-
ALEX19 wrote:
kostis20 wrote:
Στα προβλήματα πάντως των προηγούμενων γενιών η συντήρηση δεν έπαιζε κανένα ρόλο.
Καλύτερα συντηρημένο όχημα από το χ3 που έχω δε παίζει να υπάρχει και όμως το αυτοκίνητο έχει ουσιαστικά αχρηστευθεί
όλοι οι πωλητές - μηχανικοί όταν τους πεις για προβληματικά αυτοκίνητα σου λένε για την συντήρηση. Γι αυτό έχει αξία τι λένε οι κάτοχοι. ..όπως εσυ δηλαδή
Τι νοημα ομως εχει αυτη η πληροφορηση απο την στιγμη που δεν κοιτας να αγορασεις τα συγκεκριμενα μοντελα μεταχειρισμενα. Και τα δυο αυτοκινητα εχουν παρουσιασει πολλα προβληματα, ειναι μιας εποχης που εβγαζαν ζημιες πολλες. Αυτο που κοιτας εχει και αλλο σασσι και αλλο κινητηρα, αλλο κιβωτιο, αλλα ηλεκτρονικα. Μονο το σημα ειναι ιδιο. Περισσοτερες πληροφοριες θα επερνες απο αλλες μαρκες που χρησιμοποιουν το κιβωτιο πχ.
-
Σε ποιόν να απευθυνθώ στη bmw hellas στα παλιά τους τα παπούτσια θα με γράψουν. Το αυτοκίνητο έχει δυο χρόνια εγγύηση μετά όλα είναι αναλώσιμα και το κόστος μετακυλίεται στο πελάτη. Το θέμα είναι ότι δε γίνεται και διάγνωση στο κιβώτιο, κανείς δε ξέρει από τι χάλασε, από λάδια από ηλεκτονική βλάβη κάποιο άλλο εξάρτημα;
Επρεπε να εισαι περισσοτερο στο ψαξιμο. Οι επισημοι Σπανος/Σφακ ειναι μονο για αμαξια οσο ειναι σε εγγυηση. Απο εκει και περα σπανια βλεπουν παλαιοτερα αυτοκινητα, ολοι τα πανε σε εξειδικευμενο συνεργειο. Εγω το πηγα Σφακιανακη οσο ειχα το δωρεαν σερβις τωρα ψαχνω αλλον. Εννοειται οτι κοιτας και ρωτας γνωμες απο αλλους για τη συντηρηση και τι πρεπει να κανεις. Γιατι τα μαστορια κανουν πολλα λαθη, αυτο ειναι γνωστο. Για το θεμα των λαδιων κιβωτιου οντως δεν θα σου εκαναν κατι γιατι αυτη την οδηγια εχουν. Οποτε πας σε μαστορα που τα γνωριζει να σου αλλαζει λαδια. Τωρα δεν μπορεις να κανεις κατι περα απο το να παρεις ενα μεταχειρισμενο κιβωτιο ή να επισκευασεις το δικο σου αν ξερεις μαστορα εμπιστοσυνης γιατι ειναι δυσκολη. Οι ταξιτζηδες πως νομιζεις το κανουν που βγαζουν 500 χιλ χμ με το κιβωτιο αλλα συνηθως θελει rebuild στα 200-250 χιλ χμ. Υπαρχει μαστορι που πανε στην Αθηνα και τους το κανει.
-
Από το σφακιανάκη το αυτοκίνητο έφυγε μετά το πρόβλημα με τη μίζα πριν 5 χρόνια , που ενώ τους είχα αναφέρει το πρόβλημα μου το παρέδωσαν το όχημα χωρίς επισκευή και έμεινα στο δρόμο και περίμενα να έρθει τρεις ώρες το κατάλληλο όχημα για να το φορτώσει να το πάει στο συνεργείο. Από εξιδικευμένο-εξουσιοδοτημένο την έπαθα με το κιβώτιο. Πάντως δεν είναι δυνατόν να πληρώνει τόσα χρήματα κάποιος και να μην υπάρχει σοβαρή τεχνική υπηρεσία.Όπως είναι απαράδεκτη και η εγγύηση δύο ετών που δίνει λες και το αυτοκίνητο είναι κινητό
-
Aφου το αναφερες πες μας τι κιβωτιο ειναι? Αυτοματο με μετατροπεα ροπης 6αρι? Τωρα το εχεις ακινητοποιησει γιατι δεν μπορεις να βρεις κιβωτιο? Εψαξες στο ebay τι λυσεις υπαρχουν; Υπαρχουν μαγαζια Λιθουανιες, Λατβιες που στελνουν φθηνα ανταλλακτικα.
Για τα 2 χρονια εγγυησης δεν διαφωνω αλλα το ηξερες πριν το αγορασεις. Βασικα και εγω το 2000 πηρα αμαξι που εβγαλε προβληματα και ειχε 2 χρονια εγγυηση και 2 χρονια δωρεαν σερβις. Ουτε καν το σκεφτηκα γιατι στα 80ς/90ς ουτε ξεραμε τι ειναι η εγγυηση. Αρχισε να βγαζει προβληματα και τοτε καταλαβα την αξια της εγγυησης. Το 2015 ηθελα αμαξι με πολυετη εγγυηση αλλα υπεκυψα στην πισω κινηση και το πηρα με 2 χρονια παλι. Ευτυχως δεν εβγαλε κατι. Τωρα ψαχνω μαστορι να κανω την συντηρηση αλλα προφανως κοιταω τι να προσεχω. Δεν πηρα αυτοματο ακριβως για να μην εχω περισσοτερα θεματα στο μελλον αλλα το επομενο θα ειναι αυτοματο για αλλαγη.
-
Δεν ξέρω πολλά από BMW, από Mini πάντως που είχαν/έχουν πολλοί φίλοι/φίλες.. μαύρα χάλια. Τα είχα πει σε παλιότερο ποστ.
Πάντως για τη αξία του QQ που λέγαμε,
-
Το κιβώτιο είναι αυτόματο 6αρι με μετατροπέα ροπής της General Motors. Το συνεργείο βρήκε μεταχειρισμένο κιβώτιο και θα γίνει αντικατάσταση έναντι 1700€, αλλά η εγγύηση είναι μόλις τρεις μήνες. Θα αλλάξω σίγουρα συνεργείο μετά από αυτό που συνέβη γιατί υπάρχει πρόβλημα και με τη κατανάλωση λαδιού στο μοτέρ. Το θέμα με τα ανταλλακτικά του συγκεκριμένου μοντέλου είναι ότι είναι το 2,5si x3 ενώ τα περισσότερα που πουλήθηκαν ήταν 2.0 ή 3.0 με κιβώτια zf και όχι gm.
-
Στα ποσά χλμ σου παρουσίασε την βλάβη το κιβώτιο;
-
Στα 160000χλμ. Τα κιβώτια αυτά όμως με σωστή συντήρηση αντέχουν πολύ παραπάνω
-
ALEX19 wrote:
O αρχιμηχανικός του εξουσιοδοτημένου συνεργείου μου είπε ότι το 1.5 το τρικυλινδρο της bmw αντέχει όσο είναι υπό καθεστώς εγγύησης δηλαδή 3 με 4 χρονια ή για 50000χλμ προτού αρχίσουν τα προβλήματα. Το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη είναι επίσης ιδιαίτερα ευάλωτο μετά το προαναφερθέν όριο χλμ. Επίσης πολιτική της bmw είναι ότι δεν επισκευάζουμε αλλά αντικαθιστούμε πλήρως το εξάρτημα, με αποτέλεσμα το κόστος για τον πελάτη να εκτοξεύεται. Ενδεικτικά το χαλασμένο κιβώτιο του χ3 μου δεν μπήκαν καν στο κόπο να το εξετάσουν και αμέσως η λύση ήταν η αντικατάσταση, κόστος 2000€ για μεταχειρισμένο σασμάν με εγγύηση 3 μήνες και η εναλλακτική ήταν καινούργιο από Γερμανία με κόστος 9000€. Τέλος υπολόγισε το σύστημα πολυμέσων και τα ηλεκτρονικά της σειράς 1 , μια βλάβη εκεί εκτός εγγύησης μπορεί να σου κοστίσει κάμποσα χιλιάρικα. Για εμένα η επιλογή είναι ξεκάθαρη εάν το θέλεις το αυτοκίνητο για 4 χρόνια το παίρνεις εάν το θέλεις για παραπάνω τότε παίρνεις το φορντ , του οποίου η εγγύηση θα σε προστατέψει από το κόστος τέτοιων καταστροφικών βλαβών.
Τι χρονολογια και τι κωδικος μοντελλο εχεις Χ3? Με τι κωδικο κιβωτιου και κινητηρα.
Ειναι γενικευση να μιλαμε γενικα για ζημιες γιατι μερικα μοντελλα ειχαν γνωστα θεματα λογω κακης σχεδιασης κατι που τα τελευταια χρονια η εταιρεια στα νεα μοντελλα τα εχει λυσει.
Τον κινητηρα σειρας Β τον ελυσε ολον η Τογιοτα και του εκανε τεστ (συνεχη λειτουργια) και τον δεχτηκε σαν ειναι πολυ καλοφτιαγμενο κινητηρα απο πλευρας αξιοπιστιας.
Τα κιβωτια διπλου συμπλεκτη και τα αυτοματα ειναι απο προμηθευτες. Αν εχουν θεμα θα εχουν σε πολλα αυτοκινητα γιατι μπαινουν σε πολλα αλλα μοντελλα.
Τουλαχιστον εως τωρα γενικα οι νεοι κινητηρες ειναι αξιοπιστοι (να μην το ματιασω γιατι ποτε δεν ξερεις τι θα γινει) και ξερω πολλα αμαξια με κινητηρες σειρας Β.
αυτο είχα μάθει και εγώ .ότι τα νέα μοντέλα της εταιρείας είναι πιο αξιόπιστα από παλιά ...σε έρευνες ,όσο αξιόπιστες είναι,η εικόνα της bmw βελτιώθηκε την τελευταία 3ετια
-
Πολλές γενικεύσεις παιδιά.
Και είναι προφανώς εύκολο να ακουστούν τα αρνητικά παρα τα θετικά από χιλιάδες απροβλημάτιστα αμάξια.
σογουρα δεν αγοράζεις bmw για αξιοπιστία αλλά αυτή η εικόνα που διαβάζω παραπάνω δεν είναι αντιπροσωπευτική ειδικά για τα νέα μοντέλα και για σωστή συντήρηση (λάδια πχ καιε 10000 χλμ)Έχουμε 1000 άτομα σχεδον στο κλαμπ και τέτοια μπουρδελα ειδικά με τον εν λόγω κινητήρα δεν έχουμε ούτε διαβάσει ούτε ακούσει.
Περα από περιπτώσεις γνωστών και φίλων με χρονια bmw χωρίς προβλήματα.Σίγουρα πιο αξιόπιστα θα είναι τα χοντα κρίνοντας από την παράδοση της εταιρίας αλλά όταν περιμένεις μήνες για ένα καθρέπτη ή κάποιο άλλο ανταλλακτικό και δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις το αμάξι τι να το κανεις ;
Μπορεί να μην στοκαρει κανεις πια αλλά από τη μια έχεις άμεση θυγατρική της γερμανικής εταιρειας και από την άλλη ένα πρόσωπο που τον κράζει η μισή Ελλάδα για την υποστήριξη.Δεν αγοράζεις κάθε μέρα αμάξι! Διάλεξε και με την καρδιά!
σίγουρα στην bmw δεν πας για αξιοπιστία αλλά για άλλους λόγους. Βέβαιοι όταν διαβάζεις για τέτοιες περιπτώσεις και όσα αναφέρει ο φίλος παραπάνω ότι έμαθε από συνεργείο εξουσιοδοτημένο σου κόβει τα πόδια ..από την άλλη ο σαρακακης είναι αποτρεπτικός παράγοντας και το λένε και τα παιδιά στο φόρουμ του σιβικ.όπως επίσης έχει τα θεματάκια του και αυτο με τριγμούς και υγρασια στα φανάρια ...φαινόμενα που συνάντησα και στο qashqai..ακόμη και στο συγκεκριμένο φόρουμ πάντως όταν αναφερθείς σε ποιότητα κατασκευής εννοείται λένε ότι το bmw είναι ανώτερο. Μιας και είσαι σε φόρουμ bmw για την σειρά 1 τι λέγεται ;βέβαια είναι αρκετά καινούργιο το μοντέλο και ίσως δεν υπάρχει αντιπροσωπευτικό δείγμα.
-
pope4kos wrote:
Η αλήθεια είναι ότι με φοβίζει ότι ακούω για τις bmw σε θέματα αξιοπιστίας καθώς δεν έχω σκοπό να το αλλάξω στην τετραετία ...από την άλλη με άτομο που μίλησα και έχει συνεργείο ,όχι εξουσιοδοτημένο ,και βλέπει πολλές bmw μου είπε ότι τα νέα μοντέλα δεν έχουν θέματα και βελτιώθηκε σημαντικά η αξιοπιστία τους. Τον συγκεκριμένο κινητήρα τον έχουν και τα χ1 και x2 .όπως επίσης μου ανέφερε ότι η συντήρηση που κάνουμε είναι το βασικότερο ίσως για την μακροημέρευση ενός αυτοκινήτου. Οδηγικά μου άρεσε πολύ η 118i όπως φυσικά και στο εσωτερικό. Με όλα αυτά που ακούω μου φαίνεται πως καλύτερη επιλογή είναι το χοντα σιβικ 1.5 ..ίδια λεφτά ,μεγαλύτερη ιπποδύναμη ,φουλ εξοπλισμός και αξιοπιστία ..εμφανισιακά μου αρέσει. Βασικό μείον ο σαρακακης ..το φοκους έχει πολλά από τα παραπάνω αλλά υστερεί νομιζω στην ποιότητα κατασκευής σε σχέση με το σιβικ
Στα Σιβικ 1.5 180 ιππους εχουν αναφερθει θεματα με τα λαδια νομιζω στην Αμερικη που ο κινητηρας ειναι πολυ διαδεδομενος. Ψαχτο λιγο πριν προχωρησεις.
το oil dilution αφορούσε σε κινητήρες που δουλεύανε για λίγο σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στην Β Αμερική ..παρατηρήθηκαν και κάποιες περιπτώσεις με το ίδιο πρόβλημα και σε υψηλές θερμοκρασίες πάλι τις ΗΠΑ ...αφορούσε την περίοδο 2017-2019 ..στην Ελλάδα δεν αναφέρθηκε κάτι...από ότι έμαθα και στο φόρουμ της χοντα λύθηκε το θέμα με κάποιες αναβαθμίσεις που έβγαλε η εταιρεία ..
-
Αν και όπως έγραψα σε άλλο θέμα , είδα ότι Μέρκ και Μπεμβε έχουν βελτιώσει πολύ τον εξοπλισμό τους , τα προβλήματα αξιοπιστίας από ότι διαβάζουμε συνεχίζονται .
Αυτά υπήρχαν από παλιά , αλλά σπανίως οι ιδιοκτήτες αναφέρονταν σε αυτά , από διάφορους φόβους , όπως της μεταπώλησης , αλλά και της μείωσης της κοινωνικής αξίας που θεωρούσαν ότι τους έδιναν οι συγκεκριμένες μάρκες . Αυτά έγιναν γνωστά όταν ήρθε το λήζινγκ και οι χρήστες τους , δεν είχαν τους παραπάνω φόβους .
Το πρόβλημα υπάρχει περισσότερο σε όσους έχουν αγοράσει τα φτηνά μοντέλα και δεν έχουν την οικονομική δύναμη να αντέξουν τις βλάβες , σε συνδυασμό με την μικρή εγγύηση .
Από την άλλη σαν αυτοκίνητα προφανώς είναι όμορφα και πλέον καλά εξοπλισμένα , αλλά αυτός ο φόβος των ακριβών βλαβών και της μικρής εγγύησης θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπ΄ όψη , αν πρόκειται για αγορά και όχι λήζινγκ .
-
pope4kos είδες αυτό που έγραψα για τη τιμή που πήρες για το φοκους στο αντίστοιχο υποφορουμ;
-
iceman7 wrote:
Πολλές γενικεύσεις παιδιά.
Και είναι προφανώς εύκολο να ακουστούν τα αρνητικά παρα τα θετικά από χιλιάδες απροβλημάτιστα αμάξια.
σογουρα δεν αγοράζεις bmw για αξιοπιστία αλλά αυτή η εικόνα που διαβάζω παραπάνω δεν είναι αντιπροσωπευτική ειδικά για τα νέα μοντέλα και για σωστή συντήρηση (λάδια πχ καιε 10000 χλμ)Έχουμε 1000 άτομα σχεδον στο κλαμπ και τέτοια μπουρδελα ειδικά με τον εν λόγω κινητήρα δεν έχουμε ούτε διαβάσει ούτε ακούσει.
Περα από περιπτώσεις γνωστών και φίλων με χρονια bmw χωρίς προβλήματα.Σίγουρα πιο αξιόπιστα θα είναι τα χοντα κρίνοντας από την παράδοση της εταιρίας αλλά όταν περιμένεις μήνες για ένα καθρέπτη ή κάποιο άλλο ανταλλακτικό και δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις το αμάξι τι να το κανεις ;
Μπορεί να μην στοκαρει κανεις πια αλλά από τη μια έχεις άμεση θυγατρική της γερμανικής εταιρειας και από την άλλη ένα πρόσωπο που τον κράζει η μισή Ελλάδα για την υποστήριξη.Δεν αγοράζεις κάθε μέρα αμάξι! Διάλεξε και με την καρδιά!
σίγουρα στην bmw δεν πας για αξιοπιστία αλλά για άλλους λόγους. Βέβαιοι όταν διαβάζεις για τέτοιες περιπτώσεις και όσα αναφέρει ο φίλος παραπάνω ότι έμαθε από συνεργείο εξουσιοδοτημένο σου κόβει τα πόδια ..από την άλλη ο σαρακακης είναι αποτρεπτικός παράγοντας και το λένε και τα παιδιά στο φόρουμ του σιβικ.όπως επίσης έχει τα θεματάκια του και αυτο με τριγμούς και υγρασια στα φανάρια ...φαινόμενα που συνάντησα και στο qashqai..ακόμη και στο συγκεκριμένο φόρουμ πάντως όταν αναφερθείς σε ποιότητα κατασκευής εννοείται λένε ότι το bmw είναι ανώτερο. Μιας και είσαι σε φόρουμ bmw για την σειρά 1 τι λέγεται ;βέβαια είναι αρκετά καινούργιο το μοντέλο και ίσως δεν υπάρχει αντιπροσωπευτικό δείγμα.
Παροτι είναι για Χ1 και Χ2 το φορουμ εχουμε αρκετά μέλη με σειρά 1 και την προηγούμενη και αυτή και όπως γράφει και ο wantone παραπάνω δεν έχουν αναφερθεί σοβαρά προβλήματα.
-
Το θέμα είναι πως τα BMW είναι 5-6 φορές λιγότερα απ' τα VW που επίσης δεν θεωρούνται τέρατα αξιοπιστίας, 10 φορές λιγότερα απ' τις πωλήσεις VAG συνολικά, αλλά ακούγονται ακόμη περισσότερο κι απ' αυτά ως ζημιάρικα.
Και στο μικρόκοσμό του ο καθένας σχηματίζει γνώμη. Φίλος 'Γερμανόφιλος' ιδιοκτήτης Astra, Passat CC κ.α. τέτοια αυτοκίνητα, στα νιάτα του οδηγούσε φορτηγάκι της οδικής βοήθειας και δηλώνει ότι μάζεψε απ' το δρόμο τόσα BMW οσο κανένα άλλο όχημα... Δεν τα συγκρίνω καν με Γαλλικά, Γιαπωνέζικα κλπ.
Απλά είναι μικρός ο αριθμός ιδιοκτητών BMW με βλάβη για να γίνονται εκτεταμένες δημόσιες συζητήσεις, όπως ας πούμε γίνονται για τα DSG. Αλλά το '1 στα 10' είναι τεράστιο ποσοστό % συγκρινόμενο π.χ. με τα '50 στα 1000'...
Οι 50 όμως είναι υπεραρκετοί για να κάνουν πολλή φασαρία!
-
kostis20 wrote:
Στα προβλήματα πάντως των προηγούμενων γενιών η συντήρηση δεν έπαιζε κανένα ρόλο.
Καλύτερα συντηρημένο όχημα από το χ3 που έχω δε παίζει να υπάρχει και όμως το αυτοκίνητο έχει ουσιαστικά αχρηστευθεί
Έτσι και εμείς με τη 525i.Ατέλειωτα προβλήματα από τα πρώτα 20.000Km .Σε κανένα δεν έπαιζε ρόλο η συντήρηση.Να μη πω για το MINI τώρα...Τρεις γενιές τους πήρε για να φτιάξουν αξιοπρεπές αμάξι.
Ειλικρινά απορώ με μερικούς που χρησιμοποιούν την ελλειπή συντήρηση ως άλλοθι στις αυτοκινητοβιομηχανίες.
Εγώ από όλα τα προβλήματα που ακούω στα σχετικά σύγχρονα αυτοκίνητα σχεδόν κανένα δεν είναι θέμα συντήρησης.
-
Oλοι ειχαμε αυτοκινητα που παρουσιασαν προβληματα. Δεν ειναι και το τελος του κοσμου. Τα φτιαχνεις λιγο και τα πουλας. Τα περισσοτερα θεματα ειναι ευκολο να διορθωθουν αν καποιος εχει χρονο και υπομονη. Οποτε το πουλας σε ενα μαστορι και ησυχαζεις. Ετσι εκανα με το VR6. Το εδωσα σε ενα παιδακι που ειχε χρονο να ασχοληθει να το φτιαξει αυτα που ηθελε και μου ειπε χιλια ευχαριστω αφου το εδωσα σε τιμη χαρισμα.
Για ΒΜW υπαρχουν αφθονα και φθηνα ανταλλακτικα αλλα τα εργατικα ειναι το προβλημα. Αν καποιος που το παρει κανει την συντηρηση μονος του δεν εχει θεμα.
-
Δηλαδή η μάρκα κάνει μόνο για επαγγελματίες κι ερασιτέχνες μηχανικούς αυτοκινήτων;
Ελλιπής ποιοτικός έλεγχος σε ακριβό αυτοκίνητο πολυτελείας, προφανώς επειδή γίνεται ανεκτό από αγοραστές στους οποίους 'περισσεύουν' χρήματα και για τους οποίους είναι σημαντικό το σήμα, σε αντίθεση με 'φτωχότερους' αγοραστές που απαιτούν κάτι πολύ πιο αξιόπιστο...
-
Oλοι ειχαμε αυτοκινητα που παρουσιασαν προβληματα. Δεν ειναι και το τελος του κοσμου. Τα φτιαχνεις λιγο και τα πουλας. Τα περισσοτερα θεματα ειναι ευκολο να διορθωθουν αν καποιος εχει χρονο και υπομονη. Οποτε το πουλας σε ενα μαστορι και ησυχαζεις. Ετσι εκανα με το VR6. Το εδωσα σε ενα παιδακι που ειχε χρονο να ασχοληθει να το φτιαξει αυτα που ηθελε και μου ειπε χιλια ευχαριστω αφου το εδωσα σε τιμη χαρισμα.
Για ΒΜW υπαρχουν αφθονα και φθηνα ανταλλακτικα αλλα τα εργατικα ειναι το προβλημα. Αν καποιος που το παρει κανει την συντηρηση μονος του δεν εχει θεμα.
Σοβαρά τώρα;!
-
Δεν ισχύουν αυτά που γράφεις.Ουτε φθηνά ανταλλακτικά υπάρχουν ,ειδικά στις BMW στο VAG είναι καλύτερα σε αυτό το τομέα ,ούτε μπορείς να κάνεις μόνος σου δουλειές στα σύγχρονα αυτοκίνητα αν δεν είσαι μηχανικός.Εγω γιατρός είμαι πώς να αλλάξω μπεκ στη 5αρα που πρέπει να λυθεί όλη η πολλαπλή εισαγωγής?Αντλία βενζίνης?Πλακέτες ηλεκτρονικών?Βραχίονες ανάρτησης και σινεμπλοκ απο τα 60.000Km?Μπορείς να αλλάξεις κάρτερ κιβωτίου?
Και βασικά ξεχνάς τι χάνω εγώ από χρόνο και χρήμα κάθε φορά που το αμάξι πρέπει να μείνει στο συνεργείο μια βδομάδα ή όταν σε αφήσει στο δρόμο και πρέπει να πάρεις οδική.
Αλλαγή από qashqai σε hatchback