-
Χωρίς να διαφωνώ, η δική μου δεν έβγαλε τίποτα πάντως.
6κύλινδρο γαρ και ο Ν52 έβγαζε θέματα μετά από πολλά χιλιόμετρα, σπάνια να έβγαζε κάτι πριν τις 150.000χλμ. Στις αναρτήσεις ήταν λίγο καλύτερα τα πράγματα επίσης, σε σχέση με Ε46 και Ε83.
-
O αρχιμηχανικός του εξουσιοδοτημένου συνεργείου μου είπε ότι το 1.5 το τρικυλινδρο της bmw αντέχει όσο είναι υπό καθεστώς εγγύησης δηλαδή 3 με 4 χρονια ή για 50000χλμ προτού αρχίσουν τα προβλήματα. Το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη είναι επίσης ιδιαίτερα ευάλωτο μετά το προαναφερθέν όριο χλμ. Επίσης πολιτική της bmw είναι ότι δεν επισκευάζουμε αλλά αντικαθιστούμε πλήρως το εξάρτημα, με αποτέλεσμα το κόστος για τον πελάτη να εκτοξεύεται. Ενδεικτικά το χαλασμένο κιβώτιο του χ3 μου δεν μπήκαν καν στο κόπο να το εξετάσουν και αμέσως η λύση ήταν η αντικατάσταση, κόστος 2000€ για μεταχειρισμένο σασμάν με εγγύηση 3 μήνες και η εναλλακτική ήταν καινούργιο από Γερμανία με κόστος 9000€. Τέλος υπολόγισε το σύστημα πολυμέσων και τα ηλεκτρονικά της σειράς 1 , μια βλάβη εκεί εκτός εγγύησης μπορεί να σου κοστίσει κάμποσα χιλιάρικα. Για εμένα η επιλογή είναι ξεκάθαρη εάν το θέλεις το αυτοκίνητο για 4 χρόνια το παίρνεις εάν το θέλεις για παραπάνω τότε παίρνεις το φορντ , του οποίου η εγγύηση θα σε προστατέψει από το κόστος τέτοιων καταστροφικών βλαβών.
-
O αρχιμηχανικός του εξουσιοδοτημένου συνεργείου μου είπε ότι το 1.5 το τρικυλινδρο της bmw αντέχει όσο είναι υπό καθεστώς εγγύησης δηλαδή 3 με 4 χρονια ή για 50000χλμ προτού αρχίσουν τα προβλήματα. Το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη είναι επίσης ιδιαίτερα ευάλωτο μετά το προαναφερθέν όριο χλμ. Επίσης πολιτική της bmw είναι ότι δεν επισκευάζουμε αλλά αντικαθιστούμε πλήρως το εξάρτημα, με αποτέλεσμα το κόστος για τον πελάτη να εκτοξεύεται. Ενδεικτικά το χαλασμένο κιβώτιο του χ3 μου δεν μπήκαν καν στο κόπο να το εξετάσουν και αμέσως η λύση ήταν η αντικατάσταση, κόστος 2000€ για μεταχειρισμένο σασμάν με εγγύηση 3 μήνες και η εναλλακτική ήταν καινούργιο από Γερμανία με κόστος 9000€. Τέλος υπολόγισε το σύστημα πολυμέσων και τα ηλεκτρονικά της σειράς 1 , μια βλάβη εκεί εκτός εγγύησης μπορεί να σου κοστίσει κάμποσα χιλιάρικα. Για εμένα η επιλογή είναι ξεκάθαρη εάν το θέλεις το αυτοκίνητο για 4 χρόνια το παίρνεις εάν το θέλεις για παραπάνω τότε παίρνεις το φορντ , του οποίου η εγγύηση θα σε προστατέψει από το κόστος τέτοιων καταστροφικών βλαβών.
Τι χρονολογια και τι κωδικος μοντελλο εχεις Χ3? Με τι κωδικο κιβωτιου και κινητηρα.
Ειναι γενικευση να μιλαμε γενικα για ζημιες γιατι μερικα μοντελλα ειχαν γνωστα θεματα λογω κακης σχεδιασης κατι που τα τελευταια χρονια η εταιρεια στα νεα μοντελλα τα εχει λυσει.
Τον κινητηρα σειρας Β τον ελυσε ολον η Τογιοτα και του εκανε τεστ (συνεχη λειτουργια) και τον δεχτηκε σαν ειναι πολυ καλοφτιαγμενο κινητηρα απο πλευρας αξιοπιστιας.
Τα κιβωτια διπλου συμπλεκτη και τα αυτοματα ειναι απο προμηθευτες. Αν εχουν θεμα θα εχουν σε πολλα αυτοκινητα γιατι μπαινουν σε πολλα αλλα μοντελλα.
Τουλαχιστον εως τωρα γενικα οι νεοι κινητηρες ειναι αξιοπιστοι (να μην το ματιασω γιατι ποτε δεν ξερεις τι θα γινει) και ξερω πολλα αμαξια με κινητηρες σειρας Β.
-
Η καθε αντιπροσωπεια δεν εχει δυνατοτητα να επισκευαζει κιβωτια γιατι θελει προσοχη πως θα το κανεις και δεν μπορει να εγγυηθει η εταιρεια την ποιοτητα της δουλειας περα απο το οτι ειναι απο προμηθευτες. Γιαυτο αυτα πανε σε εργοστασια της ZF οταν μιλαμε για αυτοματα και επισκευαζονται απο την ιδια την εταιρεια που τα εφτιαξε και μπαινουν εως refurbished. Ετσι κρατιεται η ποιοτητα της επισκευης σε υψηλα επιπεδα. Λογικο να το κανουν ετσι.
-
Στο συνεργείο είχε τρια μινι κοοπερ με το συγκεκριμένο μοτέρ και 2 από τη σειρά 1 με σοβαρά προβλήματα. Το χ3 που έχω είναι του 2007 2,5si και το κιβώτιο είναι της general motors. Το μοτέρ έχει εκ κατασκευής πρόβλημα και καταναλώνει μεγάλες ποσότητες λαδιού(περίπου 1 λίτρο ανά 700-800χλμ και κάνει σέρβις κάθε10000χλμ), το πρόβλημα αυτό το ανακαλύψαμε μετά από 5χρονια από την αγορά του αυτοκινήτου. Επίσης στο κιβώτιο η bmw έχει εκδώσει οδηγία μη αλλαγής λαδιών εναντιθέσει με τους κατασκευαστές των κιβωτίων με αποτέλεσμα να χαλάνε τα κιβώτια και να την πληρώνει ο πελάτης. Δεν έχει βελτιωθεί ιδιαίτερα η αξιοπιστία της εταιρείας από ότι συζητάγαμε σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι σειρές 2 και 4 των ετών 2015, 2016 είχε και τρία τέτοια αυτοκίνητα εκεί. Εγώ επειδή είμαι παθών απλά είπα στον άνθρωπο ότι το αυτοκίνητο που κοιτά δεν είναι το κατάλληλο εάν το θέλει για πάνω από 4 χρόνια.
-
Ποιο ειναι το συνεργειο? Εγω οταν πηγα για σερβις στον Σφακιανακη δεν προσεξα κατι τετοιο αλλα βεβαια μπορει να πηγαινουν αλλου τα σοβαρα προβληματα.
Η εταιρεια χρησιμοποιει απο πολυ παλια αυτοματα general motors και νομιζω το δικο σου Χ3 ειναι απο το εργοστασιο στην Αμερικη. Τα τελευταια χρονια βαζουν ZF στα πισωκινητα, AISIN στα μπροστοκινητα και τα διπλου συμπλεκτη νομιζω ειναι Getrag.
μια ερευνα να εκανες στα φορουμς ολοι λενε οτι υγρα αλλαζεις καθε 60-100 χιλ χμ εστω και αν η εταιρεια λεει να μην αλλαζεις
Για αυτα τα αμαξια που αναφερεις τα 3κυλινδρα παρατηρω πολλα γυρω μου στην Αθηνα (τα μισα περιπου ειναι ληζινγκ) που κανουν κακη χρηση, δηλ πεφτουν σε ενα μποτιλιαρισμα και σε 200 μετρα εχεις το σταρτ στοπ να δουλευει 20 φορες. Επισης θελει προσοχη σε βενζινες και πετρελαια γιατι και εγω μια φορα εβαλα κακη βενζινη και ειχε θεμα με σβησιματα μεχρι να βαλω καλη. Αν βαλεις κακη βενζινη εχεις προαναφλεξεις που μπορουν να διαλυσουν τον κινητηρα.
Οποτε επιτρεψε μου να θελω να ξερω το ιστορικο του καθε αυτοκινητου πριν γενικευσω οτι ολα ειναι σκαρτα.
Εχουν ακουστει τα χ1 το τωρινο μοντελλο να αλλαζουν βασεις μηχανης και καποια αλλα θεματα αλλα υπαρχουν πολλα με μεγαλη χρηση και αμελητεο κοστος επισκευων.
-
Το αυτοκίνητο είναι τετρακίνητο και κατασκευάστηκε στην αυστρία το κιβώτιο είναι από εργοστάσιο της general motors στη γαλλία. Αγορασμένο από σφακιανάκη , το πρόβλημα στο μοτέρ το ανακαλύψαμε όταν αλλάξαμε συνεργείο και πήγαμε σε άλλο εξουσιοδοτημένο.Το συνεργείο δεν αναλάμβανε την αλλαγή λαδιών καθότι θεωρούσε ότι η αλλαγή τους θα επέφερε βλάβη στο κιβώτιο. Το θέμα είναι ότι δε γίνεται να πληρώνεις ένα σκασμό λεφτά και μετά να κάνεις το φακίρη για να ανακαλύψεις ποια σειρά έχει πρόβλημα και ποια όχι. Αυτοκίνητα σε αυτή τη τιμή πρέπει να βγαίνουν άρτια από μηχανολογικής άποψης από το εργοστάσιο. Ούτε γίνεται να κάθομαι να κάνω εγώ το μηχανικό γιατί η εταιρεία θέλει να κερδίζει από τα ανταλλακτικά. Εάν το αυτοκίνητο δεν ήταν του πατέρα θα το είχα αποσύρει προ πολλού.
-
Η αλήθεια είναι ότι με φοβίζει ότι ακούω για τις bmw σε θέματα αξιοπιστίας καθώς δεν έχω σκοπό να το αλλάξω στην τετραετία ...από την άλλη με άτομο που μίλησα και έχει συνεργείο ,όχι εξουσιοδοτημένο ,και βλέπει πολλές bmw μου είπε ότι τα νέα μοντέλα δεν έχουν θέματα και βελτιώθηκε σημαντικά η αξιοπιστία τους. Τον συγκεκριμένο κινητήρα τον έχουν και τα χ1 και x2 .όπως επίσης μου ανέφερε ότι η συντήρηση που κάνουμε είναι το βασικότερο ίσως για την μακροημέρευση ενός αυτοκινήτου. Οδηγικά μου άρεσε πολύ η 118i όπως φυσικά και στο εσωτερικό. Με όλα αυτά που ακούω μου φαίνεται πως καλύτερη επιλογή είναι το χοντα σιβικ 1.5 ..ίδια λεφτά ,μεγαλύτερη ιπποδύναμη ,φουλ εξοπλισμός και αξιοπιστία ..εμφανισιακά μου αρέσει. Βασικό μείον ο σαρακακης ..το φοκους έχει πολλά από τα παραπάνω αλλά υστερεί νομιζω στην ποιότητα κατασκευής σε σχέση με το σιβικ
-
Στα προβλήματα πάντως των προηγούμενων γενιών η συντήρηση δεν έπαιζε κανένα ρόλο.
-
Tα πλαστικά του φόκους δεν είναι κορυφαία αλλά μηχανολογικά το αυτοκίνητο δεν έχει θέματα. Το σιβικ εαν δε σε ενοχλεί το χειροκίνητο και σου αρέσει η εμφάνιση είναι καλό αυτοκίνητο. Πάντως στο car.gr υπάρχουν δεκάδες bmw χ1 , σειρά 1 ,2 ,4 και μινι κούπερ μεταχειρισμένα 2-4 χρόνων με κάτω από 50000χλμ που οι ιδιοκτήτες τους τα δίνουν μισοτιμής και ακόμα παρακάτω , ,αντιθέτως φορντ φόκους 4 γενιάς ζήτημα να υπάρχουν 4-5 αυτοκίνητα διαθέσιμα.
-
Στα προβλήματα πάντως των προηγούμενων γενιών η συντήρηση δεν έπαιζε κανένα ρόλο.
Καλύτερα συντηρημένο όχημα από το χ3 που έχω δε παίζει να υπάρχει και όμως το αυτοκίνητο έχει ουσιαστικά αχρηστευθεί
-
Tα πλαστικά του φόκους δεν είναι κορυφαία αλλά μηχανολογικά το αυτοκίνητο δεν έχει θέματα. Το σιβικ εαν δε σε ενοχλεί το χειροκίνητο και σου αρέσει η εμφάνιση είναι καλό αυτοκίνητο. Πάντως στο car.gr υπάρχουν δεκάδες bmw χ1 , σειρά 1 ,2 ,4 και μινι κούπερ μεταχειρισμένα 2-4 χρόνων με κάτω από 50000χλμ που οι ιδιοκτήτες τους τα δίνουν μισοτιμής και ακόμα παρακάτω , ,αντιθέτως φορντ φόκους 4 γενιάς ζήτημα να υπάρχουν 4-5 αυτοκίνητα διαθέσιμα.
σωστή η παρατήρηση για το car.ισχύει. Το χειροκίνητο δεν με ενοχλεί γιατί στο σιβικ η αίσθηση του είναι εξαιρετική ..
-
kostis20 wrote:
Καλύτερα συντηρημένο όχημα από το χ3 που έχω δε παίζει να υπάρχει και όμως το αυτοκίνητο έχει ουσιαστικά αχρηστευθεί
όλοι οι πωλητές - μηχανικοί όταν τους πεις για προβληματικά αυτοκίνητα σου λένε για την συντήρηση. Γι αυτό έχει αξία τι λένε οι κάτοχοι. ..όπως εσυ δηλαδή
-
ALEX19 wrote:
kostis20 wrote:
όλοι οι πωλητές - μηχανικοί όταν τους πεις για προβληματικά αυτοκίνητα σου λένε για την συντήρηση. Γι αυτό έχει αξία τι λένε οι κάτοχοι. ..όπως εσυ δηλαδή
Τους είχε πει ο πατέρας να αλλαχτούν τα λάδια στο κιβώτιο 2 χρόνια πριν και η απάντηση ήταν δε τα αγγίζουμε κρατάνε εφόρου ζωής.Όταν το εξουσιοδοτημένο συνεργείο είναι τόσο κάθετο και σου λέει αν τα αλλάξω υπάρχει πιθανότητα να χαλάσει το κιβώτιο, τι να κάνεις;
-
Καλά Χριστούγεννα σε όλους!
Εμένα αν μου έλεγε μάστορας τέτοιο πράγμα θα τον έβαζα να μου το δώσει εγγράφως υπογεγραμμένο επώνυμα. Τώρα θα του το κολλουσες στη μούρη.
Όλα τα αυτόματα θέλουν συντήρηση. Τα torque converter μάλιστα αν τα συντηρείς κρατάνε όσο και τα χειροκίνητα μπορεί και παραπάνω
-
Τον καλύπτει η μητρική εταιρεία δε μπορείς να τον κυνηγήσεις δικαστικά,αφού δίνει γραπτή οδηγία να μη τα αλλάζουνε. Άσε που από ότι κατάλαβα μάλλον δε ξέρουν και πως να τα αλλάξουν. Το θέμα είναι ότι με βλέπω να αλλάζω κιβώτιο κάθε 5 μήνο γιατί και το μεταχειρισμένο σε τι κατάσταση θα είναι;
-
Μα δεν είπα να κυνηγήσεις τον άνθρωπο. Αυτός ότι του λένε κάνει (μάλλον).
Σε αυτούς θα το παρουσιαζες. Θα τους έλεγες εγώ ρώτησα να τα αλλάξω για συντήρηση και μου είπατε δε χρειάζεται. Τώρα που χάλασε ποιος είναι ο λόγος; Δε μπορούν να σου πουν δε το συντηρούσες
-
Σε ποιόν να απευθυνθώ στη bmw hellas στα παλιά τους τα παπούτσια θα με γράψουν. Το αυτοκίνητο έχει δυο χρόνια εγγύηση μετά όλα είναι αναλώσιμα και το κόστος μετακυλίεται στο πελάτη. Το θέμα είναι ότι δε γίνεται και διάγνωση στο κιβώτιο, κανείς δε ξέρει από τι χάλασε, από λάδια από ηλεκτονική βλάβη κάποιο άλλο εξάρτημα;
-
Πολλές γενικεύσεις παιδιά.
Και είναι προφανώς εύκολο να ακουστούν τα αρνητικά παρα τα θετικά από χιλιάδες απροβλημάτιστα αμάξια.
σογουρα δεν αγοράζεις bmw για αξιοπιστία αλλά αυτή η εικόνα που διαβάζω παραπάνω δεν είναι αντιπροσωπευτική ειδικά για τα νέα μοντέλα και για σωστή συντήρηση (λάδια πχ καιε 10000 χλμ)Έχουμε 1000 άτομα σχεδον στο κλαμπ και τέτοια μπουρδελα ειδικά με τον εν λόγω κινητήρα δεν έχουμε ούτε διαβάσει ούτε ακούσει.
Περα από περιπτώσεις γνωστών και φίλων με χρονια bmw χωρίς προβλήματα.Σίγουρα πιο αξιόπιστα θα είναι τα χοντα κρίνοντας από την παράδοση της εταιρίας αλλά όταν περιμένεις μήνες για ένα καθρέπτη ή κάποιο άλλο ανταλλακτικό και δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις το αμάξι τι να το κανεις ;
Μπορεί να μην στοκαρει κανεις πια αλλά από τη μια έχεις άμεση θυγατρική της γερμανικής εταιρειας και από την άλλη ένα πρόσωπο που τον κράζει η μισή Ελλάδα για την υποστήριξη.Δεν αγοράζεις κάθε μέρα αμάξι! Διάλεξε και με την καρδιά!
-
Η αλήθεια είναι ότι με φοβίζει ότι ακούω για τις bmw σε θέματα αξιοπιστίας καθώς δεν έχω σκοπό να το αλλάξω στην τετραετία ...από την άλλη με άτομο που μίλησα και έχει συνεργείο ,όχι εξουσιοδοτημένο ,και βλέπει πολλές bmw μου είπε ότι τα νέα μοντέλα δεν έχουν θέματα και βελτιώθηκε σημαντικά η αξιοπιστία τους. Τον συγκεκριμένο κινητήρα τον έχουν και τα χ1 και x2 .όπως επίσης μου ανέφερε ότι η συντήρηση που κάνουμε είναι το βασικότερο ίσως για την μακροημέρευση ενός αυτοκινήτου. Οδηγικά μου άρεσε πολύ η 118i όπως φυσικά και στο εσωτερικό. Με όλα αυτά που ακούω μου φαίνεται πως καλύτερη επιλογή είναι το χοντα σιβικ 1.5 ..ίδια λεφτά ,μεγαλύτερη ιπποδύναμη ,φουλ εξοπλισμός και αξιοπιστία ..εμφανισιακά μου αρέσει. Βασικό μείον ο σαρακακης ..το φοκους έχει πολλά από τα παραπάνω αλλά υστερεί νομιζω στην ποιότητα κατασκευής σε σχέση με το σιβικ
Στα Σιβικ 1.5 180 ιππους εχουν αναφερθει θεματα με τα λαδια νομιζω στην Αμερικη που ο κινητηρας ειναι πολυ διαδεδομενος. Ψαχτο λιγο πριν προχωρησεις.
Αλλαγή από qashqai σε hatchback