-
Δεν βλεπεις το tucson;;;
δεν θέλω suv ...το είδα στο YouTube βέβαια και ήταν πολύ ωραίο όντως
-
Για το Mazda 3 τι γνώμη έχετε;ειδικά ο κινητήρας skyactive x είναι ενδιαφέρον αλλά είναι 2λιτρος ..διαβάζω εξαιρετικά σχόλια για την ποιότητα του
-
Αν γίνει πραγματικότητα η κατάργηση των τεκμηρίων και του ΦΠ το 3αρι θα είναι αυτομάτως ο εφιάλτης ακόμα και των 'premium'. Ο Skyactive X δε που πλέον έρχεται στα 186ps και κυρίως στα 24Nm (από 22) ροπής (με ΤΚ γύρω στα 100€) συνδυάζεται με το καλύτερο 6αρι μηχανικό κιβώτιο της αγοράς (μόνο αντίστοιχο του Civic 1,5T από την στιγμή που το καλό μηχανικό 6αρι της Ford δεν παίζει). Έχεις δηλαδή όλα τα εργαλεία στα χέρια σου για να δουλέψεις το αθάνατο ατμοσφαιρικό μοτέρ στο εύρος των στροφών που θα δώσει το 100% της δύναμης του όταν το χρειαστείς. Είναι βέβαια καινούργια εφαρμογή τεχνολογίας ο Skyactive αλλά η Mazda δεν είναι σαν άλλους κατασκευαστές και έχει αποδείξει το επίπεδο σεβασμού που τρέφει στο πρόσωπο των πελατών της.
Εξοπλιστικά τώρα στην έκδοση GT Plus (29.200€ ΤΤΜΦ Skyactive X GT plus sedan/hatchback) θα ζαλιστείς αν δεις την λίστα ενώ τα επιπλέον πακέτα εξοπλισμού χάνουν το νόημα τους εκτός αν επιζητά κάποιος πολύ εξειδικευμένο εξοπλισμό. Ακόμα και ο εργοστασιακός συναγερμός είναι μέσα.
Ουσιαστικά τα μελανά του σημεία είναι 3.
-
οι χώροι για τους πίσω ειδικά στο hatchback καθώς το sedan έχει νορμάλ χώρο (όχι επιπέδου Focus/Leon αλλά εφάμιλλο με Golf/A3) για τους πίσω και μεγάλο χώρο αποσκευών με ψηλό όμως κατώφλι φόρτωσης και χαμηλό άνοιγμα,
-
η αναξιοπιστία του ελληνικού κράτους που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο της επαναφοράς τεκμηρίων/ΦΠ,
-
η πιθανή δυσκολία μελλοντικής μεταπώλησης λόγω κυβισμού.
Ρήξε μια ματιά και ας κλάψουμε όλοι μαζί αγκαλιασμένοι για τις επιλογές που δεν έχουμε:
Νομίζω ότι το συγκεκριμένο όχημα μετά από ένα TD κάνει πικρή την διαδικασία επιλογής αλλού οχήματος ίδιας τιμολόγησης/κατηγορίας.
-
-
Συμφωνώ με Sabas.
To 3 είναι από τα 2-3 κορυφαία στην κατηγορία (μην πω το κορυφαίο), έχοντας 2 (ή υπό περιπτώσεις κι ένα μόνο) μείον α) τους χώρους (που δεν είναι πάντα απαραίτητοι π.χ. 3μελής οικογένεια) και β) το βασικότερο,τα κυβικά (λόγω του ότι πάντα σ'αυτή τη χώρα ελοχεύει ο κίνδυνος της extra φορολογίας).
-
Αδελφέ όσο ο κόσμος θυμάται την απαλλοτρίωση πρακτικά των διλιτρων με τα υψηλά τέλη και τεκμήρια ψυχολογικά θα είναι αποτρεπτική η αγορά τους.
Πιο θρασύτατη ληστεία από το κράτος δεν έχει ξαναγίνει. -
Δεν υπάρχουν τα μαζντα για ελλάδα με τέτοιους κυβισμούς. Πιο πιθανό πάντως είναι να αυξηθούν οι φόροι στα αυτοκίνητα παρά να μειωθούν, κάπως θα πρέπει να πληρωθούν τα σπασμένα της πανδημίας. Pope4kos καλύτερα να μη μπλέξεις με εξωτικές μάρκες, καθάρισε το μυαλό σου βάλτα κάτω ιεράρχησε τα πιο σημαντικά κριτήρια για το τι θέλεις από ένα αυτοκίνητο και κατέληξε στο μοντέλο που καλύπτει τα περισσότερα από αυτά. Με αυτά που έγραψες ως χαρακτηριστικά, από τη στιγμή που δε θέλεις σενταν αλλά hatchback η επιλογή του άσου είναι μονόδρομος έχει καλύτερη ποιότητα από τα υπόλοιπα και το μοτέρ είναι ελάχιστα κατώτερο από τον ανταγωνισμό. Παίρνεις την επέκταση εγγύησης κάνεις και το σταυρό σου μη πέσεις σε ελαττωματικό αυτοκίνητο και το κλείνεις.
-
wantone wrote:
Ο Ασσος εχει 5 χρονια εγγυηση αν πληρωσει καποιος. Δεν εχει 2. Οπως εχει και πακετο sport advanced αν το πληρωσεις. Αν παρεις την βασικη εκδοση ειναι 22500.
Αγη, μιλάμε για εργοστασική εγγύηση, όχι επέκταση. Εαν πληρώσεις ό,τι θές κάνεις! Η BMW λοιπόν έχει 2 χρόνια εγγύηση.
Φανη συγνωμη αλλα τα εχεις μπερδεψει. Η εγγυηση στα 5 χρονια ναι μεν την πληρωνεις εξτρα αλλα ειναι εργοστασιακη. Οπως πληρωνεις εξτρα πχ τους ηλεκτρικα αναδιπλωμενους καθρεφτες. Εργοστασιακους θα βαλουν οχι after market.
Δεν ειμαι σιγουρος για Φορντ αλλα η 8 ετη εγγυηση ειναι απο Φορντ ή απο ασφαλιστικη εταιρεια; Γιατι πολλες εταιρειες παρεχουν στην αγορα σαν δωρο εγγυηση και η εργοστασιακη ειναι 2 χρονια και τα υπολοιπα ειναι απο ασφαλιστικη εταιρεια.
Γενικα η BMW ειναι απο τις καλυτερες εταιρειες σε αυτο τον τομεα, σου παρεχει βασικα οτιδηποτε θα παρεχει και σε αγοραστη γερμανιας με τους ιδιους ορους, Συν οτι μπορεις να παρεις και τα πακετα του σερβις.
Εκει που χανει ειναι οτι δεν τα διαφημιζει πολυ και ετσι πολυ κοσμος δεν τα ζηταει κατα την διαρκεια των διαπραγματευσεων.
-
Η εγγύηση της FORD είναι εργοστασιακή. Επέκταση που την δίνει δωρεάν (για την ακρίβεια ένα από τα πακέτα επέκτασης εγγύησης).
Όταν μπαίνει σαν extra κόστος η επέκταση καλό είναι να την προσθέτουμε στο συνολικό κόστος του αυτοκινήτου, για να γίνεται σωστή σύγκριση.
-
Φανη συγνωμη αλλα τα εχεις μπερδεψει. Η εγγυηση στα 5 χρονια ναι μεν την πληρωνεις εξτρα αλλα ειναι εργοστασιακη. Οπως πληρωνεις εξτρα πχ τους ηλεκτρικα αναδιπλωμενους καθρεφτες. Εργοστασιακους θα βαλουν οχι after market.
Δεν έχω μπερδέψει κάτι Άγη! Δεν είπα ότι δεν είναι εργοστασιακή, είπα ότι είναι έξτρα! Δηλαδή την πληρώνεις (και μάλιστα ακριβά). Έχει τεράστια διαφορά με την στάνταρ 7ετή εγγύηση της ΚΙΑ, αυτό λέω. Άρα η στάνταρ εγγύηση της BMW είναι 2 χρόνια, απλό είναι. Εαν πληρώσεις, παίρνεις ό,τι θές.
-
wantone wrote:
Δεν έχω μπερδέψει κάτι Άγη! Δεν είπα ότι δεν είναι εργοστασιακή, είπα ότι είναι έξτρα! Δηλαδή την πληρώνεις (και μάλιστα ακριβά). Έχει τεράστια διαφορά με την στάνταρ 7ετή εγγύηση της ΚΙΑ, αυτό λέω. Άρα η στάνταρ εγγύηση της BMW είναι 2 χρόνια, απλό είναι. Εαν πληρώσεις, παίρνεις ό,τι θές.
Και στην Φορντ την πληρωνεις αλλα περιλαμβανεται στην τιμη που σου δινουν. Το ιδιο ισχυει και στην BMW αλλα αν θελεις την βαζεις στην προσφορα. Δεν παιρνεις οτι θες. Εχεις 3 επιλογες επεκταση στα 3-4-5 χρονια αυτο ειναι.
Το σωστο ειναι 5 εναντιον 8 χρονων με την αναπροσαρμογη της τιμης για το 118 ωστε να περιλαμβανει την 5ετη εγγυηση.
-
Στην FORD αυτή την στιγμή είναι δωρεάν (τα τελευταία 3 χρόνια τουλάχιστον). Τώρα αν εννοείς ότι την έχουν ενσωματώσει στην τιμή του αυτοκινήτου , πραγματικά δεν μπορώ να ξέρω αλλά δεν νομίζω (βλέποντας τώρα τελευταία κάτι προσφορές που αναφέρουν το κόστος (κάνουν και μια προσθαφαίρεση για κολπάκι !!)).
Και στην BMW υπάρχουν περίοδοι που μπορεί να δίνουν δωρεάν την επέκταση ή σαν δώρο.
Στην σύγκριση όμως αν δεν είναι δωρεάν , προσθέτεις το κόστος στην συνολική αξία.
-
Η οκταετής εγγύηση της φορντ είναι 2 χρόνια πλήρης κάλυψη συν 6 χρόνια μεσω του προγράμματος ford protect επέκταση της εγγύησης σε συγκεκριμένα μηχανικά μερη του αυτοκινήτου. Στην bmw για να φτάσεις στα 5 χρόνια θα πρέπει να πληρώσεις, για τα δυο χρόνια ήταν 500€ επιπλέον. Επίσης με χρηματοδοτικό πρόγραμμα μιλάμε για επιτόκιο 7,9% αρκετά βαρυ σε σχέση με φορντ.
-
Ρε παιδιά η εγγύηση σχεδόν σε όλες της εταιρίες πρεμιουμ είναι 2 χρόνια.αλλά μπορείς να πάρεις τα 4 χρόνια με πολύ μικρό κόστος.εγώ την έκανα με 400 ευρώ.πολύ μικρό κόστος
-
Και στην Φορντ την πληρωνεις αλλα περιλαμβανεται στην τιμη που σου δινουν. Το ιδιο ισχυει και στην BMW αλλα αν θελεις την βαζεις στην προσφορα. Δεν παιρνεις οτι θες. Εχεις 3 επιλογες επεκταση στα 3-4-5 χρονια αυτο ειναι.
Αφη μπερδεύεσαι....ξαναδιάβασε τι έχω γράψει, δεν μίλησα πουθενά για Ford! Συγκρίνω ΚΙΑ με BMW, η ΚΙΑ έχει 7 έτη εργοστασιακή εγγύηση χωρίς καμμία επέκταση ή πληρωμή και η BMW 2 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και προσ΄φερει επέκταση με πληρωμή. Τόσο απλά και ξεκάθαρα. Η Φορντ δεν ξέρω πως προέκυψε, εγώ μίλησα ξεκάθαρα για ΚΙΑ και μόνο.
-
Η οκταετής εγγύηση της φορντ είναι 2 χρόνια πλήρης κάλυψη συν 6 χρόνια μεσω του προγράμματος ford protect επέκταση της εγγύησης σε συγκεκριμένα μηχανικά μερη του αυτοκινήτου. Στην bmw για να φτάσεις στα 5 χρόνια θα πρέπει να πληρώσεις, για τα δυο χρόνια ήταν 500€ επιπλέον. Επίσης με χρηματοδοτικό πρόγραμμα μιλάμε για επιτόκιο 7,9% αρκετά βαρυ σε σχέση με φορντ.
για δυο χρόνια επεκταση στην 2ετη εγγύηση της bmw πληρώνεις 400..Στο χρηματοδοτικό της bmw all inclusive το τελικό επιτόκιο είναι 6,05%Η Ford έχει με τελικό 2.5% αλλά θέλει 40% προκάταβολη.
-
ALEX19 wrote:
για δυο χρόνια επεκταση στην 2ετη εγγύηση της bmw πληρώνεις 400..Στο χρηματοδοτικό της bmw all inclusive το τελικό επιτόκιο είναι 6,05%Η Ford έχει με τελικό 2.5% αλλά θέλει 40% προκάταβολη.
500 ευρώ μου ζήτησαν εμένα στις δύο αντιπροσωπείες που ρώτησα για τον άσσο. Το πρόγραμμα που αναφέρεις είναι πρόγραμμα balloon κάτι πολύ διαφορετικό από το κλασσικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα που ανέφερα. Στη πραγματικότητα στο πρόγραμμα all inclusive το αυτοκίνητο θα το πληρώσεις πολύ ακριβότερα εάν αποφασίσεις να το αγοράσεις. Τα συγκεκριμένα προγράμματα συμφέρουν εάν στο τέλος τους αλλάξεις αυτοκίνητο, όπως γίνεται και με το leasing. Επίσης η επέκταση εγγύησης δεν είναι εργοστασιακή αλλά μέσω ασφαλιστικής εταιρείας (Allianz).
-
wantone wrote:
Αφη μπερδεύεσαι....ξαναδιάβασε τι έχω γράψει, δεν μίλησα πουθενά για Ford! Συγκρίνω ΚΙΑ με BMW, η ΚΙΑ έχει 7 έτη εργοστασιακή εγγύηση χωρίς καμμία επέκταση ή πληρωμή και η BMW 2 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και προσ΄φερει επέκταση με πληρωμή. Τόσο απλά και ξεκάθαρα. Η Φορντ δεν ξέρω πως προέκυψε, εγώ μίλησα ξεκάθαρα για ΚΙΑ και μόνο.
Και στο ΚΙΑ το πληρωνεις. Η εγγυηση ειναι μεσα στην τιμη. Οπως ειπα η επεκταση της 118 στα 5 χρονια ειναι φουλ εργοστασιακη χωρις διαφορα αυτης με την εγγυηση των πρωτων 2 χρονων. Οποτε τι συζηταμε; Αν πληρωσεις εχεις 5 χρονια. Τωρα αν μου πεις η ΚΙΑ εχει 7 και η 118 εχει 5 συν οτι αντι για 27500 πληρωνεις 28700 πχ αρα βγανει πολυ ακριβο εκει να συμφωνησω.
-
pope4kos wrote:
ALEX19 wrote:
500 ευρώ μου ζήτησαν εμένα στις δύο αντιπροσωπείες που ρώτησα για τον άσσο. Το πρόγραμμα που αναφέρεις είναι πρόγραμμα balloon κάτι πολύ διαφορετικό από το κλασσικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα που ανέφερα. Στη πραγματικότητα στο πρόγραμμα all inclusive το αυτοκίνητο θα το πληρώσεις πολύ ακριβότερα εάν αποφασίσεις να το αγοράσεις. Τα συγκεκριμένα προγράμματα συμφέρουν εάν στο τέλος τους αλλάξεις αυτοκίνητο, όπως γίνεται και με το leasing. Επίσης η επέκταση εγγύησης δεν είναι εργοστασιακή αλλά μέσω ασφαλιστικής εταιρείας (Allianz).
Δεν ξερω για αυτο το προγραμμα αλλα η επεκταση εγγυησης τουλαχιστον τα χρονια που αγορασα εγω και αλλοι ηταν εργοστασιακη. Δεν ξερω αν εχει αλλαξει κατι, το θεμα ειναι οτι πρεπει να κανεις και την σωστη ερωτηση στον πωλητη γιατι μπορει και αυτοι να θελουν να σε στειλουν σε αλλο προιον.
Η ασφαλεια μεσω Αλλιανζ ειναι ειδικη για αυτα τα προγραμματα και εχει συμφωνια με BMW. Ομως πρωτη φορα ακουω οτι πουλανε εγγυησεις μηχανων. Εισαι σιγουρος οτι δεν μπερδευεις με την ασφαλεια;
-
ALEX19 wrote:
pope4kos wrote:
ALEX19 wrote:
Η οκταετής εγγύηση της φορντ είναι 2 χρόνια πλήρης κάλυψη συν 6 χρόνια μεσω του προγράμματος ford protect επέκταση της εγγύησης σε συγκεκριμένα μηχανικά μερη του αυτοκινήτου. Στην bmw για να φτάσεις στα 5 χρόνια θα πρέπει να πληρώσεις, για τα δυο χρόνια ήταν 500€ επιπλέον. Επίσης με χρηματοδοτικό πρόγραμμα μιλάμε για επιτόκιο 7,9% αρκετά βαρυ σε σχέση με φορντ
Δεν ξερω για αυτο το προγραμμα αλλα η επεκταση εγγυησης τουλαχιστον τα χρονια που αγορασα εγω και αλλοι ηταν εργοστασιακη. Δεν ξερω αν εχει αλλαξει κατι, το θεμα ειναι οτι πρεπει να κανεις και την σωστη ερωτηση στον πωλητη γιατι μπορει και αυτοι να θελουν να σε στειλουν σε αλλο προιον.
Η ασφαλεια μεσω Αλλιανζ ειναι ειδικη για αυτα τα προγραμματα και εχει συμφωνια με BMW. Ομως πρωτη φορα ακουω οτι πουλανε εγγυησεις μηχανων. Εισαι σιγουρος οτι δεν μπερδευεις με την ασφαλεια;
H επέκταση εγγύησης στο all inclusive είναι μέσω allianz το γράφει στο σαιτ της εταιρείας μαζί βέβαια με ασφαλιστική κάλυψη
και πακέτο σερβις. Αυτό το πακέτο ήθελε να μου πουλήσει και εμένα ο πωλητής άλλο που εγώ δεν ήθελα να μπλέξω με δάνεια.
-
Pope4ecos καλή χρονιά.Παρακολουθώ εδώ και πολλές μέρες το νήμα και επειδή και εγώ έχω κάποιους ανάλογους προβληματισμούς με εσένα έχω να πω τα εξής:
Έχω αλλάξει μέχρι τώρα 19 αυτοκίνητα και αυριο παραγγέλνω το 20 ο.¨Εχω γράψει μέχρι σήμερα 1420000 περίπου χιλιόμετρα και ανάμεσα στα 19 αυτοκίνητα ήταν Alfa Romeo,BMW,Citroen,VW,Toyota,Suzuki,Ford,Fiat.Προβλήματα είχα με την Toyota Carina 1.6 πολλά αλλά ευτυχώς μέσα στην εγγύηση.Το αμέσως επόμενο σε προβλήματα ήταν η ΒΜW 3.16 E46.Δεν μου παρουσίασαν προβλήματα οι δύο Alfa Romeo,(156 και 159 1.8) ούτε το Fiat Punto 1.4 95 PS,ούτε τα δύο Ford (fiesta και focus),τα οποία υπάρχουν ακόμα στην οικογένεια.Αρα όλα είναι θέμα τύχης.
Τώρα παρακολουθώντας τους προβληματισμούς σου νομίζω οτι το περισσότερο κατάλληλο αυτοκίνητο για σένα είναι το Ford focus active 155 ps mhev ή και κάποια δυνατότερη έκδοσή του.Αίσθηση hachback και ήπια χρήση suv αυτή που είναι οτι πρέπει για Ελλάδα,εκτός αν ζεις στα βουνά της βόρειας Ελλάδας.
Αλλαγή από qashqai σε hatchback