-
Καλά και χρυσά τα bmw - σε συναρμογή και ποιότητα γιατί από αξιοπιστία δεν- αλλά το Φόκους ευρισκόμενο απλά μισό κλικ πίσω ποιοτικά και οδηγικά εξαιρετικά ενδιαφέρον φαντάζει καλύτερη συνολικά αγορά. Άσε που την ώρα του σέρβις ή σε κάποια έκτακτη ανάγκη δεν θα κλάψεις με μαύρο δάκρυ.
για το σέρβις και γενικά ότι έχει να κάνει με ανταλλακτικά σε bmw το γνωρίζω ότι σε σχέση με το φοκους ,και όχι μόνο,η διαφορά κόστους είναι μεγάλη.
για το θέμα της αξιοπιστίας από όσα διαβάζω και ακούω τα τελευταία χρόνια βελτιώθηκε η bmw κάπως. Βέβαια και η Ford δεν είναι τόσο πάνω σε αξιοπιστία. Για το φοκους διάβασα σε φόρουμ κάτι για ηλεκτρολογικά θέματα κυρίως ..είμαι ακριβώς στο 50-50. Αναμένω να οδηγήσω την Παρασκευή την bmw για να αποφασίσω -
Βέβαια και η Ford δεν είναι τόσο πάνω σε αξιοπιστία. Για το φοκους διάβασα σε φόρουμ κάτι για ηλεκτρολογικά θέματα κυρίως ..είμαι ακριβώς στο 50-50. Αναμένω να οδηγήσω την Παρασκευή την bmw για να αποφασίσω
Ετσι είναι, απλά στο Φόκους δεν σε νοιάζει γιατί έχει 8 χρόνια εγγύηση. Ενώ στην BMW με τα 2 χρόνια σε νοιάζει, γιατί μετά πληρώνεις από την τσέπη σου (και το goodwill εχει μειωθεί αρκετά και έχει γίνει πολύ αυστηρό).
-
iceman7 wrote:
Μην ανοίξεις καινούργιο αυτοκίνητο είναι το θέμα όχι ότι θα βγάλει κάποιο πρόβλημα. Τόσοι και τόσοι έχουν βάλει οθόνες και κιτ για car play και A/A σε Χ1 και Χ2 και δεν έχουνε θέμα.
σωστα.πρέπει να βρεις καλό μάστορα βασικά. Βέβαια έχουν καινούργιο λογισμικό στη σειρά 1 και δεν ξέρω αν αυτό παίζει ρόλο στο τι μπορείς να βρεις σε αφτερμαρκετ.ίσως είναι λίγο νωρίς δηλαδή
αν δεν έχεις μαμά Navi σημαίνει ότι έχει το idrive 6 άρα παλιό και δοκιμασμένο λόγισμικο.
ωστόσο τα boxακια που σου δίνουν τη δυνατότητα για car play είναι φθηνά και ήδη υπάρχουν και στην Ελλάδα σε διαφορα καταστήματα. -
πηγα το είδα το Χcreed.ωραίο μέσα ,ίδιας ποιότητας με το φοκους μου φάνηκε. .για το 1.4Τ 140ps platinum χειροκίνητο μου έδωσαν τιμή 25433.είναι η μόνη εταιρεία από όσες πηγα που δεν κάνουν τεστ ντραιβ ! Αν σε σταματήσει η αστυνομία λέει πως θα δικαιολογηθείς για το που πας. Χωρις σχόλιο
25500€ με μηχανικό που πληρώνει 200++€ ΤΚ. Οπως προείπα αν το πάρεις αυτόματο για να κατέβουν περίπου στα 150€ τα ΤΚ θα φλερτάρεις με τα 27κ. Όσο για το άλλο ως αστυνομικός να σου απαντήσω ότι έχουμε τόσα πάρεργα λόγω Covid που άμα ασχοληθούμε μετά τις λαϊκές, τις εκκλησίες, τα ΚΥΕ κλπ κλπ και με τα td θα πάμε για το τρελάσικο εθελοντικά να γλιτώσουμε μια και καλή....
-
Έχω την εντύπωση πως τα τεστ ντράιβ όντως απαγορεύονται αυτή την περίοδο και όσοι κάνουν είναι 'στην ζούλα'
-
Πρωτης ταξεως ευκαιρια να κανουμε τεστ ντραιβ μονοι μας
Παλια εκανα τεστ ντραιβ σχεδον σε ολα τα αυτοκινητα σε ολες τις αντιπροσωπίες και στην επαρχια..... Πλεον βαρεθηκα.....βαρυνα....
-
Storm wrote:
Η επέκταση εγγύησης που την χρεώνουν 400euro προσφέρει κάτι περισσότερο σε σύγκριση με τις επεκτάσεις των υπολοίπων εισαγωγέων ή κοστολογείται τόσο λόγω λογότυπου;
το ίδιο σε όλους είναι. Αν σκεφτείς ότι η Nissan για δυο επιπλέον χρόνια με χρέωσε 486 ευρώ το 2018 τα 400 ακούγονται καλύτερα
Δεν είναι το ίδιο σε όλους, αφού π.χ. η SKODA το 2018 με χρέωσε 170euro για επέκταση στα 4 χρόνια, το 2019 στην Citroen ήταν δωρεάν (2+3 χρόνια) και η SEAT πριν λίγες μέρες το ίδιο (2+2 χρόνια).
Από την άλλη είχα παραξενευτεί από την κουτοπονηριά της FORD που με το ζόρι χρεώνει στην προσφορά την επέκταση εγγύησης 8 ετών χωρίς να το καταλάβει ο πελάτης και μετά την αφαιρεί δήθεν σαν έκπτωση, και τελικά η έκπτωση στην τιμή του αυτοκινήτου είναι αμελητέα. Σε προσφορά που είχα πάρει για το Ecosport μου έδιναν έκπτωση 1835euro και είχα ενθουσιαστεί! Και μετά βλέπω στη προσφορά ότι με χρέωναν (με το ζόρι) 1335euro την επέκταση στα 8 χρόνια!! Δηλαδή η έκπτωση ήταν 500eurο. Έλεος δηλαδή!!!
Η κουτοπονηριά του Ford Protect https://www.ford.gr/shop/extras/warranties/ford-protect/new-vehicles
Κοίτα την στήλη των 8 ετών (100.000Km).
Και τέλος η FIAT που στην προσφορά που πήρα πριν ένα μήνα έγραφε καθαρά 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση, 200.000km και 5 χρόνια οδική βοήθεια χωρίς χρεώσεις ή περίεργες υποσημειώσεις.
-
Στην BMW τα 2 επιπλεον χρονια ειναι φθηνα αλλα αν θελει να βαλει και 5 χρονο εκει ανεβαινει πολυ η τιμη. Προφανως γιατι ειναι φτιαγμενα τα πρωτα 4 χρονια να μην βγαζουν θεματα.
Εγω στενοχωρηθηκα που δεν πηρα την επεκταση εγγυησης αλλα τελικα δεν θα την χρειαζομουν γιατι δεν εβγαλε θεμα στα πρωτα 5 χρονια. 118 3 κυλινδρο.
εισαι ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο ;κόστος Σερβιςπερίπου ;
-
Στην προσφορά που πήρα από την φορντ για το φοκους δεν είχα καμία έκπτωση πάντως και έγραψαν πάνω στο χαρτί για τα 8 χρόνια εγγύηση ..δεν είδα καμία περίεργη χρέωση
pope4kos wrote:
Storm wrote:
Η επέκταση εγγύησης που την χρεώνουν 400euro προσφέρει κάτι περισσότερο σε σύγκριση με τις επεκτάσεις των υπολοίπων εισαγωγέων ή κοστολογείται τόσο λόγω λογότυπου;
το ίδιο σε όλους είναι. Αν σκεφτείς ότι η Nissan για δυο επιπλέον χρόνια με χρέωσε 486 ευρώ το 2018 τα 400 ακούγονται καλύτερα
Δεν είναι το ίδιο σε όλους, αφού π.χ. η SKODA το 2018 με χρέωσε 170euro για επέκταση στα 4 χρόνια, το 2019 στην Citroen ήταν δωρεάν (2+3 χρόνια) και η SEAT πριν λίγες μέρες το ίδιο (2+2 χρόνια).
Από την άλλη είχα παραξενευτεί από την κουτοπονηριά της FORD που με το ζόρι χρεώνει στην προσφορά την επέκταση εγγύησης 8 ετών χωρίς να το καταλάβει ο πελάτης και μετά την αφαιρεί δήθεν σαν έκπτωση, και τελικά η έκπτωση στην τιμή του αυτοκινήτου είναι αμελητέα. Σε προσφορά που είχα πάρει για το Ecosport μου έδιναν έκπτωση 1835euro και είχα ενθουσιαστεί! Και μετά βλέπω στη προσφορά ότι με χρέωναν (με το ζόρι) 1335euro την επέκταση στα 8 χρόνια!! Δηλαδή η έκπτωση ήταν 500eurο. Έλεος δηλαδή!!!
Η κουτοπονηριά του Ford Protect https://www.ford.gr/shop/extras/warranties/ford-protect/new-vehicles
Κοίτα την στήλη των 8 ετών (100.000Km).
Και τέλος η FIAT που στην προσφορά που πήρα πριν ένα μήνα έγραφε καθαρά 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση, 200.000km και 5 χρόνια οδική βοήθεια χωρίς χρεώσεις ή περίεργες υποσημειώσεις.
-
pope4kos wrote:
iceman7 wrote:
Μην ανοίξεις καινούργιο αυτοκίνητο είναι το θέμα όχι ότι θα βγάλει κάποιο πρόβλημα. Τόσοι και τόσοι έχουν βάλει οθόνες και κιτ για car play και A/A σε Χ1 και Χ2 και δεν έχουνε θέμα.
σωστα.πρέπει να βρεις καλό μάστορα βασικά. Βέβαια έχουν καινούργιο λογισμικό στη σειρά 1 και δεν ξέρω αν αυτό παίζει ρόλο στο τι μπορείς να βρεις σε αφτερμαρκετ.ίσως είναι λίγο νωρίς δηλαδή
αν δεν έχεις μαμά Navi σημαίνει ότι έχει το idrive 6 άρα παλιό και δοκιμασμένο λόγισμικο.
ωστόσο τα boxακια που σου δίνουν τη δυνατότητα για car play είναι φθηνά και ήδη υπάρχουν και στην Ελλάδα σε διαφορα καταστήματα.αυτο ακριβώς .το live cockpit έχει idrive 6.στο professional μπαίνει το 7.από μια πρόχειρη έρευνα δεν βρήκα κάποιο κιτ για BMWf40 παρά μόνο για το i8 με λειτουργικό I drive 6 και οθόνη 8,8 όπως έχει το bmw f40 .πάντως η διαφορά στα χρήματα είναι σημαντική ..δεν ξέρω αν αξίζει τόσο πολύ το navi ή καλύτερα να πας σε αφτερμαρκετ
-
Στην προσφορά που πήρα από την φορντ για το φοκους δεν είχα καμία έκπτωση πάντως και έγραψαν πάνω στο χαρτί για τα 8 χρόνια εγγύηση ..δεν είδα καμία περίεργη χρέωση
Δεν γνωρίζω τι προσφορά σου έδωσαν, σε εμένα πάντως ο πωλητής εκθείαζε τα 1835euro έκπτωση τα οποία τελικά ήταν 500euro. Και όταν το πρόσεξα πάνω στη προσφορά ότι μου χρεώνουν 1335euro την εγγύηση δεν ήξερε τι να πει.
Φυσικά μπορούσε να πει να μου δώσουν το φτηνό πακέτο εγγύησης των 5 ετών, αλλά έκανε τον κινέζο. Λογικό, αφού στην ουσία αυτές οι εγγυήσεις είναι 'τσάμπα χρήμα'. Πουλάνε αέρα για δήθεν υπηρεσίες.
Εμένα με χαλάνε οι πολυετείς εγγυήσεις γιατί αφενός δεσμεύουν τον πελάτη, οι υπηρεσίες που προσφέρουν είναι αμφιβόλου ποιότητας και αν παρουσιασθεί πρόβλημα στο αυτοκίνητο άστα-βράστα. Είτε με εγγύηση, είτε χωρίς ο πελάτης θα μπλέξει. Αν το πρόβλημα είναι μικρό θα προσπαθήσουν να το κουκουλώσουν ή θα αδιαφορίσουν, αν είναι μεγάλο το πρόβλημα θα το βάλουν 'στο πρόγραμμα' και ότι πει η μητρική εταιρία. Χαιρέτα μου τον πλάτανο...
Ευτυχώς που τα σύγχρονα αυτοκίνητα συνήθως από τον κατασκευαστή βγαίνουν συνήθως σε καλή κατάσταση και δεν υπάρχουν μεγάλα προβλήματα. Για τα μικρά προβλήματα όμως οι εγγύησεις είναι άχρηστες.
π.χ. έχει αγοράσει κάποιος ένα Citroen C3 Aircross με 5 χρόνια εγγύηση. Στο μήνα επάνω διαπιστώνει ότι το ηχείο στην πόρτα του οδηγού τρίζει όσο ανεβαίνει η ένταση του ήχου. Μπορεί να φταίει το ηχείο, μπορεί να φταίει κάτι εσωτερικά στην πόρτα, μπορεί να έχει φάει και στούκα το αυτοκίνητο και να προχειροφτιάχτηκε. Πολλά μπορεί...
Νομίζεις ότι θα μπει σε διαδικασία κάποιος να το φτιάξει; Μπούρδες. Κανείς δεν ασχολείται στα συνεργεία με αυτά. Το λες στο συνεργείο και σε κοιτάνε με παράπονο ότι 'τους χώνεις' και ότι τους βάζεις 'δύσκολα' και ότι 'πνίγονται στη δουλειά'... και 'ελάτε ξανά την επόμενη βδομάδα να δούμε αν μπορεί να γίνει κάτι'...
Αυτοί είναι για κανά λαδάκι, κανά φιλτράκι, άντε και για κανά φίλτρο AC.
Άποψή μου. Η εγγύηση δεν αποτελεί λόγο για να απορριφθούν αυτοκίνητα, ούτε υποδηλώνει ότι κάποια αυτοκίνητα είναι ποιο ποιοτικά από άλλα.
-
Αυτό που απασχολεί περισσότερο είναι σε τι τιμή να δώσω το Qashqai...η αλήθεια είναι πως η κατάσταση είναι τέτοια που σε ιδιώτη με δω car δύσκολα θα φύγει. Το έχω ήδη ένα 1μιση μήνα και τίποτα ..ζητάω περίπου 20.500.είναι 2ετιας με 19500χλμ και έκδοση Ν connecta,,σήμερα κάνει 27500 ευρώ όσο και το πήρα ..η αudi μου δινει 18 χιλ στο χέρι και 2 χιλ έκπτωση στην τιμή του Α3.Η φορντ ούτε 17 χιλ ενώ και η bmw το πολύ 18.χιλ.Δεν θέλω και να το σκοτώσω το αμάξι. Μήπως να περιμένω κι άλλο ;Αλλά φοβάμαι μήπως αλλάξει η τιμολογιακή πολιτική και χάσω τις προσφορές που τρέχουν ..
-
Αυτό που απασχολεί περισσότερο είναι σε τι τιμή να δώσω το Qashqai...η αλήθεια είναι πως η κατάσταση είναι τέτοια που σε ιδιώτη με δω car δύσκολα θα φύγει. Το έχω ήδη ένα 1μιση μήνα και τίποτα ..ζητάω περίπου 20.500.είναι 2ετιας με 19500χλμ και έκδοση Ν connecta,,σήμερα κάνει 27500 ευρώ όσο και το πήρα ..η αudi μου δινει 18 χιλ στο χέρι και 2 χιλ έκπτωση στην τιμή του Α3.Η φορντ ούτε 17 χιλ ενώ και η bmw το πολύ 18.χιλ.Δεν θέλω και να το σκοτώσω το αμάξι. Μήπως να περιμένω κι άλλο ;Αλλά φοβάμαι μήπως αλλάξει η τιμολογιακή πολιτική και χάσω τις προσφορές που τρέχουν ..
έχεις πάρει προσφορά από bmw και Audi?
Αν ναι τι τιμές αν επιτρέπεται ;
-
Και τώρα που θα βγει ( σε κάνα 6μηνο?) το νέο qq δεν θα χάσεις αλλά 2-3κ? Λογικά οι αντιπρόσωποι θα σου κόψουν και άλλα λεφτά με το νέο έτος! Δοκίμασες και την spotawheel? Παιδιά στο φόρουμ έχουν μείνει ευχαριστημένα!
-
Βαλε το 19990 και στα 19500 θα το δώσεις αμεσα!
Από όσα σου δίνουν οι εμπορίες καλύτερα έιναι!
Βαλε την αγγελία και σε QQ groups στο FB ή αν δεν έχεις δωσω λινκ να το βάλω εγώ στο Qashqai Greek Forum που είχα φτιάξει όταν είχα QQ
-
Στο είπα ότι φέτος και ειδικά από τον Ιούνιο και μετά το είχαν σε τιμές τσάμπα. Με αυτά τα λεφτά το παίρνει καινούργιο ο άλλος με μία εξοπλιστική κατηγορία κάτω (21.500 το είχαν περίπου, ανάλογα τον κινητήρα) τουλάχιστον το καλοκαίρι. Πάρε ένα τηλέφωνο αντιπροσωπεία και ρώτα πόσο το δίνουν ετοιμοπαραδοτο και θα μάθεις την κανονική τιμή (όχι καταλόγου).
Καλύτερα να το κρατήσεις 2 χρόνια να βγάλει τα λεφτά του, αλλιώς θα έχεις χάσει 9.000 σε 2 χρόνια, ενώ σε άλλα 2 χρόνια, δεν θα πέσει πολύ περισσότερο (πιστεύω άντε να χάσει κάνα χιλιάρικο ακόμη), ενώ και η έκδοσή σου στο νέο QQ θα πλησιάζει τα 30.000 και θα φαίνεται η διαφορά.
Αλλιώς bite the bullet και κάνε ότι λένε από πάνω και θα φύγει στα 19.500. Προσπάθησε και Spot A Wheel. Μπορεί να πάρεις το 20αρικο από εκεί. Παίρνουν μικρή προμήθεια (να το δώσουν 20.500 κ να κρατήσουν 500€), και έχουν σταθερούς και καλούς πελάτες που τους εμπιστεύονται.
-
pope4kos wrote:
έχεις πάρει προσφορά από bmw και Audi?
Αν ναι τι τιμές αν επιτρέπεται ;
το Audi έκδοση advance 35TFSI με μερικά έξτρα απολύτως λογικά όπως κλίμα στα 32χιλ!!!!
bmw 118i sport line advanced στα 27..500 με πολύ καλό εξοπλισμό .όλα εκτός από συνδεσιμότητα δηλαδή .αν το βάλεις και αυτό πας στα 32 -
Και τώρα που θα βγει ( σε κάνα 6μηνο?) το νέο qq δεν θα χάσεις αλλά 2-3κ? Λογικά οι αντιπρόσωποι θα σου κόψουν και άλλα λεφτά με το νέο έτος! Δοκίμασες και την spotawheel? Παιδιά στο φόρουμ έχουν μείνει ευχαριστημένα!
μίλησα με spotawheel πριν 20 ημέρες και ξανα προχθές. Δυστυχώς ο μηχανικός τους στην Θεσσαλονίκη μου είπαν ότι είναι σε αναστολή όποτε δεν μπορούν να κάνουν κάτι μέχρι να επιστρέψει.Μετά τις γιορτές μου είπαν και βλέπουμε .λογικά θα χάσει εφόσον βγει νέο μοντέλο. Έτσι γίνεται συνήθως
-
Νομίζω το qashqai δεν θα δυσκολευτεί να φύγει στη σωστή τιμή
η ανταλλαγή στα 18Κ Θεωρω πως ειναι το minimum
Απο κει και περα εγω εκανα το αναποδο απο σενα
απο bmw x3 2litro του 2009 πηγα σε qashqai 1.3 140 hp
χωρις να θελω να σ επηρεασω τα προβλήματα που μου εβγαλε το χ3 ηταν τοσα πολλα που εχω ανακουφιστει με το qq εδω και περιπου 1,5 χρονο
ακομα και η ποιοτητα κατασκευης που φαινομενικα στην χ3 ηταν αισθητα καλυτερη, το ότι εβαζε νερο σε καθε δυνατη βροχη, ενω τωρα εχω το κεφαλι μου ησυχο,λεει κατι
αλλα και παλι ισως να ειμαι η εξαιρεση
παντως το μονο σιγουρο ειναι οτι μια bmw πρεπει να μπορεις να τη συντηρησεις
-
Βαλε το 19990 και στα 19500 θα το δώσεις αμεσα!
Από όσα σου δίνουν οι εμπορίες καλύτερα έιναι!
Βαλε την αγγελία και σε QQ groups στο FB ή αν δεν έχεις δωσω λινκ να το βάλω εγώ στο Qashqai Greek Forum που είχα φτιάξει όταν είχα QQ
είμαι σε δυο φόρουμ. Θα το βαλω και εκεί ..τα 19.500 μου φαίνονται λίγα. Στα 20 οκ..τώρα θα μου πεις σιγά την διαφορά. Αλλά μάλλον ψυχολογικό περισσότερο είναι. Εσυ το qashqai γιατί το έδωσες αν επιτρέπετε ;
Αλλαγή από qashqai σε hatchback