-
Mastoras78 wrote:
Παραθέτω έκθεση ιδεών μετά από 5λεπτη σκέψη αν τελικά το σχόλιο πήγαινε για εμένα.. Τούτο δω πουλιόταν καμία 25κ πριν καμιά δεκαριά χρόνια..
https://www.car.gr/33553026-alfa-romeo-alfa-159-tbi
Και ζήσαμε εμείς καλά και αυτοί καλύτερα.. Καληνύχτα
Η 159 1.8 140 αλογα αρχιζε απο 26000 χωρις ραδιοφωνο κ ηλεκτρικα παραθυρα πισω..Με 1430 κιλα βαρος δε το ελεγες κ πυραυλο..Αυτο με τα 210 αλογα ηταν, αλλα στοιχιζε πολυ παραπανω...Κουβεντα να γινεται..
Δίκιο έχεις για την τιμή και το διόρθωσα. Το μόνο test της εποχής που βρήκα πάντως είναι είναι το παρακάτω και αναφέρει τιμή απο 28κ για την 'καλή' tbi. https://www.gocar.gr/test-drives/test/3119,Alfa_Romeo_159_1750_TBi.html
Η αναφορά είναι ενδεικτική και αφορούσε τα περι γρήγορων οικογενειακών.
Για να μη βγαίνουμε άλλο off topic μια χαρά είναι το civic για αυτά που προσφέρει, και το τρέχων και αυτό που έρχεται. Υπήρχαν και υπάρχουν όμως και άλλες παραπλήσιες επιλογές, that's my point
-
Παραθέτω έκθεση ιδεών μετά από 5λεπτη σκέψη αν τελικά το σχόλιο πήγαινε για εμένα.. Τούτο δω πουλιόταν καμία 25κ πριν καμιά δεκαριά χρόνια..
Πολύ φτωχή η έκθεση σου. Προσπάθησε περισσότερο. Έχεις δυνατοτητες.
Καλημερα
-
Δε φαντάζομαι να συγκρίνεις αυτό που φοράει το focus με ένα πραγματικό πολυβόλο.
Και φυσικά είμαι αρνητικος και απέναντι στο cvt του civic το οποίο είναι πιο αργό κι από τη καθυστέρηση.
Και μη ξεχνάς, εδώ μιλάμε για απλά αμαξακια τα οποία λόγω ανταγωνισμού βελτιώνονται πολύ γρηγορα. Και η Honda το προσφέρει. Βλέπεις κρατάει 1 μοντέλο 4+ χρόνια και το εξελίσσει και κυρίως ακούει.
Μόνο η Honda κρατάει ένα μοντέλο τόσο πολύ;
-
Παραθέτω έκθεση ιδεών μετά από 5λεπτη σκέψη αν τελικά το σχόλιο πήγαινε για εμένα.. Τούτο δω πουλιόταν καμία 28κ πριν καμιά δεκαριά χρόνια..
Τελιως μα Τελιως άσχετο με το νήμα αλλά επειδή είδα την φώτο με τον Borat που έχεις είδα χθες το βραδυ(24ωρη βάρδια) την ταινία grimsby εντάξει πέθανα στο γελιο
-
otokomae wrote:
Δε φαντάζομαι να συγκρίνεις αυτό που φοράει το focus με ένα πραγματικό πολυβόλο.
Και φυσικά είμαι αρνητικος και απέναντι στο cvt του civic το οποίο είναι πιο αργό κι από τη καθυστέρηση.
Και μη ξεχνάς, εδώ μιλάμε για απλά αμαξακια τα οποία λόγω ανταγωνισμού βελτιώνονται πολύ γρηγορα. Και η Honda το προσφέρει. Βλέπεις κρατάει 1 μοντέλο 4+ χρόνια και το εξελίσσει και κυρίως ακούει.
Μόνο η Honda κρατάει ένα μοντέλο τόσο πολύ;
Μάλλον δεν το πιασες. Το αντίθετο είπα και σε προηγούμενη αναφορά μου
-
Έχει δικαίωμα ο καθένας να του αρέσει ό,τι θέλει, τα χειροκίνητα Φορντ που έχω δοκιμάσει, Μάζντα, και το Χόντα που περιγράφετε, είναι πολύ ωραία σε αίσθηση κιβώτια. Είναι όμως λάθος και μπορεί να οφείλεται μόνο σε άγνοια να λέτε πως τα καλά αυτόματα κιβώτια που έχουν αυτά τα αμάξια, είτε ΑΤ είτε διπλού συμπλέκτη, στερούν ευχαρίστηση. Εσείς χάνετε που δεν έχετε και την ξενοιασιά και άνεση της αυτόματης αλλαγής σε αστικό περιβάλλον, αλλά και τις γρήγορες αλλαγές σε κλάσματα δευτερολέπτου χωρίς απώλεια ισχύος, με ένα άγγιγμα στο λεβιεδάκι, όποτε το επιθυμείτε...
Άλλο ζήτημα αν η Χόντα δεν έχει ενα καλό τέτοιο κιβώτιο διαθέσιμο στο πιο σπορ ίσως αυτοκίνητο σε προσιτή τιμή που πωλείται στην Ελλάδα για το ευρύ κοινό, και διαθέτει μόνο CVT που όντως δεν κάνει για σπορ οδήγηση και είναι τελείως αταίριαστο με το χαρακτήρα του αυτοκινήτου.
Σε εμένα ήταν 'αποκάλυψη' πως ένα 'απλό' αλλά σύγχρονο αυτόματο κιβώτιο στο Μάζντα μου με 'μόνο' 155 ατμοσφαιρικά άλογα, μπορεί να μεταμορφώσει την εμπειρία οδήγησης απλά μετακινώντας το μοχλό στα αριστερά όποτε το θέλω, ενώ είναι πολύ ξεκούραστο στις αγγαρείες μέσα στη πόλη, που με τις συνθήκες που επικρατούν εδώ πραγματικά θα υπέφερα με χειροκίνητο.
-
Όσον αφορά την περίφημη 'χαρά της αυτοκίνησης' που προσφέρουν μόνο τα χειροκίνητα κιβώτια, σύμφωνα με τη γνώμη κάποιων, εγώ θα πω ότι είχα την τύχη να έχω στο παρελθόν καλό (δηλαδή γρήγορο και με puddles) αυτόματο (6άρι DSG υγρού τύπου) και να έχω επί του παρόντος ένα από τα θεωρούμενα πολύ καλά χειροκίνητα κιβώτια. Καταλαβαίνω την ικανοποίηση που δίνει το σαφές κούμπωμα μιας σχέσης σε ένα χειροκίνητο, αλλά θεωρώ ότι αντίστοιχη ικανοποίηση προσφέρει και η αστραπιαία αλλαγή σχέσης με το τράβηγμα ενός puddle. Και στις δύο περιπτώσεις έχεις απόλυτο έλεγχο, αλλά η αποτελεσματικότητα είναι ακόμη μεγαλύτερη στο χειροκίνητο. Και επιπλέον, στο υπόλοιπο 99% του χρόνου, όπου δεν κυνηγάς την αυτοκινητιστική απόλαυση, το αυτόματο υπερέχει. Οπότε για μένα η επιλογή είναι εύκολη...
-
otokomae wrote:
Καμμια έκθεση για αυτά τα γρήγορα και καλα αμαξάκια επ ευκαιρία που σε ξεσήκωσα. Τέτοια θέλουμε τώρα τέτοιες μέρες να ξεχνιόμαστε.
εχμμ, ο Μάστορας σου είπε για τα καλά γρήγορα οικογενειακά, όχι εγώ οπότε από αυτόν να περιμένεις ...έκθεση.
αλλά δίκιο δεν έχει, μόνο το Civic αυτής της γενιάς είναι; όλες οι εταιρείες κυκλοφορούν γρήγορες εκδόσεις των οικογενειακών τους, από τα μικρομεσαία της Alpha Romeo, μέχρι τους Γερμανούς ...
Πηλιε μα τα.1000 (gearbox manual) τώρα μόλις παρατήρησα αυτή τη φωτό με τον ομορφαντρα που έχεις εικονα. Νόμιζα χωρίς να έχω δώσει σημασία ότι είναι η αφεντια σου όπως έχει και ο Μάστορας εκείνο τον ομορφαντρα αλλά μετά είδα ότι μοιάζει με το Κούλη. Είναι αλήθεια ;; Η δεν βλέπω καλα;;
Υ.Γ Απευθύνθηκα σωστά αυτή τη φορά γιατί σας μπερδεύω λιγο
-
Το civic έχει ακόμη ένα αδιορθωτο κουσούρι. Τον εισαγωγέα!!!
-
Σχετικά με το focus ξαναδιάβασε το καλύτερα. Λέω ότι η ford το υποβάθμισε εκτός από αυτό με τα 180 που έχει multy link ,αλλά στερεί τη χαρά της της αυτοκίνησης λόγω αυτόματου.
Σχετικά με το leon τωρα. Τι ξεχωριστό έχει; Αλλά ξέχασα σε εθιξα ως VAG ολτρη.
Και τέλους όλων όλοι στο μικρόκοσμο μας ειμαστε σε αυτή τη κατάσταση που ζούμε. Φαντάζομαι και συ.
Ένα καλό ημιαυτόματο/αυτόματο με paddles προσφέρει εξαιρετικό έλεγχο και 'αγωνιστικού' τύπου οδήγηση. Για ποια χαμένη χαρά της αυτοκίνησης μιλάμε;
-
Ειδαμε κ τη mazda τη καλο αντιπροσωπο ειχε κ εχει
-
Τι σχεση εχει αυτο;;;;στα @@ μου ο εισαγωγεας της μαζντα!!!!!
-
Κ στα δικα μου
-
otokomae wrote:
Σχετικά με το focus ξαναδιάβασε το καλύτερα. Λέω ότι η ford το υποβάθμισε εκτός από αυτό με τα 180 που έχει multy link ,αλλά στερεί τη χαρά της της αυτοκίνησης λόγω αυτόματου.
Σχετικά με το leon τωρα. Τι ξεχωριστό έχει; Αλλά ξέχασα σε εθιξα ως VAG ολτρη.
Και τέλους όλων όλοι στο μικρόκοσμο μας ειμαστε σε αυτή τη κατάσταση που ζούμε. Φαντάζομαι και συ.
Ένα καλό ημιαυτόματο/αυτόματο με paddles προσφέρει εξαιρετικό έλεγχο και 'αγωνιστικού' τύπου οδήγηση. Για ποια χαμένη χαρά της αυτοκίνησης μιλάμε;
E46 m3 με smg που είχα τη τύχη να χαρώ το καλοκαίρι για 1 Σ/Κ παρότι με τρέλανε το σύνολο είχα μια δυσκολία να το συνηθίσω λόγω του smg και όχι μόνο.
Μετά από αρκετά χιλιομετρα κατάλαβα.οτι μια υστέρηση στα κατεβάσματα την είχε. Στα ανεβάσματα ήταν πολυβολο και μάλλον πιο γρήγορο από manual. Δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι τέτοιο στα αυτοκίνητα για τα οποία μιλάμε εδώ. Εννοώ τόσο γρήγορη αποκριση
-
stavtsim wrote:
Τι σχεση εχει αυτο;;;;στα @@ μου ο εισαγωγεας της μαζντα!!!!!
Απορώ υπάρχει καλός και κακός εισαγωγέας. Όλοι αυτοί κάνουν δουλειά βλέποντας σε τσέπη πρώτα. Σε μια μικρή και τελειωμένη αγορά σε οικονομικούς όρους με όλες τις παθογένειες τι περιμένει κανείς;; Να μοιράζουν μαντολάτο;;
-
Συμφωνω,απλα καποιοι νομιζουν οτι αν μειωσουν καποιο αλλο μοντελο/μαρκα το δικο τους αυτοματα γινεται καλυτερο η' λιγοτερο χειροτερο!
-
Πηλιε μα τα.1000 (gearbox manual) τώρα μόλις παρατήρησα αυτή τη φωτό με τον ομορφαντρα που έχεις εικονα. Νόμιζα χωρίς να έχω δώσει σημασία ότι είναι η αφεντια σου όπως έχει και ο Μάστορας εκείνο τον ομορφαντρα αλλά μετά είδα ότι μοιάζει με το Κούλη. Είναι αλήθεια ;; Η δεν βλέπω καλα;;
Τώρα στην πέσανε πολλοί μαζί και δε μ'αρέσει να στην λέω και εγώ αλλά τι να κάνω που δε μ'αφήνεις 'να αγιάσω'..
Αν και φοράς γυαλιά που γράφουν Χόνδα με μεγάλα γράμματα περιορίζοντας την όραση σου, σωστά ξεχωρίζεις τα avatar μας είναι η αλήθεια.
Peace πάντως δεν είπαμε τίποτα κακό για το σιβίκ..
-
Συμφωνω,απλα καποιοι νομιζουν οτι αν μειωσουν καποιο αλλο μοντελο/μαρκα το δικο τους αυτοματα γινεται καλυτερο η' λιγοτερο χειροτερο!
Κ εγω σε συτο συμφωνω, αλλα τη δικη σου ατακα περιγραφεις..
-
otokomae wrote:
Τώρα στην πέσανε πολλοί μαζί και δε μ'αρέσει να στην λέω και εγώ αλλά τι να κάνω που δε μ'αφήνεις 'να αγιάσω'..
Αν και φοράς γυαλιά που γράφουν Χόνδα με μεγάλα γράμματα περιορίζοντας την όραση σου, σωστά ξεχωρίζεις τα avatar μας είναι η αλήθεια.
Peace πάντως δεν είπαμε τίποτα κακό για το σιβίκ..
Πως είπες;;; Χονδα. Χαχαχααχα!!!!!
-
Χόνδα όλο προσόντα...
Εγώ σωστά το λέω να ξέρεις.. οι άλλοι το λένε λάθος!
Honda Civic