-
This post is deleted! -
[quote=RoyMastang
Τα θερμαινόμενα καθίσματα υπάρχουν στάνταρ στην Distinctive. Εσύ τι ακριβώς εννοείς? Ότι είναι από μόνα τους και αεριζόμενα?
[/quote]
Ναι τα θερμαινομενα ειναι στανταρ στην Dinstictive , αυτο που ειπα ειναι οτι ενας πωλητης μου ειπε οτι αν βαλεις δερματινα ειναι στανταρ και αεριζομενα (για το καλοκαιρι δλδ) στα 1400€ ενω καποιος αλλος οτι για αεριζομενα υπαρχει εξτρα χρεωση και τα δερματινα φτανουν τα 1600€
-
Για να ακριβολογουμε το Q3 συγκαταλέγεται στα Premium. Τα Tiguan/3008 δεν συγκαταλέγονται στα Premium και βάζοντας την λέξη σε εισαγωγικά δεν γίνεται απόκρυψη της ειρωνίας. Στο PSA αυτή την στιγμή Premium είναι ΜΟΝΟ η DS. Στο άμεσο μέλλον θα ακολουθήσουν όπως φαίνεται οι Alfa Romeo/Lancia.
Πέραν αυτών των δεδομένων κάνεις δεν βγήκε να πει ότι τα 3008/Tiguan είναι οι θεότητες των c_suvs. Με το ζόρι όμως δεν υπάρχει λόγος να χρηστεί το Tuscon ο βασιλιάς των πάντων που έχει το μαγικό ραβδί και τα κάνει όλα τέλεια. Δεν το έχει ανάγκη το ίδιο το αμάξι το οποίο είναι πάρα πολύ καλό, έχει κανεί άλματα μπροστά αλλά εκπροσωπεί έναν όμιλο που με σύνεση πορεύεται. Έχει περάσει στο στάδιο του πολύ καλού all-arounder διαδεδομένο την προηγούμενη γενιά που ήταν απλά ένα καλό αμάξι που διαδέχθηκε την πρωτέρα αυτής που ήταν αξιόλογο VFM.
Μακάρι να γεμίσει ο τόπος Tuscon και να πετύχει το αμάξι αλλά μην βιαζόμαστε να το εξυψώσουμε. Όπως λέει και ο λαός 'ακόμα δεν τον είδαμε Γιάννη τον βαπτισαμε'. Έχει να περάσει ακόμα EuroNCAP, moose test και να το δοκιμάσουν σοβαροί reviews του εξωτερικού. Η πρόωρη απαξίωση του δυνατού του ανταγωνισμού δεν το ανεβάζει. Τα Tiguan/3008 έχουν πολύ συγκεκριμένη στόχευση και εκεί είναι εξαιρετικά. Δεν έχουν σοβαρά μειονεκτήματα αν εξαιρέσουμε την συντηρητική σχεδίαση και την εγγύηση του Tiguan. Ακόμα και η Αχίλλειος πτέρνα του 3008 ο ημιακαπτος τυγχάνει εξαιρετικής εφαρμογής και αποδίδει κύλιση που δύσκολα θα καταφέρει το Tuscon. Μην ξεχνάμε τέλος ότι είναι νέο μοντέλο ενώ τα άλλα είναι μέρα το midlife facelift και λογικά έχουν ξεπεράσει τις παιδικές τους ασθένειες. Πολλά τα νέα δεδομένα για το Tuscon και κανείς δεν εγγυάται ότι θα 'κάτσουν' όλα στην Hyundai. Βήμα βήμα...
-
Αυτό το Premium δηλαδή πως θα μπορούσε να οριστεί με βάση κάποια κριτήρια, πέρα απ' τα εξτρά φράγκα που σκάει κάποιος για να αγοράσει ; Τί άλλο αντιπροσωπεύει; ας πούμε, ηχομόνωση υπάρχει κάποια διαφορά στα dB ? κάποια βασικά στοιχεία για να χαρακτηριστεί ένα όχημα Premium ?
-
Για να ακριβολογουμε το Q3 συγκαταλέγεται στα Premium. ....... Πολλά τα νέα δεδομένα για το Tuscon και κανείς δεν εγγυάται ότι θα 'κάτσουν' όλα στην Hyundai. Βήμα βήμα...
Δεν νομιζω οτι υπαρχει καποιος εδω μεσα που προσπαθει να βγαλει το Tucson βασιλια των παντων...ισα ισα εχουμε τονισει καποιες κτυπητες αστοχιες τουλαχιστον στην σχεδιαση γιατι στην οδηγηση ακομη δεν ξερουμε πολλα.....απλα αυτο που εγω θεωρω οτι το κανει βασιλια απο τα υπολοιπα ειναι στα συστηματα ασφαλειας που προσφερει και οτι βαζοντας και το πακετο του surrond view με αυτα που λενε οτι περιεχει και στην τιμη που το προσφερουν ειναι πολυ μπροστα απο τα αλλα που για να το φτασουν θε πρεπει να ξεπερεσεις ειτε τα 40k€ ειτε καποια δε τα εχουν αυτα τα συστηματα ασφαλειας ως εξτρα ειτε δε τα εχουν με αυτην την μορφη τουλαχιστον για τα Tiguan/3008 που εχω ψαξει μιλαω . Φυσικα και η τιμη με αυτα που προσφερει νομιζω ειναι ενα ακομη μεγαλο συν. Τα υπολοιπα που αφορουν την οδηγηση κύλιση εννοειτε οτι θα τα δουμε με το καιρο.
Προσωπικα εχω θεσει τους προβληματισμους μου σε προηγουμενο ποστ επειδη ενδιαφερομαι για την αγορα του κυριως οσο αφορα το DCT και της μπαταριας που βεβαια ισχουν και για οποιο αλλο οχημα θα ηθελα να παρω με αυτοματο DCT και mild hydrid (νομιζω ομως οτι μονο η Hyundai το εχει αυτο) και φυσικα και για τον κινητηρας T-GDi που νομιζω ειναι καινουργιος ? κανω λαθος ? δεν γνωριζω και πολλα απο την αξιοπιστια του παντως....τουλαχιστον τον TSI τον εχω φαει στην μαπα με τις αρχικες παθογενειες του εχω διαβασει γνωριζω , για της Hyundai δεν γνωριζω τιποτα περα απο την γενικοτερη αξιοπιστια των Κορεατων....
-
Για την μπαταρια δεν νομιζω οτι χρειαζεται να προβληματιζεσαι. Στην τελικη τι μπορει να παθει; Να παρει φωτια; υπερβολικο μου φαινεται! Στην χειροτερη, να χασει με την παροδο των χρονων την χωρητικοτητα της και να μην δουλευει ο (μικρος) ηλεκτροκινητηρας. Δηλαδη, απλα θα κουβαλας dead weight. Σιγα τα ωα.
Εχεις 5χρονια εγγυηση που προσφερει η εταιρεια και, οπως ειπωθηκε (αν θυμαμαι καλα) 8 χρονια εγγυηση για την μπαταρια. Ειναι λυπηρο, αλλα πραγματικοτητα, οτι κανενας δεν ξερει τι αξιοπιστια θα εχει ενα αμαξι μετα απο 10-15 χρονια. Αν αγοραζεις με γνωμονα αυτο, τοτε απλα οτιδηποτε ειναι ρισκο
-
Για την μπαταρια δεν νομιζω οτι χρειαζεται να προβληματιζεσαι .............. Αν αγοραζεις με γνωμονα αυτο, τοτε απλα οτιδηποτε ειναι ρισκο
Εχεις δικιο και συγκεκριμενα τωρα που το σκετομαι για την μπαταρια π@π@ριες λεω με 8 χρονια εγγυηση νομιζω δεν ειναι θεμα απλα με το αυτοματο εχω προβληματισμους....ειδικα σημερα μια παθων με οπελ μεριβα που μπηκε, δεν ηταν μικρη , οικογενειαρχης, το πρωτο πραγμα που ρωτησε ειναι για την αξιοπιστια του αυτοματου γιατι με το οπελ ειχε παθει ζημια στα 7 χρονια οπως ακουγα και το κοστος αλλαγης ηταν καπως βαρυ αλλα ο πωλητης το γατονι την καθυσυχαζε για την αξιοπιστια του DCT...
-
Τα DCT του ομίλου δεν έχουν ακουστεί να βγάζουν προβλήματα ενώ παράλληλα πάντα βελτιώνουν την απόδοση του κινητήρα σε ρύπους/κατανάλωση και ρεπριζ (προφανώς). Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ειδικά στον όμιλο Hyundai παίρνεις αυτόματο με κλειστά τα μάτια αν δεν είναι οικονομικό το θέμα.
Συγκεκριμένα το Tuscon σε petrol 180ps 7DCT HTRAC Distinctive (32.500€ αν δεν κάνω λάθος) είναι από τις πληρέστερες επιλογές στην αγορά
-
Για την μπαταρια δεν νομιζω οτι χρειαζεται να προβληματιζεσαι. Στην τελικη τι μπορει να παθει; Να παρει φωτια; υπερβολικο μου φαινεται! Στην χειροτερη, να χασει με την παροδο των χρονων την χωρητικοτητα της και να μην δουλευει ο (μικρος) ηλεκτροκινητηρας. Δηλαδη, απλα θα κουβαλας dead weight. Σιγα τα ωα.
Εχεις 5χρονια εγγυηση που προσφερει η εταιρεια και, οπως ειπωθηκε (αν θυμαμαι καλα) 8 χρονια εγγυηση για την μπαταρια. Ειναι λυπηρο, αλλα πραγματικοτητα, οτι κανενας δεν ξερει τι αξιοπιστια θα εχει ενα αμαξι μετα απο 10-15 χρονια. Αν αγοραζεις με γνωμονα αυτο, τοτε απλα οτιδηποτε ειναι ρισκο
https://www.cnet.com/roadshow/news/hyundai-kona-ev-battery-fires-recalls-korea-discontinued/
Εννοείται πως μπορεί να πάρει φωτιά.
Γιατί τοσο ακριβή η μπαταρία; Μήπως είπαν λάθος τιμή;
-
Sabas κανένας δεν είπε αυτά που γράφεις για εξίψωση του τουσον χαντακονωντας τον ανταγωνισμό!
Αντίθετα ακούστηκε ότι το αμάξι έχει πολλά καρβέλια ακόμα να φάει για φτάσει τα 3008/τιγκουαν!
Και εκείνο που λέω εγώ ότι στην απτή ποιότητα τα χιλιάρικα που χωρίζουν το τουσον από τα άλλα δύο δεν φαίνεται μπαίνοντας στο αμάξι.
Το ότι η υλοποίηση του ημιακαμπτου πίσω του 3008 είναι τόσο ανώτερη που δεν την φτάνει το χιουνται πάλι θα διαφωνήσω. Από τα τεστ που έχω κάνει εκείνο που χοροπηδούσε και ψάρευε ήταν το 3008 όχι το τουσον ( έννοειται το προηγούμενο τουσον και το πρώτο 3008).
Η διαφορά της πριμιουμ των 26.5 με την αλιρ + των 34.2 ( με προώθηση) είναι χαοτική και δεν φαίνεται να μπορεί να υποστηριχθεί από την πεζω στα μάτια μου πάντα.
-
Αν το δούμε καθαρά τιμολογιακά προφανώς δεν έχει αντίπαλο το Tuscon. Όταν είναι καλύτερα εξοπλισμένο από το 3008 Active plus που είναι ήδη ακριβότερό του αλλά και από ένα διαμορφωμένο Tiguan Life γύρω στα 30κ. Υπάρχουν πράγματα όμως που δεν μπορούν να αποτυπωθούν με ένα νούμερο επάνω σε ένα κομμάτι χαρτί.
Όλα αυτά τα συστήματα πόσο αποδοτικά θα είναι στο Hyundai σε σχέση με τον ανταγωνισμό; Όλη αυτή η νέα τεχνολογία στους κινητήρες πως θα ανταποκριθεί σε βάθος χρόνου; Γιατί για τους TSI evo & puretech έχουμε δείγμα. Και αν για τον πρώτο υφίστανται δίκαιες ενστάσεις λόγω των όσων έχουν προηγηθεί ο puretech έχει αποδειχθεί πραγματικό διαμαντακι αναλογικά του μεγέθους του. Τεσπά δεν κανιβαλίζω άλλο το νήμα. Το Tuscon είναι πολύ καλό all arounder πλέον απλά δεν μοιράζομαι τον ενθουσιασμό.
Το κλείνω με ένα παράδειγμα για να γίνω κατανοητός μην νομίζει κανείς ότι έχω κάτι με το συγκεκριμένο όχημα. Η νέα σειρά οχημάτων της Mazda (3/XC30/CX5) ναι έδειξε εξαρχής τρομερή ποιότητα και φοβερά αποτελέσματα σε όλα. Εκεί ναι έβγαλα το χαλακι έπεσα και προσκύνησα σαν μουσουλμάνος ασχέτως αν ποτέ μου σε ρεαλιστικό σενάριο δεν θα αγόραζα κάποιος εξαυτων. Ε δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για το Tuscon πχ. Με τα Mazda μας πέσανε τα σαγόνια και χόρευαν κλακέτες...
-
Δλδ υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι τα συστήματα ασφαλείας της vw kai 3008 δουλεύουν καλύτερα από αυτά του τουσον;
Για τους tsi εκείνο που ξέρω είναι ότι καίνε λάδι! Για τον puretech θα συμφωνήσω είναι αποδοτικός και κορυφαίος στην κατηγορία του.
Οι κινητήρες της χιουνται από άποψης απόδοσης και σε συνδυασμό με τα βαριά σκάφη είχαν ως τώρα θέματα ήταν λίγοτερο αποδοτικοί και έκαιγαν περισσότερο.
Οι νέοι κατάφεραν να ρίξουν πολύ ρύπους και να κινούν με σβελταδα το αμάξι σύμφωνα με τα νούμερα μένει να δούμε πως θα πάνε και από αξιοπιστία αν και η 5 ετης εγγύηση με απεριοστα χλμ δίνουν μια σιγουριά όπως και η γενικότερη αξιοπιστία της μάρκας.
Πάντως θα πρέπει να δώσουμε το μπράβο στην χιουνται που κατάφερε να ρίξει τους ρύπους χωρίς να ρίξει τα κυβικά και να σκίσει στην συμπίεση τους κινητήρες με ότι συνεπάγεται αυτό για την αξιοπιστία.
Το 1.6 150 και 180 με κάτω από 150 γραμμάρια μου αρέσουν περισσότερο από τα 1.2/130 1.5/130/150 και 1.0/155 του ανταγωνισμού.
-
Καταρχήν το σημαντικότερο από όσα έγραψες είναι η επιτυχία της Hyundai στην μετάβαση από τον ρυπογόνο 1,6Τ 177ps των 450€ ΤΚ στον 1,5T-Gdi 180ps των 110€ ΤΚ. Εδώ υποκλίνομαι και της βγάζω το καπέλο. Δεν έχω ουδεμία αμφιβολία ότι θα αντέξει στον χρόνο πολύ καλά ως κινητήρας. Αμφιβάλω γενικότερα για τα mh συστήματα και ως προς την αξιοπιστία τους σε βάθος χρόνου και ως προς τα κόστη συντήρησης, αντικατάστασης, πιθανών βλαβών. Αυτό το λέω για τα mh όλων των κατασκευαστών.
Ως προς τα εφαρμοσμένα συστήματα ασφαλείας επειδή δεν έχω την τύχη να έχω οδηγήσει όλη την αυτοκινητοβιομηχανία βασιζόμενος στην μικρή μου εμπειρία από όσα έχω οδηγήσει και τα τόσα reviews που έχω δει/διαβάσει συνηγορώ στο γεγονός ότι ειδικά οι Γερμανοί κατασκευαστές έχουν καταφέρει καλύτερα από όλους τους άλλους να λειτουργούν τα βοηθήματά τους σε συνδρομή και όχι εναντίον του οδηγού.
Θα επιμείνω επίσης πως ως σύνολο η ποιότητα που απορρέει από τον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό είναι ακόμα μπροστά. Συναρμογή, υλικά, ηχομόνωση, κύλιση είναι ακόμα σημεία υπεροχής για τα 3008/Tiguan. Όπως είναι και τα οδηγικά χαρακτηριστικά για ένα Kuga.
Αυτό που άλλαξε προς το καλύτερο είναι ότι έκλεισε 'επικίνδυνα' για τους Ευρωπαίους την ψαλίδα το Tuscon χτυπώντας δυνατά ταυτόχρονα όλες τις επιμέρους κατηγορίες με αιχμή του δόρατος τον συνδυασμό αξιοπιστία/τιμολόγηση. Οι άλλοι ακόμα κρατάνε 'τουπέ' αλλά για εμάς ως καταναλωτές μόνο καλό θα κάνει αυτός ο ανταγωνισμός στο άμεσο μέλλον.
Στις επιδόσεις μια που το ανέφερες ο μικρός puretech 1,2 βγάζει καλύτερες επιδόσεις από τον 150αρι της Hyundai. Ε φυσικά ο 180ps και λόγω κυβισμού είναι αποδοτικότερος αλλά κρατάει και πιο ψηλά τις ανάσες του. Αδιαμφισβήτητα όμως βγάζει περισσότερους ρύπους, έχει αρκετά μεγαλύτερη κατανάλωση ακόμα και ως FWD (4WD θα πίνει δικαιολογημένα πολύ) και περισσότερο θόρυβο καμπίνας. Κάπου εδώ όμως θα πρέπει να σκεφτεί ο υποψήφιος αγοραστής ότι αγοράζει c_suv και όχι 'warm hatchback'. Αυτό που χρειάζεται δηλαδή από το όχημα του θα το πάρει 100% από τον puretech με μικρότερο κόστος σε καύσιμα και ΤΚ. Εκτός αν παίρνει κάποιος c_suv 1,5 τόνου και τον καίει το 0,5 στο 0-100. Στα Diesel δε δεν υπάρχει λόγος συζήτησης. Ο blueHDI σε συνδυασμό με το EAT8 είναι άλλη κλάση από τον Diesel της Hyundai σε κάθε επίπεδο.
Τέλος για τον TSI Evo κράτα μια πισινή. Μεγαλύτερος αντίVAG/παθών δεν μπορεί να είσαι απο εμένα αλλά μην βασιζεσαι σε όσα ξέραμε για τον αμαρτωλό 1,4 TSI. Είναι πολύ καλός σε επιδόσεις ειδικά μέχρι τις μεσαίες στροφές γιατί μετά γίνεται 'γκρινιάρης' σε θόρυβο, είναι τρομερά οικονομικός και νομίζω ότι αυτός έχει ξεπεράσει τις παιδικές ασθένειες του 'πειράματος' 1,4 TSI. Μιλάμε πάντα για M/T, όχι για DSG. Δεν ανοίγω κουβέντα για τον 2,0 TDI του VAG γιατί είναι επίσης σε άλλο lvl.
ΥΓ: TSI Evo, TDI και κυρίως puretech & blueHDI μην ξεχνάμε ότι έμειναν ακόμα χωρίς να επιβάλουν mh για να παραμείνουν αποδοτικοί και περιβαλλοντικά ορθοί. Οφείλουμε να δείξουμε και σε αυτό έναν σεβασμό για το επίπεδο των κινητήρων τους...
-
Ως προς τα εφαρμοσμένα συστήματα ασφαλείας επειδή δεν έχω την τύχη να έχω οδηγήσει όλη την αυτοκινητοβιομηχανία βασιζόμενος στην μικρή μου εμπειρία από όσα έχω οδηγήσει και τα τόσα reviews που έχω δει/διαβάσει συνηγορώ στο γεγονός ότι ειδικά οι Γερμανοί κατασκευαστές έχουν καταφέρει καλύτερα από όλους τους άλλους να λειτουργούν τα βοηθήματά τους σε συνδρομή και όχι εναντίον του οδηγού.
Να σημειώσω απλά ότι τα συστήματα ασφαλείας φαίνεται να λειτουργούν άψογα στα PSA και με μεγάλη διακριτικότητα, για μένα ήταν ένας από τους λόγους αγοράς.
-
https://www.cnet.com/roadshow/news/hyundai-kona-ev-battery-fires-recalls-korea-discontinued/
Εννοείται πως μπορεί να πάρει φωτιά.
Καμμια συγκριση. Το λινκ που παραθεσες ειναι για ηλεκτρικο Kona, που η μπαταρια του και το ολο στησιμο ειναι τελειως διαφορετικο απο ενα υβριδικο και ποσο μαλλον ενα mild hybrid που εχει ακομα πιο μικρη μπαταρια και δεν φορτιζεται απευθειας απο το δικτυο ηλεκτροδοτησης
-
Η μόνη εμπειρία που έχω από συστήματα ασφαλείας Γερμανών ήταν όταν οδηγησα την Α180d και όταν πρωτοπήγα να αλλάξω λωρίδα χωρίς φλας για να δοκιμάσω το lka και κατατρομαξα από το δυνατό φρενάρισμα και την υποχρεωτική διόρθωση.
Δεν αμφιβάλλω ότι οι Γερμανοί ως Γερμανοί έχουν καλά συστήματα ασφαλείας αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί και η χιουνται να έχει και αυτή καλά.
Πάντως η ολη ομπρέλα συστημάτων που έχει αυτή την στιγμή το τουσον σε πληροτητα δεν την έχει κανένα από τα 3008/τιγκουαν/Κούγκα. Αυτό είναι δεδομένο.
-
Dublin wrote:
Εννοείται πως μπορεί να πάρει φωτιά
Καμμια συγκριση. Το λινκ που παραθεσες ειναι για ηλεκτρικο Kona, που η μπαταρια του και το ολο στησιμο ειναι τελειως διαφορετικο απο ενα υβριδικο και ποσο μαλλον ενα mild hybrid που εχει ακομα πιο μικρη μπαταρια και δεν φορτιζεται απευθειας απο το δικτυο ηλεκτροδοτησης
ναι, το ξέρω, αλλά φυσικά και μπορεί να πάρει μία μπαταρία φωτιά, και φυσικά και από τη Hyundai, το πρόβλημα είναι στα cells, κάτι που είναι κοινό σε οποιαδήποτε μπαταρία, γνωρίζεις εσύ αν δεν κατασκευάζονται στο ίδιο εργοστάσιο και με τον ίδιο τρόπο;
Επίσης το σκάνδαλο με τις BMW που έπαιρναν φωτιά (χωρίς μπαταρία) δείχνει ότι πάντα υπάρχει ρίσκο για το χειρότερο, δεν είναι επιστημονική φαντασία.
-
Να σημειώσω απλά ότι τα συστήματα ασφαλείας φαίνεται να λειτουργούν άψογα στα PSA και με μεγάλη διακριτικότητα, για μένα ήταν ένας από τους λόγους αγοράς.
Μια χαρά λειτουργούν τα ADAS του PSA. Των Γερμανών είναι όμως καλύτερα αντικειμενικά. Και ΟΛΑ ακόμα και των Κορεατών λειτουργούν πολύ καλύτερα από το αριστερό layup του Μακίσικ μετά από εύκολο Drive @Dublin....
-
Dublin wrote:
Μια χαρά λειτουργούν τα ADAS του PSA. Των Γερμανών είναι όμως καλύτερα αντικειμενικά. Και ΟΛΑ ακόμα και των Κορεατών λειτουργούν πολύ καλύτερα από το αριστερό layup του Μακίσικ μετά από εύκολο Drive @Dublin....
Πελάτες της Ζαλγκίρις καταντήσαμε..μου χαλάσαν όλη τη χρονιά χθες..
Δεν είμαι σίγουρος για τα Γερμανικά, πάντως από Ιαπωνικά/Κορεάτικα τα PSA είναι περισσότερο διακριτικά (ξέρεις, για να μένουμε και on topic κάπως!)
-
Δεν αμφισβητω οτι τα ευρωπαικα συστηματα δουλευουν καλα, αλλα παντως πρεπει να παραδεχτειτε οτι την σουιτα συστηματων που εχει, δεν την εχουμε ξαναδει σε αυτοκινητο της κατηγοριας αυτης. Αν τα παιρνεις ΟΛΑ πακετο με τα 1800, θεωρω οτι ειναι εξαιρετικη τιμη, ανεξαρτητα αν θελησει καποιος να τα δωσει ή οχι.
Hyundai Tucson NX4 (2020)