-
Ωραίος! το corolla hybrid? Σου αρέσει? Πολλοί λένε ότι είναι καλύτερο του chr και σε χώρους και σε επιδόσεις!
Τα εχω δει και τα 2 αυτοκινητα live πολλες φορες. Φυσιολογικα το corolla ειναι καλυτερο σε επιδοσεις αφου ειναι -100 κιλα.
Αλλα σε χωρους ειναι εμφανως χειροτερο. Το corolla ειναι απαραδεκτο στις πισω θεσεις για αυτοκινητο των 4.4 μετρων. Ισως η λεξη απαραδεκτο ακουγεται σκληρη, προφανως και μπορεις να καθισεις και δεν ειναι χειροτερο απο το Corolla E12 (2004) που εχει ο πατερας ου ας πουμε, μονο που εκεινο ειναι 4.180 σε μηκος.
Το C-HR μαλλον λογο υψους φερνει τα καθισματα πανω απο τις μπαταριες και καιρδιζει πισω χωρο. Γενικα και στα 2 δε βοηθανε και οι πολλαπλοι συνδεσμοι σε αυτο το θεμα, αλλα δε γκρινιαζουμε, γιατι τους θελουμε. Οποτε το C-HR ειναι εμφανως πιο ανετο πισω, απλα δεν εχει υποβραχιονιο να πεφτει, και εχει τα μικρα παραθυρα (καλα μεταξυ μας και τωρα στο colt τετοια εχω και δεν ανοιγουν κιολας, στο C-HR ανοιγουν).
Δεδομενου οτι και τα 2 αυτοκινητα ειναι 4.4μ , το C-HR ειναι καλυτερο με εξαιρεση οποια πτωση αποδοσης λογω +100kg.
-
Έτσι όπως τα γράφεις για το CH-R πας δαγκωτό... νομίζω ότι έχεις σχεδόν αποφασίσει αλλά είσαι ανοικτός σε νέες προτάσεις !
Μοντέρνο - όμορφο - οικονομικό στην χρήση ... άντε καλοτάξιδο !
-
Έτσι όπως τα γράφεις για το CH-R πας δαγκωτό... νομίζω ότι έχεις σχεδόν αποφασίσει αλλά είσαι ανοικτός σε νέες προτάσεις !
Μοντέρνο - όμορφο - οικονομικό στην χρήση ... άντε καλοτάξιδο !
Αναμεσα σε Corolla και C-HR ναι η επιλογη ειναι ξεκαθαρη για μενα, γιαυτο και δεν το εβαλα καν στην εξισωση το corolla.
Αποκει και περα ομως. και το baby rav (εεε Yaris cross) εχει ενδιαφερον αν ερθει συντομα (θα παρκαρει πιο ευκολα, ακομα πιο οικονομικο και χωρις θεμα στα πισω παραθυρα) και το φυσικο αεριο παντα το σκεφτομαι γιατι εχεις και δυναμη και τρομερη οικονομια. Δηλαδη γιατι να παλευεις σε ταξιδι να κανεις μια προσπεραση με το hybrid αν μπορεις να εχεις 130 αλογακια τουρμπατα και να μην καις και τιποτα....ειναι και ομορφουλι το Leon. Το Arona οκ, outsider.....δε νομιζω.
-
Ξέρουμε αν το AWD Yaris Cross θα έρχεται Ελλάδα;
-
Ξέρουμε αν το AWD Yaris Cross θα έρχεται Ελλάδα;
Δεν ξέρουμε τίποτα επίσημα και στα σίγουρα, αλλά η λογική λέει ότι θα έρχεται. Απλά, εικάζω, ότι θα είναι αρκετά ακριβό, πάνω από €25.000 το υπολογίζω.
-
Δυο προβληματισμούς με το CNG: 1. Τι κανείς αν κλείσει το πρατήριο που είναι στο δρόμο σου, 2. Αν θέλεις να πας ταξιδάκι/υποχρέωση στη νότια Πελοπόννησο πρέπει αφού φτάσεις για κάθε 9 λίτρα βενζίνης να γεμίζεις το ντεπόζιτο βενζίνης γιατί δεν έχει cng.
-
Δυο προβληματισμούς με το CNG: 1. Τι κανείς αν κλείσει το πρατήριο που είναι στο δρόμο σου, 2. Αν θέλεις να πας ταξιδάκι/υποχρέωση στη νότια Πελοπόννησο πρέπει αφού φτάσεις για κάθε 9 λίτρα βενζίνης να γεμίζεις το ντεπόζιτο βενζίνης γιατί δεν έχει cng.
Το πρώτο που λες ήταν και ένας από τους λόγους που με σταμάτησαν από την αγορά cng αυτοκίνητου!
Το δεύτερο είναι σχετικό, ο κουμπάρος μου με wv up cng κατεβαίνει μέσα Μάνη, θεωρώ υπερβολή του ότι δεν θα βρεις βενζίνα μέσα σε 100-150 χλμ! Ότι ώρα και να είναι! Απλά είναι συμβιβασμός μεγάλος, ειδικά αν πρόκειται για το 1 και μοναδικό αυτοκίνητο της οικογένειας. Νιώθεις ότι περιορίζεσαι αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι! Για εμένα προσωπικά μαζεύτηκαν πολλά μικρά μείον που σε μια μεγάλη αγορά δεν θα έπρεπε να υπάρχουν!
-
Παντως, το οτι δεχεσαι το cng και οχι το lpg ειναι λαθος. Την ιδια φιλοσοφια εχουν στις ενισχυμενες βαλβιδες του αυτοκινητου και το διαφορετικο αβανς.
Δηλαδη ειναι λαθος να συγκρινεις κατι το εργοστασιακο με κατι που το βαζουν μηχανικοι, ακομα και της πλακας, σε μια αντιπροσωπεια ή ενα μαγαζακι.
Εχουν γινει μελέτες μεσω ειδικων λογισμικων για τις αντοχες των υλικων, εχουν γινει μελετες απο το εργοστασιο και τελος παντως το ιδιο το εργοστασιο τα τοποθετει.
Αλλα οκ δεκτη η ενσταση σου απλα το ιδιο πραγμα ειναι και το cng
-
Για το υγραέριο, επιμένω ότι δε θα έχεις κανένα πρόβλημα. Εγώ κυκλοφορώ με ιαπωνικό (που θεωρούνται ευαίσθητα στο υγραέριο) 15 ετών με 254.000 χιλιόμετρα. Έχω κατά νου πάρα πολλές περιπτώσεις που δεν έχουν το παραμικρό πρόβλημα. Όσοι την πάτησαν, είναι επειδή εμπιστεύθηκαν κατσαπλιάδες. Υπήρξε μια εποχή, εκεί στο 2010-11, που έβαζαν υγραέριο οι πάντες. Μέχρι και εγκαταστάτες συναγερμών. Στα καλά μαγαζιά, η αναμονή έφτανε τους 9 μήνες. Δηλαδή πήγαινες σήμερα να του ζητήσεις προσφορά και σου έλεγε ότι μπορούσε να σε εξυπηρετήσει το καλοκαίρι!!! Ως εκ τούτου, πολύς κόσμος πήγε σε άσχετους (που δεν είχαν αναμονή) για να σωθεί.
Το εργοστασιακό αμάξι θα είναι αψεγάδιαστο. Εδώ είναι το δικό μου που είναι μετατροπή, πόσω μάλλον το εργοστασιακό!
Αναφορικά με το φυσικό αέριο, διαφωνώ ότι θα βρεις ανοιχτό βενζινάδικο κάθε 100 χιλιόμετρα. Δε λέω ότι αυτό θα γίνεται συνέχεια, αλλά μια καθημερινή βράδυ, ειδικά χειμώνα, είναι πάρα πολύ εύκολο να συμβεί. Το ιδανικό θα ήταν το σύστημα που έχουν τα Fiat, όπου μπορείς να επιλέξεις το καύσιμο. Δηλαδή πας κάπου και θα γυρίσεις το βράδυ. Επιλέγεις να ανέβεις την ημέρα καίγοντας βενζίνη (που θα βρεις όλα τα βενζινάδικα ανοιχτά) και το βράδυ επιστρέφεις με φυσικό αέριο. Τέλος πάντων, δε νομίζω ότι είναι ανασταλτικός παράγοντας, για μένα τουλάχιστον ΔΕ θα ήταν. Αλλά εσύ θα το κρίνεις αυτό.
-
Duster Sportive πετρελαιο. Για τα 10 χρόνια που το θες θεωρώ πως είναι η λιγότερη δυνατή ζημία γιατην τσέπη σου προαφεροντας σου ολα οσα ζητας(αξιοπιστία, καταναλωση, χωρους, τιμη). Τέλος, αν σ αρέσει το κρατάς και για μια ζωή άφοβα. Εγω πηρα το 1.0 Prestige για μες την πόλη κυρίως, αδιάφορη η κατανάλωση, προσωπικά την άνεση μου κοιτάω πιο πολυ.
-
Υπάρχει μία παράμετρος που δεν την υπολογίζετε καθόλου, ότι τα υβριδικά της ΤΟΥΟΤΑ έχουν και αλεξίσφαιρο ΑΥΤΟΜΑΤΟ κιβώτιο πολύ υψηλής χρηστικότητας. Μόνο άνθρωποι που δεν έχουν συμβιώσει για καιρό με αυτόματο μπορούν να το αγνοούν ή να το θεωρούν δευτερεύον. Μιλάμε για όχημα που στις αστικές μετακινήσεις οι οποίες είναι καθημερινές, θα κινείται με τον κινητήρα σβηστό για μεγάλο διάστημα, θα προσαρμόζεται αυτόματα στη ταχύτητα ροής της κίνησης και δεν θα χρειάζεται καν να έχεις το πόδι στο φρένο σταματημένο, εκτός απ' το ότι θα καίει τα μισά. Αν θες χώρους παίρνεις Sport Tourer ή sedan ή περιμένεις να κυκλοφορήσει το Yaris Cross, αν δεν κρατιέσαι προχωράς στο CHR.
άντε καλά να συκγρίνουμε μήλα με πορτοκάλια, και τα δύο είναι γλυκά φρούτα της ίδιας εποχής, αλλά μη συγκρίνουμε εξωτικά φρούτα με ζαρζαβατικά...
H οικονομία και άνεση των φουλ υβριδικών, μπορεί κάπως να συγκριθεί ΜΟΝΟ με αυτόματο ντήζελ...
το Φυσικό Αέριο είναι πιο οικονομικό απ' όλα αυτά, αλλά έχει ΠΟΛΛΟΥΣ περιορισμούς, ειδικά όταν πας σε Γερμανική λύση. Ή θα πας σε μικρό, φθηνό, οικονομικό CNG χωρίς επιδόσεις και χώρο αποσκευών, ή θα πάρεις ακριβό μεγάλο αυτόματο CNG Οκτάβια ή Λεόν.
Το υγραέριο δεν έχει τόσους πολλούς περιορισμούς αλλά έχει κάποιους, ΔΕΝ είναι αυτόματο, δεν είναι και τόσο οικονομικό και δεν βλέπω το λόγο να μην πάει κάποιος σε ένα απλό ντήζελ, όπου τουλάχιστον θα κερδίσει πολλά σε επιδόσεις και γενικώς θα πάρει 'περισσότερο' αμάξι, σε περίοδο μάλιστα που τα 'χαρίζουν' ενώ κάποτε πλήρωνε +30% για να αγοράσει ντήζελ.
Διαβάζοντας και τα 'θέλω' του Ολυμπιακού, εγώ θα πρότεινα:
-
Περιμένεις να δεις Yaris Cross ή προχωράς με CHR αν δεν κρατιέσαι
-
Κοιτάς κάποιο, κατά προτίμηση αυτόματο, ντήζελ σουβοειδές όπως έκανα εγώ, αντί για τα παραπάνω
-
Φυσικό Αέριο για μεγάλη οικονομία αν κατανοείς του περιορισμούς και μπορείς να ζήσεις με αυτούς. Το Αρόνα το σκεφτόμουν κι εγώ κάποια περίοδο, δεν νομίζω όμως πως είναι αμάξι για 10ετία+
4, βάζω και το πετρογκάζι στη λιστά, απλά επειδή συζητήθηκε ήδη, και κάποια αυτοκίνητα όπως τα Ρενώ δεν είχα την ευκαιρία να τα δω από κοντά, δεν μπορώ να τα απορρίψω από μακριά ίσως αξίζουν
-
-
Το κιβωτιο στα υβριδικα της toyota αν αλλάζεις βαλβολινη και που και που εναν συμπλεκτη που εχει ανα 400.000 χλμ κτλ τοτε βγαζει 1 εκ χιλιομετρα χωρις θεματα. Υπαρχουν ιαπωνια αλλα και αλλου prius taxi με 700-800-1εκ χιλιομερρα χωρις καμια αλλαγη στα μηχανηκα μερη. Μονο συντηρηση. Φυσικα οι μπαταριες αλλαζουν δυο φορες τουλαχιστον στα τοσα χιλιομετρα, αλλα το κιβωτιο δεν καταλαβαινει τιποτα.
Απλα σρα τοσα χιλιομετρα χαλουν τα πηνία του ηλεκτροκινητητσ. Το κιβωτιο ομως.....οχι
-
Ο 1.8 υβριδικός της toyota και το κιβώτιό του παρότι προηγούμενης κοπής έχουν αποδειχθεί ανθεκτικά. Απόδειξη, όπως αναφέρθηκε, τα πολλά ταξί στις ΗΠΑ και στην Ασία με αυτό το σύνολο. Λόγω της επιλογής του κι από ιδιώτες μπορούμε να δούμε καταναλώσεις και από 'περιαστική' χρήση ήτοι αυτοκινητόδρομους στα 80-100χλμ/ώρα που πηγαίνουν οι άνθρωποι στις δουλειές τους. Μπορεί να μην σβέλτο σύνολο αλλά οικονομικό και ανθεκτικό είναι!
-
...Το υγραέριο δεν έχει τόσους πολλούς περιορισμούς αλλά έχει κάποιους, ΔΕΝ είναι αυτόματο, δεν είναι και τόσο οικονομικό και δεν βλέπω το λόγο να μην πάει κάποιος σε ένα απλό ντήζελ, όπου τουλάχιστον θα κερδίσει πολλά σε επιδόσεις και γενικώς θα πάρει 'περισσότερο' αμάξι, σε περίοδο μάλιστα που τα 'χαρίζουν' ενώ κάποτε πλήρωνε +30% για να αγοράσει ντήζελ....
Θα συμφωνήσω σε αυτά που λες περί αυτόματων και επιδόσεων αλλά οι λόγοι που πολλοί δεν αγοράζουν diesel ή το διπλό σκέφτονται πριν αγοράσουν είναι η αμφιβολία και ο φόβος αν μετά από 4-5 χρόνια θα μπορούν να μπουν κέντρο , αν θα πληρώνουν 100ε τέλη κυκλοφορίας ή σκεφτεί κάποιος στην Ε.Ε. να τους 'τιμωρήσει' επειδή είναι diesel και πάνε τα τέλη στο θεό (μην πείτε δεν γίνονται αυτά τα είδαμε και με τα 2.000cc) , και επειδή εδώ δεν είμαστε Γερμανία - Βέλγιο - Αυστρία κτλ που ξεσαβουριάσανε τον στόλο τους στα Βαλκάνια , εδώ όποιος θα έχει τότε diesel θα το κλαίει ! Για αυτό τον λόγο τα 'χαρίζουν' επειδή δεν έχουν μέλλον στην Ευρώπη και για αυτό τον λόγο σχεδόν οι κατασκευαστές στα καινούρια μοντέλα σιγά σιγά καταργούν τα diesel μοτέρ!
-
Για το υγραέριο, επιμένω ότι δε θα έχεις κανένα πρόβλημα. Εγώ κυκλοφορώ με ιαπωνικό (που θεωρούνται ευαίσθητα στο υγραέριο) 15 ετών με 254.000 χιλιόμετρα. Έχω κατά νου πάρα πολλές περιπτώσεις που δεν έχουν το παραμικρό πρόβλημα. Όσοι την πάτησαν, είναι επειδή εμπιστεύθηκαν κατσαπλιάδες. Υπήρξε μια εποχή, εκεί στο 2010-11, που έβαζαν υγραέριο οι πάντες. Μέχρι και εγκαταστάτες συναγερμών. Στα καλά μαγαζιά, η αναμονή έφτανε τους 9 μήνες. Δηλαδή πήγαινες σήμερα να του ζητήσεις προσφορά και σου έλεγε ότι μπορούσε να σε εξυπηρετήσει το καλοκαίρι!!! Ως εκ τούτου, πολύς κόσμος πήγε σε άσχετους (που δεν είχαν αναμονή) για να σωθεί
Να συμπληρώσω (κάτοχος corolla με 410000χλμ τα 200 με lpg) πως εκείνη την εποχή τους πιανανε τον κ@λ@.Θυμαμαι είχαν βάλει κάποιοι συνάδελφοι πάνω από 1000ευρω εδώ Αρτα,εγω είχα ένα πολύ καλό φίλο στο Περιστερι που ασχολείται με lpg, τους έβαλα να μιλησουν(γιατί είχε κάποια θέματακια ο συνάδελφος) τον ρωτά το παιδι ποιο σύστημα έχει, του λέει ο άλλος δεν θυμάμαι ποια μάρκα και του λέει ο φίλος μου επί λέξη φίλε αν σου έβαζα αυτό το σύστημα με αυτά τα λεφτά θα ερχόμουν Άρτα θα πηγαίναμε και μπουζούκια πρώτο τραπέζι και θα πλήρωνα εγώ αυτό το σύστημα στην Αθήνα έχει 350 με 400 ευρω
Αγορα B-Suv , ιδεες?