-
ΒΜW 2 Series Gran Coupe
Επιτέλους και ένα σοβαρό αυτοκίνητο στο φόρουμ, μετά από καιρό...
-
svassi wrote:
ΒΜW 2 Series Gran Coupe
Κάθε επιλογή ευπρόσδεκτη, ο κάθε φίλος ξέρει τι του ταιριάζει καλύτερα από όλους... Σαν κάτοχος BMW από 2010 - 2015 καταθέτω κακή εμπειρία από κόστος service, τους επαναλαμβανόμενα κατεστραμμενους πολλαπλασιαστες,την απογοητευτική άνεση στους 'δρόμους' μας και φυσικά επ' ουδενί 5ετη εγγύηση... Φυσικά τιμώ και εκτιμώ την ποιότητα κατασκευής και το σύστημα διεύθυνσης και σέβομαι πολύ τη BMW σαν εταιρία, αλλά είναι ΝΟΤ value for money...
-
d_m wrote:
REALZEUS wrote:
svassi wrote:
ΒΜW 2 Series Gran Coupe
Κάθε επιλογή ευπρόσδεκτη, ο κάθε φίλος ξέρει τι του ταιριάζει καλύτερα από όλους... Σαν κάτοχος BMW από 2010 - 2015 καταθέτω κακή εμπειρία από κόστος service, τους επαναλαμβανόμενα κατεστραμμενους πολλαπλασιαστες,την απογοητευτική άνεση στους 'δρόμους' μας και φυσικά επ' ουδενί 5ετη εγγύηση... Φυσικά τιμώ και εκτιμώ την ποιότητα κατασκευής και το σύστημα διεύθυνσης και σέβομαι πολύ τη BMW σαν εταιρία, αλλά είναι ΝΟΤ value for money...
Σεβαστά τα όσα λέτε αγαπητέ. Έχω (είχα βασικά, γιατί καταστράφηκε σε μια φυσική καταστροφή - τώρα την έχω στην αυλή μου να την βλέπω απλά) BMW 330i, κουπέ, Ε92, τρίλιτρη, με 272 αλογα και τα γνωρίζω καλά όσα αναφέρατε. Εγώ βέβαια ήμουν τυχερός και δεν μου έβγαλε κάτι, αλλά όντως έβγαζαν ακριβές βλάβες. Ανέφερα όμως ότι ο άνθρωπος σκέφτηκε σοβαρό αυτοκίνητο επειδή είναι πολύ καλύτερο οδηγικά, σε σχέση με τα υπεροψημένα 'τραβέλλια' με τα οποία έχουμε γκόσει εδώ μέσα και εκεί έξω...
Εισασταν όντως τυχερός που δεν είχατε βλάβες , πιστέψτε με...
Μπορειτε να μας πείτε κάποια παραδείγματα για τα τραβελλια που αναφέρεστε, ώστε να καταλάβουμε σαφεστερα τι εννοείτε? Ευχαριστώ!
-
REALZEUS wrote:
svassi wrote:
ΒΜW 2 Series Gran Coupe
Σεβαστά τα όσα λέτε αγαπητέ. Έχω (είχα βασικά, γιατί καταστράφηκε σε μια φυσική καταστροφή - τώρα την έχω στην αυλή μου να την βλέπω απλά) BMW 330i, κουπέ, Ε92, τρίλιτρη-εξακύλινδρη (Ι6), με 272 αλογα και τα γνωρίζω καλά όσα αναφέρατε. Εγώ βέβαια ήμουν τυχερός και δεν μου έβγαλε κάτι, αλλά όντως έβγαζαν ακριβές βλάβες. Ανέφερα όμως ότι ο άνθρωπος σκέφτηκε σοβαρό αυτοκίνητο επειδή είναι πολύ καλύτερο οδηγικά, σε σχέση με τα υπερυψωμένα 'τραβέλια' με τα οποία έχουμε γκόσει εδώ μέσα και εκεί έξω...
-
Τραβέλια με την αρχική έννοια του τρανσέξουαλ, δηλαδή της ενδιάμεσης κατάστασης-μετάβασης. (Ελπίζω να μην θεωρηθεί ως ομοφοβικό αυτό που είπα, ήταν στα όρια της 'πλάκας'). Για μενα που λέτε, αγαπητέ, υπάρχουν δύο ειδών αυτοκίνητα: Τα χαμηλά, που πρέπει να είναι γρήγορα, στριφτερά κλπ, και τα ψηλά που πρέπει να είναι κτήνη εκτός δρόμου. Για αυτό δεν καταλαβαίνω τα 'τραβέλια', τα ημίψηλα, που δεν είναι ούτε γρήγορα-στριφτερά στην άσφαλτο, ούτε ικανά στο χώμα.
-
Τραβέλια με την αρχική έννοια του τρανσέξουλα, δηλαδή της ενδιάμεσης κατάστασης. (Ελπίζω να μην θεωρηθεί ως ομοφοβικό αυτό που είπα, ήταν στα όρια της 'πλάκας'). Για μενα που λέτε, αγαπητέ, υπάρχουν δύο ειδών αυτοκίνητα: Τα χαμηλά, που πρέπει να είναι γρήγορα, στριφτερά κλπ, και τα ψηλά που πρέπει να είναι κτήνη εκτός δρόμου. Για αυτό δεν καταλαβαίνω τα 'τραβέλια', τα ημίψηλα, που δεν είναι ούτε γρήφορα-στριφτερά στην άσφαλτο, ούτε ικανά στο χώμα.
Ο. Κ., σαφέστατος - δε χρειάζεται καν να αναφέρετε μοντέλα!
-
Το πρόβλημα άλλο είναι.
Το προβλημα ειναι στο μπες βγες.
Πραγματικά τα χαμηλά έχουν μια μεγάλη κλιση στο a pillar και νιώθεις πνιγμένος. Τα αυτοκινητα του 90 αν και χαμηλά τι ωραία άνετα έβγαινες και έμπαινες;
Επισης και τα τριθυρα με τις τεράστιες πόρτες και τα τεράστια παράθυρα.
Τωρα έχουν μικρές πορτες και κεκλιμένες κολώνες που οδηηγουν τους αγοραστές σε πιο κουτιά.
-
Τα αυτοκινητα του 90 αν και χαμηλά τι ωραία άνετα έβγαινες και έμπαινες;
Δοκίμασες Λαπ μου να μπεις σε Xedos 6? 1,3 μέτρα συνολικό ύψος, τώρα μόνο τα σπορ αυτοκίνητα είναι τόσο χαμηλά. Γενικά μην κάνετε ρε σαν γκόμενες που σας σκίστηκε η φούστα, δεν έχετε ανέβει σε Στάγιερ ή δεν έχετε μπει σε άρμα (δεν πάει σε σένα αυτό Λαπ); Σιγά το ζόρι να μπεις σε ένα αυτοκίνητο... Η γιαγιά μου ήταν 80 χρονών και κατέβαινε σε αυτοκίνητο 1,30 και ανέβαινε σε off roader 2,10!!! Έλεος ντιντήδες! (πλακίτσα - με ψύγματα αληθείας...)
-
Παρένθεση, Το xedos πολυ ωραίο. Ήμουν σχεδόν 'νήπιο' αλλά το θυμάμαι. Έβγαινε θυμάμαι επίσημα με ένα μωβ χρώμα και είχε και xenon λάμπες αν θυμάμαι σωστά.
Καλα από σχεδίαση, επικό ακόμα και σήμερα.
Δεν λέω μόνο το μπάσιμο αλλά την κλίση της κολώνας.
Την BMW 2 coupe την ειδα απο κοντα. Έλεγα μέσα μου να το αυτοκινητο μου. Μπήκα και η κολώνα του a pillar ήταν 4 δάχτυλα από το κεφάλι μου με το καθισμα τερμα κατω.
Πφφφφ, Στα αυτοκίνητα του 90 δεν ήταν έτσι. Μια 3 αρα το 90 είχε χώρο γύρω από το κεφάλι.
Θυμαμαι στην x1 που είχα κάποιες μέρες ένιωθα βα αναπνέω αλλά όντως μου έβγαζε μια βαρεμάρα ακόμα και αν καθόμουν μέσα της.
-
Βυσσινί ήταν, το χρώμα του φυλλαδίου (το άλλο χρώμα του φυλλαδίου ήταν το μπλε που το πήραμε εμείς τότε). Θα στο σκανάρω, καθώς έχω ακόμα το φυλλάδιο. Τότε που κάναμε κόντρες για το ποιος θα κάψει το... περισσότερο και το τι θα δείξει το κοντέρ, όχι όπως τώρα που κάνουν διαγωνισμίο οικονομίας οι φλώροι...
-
svassi wrote:
ΒΜW 2 Series Gran Coupe
Alex Grand coupe δεν είναι και τίποτα ιδαίτερο , ειδικά οι προσθιοκίνητες 218i/d.Εκτός αν μιλάμε για M235i xDrive.
Επίσης δυστυχώς το αμάξι το θεωρω πολύ ασχημό.
-
Καλημέρα σε όλους,
Οσοι μεγαλώνουμε (>50 ετών ), βαραινουμε (>100 κιλα), είμαστε κάπως ψηλοι (>1.80) κι έχουμε ενίοτε και θέμα με τη μεσουλα μας, ξέρουμε ότι το να μπεις και ιδίως να βγεις από χαμηλό αυτοκίνητο, δεν γίνεται με ευλυγισία αιλουρου.
Περσι δοκίμασα να βγω από Subaru WRX και το σύμπαν + η βαρύτητα, με κρατούσαν πεισματικά μέσα!
Δεύτερο και επίσης σοβαρό, είναι ότι στατιστικά, πολλά από τα χαμηλά αυτοκίνητα έχουν αντίστοιχα χαμηλή άνεση ανάρτησης, που με τη σειρά της καταπονει σε κάθε ατέλεια του δρόμου, τους ήδη καταπονημενους σπονδυλους
Λιγότερο σχετικό με το θέμα, αλλά σοβαρό : η εγγύτητα του κεφαλιού με τις πλαγιες κολώνες και τα λοιπά μεταλλικά σημεία του αμαξώματος, αποτελεί σοβαρό μείον στην παθητική ασφάλεια, ιδίως αν δεν υπάρχει αεροσακκος...
-
Σωστα βυσσινί... Μπράβο! Τι ωραίες γραμμές. Ωραίο αυτοκίνητο.
Εντυπωσιακό πως έχεις το φυλλάδιο!!!
V6!!!! Μα τι αυτοκίνητο;;; το διλιτρο ήταν v6;
-
αρκετά κατατοπιστικό, για όσους ενδιαφέρονται για αμιγώς ηλεκτρικό ή plug-in hybrid
https://www.drive.gr/news/agora/egkatastasi-oikiakoy-tahyfortisti-ola-osa-prepei-na-gnorizete
-
Ναι , οχι σαν τωρα που τα κανουν 3κυλινδρα
Και η Mitsubishi εχει V6 στα 1,8 λιτρα (και 2 λιτρα). Αυτα θυμαμαι, αλλά μπορει να ειχε και καποιος αλλος
-
Όπως είπε και ένας δοκιμαστής, η μούρη του είναι σα να βλέπεις Alien. Λογικό φυσικά αφού πότε έμαθαν οι Κορεάτες από καλή σχεδίαση για να το μάθουν τώρα. Φυσικά, θα μοσχοπουλήσει στην Ελλάδα γιατί ο μέσος Έλληνας θα κάνει τη μόστρα και το κομμάτι του απ' την ψηλή SUV θέση του και κανείς δε θα ξέρει ότι ξόδεψε μόλις 30 χιλιάρικα για το θηρίο. Επίσης, διαβάζω στο θέμα ότι οι μελλοντικοί κάτοχοι του Alien θάβουν τα αντίστοιχα γερμανικά SUV ως ακριβά και μη αξιόπιστα προσπαθώντας να πείσουν μάλλον τον ευατό τους ότι είναι πιο έξυπνοι που θα δώσουν 30 χιλιάρικα για το Alien απ' αυτούς που θα δώσουν 40 και 50 για τα αναξιόπιστα ευρωπαϊκά. Όσα δε φτάνει η αλεπού λένε στο χωριό τους.
πες τα! Αν δε δώσεις 50Κ € στον γερμανό,αμάξι δεν παίρνεις. Φούμαρα λέμε.
-
Εεε δεν είναι κάτι το φοβερό και η BMW για δεκαετίες είχε 2λιτρα 6κύλινδρα (και μάλιστα I6 που είναι καλύτερα από V6). Και ορισμένους άλλους θυμάμαι με 6κύλινδρα 2λιτρα (όταν η Πόρσε είχε 4κύλινδρο 4λιτρο).
-
Το ξέρω ότι είχε και η bmw απλά γενικά με εντυπωσιασε το οτι είχε και το mazda.
-
Για πες κανενα αλλο Φανη, δεν τα θυμαμαι
-
Για πες κανενα αλλο Φανη, δεν τα θυμαμαι
Δεν θυμάμαι και εγώ πολλά ρε συ. Θυμάμαι σίγουρα το Nissan Maxima που ήταν 2λιτρο V6, την πολύ παλιά Toyota GT με 2λιτρο 6κύλινδρο (εν σειρά νομίζω) και εαν δεν κάνω λάθος είχε και η Suzuki εναν V6 2λιτρο.
Hyundai Tucson NX4 (2020)