-
Mastoras78 με ποιο το συγκρινεις και λες για σαφως κατώτερα υλικά από τον ανταγωνισμό?
-
Kuga, Tiguan, 3008 τα πρώτα που μου έρχονται..
-
Δεν νομιζω οτι ειναι κατωτερης ποιοτητας παντως, απλα σε σχολιο μου οταν το ειχα δει το αμαξι ειχα αναφερει οτι δεν ειναι τοσο ''αφρωδη'' στο ζουλιγμα δλδ οπως του Tiguan/3008 στο πανω μερος στο ταμπλο κυριως και λιγοτερο στις εμπρος πορτες. Αν εννοει αυτο ο φιλος....κατα τα αλλα συναρμογη και δεσιμο ποιοτητα πλαστικων δεν μου εκαναν καμια διαφορα απο τα αλλα δυο , ειδικα στο 3008 ειδα και καποιες αστοχιες στις εμπρος πορτες με την ταπετσαρια που δεν καταλαβα αν πραγματι ειναι ετσι η κατι δεν παει καλα....
Οσο αφορα το πισω μερος η μονη παραφωνια ειναι τα πισω φλας για μενα, αν τα ειχαν ενσωματωσει σωστα θα ηταν μια χαρα....
Δεν νομιζω ομως οτι εχουν πολυ δρομο οι Κορεατες αλλα σιγουρα θα το δουμε και αυτο με το χρονο ...
-
Κουγκα και τιγκουαν σιγουρα δεν εχουν καλυτερης ποιοτητας υλικά στην απτη ποιοτητα τουλαχιστον που μπορεί να αντιληφθει καποιος μπαινοντας για λιγες στιγμες μεσα. Το 3008 ειναι σαφως ακριβοτερο απο το τουσον όπως και τα αλλα δυο αν βαλεις τον εξοπλισμο του τουσον.
Οποτε και τα 3 οφειλουν να είναι ποιοτικότερα αλλα μονο το 3008 το κατορθώνει που ειναι και το ακριβοτερο απο όλα.
1.6T 48V 180hp 2WD 6MT Distinctive στα 28.500 ειναι πολυ μακρια για να το φτασουν σε τιμη οι παραπανω οποτε θα οφειλαν να ειναι εξαιρετικα πιο ποιοτικα παντου που μαλλον δεν είναι.
-
Είναι πολύ δύσκολο να προσδιορίσω με λέξεις την αίθηση που μου άφησε σε σχέση με τα άλλα που ανέφερα. Στο ονειρικό σενάριο να τα έχουμε όλα δίπλα δίπλα και συνομιλόντας απο κοντά θα μου ήταν πιο εύκολο να αιτιολογήσω την άποψη μου. Απο τη στιγμή όμως που κάποιος το είδε και τον καλύπτει τότε η άποψη των υπολοίπων περισσεύει.
Περιμένω να δώ και τις δοκιμές και συμπεράσματα του ειδικού τύπου. Ελπίζω να βγεί κανα σοβαρό review και όχι τα γνωστά που μοιάζουν με δελτίο τύπου γραμμένο απο την αντιπροσωπεία..
Γενικά ενώ τα SUV μονοπωλούν τις πωλήσεις τα συγκριτικά μεταξύ τους είναι απειροελάχιστα.. Εφόσον πουλάνε και όλοι είναι ευχαριστημένοι μη μείνει κάποιος παραπονεμένος..
-
Το 3008 πραγματικά δείνει άλλη αίσθηση μέσα... Όλα τα υπόλοιπα του ανταγωνισμού (Tucson, Tiguan, Kuga) είναι κοντά ποιοτικά οπότε ο καθένας τους αλλάζει σειρά ανάλογα τα σημεία που έδωσε έμφαση.
Εάν δεις 'ζούλιγμα' θα πεις Tiguan - Kuga - Tuchon.
Εάν δεις αφή θα πας Tucson - Kuga - Tiguan.
Εάν δεις ραφές στα δέρματα Kuga - Tiguan - Tucson
Και πάει λέγοντας επ'απειρο...
-
Θα προσπαθησω να πω με λογια αυτο που ισως λεει ο μάστορας.
Στα hyundai το εσωτερικο ειναι σαν σανιδα. Ευθειες και επιπεδες επιφανεις και σχετικα σκληρές με αίσθηση σαν σανιδα κολύμβησης. Ναι μεν μαλακο αν το πιεσεις πολυ αλλα εχουν αυτήν την 'σανιδε' αιαθηση.
Πλησιασα;
-
Στα hyundai το εσωτερικο ειναι σαν σανιδα. Ευθειες και επιπεδες επιφανεις και σχετικα σκληρές με αίσθηση σαν σανιδα κολύμβησης. Ναι μεν μαλακο αν το πιεσεις πολυ αλλα εχουν αυτήν την 'σανιδε' αιαθηση.
Πλησιασα;
Γιατί προσπαθείς να μας εξηγήσεις την κρίση κάποιου τρίτου?
Εσύ δεν έχεις προσωπική κρίση?
-
Πλησιασα;
δεν ξερω αν πλησιασες αλλα αυτο που περιγράφεις εσυ ειναι επιλογη σχεδιασμου του μοντελου!
Αντιγραφω απο την σελιδα τους:
Η γοητεία του ‘interspace’.
Η φουτουριστική και ευρύχωρη καμπίνα του νέου Tucson, (την οποία η Hyundai αποκαλεί interspace) αποπνέει άμεσα μία αίσθηση ελευθερίας και άνεσης. Η εργονομική σχεδίαση συναντά την προηγμένη τεχνολογία και τη συνδεσιμότητα. Με ρέουσες γραμμές εμπνευσμένες από καταρράκτη και μαλακά υλικά υψηλής ποιότητας, η αίσθηση και εμφάνιση του εσωτερικού προάγονται σε νέα επίπεδα.
Τωρα το αν αρεσει ή οχι ειναι φυσικα υποκειμενικο . Εμενα μου αρεσε αυτη η χαμηλη ρεουσα γραμμη δεν μπουκωνει το ταμπλο οπως σε αλλα αμαξια και χαριζει καλη περιμετρικη ορατοτητα.
-
Ε τοτε μαλλον δεν ισχυει αυτο που εγταψα
-
Σε εμένα πάντως μου αφησε εξαιρετικα αναβαθμισμενη αισθηση στην αφη των πλαστικων από οτιδηποτε άλλο χιουνται έχω μπει. Στο καπακι μπηκα στο fl i30 καμια σχεση η αισθηση...
-
Lap wrote:
Πλησιασα;
Γιατί προσπαθείς να μας εξηγήσεις την κρίση κάποιου τρίτου?
Εσύ δεν έχεις προσωπική κρίση?
Την ιδια αισθηση με αυτη που εγραψα μου εδωσς το i20. Ενω στις φωτο ηταν φοβερο μεσα μου εβγαζε αυτην την αισθηση σκληρότητας. Το ιδιο και στα μαλακα πλαστικα στο xceed, ισως η ιδια αισθηση συνεχιζει και στα tuscon.
Tkin δεν μιλω τοσο πολυ για την σχεδίαση αλλα κυροως για την αισθηση των επιφανειών. Αν πιάσεις μια σανιδα σαν αυτες στα κολυμβήτρια αυτην την αισθηση σου δινουν τα μαλακα πλαστικα σε καποια hyundai. Μαλακα μεν αλλα καπως διαφορετικα. Ισως ετσι ειναι και το tuscon.
Εγω προαωπικα δεν το βρισκω αυτό ουτε αρνητικο ουτε θετικο. Ειναι απλα καπως διαφορετικα σε αισθηση
-
https://www.caroto.gr/2021/01/21/hyundai-tucson-1-6-t-gdi-180-ps-48v-hybrid-test-drive-dokimi/
Νομίζω το καλύτερο ελληνικό review μέχρι στιγμής!
Το HDA είναι το ACC που ψάχναμε τόσο καιρό;
-
https://www.caroto.gr/2021/01/21/hyundai-tucson-1-6-t-gdi-180-ps-48v-hybrid-test-drive-dokimi/
Νομίζω το καλύτερο ελληνικό review μέχρι στιγμής!
Το HDA είναι το ACC που ψάχναμε τόσο καιρό;
Με διαφορα η καλυτερη αναλυση των ηλεκτρονικων του συτηματων που εχω δει σε οποιοσδηποτε σαιτ! Να λοιπον τι πληρωνεις με τα 1800! Το remote smart parking assist μπορει επισης να ειναι σωτηριο για εκεινες τις φορες που εχει παρκαρει κολλητα καποιος αλλος. Παιδια, το πακετα των 1800 μοιαζει ολο και πιο ελκυστικο. Εχει πραγματα μεσα που δεν εχω δει πουθενα αλλου σε αμαξι αυτη της κατηγοριας τιμης.
Απο την αλλη, στο θεμα της καταναλωσης, νομιζω οτι εχω επισης (δυστυχως) δικιο. το 8.5-9.5 δεν ειναι τιποτα φοβερες τιμες καταναλωσης. Αλλα οπως ειπε ο συμφορουμιτης, αξιζει αν ειναι να γλυτωσει ο χρηστης χρηματα απο τα ετησια τελη κυκλοφοριας
-
Από το ίδιο Website συγκριτικό των 2 ανταγωνιστών του Tucson.
Στο θέμα κατανάλωσης το 3008 έχει πλεονέκτημα. Βέβαια μιλάμε για κινητήρες με που δεν έχουν καμία σχέση στην απόδοση με τα 180hp του Tucson.
-
Το εξοπλιστικό πακέτο των 1800€ ενώ είναι πολύ ενδιαφέρον καλό θα ήταν όποιος το γλυκοκοιταει να εχει κατά νου ότι ίσως αλλάζει σκαλοπάτι φορολογικό και να το πληρώσει υπεραξία.
-
Επειδή πολυε λογος γινεται για την ποιοτητα των εσωτερικου του σε σχεση με τον ανταγωνισμό και μιας και εχω κοντα τις αντιπροσωπείες ειδα ξανα το αμαξι και στο καπακι και το σαφως ακριβοτερο 3008 που ειναι παραδίπλα.
Το 3008 εσωτερικα ειναι πιο ματσο στην οψη με ελαφρως καλυτερο φινιρισμα κυριως στις πορτες. Παντως τα πλαστικα δεν μπορω να πω οτι ζουλιουνται ιδιαιτερα παραπανω απο το τουσον αν κατι σημαινει αυτο.
Η κεντρικη κονσολα ισως και λογω του τεραστιου ογκου της ειναι πραγματικα ακλονητη. Τα πλαστικα όμως πανω οργανων αν τα πεισεις σκουζουν ασχημα! το ειχε δει και στο Plugin μοντελο το ειδα και στο ντιζελ το fl σημερα. Δοκιμάστε να πιεσετε την πλαστικη κονσολα πανω απο τα οργανα και θα με καταλάβαιτε.
Συμπερασματικα η διαφορά με το 'πριμιουμ' 3008 στον εσωτερικο διακοσμο δεν ειναι μεγάλη .
-
Το εξοπλιστικό πακέτο των 1800€ ενώ είναι πολύ ενδιαφέρον καλό θα ήταν όποιος το γλυκοκοιταει να εχει κατά νου ότι ίσως αλλάζει σκαλοπάτι φορολογικό και να το πληρώσει υπεραξία.
Σε οσες αντιπροσωπειες εχω παει και εχω ρωτησει για τα εξτρα η απαντηση ειναι οτι το ποσο ειναι τελικη τιμη περιλαμβανει τα παντα απο φορους τελης δλδ στην τελικη τιμη που εχεις για το αμαξι με χρωμα εξοδα τελη απλα προσθετεις ειτε τα 1800κατι για αυτο το πακετο με μηχανικο ειτε 2000κατι με αυτοματο γιατι οπως εχω πει εδω περιλαμβανει και την πεδηση .Το ιδιο ισχυει και για τα υπολοιπα εξτρα .
Απλα να αναφερω επισης οτι η εγγυηση της μπαταριας ειναι 8 χρονια και το κοστος αυτη την στιγμη σε περιπτωση που κατι γινει και πρεπει να αλλαχθουν οι συστοιχίες ειναι στα 3000€ οπως μου ειπε ενας πωλητης βεβαια μετα απο 8 χρονια η τιμη σιγουρα θα ειναι πολυ πιο κατω...
Αυτο με την μπαταρια , αλλα και η επιλογη του DCT και κατα ποσο αξιοπιστο ειναι παλι σε βαθος χρονου με προβληματιζουν καπως μιας και δεν γνωριζω και πολλα πραγματα και παντα ειχα MT
-
Επειδή πολυε λογος γινεται για την ποιοτητα των εσωτερικου του σε σχεση με τον ανταγωνισμό ......
Συμπερασματικα η διαφορά με το 'πριμιουμ' 3008 στον εσωτερικο διακοσμο δεν ειναι μεγάλη .
Συμφωνω απολυτως, απολυτως που θα ελεγε και ο Benny ...σημερα πηγα και το ειδα ξανα σε δυο διαφορετικες αντιπροσωπειες και εγω , προσπαθωντας να δω τις οποιες διαφορες...μαλιστα ειδα και το Q3 , ειλικρινα ειδα λεπτομερειες στις θυρες στην Dinstictive παντα οπως πχ χερουλια ανοιγματος θυρων , ταπετσαρια δερματινη στα χερουλια μπρος πισω που ηταν παρομοια...εντωμεταξυ με εξεπληξε αρνητικα οτι το Q3 (ποτε δεν ειχα μπει να πω την αληθεια μεσα) δεν ειχε ουσιώδης διαφορα σχεδον σε πιοιτητα απο το Tiguan , εχουν ριξει τοσο την απτή ποιότητα ; Γενικα το δεσιμο φινιρισμα δεν εχει να ζηλεψει σε τιποτα απο τον και καλα ανωτερο ευρωπαικο ανταγωνισμο...Να αναφερω απο οσα βιντεακια εχω δει οτι εδω στην Ελλαδα η Distinctive που εισαγεται εχει καποιες μικρες διαφορες απο την αντίστοιχη υπερπλουσια εκδοση σε χωρα οπως στην Ελβετια πχ , οπως και τιμη βεβαια αλλα εκει το δερματινο σαλονι ειναι standard και εχει και μαλακη υφης πλαστικα και στις πισω πορτες οπως και κατι κουρτινακια που εδω δε τα εχουν
Παντως ακομη το τοπιο με τα εξτρα ειναι λιγο θολο ακομη δεν εχουν καλη ενημερωση οι πωλητες ουτε εντυπο υλικο οπως μου ειπαν τι[ποτα. Σημερα που ειπαν οτι δεν ξερουν αν το πακετο του Surrounf view περιεχει ολο το υπολοιπο smart sense δλδ και το smart cruise περα απο οσα εχουμε πει , ενω σε αλλη ντιπροσωπεια το smart cruise το εχουν καθαρα μονο του ως εξτρα. Επισης για τα δερματινα σημερα μου ειπαν αλλη τιμη 1400 και οτι αν βαλεις περα απο θερμαινομενα θα ειναι και αεριζομενα ενω μου εχουν πει οτι για να ειναι και αεριζομενα εχει εξτρα κοστος που φτανει συνολικα στα 1600€..
-
Τα θερμαινόμενα καθίσματα υπάρχουν στάνταρ στην Distinctive. Εσύ τι ακριβώς εννοείς? Ότι είναι από μόνα τους και αεριζόμενα?
Hyundai Tucson NX4 (2020)