-
Εντάξει αν κάποιος φτάνει τα 29000 και ψάχνει αμάξι του μεγέθους του τουσον θα είναι κρίμα να μην το δει από κοντά!
Έτοιμος είμαι να αμαρτησω... Δεν χαλάει και το άτιμο το Σουζούκι....
Εντάξει έχουν κάνει απίστευτη αναβάθμιση μέσα έξω σε σχέση με το απερχόμενο.
Η Distinctive που είδα μέσα έχει τρελή αναβάθμιση στα πλαστικά φοβερή συναρμογη πολύ ευχάριστο σαλόνι στην όψη με τρεμερες γραμμές και αρμονία.
Πίνακας οργάνων ψηφιακός copy paste με τον μεγάλο της Μερσεντές υψηλής ευκρίνειας δίπλα οθοναρα 10.5 ιντσες στραμμένη στον οδηγό και αυτή όμορφη και γρήγορη και από κάτω πάνελ αφής για τον κλιματισμό πολύ καλής απόκρισης.
Πίσω άνετος χώρος για πόδια και κεφάλι και χώρος αποσκευών επαρκείς. Διαστάσεις μετρημένες 104.583.546.1εκ που σημαίνει 400λτ ο κυρίως ορθογώνιος χώρος χωρίς τους χώρους πάνω από τους θόλους και κάτω από το δάπεδο μέχρι την εταζερα. Στις προδιαγραφές λενε για 577λτ ....
Εξωτερικά το πλάι και το πίσω μέρος είναι τα πολύ δυνατά του με φοβερές σχεδιαστικές γραμμές πρέπει να το δεις από κοντά είναι τρομερό και με ωραία πλαστικά φιλέτα σε θόλους και στο τελείωμα των πορτών . Μπροστά η μάσκα είναι λίγο πομπώδεις και υπερβολική για τα γούστα μου αλλά και εδώ τα φώτα που είναι ενσωματωμένα στην μάσκα είναι πρωτότυπο.
Σύνολικα το αμάξι είναι ότι πιο future proof σχεδιαστικά έχω δει και μαζί με τον κινητήρα 1.6 με τον αυτόματο συμπλεκτη και όλα αυτά με τιμές που δεν έχουν πάρει αύξηση σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο φτιάχνουν ένα δυνατό πακέτο ,βάζουμε και τα 5 χρόνια εγγύηση με απερίσκεπτα χλμ την αξιοπιστία από το πάνω ράφι και τα κόστη συντήρησης που δεν ξεφεύγουν και δύσκολα για εμένα κοιτάς αλλού σε αυτόν τον όγκο ως τα 32000.
Και φυσικά κλασική χιουνται acc ούτε ως προαιρετικος εξοπλισμός αλλά είπαν ότι μπορεί να ρωτήσουν να μάθουν κόστος...
Αν προχωρούσα το επόμενο διάστημα θα ήταν η νούμερο ένα επιλογή το 1.6 180 distinctive χειροκίνητο.
-
Εντάξει αν κάποιος φτάνει τα 29000 και ψάχνει αμάξι του μεγέθους του τουσον θα είναι κρίμα να μην το δει από κοντά!
Έτοιμος είμαι να αμαρτησω... Δεν χαλάει και το άτιμο το Σουζούκι....
Εντάξει έχουν κάνει απίστευτη αναβάθμιση μέσα έξω σε σχέση με το απερχόμενο.
Η Distinctive που είδα μέσα έχει τρελή αναβάθμιση στα πλαστικά φοβερή συναρμογη πολύ ευχάριστο σαλόνι στην όψη με τρεμερες γραμμές και αρμονία.
Πίνακας οργάνων ψηφιακός copy paste με τον μεγάλο της Μερσεντές υψηλής ευκρίνειας δίπλα οθοναρα 10.5 ιντσες στραμμένη στον οδηγό και αυτή όμορφη και γρήγορη και από κάτω πάνελ αφής για τον κλιματισμό πολύ καλής απόκρισης.
Πίσω άνετος χώρος για πόδια και κεφάλι και χώρος αποσκευών επαρκείς. Διαστάσεις μετρημένες 104.583.546.1εκ που σημαίνει 400λτ ο κυρίως ορθογώνιος χώρος χωρίς τους χώρους πάνω από τους θόλους και κάτω από το δάπεδο μέχρι την εταζερα. Στις προδιαγραφές λενε για 577λτ ....
Εξωτερικά το πλάι και το πίσω μέρος είναι τα πολύ δυνατά του με φοβερές σχεδιαστικές γραμμές πρέπει να το δεις από κοντά είναι τρομερό και με ωραία πλαστικά φιλέτα σε θόλους και στο τελείωμα των πορτών . Μπροστά η μάσκα είναι λίγο πομπώδεις και υπερβολική για τα γούστα μου αλλά και εδώ τα φώτα που είναι ενσωματωμένα στην μάσκα είναι πρωτότυπο.
Σύνολικα το αμάξι είναι ότι πιο future proof σχεδιαστικά έχω δει και μαζί με τον κινητήρα 1.6 με τον αυτόματο συμπλεκτη και όλα αυτά με τιμές που δεν έχουν πάρει αύξηση σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο φτιάχνουν ένα δυνατό πακέτο ,βάζουμε και τα 5 χρόνια εγγύηση με απερίσκεπτα χλμ την αξιοπιστία από το πάνω ράφι και τα κόστη συντήρησης που δεν ξεφεύγουν και δύσκολα για εμένα κοιτάς αλλού σε αυτόν τον όγκο ως τα 32000.
Και φυσικά κλασική χιουνται acc ούτε ως προαιρετικος εξοπλισμός αλλά είπαν ότι μπορεί να ρωτήσουν να μάθουν κόστος...
Αν προχωρούσα το επόμενο διάστημα θα ήταν η νούμερο ένα επιλογή το 1.6 180 distinctive χειροκίνητο.
Νομίζω πολύ καλά τα λες.
Φαίνεται πολύ σύγχρονο, εμένα μου αρέσει η μούρη, τα πλάγια θυμίζουν πολύ Rav4 και δεν τρελαίνομαι, πίσω δεν μου αρέσει καθόλου, αλλά στα λεφτά του αν έψαχνα για C suv μάλλον νο1 αυτή τη στιγμή.
Γενικά προτιμώ KIA, οπότε θα περίμενα να δω και το Sportage.
Όπως ξέρετε προσπάθησα πολύ για Κορεάτικο σε αυτή την αγορά. Περιμένω να δω και μεγαλύτερα B suv γιατί δεν είμαστε όλοι για 4.5μ αμάξωμα.
Μάλιστα σε μία Hyundai τότε που κοίταγα, όταν με ρώτησε τι ψάχνουμε του είπα 'ένα ανάμεσα στο Tuscon και το Kona'!
-
Επειδη ειναι αυτοκινητο για ταξιδια οικογενειας και οχι καθημερινο θεωρω την εκδοση με τα 180 αλογα βενζίνης με φουλ εξοπλισμό και 30.000 την καλυτερη επιλογη για μεγαλο οικογενειακο.
-
Τα πλαϊνά νεύρα του τουσον μοιάζουν αρκετά με του δικού σου του 2008 νομίζω. Αλλά όντως η πλαϊνή όψη και οι τετράγωνοι θόλοι θυμίζουν το ραβ.
Το νέο σπορτατζ όπως το έχω δει ως τώρα δεν μου πολύ αρέσει εξωτερικά και κλασικά θα είναι και λίγο ακριβότερο.
Πάντως η ποιότητα των πλαστικών είναι πολύ αναβαθμισμένη εκεί δλδ που υστερούσε το τουσον.
Ο 1.6 με τα 180 48v είναι παραλλαγή του απλου 1.6 177 του προηγούμενου μοντέλου ή πρόκειται για νέο κινητήρα;
-
Ειδικά για όποιον πετύχει καλή τιμή, φαίνεται απ' τα αμάξια που αξίζουν και το τελευταίο ευρώ, χωρίς καμιά ουσιαστική παραχώρηση. Μόνο από κατανάλωση δεν ξέρω πως πάει.
-
Την κατανάλωση θα την δούμε στο τεστ. Ο αεροδυναμικός συντελεστης έχει βελτιωθεί κατά 1.5% νομίζω. Ιδανική επιλογή ο full hybrid αλλά η τιμή ξεφύγει και δεν κάνεις ποτέ απόσβεση.
Τα κιλά έχουν πέσει λίγο αλλά λόγω της επιπλέον μπαταρίας σβήνει η διαφορά. Περίμενα κάτι καλύτερο στο βάρος αλλά η χιουνται πουλά και χάλυβα όποτε τον θέλει.
Με τι προηγούμενο τουσον με το ντίζελ 48v 136 είχα πιάσει 7.4 με αρκετο πάτημα καλοκαίρι.
Ε εδώ αν φέρουν το 180 για τεστ τα 8αρια νομίζω θα τα πιάσουμε εκτός αν κάνει την έκπληξη το νέο μοντέλο.
Σε βίντεο βλέπω για το 150 αυτόματο καταναλωση δοκιμής 7.4.
Από ότι τσεκαρα τον εξοπλισμό όντως η distinctive δεν αξίζει τα 2000 παραπάνω για θερμενομενα καθισματα την 10 άρα οθόνη και την πλοήγηση. Οπότε είτε πριμιουμ 180 μανιουαλ στα 26500 είτε αυτόματο 150 στα 28000.
-
Το νέο Tuscon θα είναι μια πολύ δυνατή προσθήκη στην κατηγορία των 'non premium' C_suv η οποία θα πάρει μεγάλο κομμάτι πίτας της αγοράς αν είναι όλα στην πράξη με θετικό πρόσημο. Όπως όλοι έτσι και εγώ αναμένω με αγωνία την έλευσή του για να δούμε πρακτικά πως κατάφεραν αυτό το εντυπωσιακό θεωρητικά αποτέλεσμα.
Δεν είχα ιδέα ότι θα υπάρχει έκδοση με 180ps. Ωστόσο από τα τεχνικά χαρακτηριστικά που σηκώθηκαν παραπάνω μου γεννήθηκαν απορίες του τύπου πως είναι δυνατόν να έχει παραπάνω άλογα/ροπή με ίδια σχέση συμπίεσης και να βγάζει χαμηλότερους ρύπους το 180 από το 150 ps! Αν διαφέρει μόνο στην τουρμπίνα και στην χαρτογράφηση δεν θα έπρεπε να βγάζει λογικά παραπάνω ρύπους;
Όλα αυτά θα τα δούμε στην πράξη καθώς δεν ξέρω σε μια Distinctive έκδοση των 180ps M/T με 18' ή ακόμα χειρότερα 19' τι ΤΚ θα δίνει το αμάξι. Αν δίνει πάλι 450+€ καληνύχτα...
Η εμφάνιση είναι κάτι υποκειμενικό και όπως πολλές φορές έχω αναφέρει για εμένα δεν παίζει καθοριστικό ρόλο μέχρι ενός σημείου. Το αυτοκίνητο δεν μου αρέσει ούτε μέσα ούτε έξω, αλλά δεν με ενοχλεί κιόλας. Είμαι λίγο συντηρητικός στα γούστα και θεωρώ τέτοια σχέδια λίγο τραβηγμένα. Σαν τα Extreme σαλόνια που φτιάχνουν τα νιόπαντρα ζευγάρια και σε 2/3 χρόνια αφού το μετανιώσουν μοιάζουν λες και βγήκαν από τα γυρίσματα του 'Clockwork orange'. Ειδικά στο εσωτερικό λοιπόν το αμάξι μου θυμίζει κολάζ ιδεών. Το M/T βγάζει λίγο κορεατιλα στην κεντρική κονσόλα σαν ασυνέχεια του υπόλοιπου ταμπλό. Σαν να σχεδιάστηκε με το σκεπτικό μόνο για DCT. Αν φτάσει στο σημείο αυτό να είναι το μόνο θέμα του βέβαια δεν θα είναι λόγος να μην συνυπολογίζεται ως μια εκ των top επιλογών.
Πολύ περισσότερο με ενδιαφέρει να δω τι ποιότητα υλικών/συναρμογής θα έχει το όχημα. Αν αληθεύουν τα όσα αναφέρθηκαν το αμάξι έχει ασυναγώνιστες τιμές πλην όμως θα ήθελα να δω επίσης και το πόσο αποτελεσματικά είναι όλα τα καλούδια που έχει σε σχέση κυρίως με τον βασικό ευρωπαϊκό ανταγωνισμό.
Πολλές φορές έχω διαβάσει/ακούσει ότι οι εφαρμοσμένες τεχνολογίες των Ασιατών είναι ακόμα πίσω σε σχέση με τους κορυφαίους Ευρωπαίους κατασκευαστές.
Είναι και λίγο μαθηματικά κύριοι. Πώς είναι δυνατόν να έφτιαξαν εξαιρετικό σε όλα του όχημα με τέτοια τιμή; Τόσα λεφτά γλιτώνουν επειδή αγοράζουν υλικά στην Κορέα και συναρμολογούν με σχετικά χαμηλά μεροκάματα στην Σλοβακία; Δεν βγαίνουν τα κουκιά. Από κάπου πρέπει να κόψουν. Το σίγουρο είναι ότι ακόμα παραμένουν πολύ τίμιοι και δεν πληρώνεις έξτρα 'μόστρα' & 'σήμα' όπως σε άλλους. Προσωπικά σπάνια έχω δει να βγαίνει απλό f/l οχήματος και να διατηρεί τιμή. Το να βγάλεις νέο όχημα με νέο μηχανικό σύνολο cutting edge μηχανικό κιβώτιο αναβαθμισμένη ποιότητα και να διατηρείς την ίδια τιμή μου ακούγεται και λίγο εξωγήινο!! Μακάρι, θα τους βγάλω το καπέλο, αν τα έχουν καταφέρει και σαφώς θα το θεωρήσω πολύ σοβαρή ισάξια επιλογή του βασικού ανταγωνισμού.
Λίγο υπομονή να δούμε το αμάξι στα reviews, στο EuroNCAP, στο moose test κλπ κλπ...
-
Ας διορθώσει κάποιος τον τίτλο του θέματος.
Το σωστό είναι Tucson και όχι Tuscon.
-
Τα τέλη κυκλοφορίας τώρα δεν θυμάμαι αν αναφέρθηκε στο 150 ή στο 180 μου είπε ότι είναι 105 ευρώ νομίζω ότι αναφέρθηκε στα 180.
Η απτή ποιότητα είναι πολύ αναβαθμισμένη σε σχέση με το παλιό και έχει φύγει αυτή μουντιλα και η μονοτονία που διακρίνει τα κορεατικά. Έχουν κάνει εντυπωσιακή σχεδίαση των γραμμών και πως προεκτείνονται στις πόρτες ενώ και η ενσωματωμένη οθόνη που δεν προεξέχει βοηθά να δείχνει πολύ κόμπακτ.
Τέλος τα ψηφιακά όργανα δεν είναι να χαμε να λέγαμε είναι πολύ εντυπωσιακά από τα καλύτερα που έχω δει , εντάξει φαντάζομαι δεν είναι επιπέδου αουντι , αλλά άμα βάλεις στο q3 τον εξοπλισμό του τυοσον η τιμή θα πιάσει το 50αρι....
Τέλος τα καθίσματα σπάνε 40/20/40 έχουν ρύθμιση πλάτης και στην πιο πλούσια έκδοση πέφτουν και από πίσω.
Επίσης έχει στάνταρ αεραγωγούς πίσω και στην πλούσια έκδοση έχει πάνελ ρύθμισης πίσω της θερμοκρασίας ως τριγωνικό.
-
Πάλι δεν έχουν acc ;;;;
Η σχεδίαση εμένα μου φαίνεται πολυ καλη. Επιτέλους κάτι να σπάσει το κλασικό αμυγδαλωτο σχεδιασμό των πισω φαναριών. Είναι μια γενιά μπροστά θεωρώ η σχεδίαση.
-
Παίζει να έχει στον ψηφιακο πινακα εκεινο που δείχνει με κάμερα το blind spot.......πολυ πρακτικο.
Μέσα είναι ακόμα καλυτερο στις φωτο. Πολυ καλυτερο και απο BMW mercedes κτλ
-
Πάλι δεν έχουν acc ;;;;
Η σχεδίαση εμένα μου φαίνεται πολυ καλη. Επιτέλους κάτι να σπάσει το κλασικό αμυγδαλωτο σχεδιασμό των πισω φαναριών. Είναι μια γενιά μπροστά θεωρώ η σχεδίαση.
Συμφωνώ αυτή την αίσθηση δίνει οι υπόλοιποι κάνουν μισό βήμα αυτοί δείχνουν να έκαναν ολόκληρο βήμα δεν τσιγκουνευτηκαν.
Εντάξει στο ότι δεν έχουν στάνταρ το acc ως μοντέλο του 21 με τόσο εξέλιξη στα υπόλοιπα ακούγεται σαν καψονι!
-
Πολύ καλό αμάξι φαίνεται, αλλά ενώ μ'αρέσει το εσωτερικό και το πίσω μέρος του,δε μου αρέσει το πλαϊνό (RAVίζει πολύ) και το μπροστινό,υπερβολικά hyperspace (το kona μπροστά του είναι συντηρητικούρα,χαχα..)
Πάντως ο όμιλος Hyundai/Kia έχει από τα καλύτερα νέα συστήματα υποβοήθησης.Ειδικά το LKA (lane keeping assist) έχω δει βίντεο και reviews πως είναι από τα καλύτερα στην αγορά (σε κρατά στο κέντρο της λωρίδας). Κι ένα βίντεο για παράδειγμα (στο 11:31):
Kι εδώ καλύτερα (στο 12:35)
-
Παίζει να έχει στον ψηφιακο πινακα εκεινο που δείχνει με κάμερα το blind spot.......πολυ πρακτικο.
Φοβερό αυτό με την κάμερα στο blind spot που στο δείχνει μέσα στο κοντέρ, είχα πάθει την πλάκα μου όταν το χα δει!!
Ωστόσο είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα έρχεται με εξτρά κόστος.
Ο κωδικός του πάντως είναι το BVM το οποίο δεν το βλέπω στον κατάλογο. -
Lap wrote:
Φοβερό αυτό με την κάμερα στο blind spot που στο δείχνει μέσα στο κοντέρ, είχα πάθει την πλάκα μου όταν το χα δει!!
Ωστόσο είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα έρχεται με εξτρά κόστος.
Ο κωδικός του πάντως είναι το BVM το οποίο δεν το βλέπω στον κατάλογο.Όπως τα λες... Δεν το έχουν φέρει καν στις εκδώσεις που θα πατήσουν Ελλάδα. Προσωπικά δεν με πείραξε καθόλου. Ή τον καθρέφτη θα κοιτάει κάποιος ή το ταμπλό, και τα 2 παράλληλα δεν γίνεται. Ε, δεν νομίζω ότι κάποιος θα προτιμήσει το ταμπλό από τον καθρέφτη στην οδήγηση...
-
Είδα αναλυτικά το κατάλογο του εξοπλισμού εντάξει το αμάξι καταρχάς από την βασική έκδοση δεν έχει καμία εξωτερική διαφορά στην εμφάνιση ( εκτός από τα πίσω φώτα λεντ) σίγουρα πριμιουμ με την πλούσια δεν έχουν καμία διαφορά. Όπως και όλα τα συστήματα ασφαλείας που τα δίνει εκτός από το acc.
Με τον εξοπλισμό που δίνει δικάζει πολλά αμάξια που κομματιάζουν τον εξοπλισμό για να μας τα παίρνουν.
Θες αναδιπλούμενους; Φουλ λεντ; Κάμερα ? Αεραγωγούς πίσω ; Κεντραρισμα στην λωρίδα; Διζωνικο; Αισθητήρες; Συναγερμό; Αισθητήρα φώτων ,βροχής , σημάτων κυκλοφορίας, εναλλαγή φώτων; Όλα τα έχεις από την αρχή.
Το Σύστημα έξυπνης προσαρμογής στα όρια ταχύτητας τι κάνει; Δλδ εκτός από να σου δείχνει τα όρια; Σου προσαρμόζει και πώς την ταχύτητα;
Κάνει κάποιες εταιρείες που δεν επικοινωνούν τα κινητά με τα πολυμέσα, δεν έχουν έχουν κλιματισμό ,αναδιπλούμενους και όλα τα παραπάνω από την αρχή αλλά από τις δευτέρες ή τρίτες εκδόσεις να ντρέπονται...
Δεν ξέρω από που έχει κόψει η χιουνται αλλά το πακέτο της μαμαει για την ώρα.
-
Η σχεδίαση δεν είναι απλά πολύ καλή , προσωπικά θεωρώ ότι μ@μ@ει αλλά αυτό είναι υποκειμενικό. Εγώ απλά αναφερόμουν στα πίσω φλας , έχουν βάλει αυτά τα πίσω Led φώτα και την Led μπάρα από την μια άκρη στην άλλη (δεν ξέρω αν όλα αυτά είναι μόνο στην πλούσια έκδοση γιατί κάτι τέτοιο ειπώθηκε νομιζω) ε, χάθηκε να βάλουν κάπου εκεί στα πίσω stop φώτα και τα φλας και να είναι led. Τι έγινε το αφήσαν για το f/l το 2025 να έχουν και κάτι να αλλάξουν ;
Το Blind Spot & Rear Alert είμαι σίγουρος ότι είναι στον έξτρα εξοπλισμό ως πακέτο όπως έχω δει και από τα άλλα μοντέλα της Hyundai (πχ νέο Kona) και αυτό με το blind spot στον πίνακα σιγουρά προϋποθέτει και το area view 360 που είναι και αυτό έξτρα γιατί σε μια τέτοια περίπτωση θέλει και τις κάμερες που θα έχει στους καθρέπτες.
-
Μετα από όλες αυτές τις πληροφορίες σχετικά με το αυτοκίνητο από τους φίλους που έχουν καταφέρει να το δουν μέχρι στιγμής και τις μοιραστήκαν σχεδόν άμεσα μαζί μας και μπράβο για αυτό , απλά θα ήθελα να επισημάνω κάποια αρνητικά αν μπορεί κάποιος να τα θεωρήσει τέτοια καθώς για κάποιους μπορεί να μην είναι σημαντικά και φυσικά ούτε να είναι λόγος απόρριψης του αυτοκινήτου , αλλώστε και εμένα είναι μέσα στην λίστα μου μαζί με κάνα δυο ακόμη για αγορά φέτος. Το ένα για μένα αφορά ας το πούμε τα χαρακτηριστικά της άνεσης και όπως προαναφέρθηκε είναι η απουσία του ACC ούτε και ως επιλογή έξτρα όπως είναι στον ανταγωνισμό. Το άλλο αφορά στην εμφάνιση και έχει να κάνει με τα πίσω φλας που όπως και αυτό προαναφέρθηκε δεν έχει να κάνει μόνο με το άκυρο σχεδιασμό και τοποθέτηση τους εκεί που τα έχωσαν με ότι αυτό συνεπάγεται αλλά και ότι έχοντας φτιάξει ένα τόσο προχω σχεδιαστικά αυτοκίνητο και εσωτερικά αλλά και εξωτερικά, τέτοια αναβάθμιση σε όλους τους τομείς, μου έχεις βάλει φλας με κοινές λάμπες πίσω , ούτε καν led. Μπροστά νομίζω είναι led έστω. Ένα τέτοιο αυτοκίνητο με φωτά Matrix και δυναμικά φλας μπρος πίσω έστω και ως έξτρα νομίζω θα ήταν το απόλυτο. Όσο αφορά την έκδοση Distinctive , που για μένα πέρα από τα θερμαινόμενα καθίσματα μιας και είμαστε στο Ελλάδα και ως γνωστόν δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα τουλάχιστον στην Αττική αναφέρομαι που να είναι απαραίτητα, τα υπόλοιπα δε τα θεωρώ πολύ ασήμαντα αν θέλει κάποιος να έχει όλα τα έξτρα και έχει την δυνατότητα να δώσει κάποια χρήματα παραπάνω και ειδικά την προσφορά υποβοήθησης παρκαρίσματος εμπρός για ένα αμάξι με τέτοιο όγκο που οι άλλες εκδόσεις προσφέρουν μόνο πίσω , αν έδιναν την επιλογή όπως κάνουν κάποιοι άλλοι να customareis το αυτοκίνητο θα τα πρόσθετα όλα εκτός τα θερμαινόμενα καθίσματα.
Τέλος θα ήθελα να μάθω αν θα προσφέρουν και πως κάποια έξτρα πακέτα εξοπλισμού που αφορούν το smart sense όπως blind spot & rear alert καθώς και το area view 360 που τα θεωρώ και πάλι σημαντικά για ένα τέτοιο αυτοκίνητο και τι χρόνο παράδοσης δίνουν (6 μήνες?) με αυτά μέσα.
Τώρα αν υπάρχει κάποιο άλλο αρνητικό όσο αφορά την ποιότητα κύλισης/οδήγησης γενικά , αρνητικά κινητήρων, του νέου κιβωτίου iMT και την ποιότητα υλικών/ συναρμογής θα την μαθαίνουμε με το καιρό πιστεύω.
-
Είδα αναλυτικά το κατάλογο του εξοπλισμού εντάξει το αμάξι καταρχάς από την βασική έκδοση δεν έχει καμία εξωτερική διαφορά στην εμφάνιση ( εκτός από τα πίσω φώτα λεντ) σίγουρα πριμιουμ με την πλούσια δεν έχουν καμία διαφορά. Όπως και όλα τα συστήματα ασφαλείας που τα δίνει εκτός από το acc.
Με τον εξοπλισμό που δίνει δικάζει πολλά αμάξια που κομματιάζουν τον εξοπλισμό για να μας τα παίρνουν.
Θες αναδιπλούμενους; Φουλ λεντ; Κάμερα ? Αεραγωγούς πίσω ; Κεντραρισμα στην λωρίδα; Διζωνικο; Αισθητήρες; Συναγερμό; Αισθητήρα φώτων ,βροχής , σημάτων κυκλοφορίας, εναλλαγή φώτων; Όλα τα έχεις από την αρχή.
Το Σύστημα έξυπνης προσαρμογής στα όρια ταχύτητας τι κάνει; Δλδ εκτός από να σου δείχνει τα όρια; Σου προσαρμόζει και πώς την ταχύτητα;
Κάνει κάποιες εταιρείες που δεν επικοινωνούν τα κινητά με τα πολυμέσα, δεν έχουν έχουν κλιματισμό ,αναδιπλούμενους και όλα τα παραπάνω από την αρχή αλλά από τις δευτέρες ή τρίτες εκδόσεις να ντρέπονται...
Δεν ξέρω από που έχει κόψει η χιουνται αλλά το πακέτο της μαμαει για την ώρα.
Δεν νομίζω ότι έχει κόψει από πουθενά, απλά περνάει σε κατά μέτωπο επίθεση.
Το σύστημα που λες στο Cruise Control αναγνωρίζει τα σήματα κυκλοφορίας και σου προτείνει να αλλάξει την ταχύτητα στο όριο που υπάρχει. Τουλάχιστον αυτό κάνει στα PSA, το είχα χρησιμοποιήσει κάποιες φορές στην αρχή για να το δω, μετά δεν..
Από αυτά, το lane assist είναι άψογο στo 2008, τόσο πολύ που μου λείπει από τα άλλα αυτοκίνητά μου, και είδα προχθές το αυτόματο φρενάρισμα (δεν είχε λειτουργήσει ποτέ, μέχρι που δεν ήξερα αν λειτουργεί!), πήγαινα με 55-60 περίπου σε επαρχιακό δρόμο και μπροστά μου το παπί με πιτσιρικά αποφάσισε να στρίψει χωρίς φλας, εντάξει, θα το προλαβαινα άνετα, απλά μόλις είδα ότι θα έστριβε, πριν προλάβω να πάω φρένο, για ένα ms πάτησε φρένα και αμέσως μετά (έστριψε και ο πιτσιρίκος γρήγορα) σαν να μην έγινε τίποτα. Αναγνώρισε το ραντάρ μάλλον μηδενική ταχύτητα στο παπί από τα 60 που πήγαινε πριν, και έκοψε.
-
Συμφωνώ για την σχεδίαση, δεν είναι απλά οκ ή υποκειμενική ( που είναι εν μέρει αλλά πάντα πατά σε νόρμες και φόρμες κάνοντας το αποτέλεσμα να αρέσει ή όχι) θεωρώ ότι είναι σχεδιαστικό διαμάντι που μόνο αν το δεις από κοντά καταλαβαίνεις γιατί πρόκειται.
Εγώ όταν το είδα για λίγο πηγαινοερχουμουν γύρω γύρω και δεν πίστευα πως οι κορεάτες έκαναν τόσο όμορφο και προχωρημένο σχέδιο σε μαζική παραγωγή. Μοιάζει από αυτά τα αμάξια των προπαραγωγων που τελικά ποτέ δεν υπάρχει η τόλμη να παραχθούν!
Hyundai Tucson NX4 (2020)