητηρες παρκαρίσματος είναι οκ;
-
Χωρίς να θέλω να σας τρομοκρατήσω αλλά επειδή γράψατε ότι θέλετε να το κρατήσετε 6-7 χρόνια ελπίζω να έχετε αντιληφθεί το κόστος συντήρησης μετά το πέρας της εγγύησης. Μετά τη δραματική εβδομάδα που είχα στο συνεργείο με το χ3 (κατεστραμμένο κιβώτιο) μάζεψα αρκετές πληροφορίες για τη σειρά 1 , πληροφορίες που με έκαναν να διαγράψω το αυτοκίνητο από τη λίστα μου καταλήγοντας στο φορντ. Ελπίζω να καταφέρετε και εσείς να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή. Αν θέλετε οτιδήποτε παραπάνω ρωτάτε.
-
Χωρίς να θέλω να σας τρομοκρατήσω αλλά επειδή γράψατε ότι θέλετε να το κρατήσετε 6-7 χρόνια ελπίζω να έχετε αντιληφθεί το κόστος συντήρησης μετά το πέρας της εγγύησης. Μετά τη δραματική εβδομάδα που είχα στο συνεργείο με το χ3 (κατεστραμμένο κιβώτιο) μάζεψα αρκετές πληροφορίες για τη σειρά 1 , πληροφορίες που με έκαναν να διαγράψω το αυτοκίνητο από τη λίστα μου καταλήγοντας στο φορντ. Ελπίζω να καταφέρετε και εσείς να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή. Αν θέλετε οτιδήποτε παραπάνω ρωτάτε.
Εεε ναι, έχοντας περάσει αρκετές BMW από τα χέρια μου συμφωνώ. Και προφανώς δεν είναι για πολλά χρόνια οι BMW. Άλλες είναι οι χάρες τους, όχι η αξιοπιστία ή το κόστος συντήρησης.
-
Άστα να πάνε πόνεσε πολύ αυτή η εβδομάδα
-
Χωρίς να διαφωνώ, η δική μου δεν έβγαλε τίποτα πάντως.
-
χρονια πολλά καταρχήν. Μπορείς να μοιραστείς τις πληροφορίες που πήρες ;με ενδιαφέρουν πολύ. Είμαι σχεδόν ένα βήμα από την σειρά 1 όποτε θα με σώσεις. Το κόστος μετά την εγγύηση φαντάζομαι ότι θα είναι υψηλό ...αλλά πάντα ελπίζεις να μην σου βγει τόσο προβληματικό ένα αυτοκίνητο
-
Πάντως στην audi διαφημίζουν και στο ελλήνικο σαιτ ότι για τα μοντέλα από το α4 και πάνω θα μπορείς να αγοράσεις επιπλέον εξοπλισμό μετά την αγορά του αυτοκινήτου. Η συκεκριμένη δυνατότητα θα επεκταθεί σύντομα και στα υπόλοιπα μοντέλα και με διευρυμένες δυνατότητες. Για παράδειγμα μπορείς να αναβαθμίσεις το σύστημα πολυμέσων μετά την αγορά του αυτοκινήτου μέσω update (προσθήκη συνδεσιμότητας με κινητα συν navi)
και πάλι η τιμή του Audi είναι αρκετά πιο πάνω από την bmw.ξεκινάει το 1.5 tfsi από 28χιλ η βασική... αλλωστε από ότι ακούω δεξιά και αριστερά ούτε η Audi φημίζεται για την αξιοπιστία της ή τα φτηνά της ανταλλακτικά..νομιζω ότι φοκους η σιβικ για να μην έχω δράματα
Αλλαγή από qashqai σε hatchback