-
Go pro χρησιμοποιούν οι περισσότεροι. Οι διαφορές είναι διακριτές.
Μη το συνεχίζεις........ όλοι καταλαβαίνουν την παπατζα σου!
-
Τι ακριβώς περιμένουμε όταν σκάφη 1,5 τόνου βγάζουν 180ps και πάνω από 25Nm ροπής (στο συγκεκριμένο βίντεο μάλιστα 4WD) από κινητήρα βενζίνης; Ζητάμε ταυτόχρονα επιδόσεις, ονομαστική ισχύ, ροπή κοντά στα Diesel, sportif οδηγικά χαρακτηριστικά και καταναλώσεις υβριδικών από ένα μεσαίο SUV; Μήπως τελικά απλά πουλάμε τρέλα;
Υπάρχουν Diesel ακόμα btw. Καλό θα ήταν από c_suv και επάνω όλοι μας να καταλάβουμε ότι αγοράζουμε (όσοι τέλος πάντων) οχήματα τα οποία ουσιαστικά ταιριάζουν σε Diesel αυτόματα σύνολα ενώ έχουν χαρακτήρα εκδρομικό με έφεση στο cruising.
Ο βασικός λόγος που οι περισσότεροι κάνουμε αυτή την 'λάθος' επιλογή είναι το κόστος κτήσης όταν δικαίως ένα Diesel auto SUV κοστίζει +3/4κ από το βενζίνης με μηχανικό χωρίς να συνυπολογίζεται 4WD/AWD.
Πέραν αυτού το οδηγικό προφίλ πολλών υποψηφίων αγοραστών δεν εμπεριέχει πολλά χιλιόμετρα ανά έτος με συχνές μακρινές διαδρομές. Άρα έτσι και αλλιώς δεν τους κάνουν τέτοια οχήματα. Είτε γιατί ως diesel δεν πληρούν βασικές προϋποθέσεις αγοράς, είτε γιατί ως βενζινοκίνητα σε αστική χρήση 70/30 καίνε πολύ καύσιμο και παράλληλα φθείρονται γρηγορότερα. Και γκρινιάζουν για το πάρκιν σαν κερασάκι στην τούρτα.
Πριν ζητήσουμε λοιπόν τα ρέστα από τις αυτοκινητοβιομηχανίες πρέπει να κοιτάξουμε τον καθρέπτη και να αναζητήσουμε τις πραγματικές μας ανάγκες χωρίς κριτήρια όπως το image, το μάτι του γείτονα, το αμάξι του κολλητού και τι αμάξι κάνει κλικ στο Μαράκι για να μας κάτσει.
Αυτός που θέλει χώρους μπορεί να πάρει ευρύχωρο hatchback, sedan, sw. Στην τελική για δύο ταξίδια τον χρόνο βάζεις και μια μπαγκαζιέρα όπως τόσοι άλλοι. Αν τώρα είσαι βάση χαρακτήρα γεννημένος για περιπέτεια ξυλώνεσαι, αγοράζεις αυτό που πρέπει και δεν γκρινιάζεις για τίποτα.
Όλα τα υπόλοιπα είναι μισές κουβέντες ναχαμε να λέγαμε. Τα παραπάνω είναι προσωπική άποψη και ξέρω ότι πολλοί θα διαφωνήσουν αλλά δεν είμαστε εδώ για να γίνουμε κολλητοί.
-
Μη το συνεχίζεις........ όλοι καταλαβαίνουν την παπατζα σου!
Συγνώμη που δεν σου ζήτησα την άδεια μεγάλε αδερφέ. Άμα δεν σου αρέσει ότι γράφω και είναι παπάτζα skip intro, ok; Θα σου πω σε λίγο που θα αρχίσουν να το τεστάρουν σοβαρά ποιός πουλάει παπά. Το αμάξι δεν το απαξιωσα αλλά ΔΕΝ θα το προσκυνήσω όπως εσύ. Μέχρι τότε πήγαινε πάρε το εικοσαρικάκι σου για τις υπηρεσίες που παρείχες γιατί είσαι μεροληπτικός κορεατολάγνος και εδώ θαμαστε να τα λέμε, χωρίς την άδειά σου
-
Η οδήγηση είναι το Α και το Ω στην κατανάλωση.
Σε ένα άλλο βίντεο μετά την δοκιμή έβγαλε 18km/l (δηλαδή 5,5l/100km). Δεν θυμάμαι εάν ήταν Diesel ή βενζίνη. Θα ψάξω να το βρω...
Το βρήκα:
5.5 και απλό βενζίνη δεν παίζει το full hybrid είναι και αφορά 23 χλμ κίνηση με 80 χλμ .
-
Ggeorg10 wrote:
Σε ένα άλλο βίντεο μετά την δοκιμή έβγαλε 18km/l (δηλαδή 5,5l/100km). Δεν θυμάμαι εάν ήταν Diesel ή βενζίνη. Θα ψάξω να το βρω...
Το βρήκα:
5.5 και απλό βενζίνη δεν παίζει το full hybrid είναι και αφορά 23 χλμ κίνηση με 80 χλμ .
Όντως!!
-
Το έχουμε ξαναγράψει αύτα τα σκάφη ζητούν ντίζελ και μάλιστα μεγάλα ντίζελ με 150 άλογα και πάνω ιδανικό για εμένα οι διλιτροι της vw kai bmw. Αυτοί οι κινητήρες έχουν και την ισχύ και την σωστή ροπή εκεί που πρέπει για ασφαλείς προσπεράσεις σε όλο το φάσμα ταχύτητας και ταυτόχρονα καίνε λίγο καύσιμο 30λτ φθηνότερο το λίτρο.
Απλά αυτοί οι κινητήρες λόγω τεκμηρίων διαβίωσης φόρου πολυτελείας και τιμή κτήσης δεν είναι για όλα τα πορτοφόλια. Δλδ για να κάνεις οικονομία και να κίνησε γρήγορα και με ασφάλεια πρέπει να έχεις χρήμα στην Ελλάδα.
Και μην τσιμπατε με την κατάργηση των τεκμηρίων και του φόρου πολυτελείας τα έσοδα αυτά είναι πάνω από 2 δις το χρόνο! Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση θα μας τα χαρίσει; Θα χάσει τόσο πολύ τυφλό χρήμα; Κάπως αλλιώς θα μας το πάρει πίσω.
-
Χαχα! Γιατί όχι ρε συ Χρηστάρα!
Οι φίλοι είναι η μισή ζωή μας!
Όταν επιλέγουμε πρέπει ανάλογα με τις ανάγκες μας. Και εγώ θα ήθελα να έχω ένα μεγάλο C suv - για την φάση, και να φορτώνω το μισό σπίτι όταν θέλω - και με 30.000 budget που θα μπορούσαμε να διαθέσουμε είχα επιλογές, αλλά θα ήταν απόφαση χωρίς λογική βάση, καθώς δεν θα είχα να το παρκάρω ούτε στο σπίτι μου. Μεγάλο B suv, στα μέτρα μας (είμαστε medium size οικογένεια), και μία χαρά. Ούτε μπαγκαζιερα δεν έχει χρειαστεί στα 12.000χλμ ακόμη. Επίσης το κόστος χρήσης ενός B suv είναι μικρότερο μην ξεχνάμε, και μας επιτρέπει να απλώνουμε τα έξοδα και σε άλλα οχήματα.
Επίσης, specialization, εμείς έχουμε πολλαπλά αυτοκίνητα, εκτός του ότι έχουμε και μία ιδιαίτερη κατάσταση και ζούμε σε 2μιση πόλεις (και εξαιτίας της πανδημίας) οπότε θέλουμε πρόχειρα οχήματα παντού, πιστεύω ότι δύσκολα ένα πράγμα τα κάνει όλα, από τα παπούτσια μας, τα ρούχα μας, τα μηχανήματα για τη δουλειά μου, κ.λ.π
Δηλαδή, να βολεύει Αθήνα οικονομικά, να πηγαίνει κέντρο, να μαζεύω της ελιές, να ταξιδεύω να δω την οικογένεια επαρχία, να πηγαίνω για δουλειά με εξοπλισμό, οικογενειακά ταξίδια με φόρτωμα.
Όχι, από ποδήλατο, μηχανάκι, στο B, Β suv και μετά αγροτικό. Δεν γίνονται τα πάντα όλα με ένα όχημα, έτσι διατηρώ και σε άριστη κατάσταση τα περισσότερα, μοιράζω χιλιόμετρα, βολεύομαι απείρως περισσότερο και με λιγότερο άγχος.
Στο μέλλον και ανάλογα με τις αναγκες και καταστάσεις θα αλλάξω κάποιο, προς στιγμήν πάω για μικρό scooter, μετά μπορεί να φύγω για επαρχία μόνιμα και να μου την δώσει να ανεβαίνω τα βουνά πάλι (η καλύτερή μου), μπορεί να μείνω Αθήνα και να χτυπήσω κάνα Spring για γύρω γύρω, μπορεί να θέλω να γυρίσω την Ελλάδα με μηχανή. Ότι κάτσει!
Ωραίο το Tucson αλλά βλέπω κάποια εργονομικά περίεργα, όλα τα κουμπιά είναι touch buttons εκεί στη μέση; Το χειρότερο είδος κουμπιού, εντάξει να έχεις 4-6 σε ξεκάθαρη και βολική θέση, αλλά 40 touch buttons που έχει αυτό εκεί, είναι λίγο χάος.
Θα το ξαναπώ, μου φαίνεται η οθόνη είναι λίγο χαμηλά, ας το δει ο υποψήφιος αγοραστή, απορώ πως το έκαναν αυτό.
Σε μαύρο δεν μου άρεσε, πίσω τελικά όσο πάει και χειροτερεύει στα μάτια μου. Επίσης δεν μου αρέσει αν ανάβει όλη η γραμμή, κάτι Megane νομίζω βλέπω με τεράστια πίσω led και δεν είναι ούτε αισθητικά ωραία ούτε πρακτικά (πολύ μεγάλο φωτεινό μήκος και μου αποσπά την προσοχή από τον δρόμο). Τα φλας κάτω εκείπερίεργη επιλογή, δεν πρέπει να είναι περίπου στο ύψος του ματιού; Κάποιος με hatch μπορεί κ να μην τα δει;
Κατά τα άλλα μπαίνει σίγουρα στο τοπ 3, προσωπικά θα περίμενα να δω Sportage (προτιμώ από Hyundai, αν και κάτι ζωγραφιές που είδα σαν Kuga έμοιαζε, αλλά θα το δούμε αυτό), μου αρέσει πάρα πολύ το C5 Aircross προσωπικά και βγαίνει φθηνότερο σε manual diesel που θα ήταν επιλογή μου, και μην ξεχνάμε ότι έρχεται ο βασιλιάς (QQ Απρίλιο έχουν δώσει σαν ημερομηνία άφιξης), ενώ 2019-2020 ήταν η χρονιά των B suv, φέτος είναι των C suv (Kadjar, 4008, κ.α) οπότε θα περίμενα να δω λίγο περισσότερο απλωμένη την κατηγορία. Ίσως δεν είναι τόσο straight to the top το Tucson όσο ενθουσιαστηκαμε στην αρχή, σίγουρα straight near the top προς στιγμήν!
Άσχετο, αλλά περιμένουμε και Α suv (mini Captur, 1008, κ.α) οπότε το 2021-2022 θα είναι ΚΑΙ των A suv.
-
Η οθόνη στο τουσον είναι εκεί που πρέπει. Και έχεις τους αεραγωγούς από πάνω και χτυπούν εκεί που πρέπει και όχι στα πλευρά που χτυπούν σε αυτά που η οθόνη είναι από πάνω.
Είναι πολύ καλά τοποθετημένη στο τουσον και με την σωστή κλίση προς τον οδηγό.
Επίσης τα αφής που έπαιξα μαζί τους φυσικά σε στάση μου έδωσαν θετική εμπειρία. Τα πετυχα όλα με την πρώτη χωρίς αστοχίες.
Συνολικά χωρίς να το έχω εξαντλήσει δεν βρήκα εργονομικά φαουλ όσο ήμουν στην θέση οδήγησης. Τιμόνι όργανα υποβραχιονια αριστερά δεξιά λεβιές ταχυτήτων ήταν εκεί που έπρεπε.
-
@Dublin ευτυχώς φρόντισα να μην έχω ανάγκη να κάνω φίλους σε forum, έχω όσους χρειάζομαι στην ζωή μου. Εδώ το βασικό πρόβλημα είναι ότι το κάθε νήμα έχει προκατειλημμένους οπαδούς οι οποίοι δεν δέχονται καμία διαφορετική άποψη για το αμάξι που έχουν ή θέλουν να πάρουν.
Υπάρχουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες από πολλούς γνώστες διάσπαρτες αν έχεις υπομονή να διαβάσεις τα πάντα. Με έχει ξενερώσει η φάση του αντίλογου με το κάθε έναν που φοράει τα γυαλιά με το σηματακι της αγαπημένης του μάρκας.
Προσανατολίζομαι όταν καταλήξω μεταξύ δύο τριών το πολύ οχημάτων να μπω με άλλο account ώστε να διαβάζω μόνο για τα συγκεκριμένα. Μέχρι τότε θα πρέπει να αρχίσω να μιλάω λιγότερο γιατί με αυτά που ακούω θα ανοίξει ο πειραιώτικος βόθρος και τσάμπα ban θα φάω για κάποιους που προσπαθούν να μας πείσουν οτι τα Hyundai έγιναν Lexus....
-
@Dublin ευτυχώς φρόντισα να μην έχω ανάγκη να κάνω φίλους σε forum, έχω όσους χρειάζομαι στην ζωή μου. Εδώ το βασικό πρόβλημα είναι ότι το κάθε νήμα έχει προκατειλημμένους οπαδούς οι οποίοι δεν δέχονται καμία διαφορετική άποψη για το αμάξι που έχουν ή θέλουν να πάρουν.
Υπάρχουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες από πολλούς γνώστες διάσπαρτες αν έχεις υπομονή να διαβάσεις τα πάντα. Με έχει ξενερώσει η φάση του αντίλογου με το κάθε έναν που φοράει τα γυαλιά με το σηματακι της αγαπημένης του μάρκας.
Προσανατολίζομαι όταν καταλήξω μεταξύ δύο τριών το πολύ οχημάτων να μπω με άλλο account ώστε να διαβάζω μόνο για τα συγκεκριμένα. Μέχρι τότε θα πρέπει να αρχίσω να μιλάω λιγότερο γιατί με αυτά που ακούω θα ανοίξει ο πειραιώτικος βόθρος και τσάμπα ban θα φάω για κάποιους που προσπαθούν να μας πείσουν οτι τα Hyundai έγιναν Lexus....
Πειραιώτης είσαι;! Αλλά μένεις Θεσσαλονίκη; Περίεργος συνδιασμός! Γι' αυτό ξέρεις τα μπασκετικά μας;!
Για μένα η οθόνη είναι λάθος, αν το βλέμμα σου είναι έστω και ελάχιστα κάτω από το τζάμι, τότε λάθος.
-
Εν μέρει σωστό αυτό αλλά και τα τάμπλετ που εξέχουν από την περασια του ταμπλό και αυτά κόβουν ορατότητα.
Ιδανική χωροθέτηση έχει το cx30 είναι την γραμμή βάσης του τζαμιού δεν προεξέχει δεν χαμηλώνεις βλέμμα οι αεραγωγοί σε σωστό ύψος και ο χειρισμός με joystick και tab για να μην χάνεις την ισορροπία του κορμού.
-
Και ομως υπαρχουν μελετες που λενε πως κουράζει η οθονη σε υψηλο σημειο κατα την οδηγηση.
Στο mazda εκαναν σοβαρη μελετη για την οθονη.
Λιγο πιο κατω, οντως πρεπει να παρεις το βλέμμα απο τον δρομο για να την δεις αλλα και παλι υπαρχει και το digital cluster οπου οι πληροφορίες βγαίνουν μπροστα σου... Οποτε μαλλον καλα ειναι η οθονη καπως πιο χαμηλά
-
Προσωπικά δεν μπορώ να αποφασίσω τι είναι χειρότερο. Η οθόνη στα 208/2008 που μου κόβει την εμπρός διαγώνια δεξιά ορατότητα όντας σχετικά μικρό το 'κενό' ανάμεσα στο καθρέπτη και το Infoteinment ή οι εφαρμογές αρκετά χαμηλά όπως στο Tuscon. Ιδανικά από όσα td πήρα, ακριβώς εκεί που τα ήθελα, ήταν στο Xceed (το πιο απλό και κατανοητό Infoteinment non Premium) και στο Focus.
Ένεκα τις συνήθειας τόσα χρόνια με το VAG με βολεύει αφάνταστα το ύψος των χειριστηρίων κλιματισμού να είναι εκεί ακριβώς που φτάνουν τα δάκτυλα μου τεντωμένα έχοντας μόλις κουμπώσει 3η. Άρα στο Tuscon είναι ιδανικά για τα γούστα μου.
Γενικά η τοποθέτηση του ταμπλό του μου φαίνεται χαμηλά τοποθετημένη. Κατανοώ ότι έγινε για λόγους καλύτερης ορατότητας αλλά νομίζω ότι θα πρέπει να κατεβάζει κάποιος σε μεγάλη γωνία τα μάτια του για να δει πίνακα οργάνων. Δεν παίζει και HUD εκεί που πραγματικά θα βοηθούσε εργονομικά.
Τώρα η Mazda πχ στα 3/CX30 το έκανε άρτιο αλλά αυτή είναι μια κατηγορία μόνη της πλέον.
-
Εχει digital cluster... Ολα εκει στα βγαζει.
-
Κάποιοι έκραζαν την C5 που είχε σταθερό κορμό τιμονιού και όλες τις λειτουργίες πάνω στο τιμόνι με μεγάλα κουμπιά και άλλοι θεωρούν ότι θα μπορέσεις οδηγώντας να απλώσεις το χέρι σου σε διακόπτες επαφής και να τον πετύχεις ανάμεσα σε 20+ λαμπάκια...
-
Όσο περισσότερο το προσέχω τόσο περισσότερες αμφιβολίες έχω.
Προφανεστατα δεν βλέπεις καθόλου τον δρόμο πλέον, κοιτάξτε την τροχιά του βλέμματος.
Νομίζω η υλοποίηση δεν είναι καλή.
-
Κάποιοι έκραζαν την C5 που είχε σταθερό κορμό τιμονιού και όλες τις λειτουργίες πάνω στο τιμόνι με μεγάλα κουμπιά και άλλοι θεωρούν ότι θα μπορέσεις οδηγώντας να απλώσεις το χέρι σου σε διακόπτες επαφής και να τον πετύχεις ανάμεσα σε 20+ λαμπάκια...
Ξέρεις τι μου λείπει απίστευτα στο 2008 (και σε όλα τα άλλα αυτοκίνητα);
Το δεξί αυτακι για το χειρισμό του ηχοσυστήματος. Τόσο εύκολο και απολαυστικό στο C3..
-
... άλλοι θεωρούν ότι θα μπορέσεις οδηγώντας να απλώσεις το χέρι σου σε διακόπτες επαφής και να τον πετύχεις ανάμεσα σε 20+ λαμπάκια...
Κι εγώ αγόρασα PSA με τη ρύθμιση κλιματισμού στην οθόνη, με κρύα καρδιά...
Που να ήξερα πως άλλοι θα πλήρωναν τα διπλά λεφτά για αυτοκινητάρες premium, για να έχουν επιφάνεια αφής για τον κλιματισμό, σε κατακόρυφο πάνελ χαμηλά στη κονσόλα, στο ίδιο σημείο που παραδοσιακά είναι τα περιστροφικά χειριστήρια! Οποία ενοια εργονομίας έχει πάει περίπατο. Τουλάχιστον τα PSA έχουν μεγάλα εμφανή γραφικά στην οθόνη, και το Tucson τα αφής τα χει κάπως ψηλότερα και υπό κλίση, οπότε υπάρχουν κάποιες μικρές πιθανότητες να τα πετύχει κάποιος... Αλλά sliders αφής! Ποιος μαλ@κας το σκέφτηκε και δεν απολύθηκε την ίδια μέρα!?
Αυτά όμως τα λέμε εμείς που μάθαμε με φλιπεράκια, κασετόφωνα, γραφομηχανές, πληκτρολόγια, SMS σε κινητά Nokia... Υμνουμε και τα μαρκούτσια του radio-cd όπως αυτό που είχε το Focus MK1. Η επόμενη γενιά αγοραστών όμως, παραξενέυεται όταν έχει να κάνει με κλακ και κλουκ, τους είναι φιλικότερος ο διακόπτης αφής και οι οθόνες. Σκεφτείτε πως πλέον τέτοια έχουν μέχρι και τα πλυντήρια... στη δουλειά στη κοινόχρηστη κουζίνα έχουμε μια κεραμική εστία με αφής, που πρέπει να κάνεις 8 φορές 'κλικ' για να σβήσεις το μάτι, απ το 9 στο 0...
-
Το βρήκα:
Συμφωνώ για το θέμα της οδήγησης αλλά στο video είναι το υβριδικό όμως οχι το mild hybrid.
-
Lap wrote:
Όσο περισσότερο το προσέχω τόσο περισσότερες αμφιβολίες έχω.
Προφανεστατα δεν βλέπεις καθόλου τον δρόμο πλέον, κοιτάξτε την τροχιά του βλέμματος.
Νομίζω η υλοποίηση δεν είναι καλή.
Για το cluster το λες ή για τη μεσαια οθονη;
Οι πληροφοριες που χρειάζεσαι οπως gps, ραδιόφωνο, mp3, Spotify κτλ τα εχει στο cluster. Η μεσαια ειναι ετσι για να δεις ακομα καλυτερα ή για τον συνοδηγο κτλ.
Εδω, αυτη η φωτογραφία ειναι στο ύψος του βλέμματος της κοπελας.
Hyundai Tucson NX4 (2020)