-
Φρεσκότατο!
Σούπερ τα 8,3' το 0-100 αλλά και τα 33,8m για το 100-0 ειδικά αν αναλογιστούμε το σχεδόν 2Τ βάρος του αμαξώματος στην συγκεκριμένη έκδοση. Το Htrac κάνει προφανώς το αμάξι τρένο. Εντυπωσιακά αποτελέσματα πραγματικά. Γρήγορο και μαλακό το DCT στο ανέβασμα, λίγο κλοτσάει το downshift αλλά λογικό με τα paddles. Μάλιστα να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο είναι το 'long' αμάξωμα που δεν έρχεται Ευρώπη. Ίσως δίνει επιπλέον πόντους στο traction/handling αλλά σίγουρα δεν ευνοεί τα 0-100 & 100-0. Στην κύλιση δεν το λες και κακό. Περνάει αρκετά ο θόρυβος του κινητήρα όταν πιεστεί. Νομίζω όμως ότι είναι λίγο βελτιωμένο σε σχέση με το προηγούμενο. Γενικά πολύ θετικό αλλά γενικά ας περιμένουμε να δούμε το EU spec στα χέρια των Ευρωπαίων 'ειδικών'...
-
Παρατήρησα στον τιμοκτάλογο πιο κάτω οτι υπάρχει και αυτόματο 150αρι στην έκδοση Premium και Distinctive, δεν ξέρω αν είχε αναφερθεί σε προηγούμενα μηνύματα. Για αυτόυς που θέλουν αυτόματο και δεν ενδιαφέρονται για το 180αρι είναι μια καλή επιλογή.
1.6T (150 PS) 2WD 6MT 48V GLS Exclusive24.990€
1.6T (150 PS) 2WD 7DCT 48V GLS Premium28.090€
1.6T (150 PS) 2WD 7DCT 48V HGS Distinctive30.090€
1.6T (180 PS) 2WD 6MT 48V GLS Premium26.590€
1.6T (180 PS) 2WD 6MT HGS 48V Distinctive28.590€
1.6T (180 PS) 4WD 7DCT 48V GLS Premium30.790€
1.6T (180 PS) 4WD 7DCT HGS 48V Distinctive32.790€
Πηγή : https://www.caroto.gr/2020/12/31/timi-polisis-poso-kostizei-neo-hyundai-tucson-2021/
Επίσης δεν αναφέρθηκε η έλλειψη του ηλεκτρικού ανοίγματος του χώρου αποσκευών ούτε ως έξτρα επιλογή, δεν ξέρω αν είναι και αυτό σαν ACC(να ρωτήσουμε τον εισαγωγέα....). Ρώτησε κανείς κάτι γι'αυτό;
-
Παρατήρησα στον τιμοκτάλογο πιο κάτω οτι υπάρχει και αυτόματο 150αρι στην έκδοση Premium και Distinctive, δεν ξέρω αν είχε αναφερθεί σε προηγούμενα μηνύματα. Για αυτόυς που θέλουν αυτόματο και δεν ενδιαφέρονται για το 180αρι είναι μια καλή επιλογή.
1.6T (150 PS) 2WD 6MT 48V GLS Exclusive24.990€
1.6T (150 PS) 2WD 7DCT 48V GLS Premium28.090€
1.6T (150 PS) 2WD 7DCT 48V HGS Distinctive30.090€
1.6T (180 PS) 2WD 6MT 48V GLS Premium26.590€
1.6T (180 PS) 2WD 6MT HGS 48V Distinctive28.590€
1.6T (180 PS) 4WD 7DCT 48V GLS Premium30.790€
1.6T (180 PS) 4WD 7DCT HGS 48V Distinctive32.790€
Πηγή : https://www.caroto.gr/2020/12/31/timi-polisis-poso-kostizei-neo-hyundai-tucson-2021/
Επίσης δεν αναφέρθηκε η έλλειψη του ηλεκτρικού ανοίγματος του χώρου αποσκευών ούτε ως έξτρα επιλογή, δεν ξέρω αν είναι και αυτό σαν ACC(να ρωτήσουμε τον εισαγωγέα....). Ρώτησε κανείς κάτι γι'αυτό;
Για το ηλεκτρικό πορτπαγκάζ ρώτησα εγώ... Το ξεχνάμε.
-
Κρίμα, είναι μια λειτουργία που με έχει βοηθήσει πολύ Κατάλογος με τα πακέτα ή τα μεμονωμένα έξτρα δεν έχει πέσει στα χέρια κανενός ακόμα για να κάνουμε τίποτα υπολογισμούς, αν και είναι τόσο πλήρη τα πακέτα εξοπλισμού που δεν νομίζω να υπάρχει κάτι πολύ σημαντικό να προστεθεί.
-
Πάντως αν ψάξεις για Hyundai dct problems δεν θα βρεις και λίγες αναφορές και μάλιστα την τελευταία 3ετια όχι παλιά.
Σχεδόν όλοι μιλούν για υπερθέρμανση μετά από 30-40 λεπτά σε βαριά κίνηση , για ενδείξεις στην οθόνη για σταμάτημα μέχρι να πέσει η θερμοκρασία
Μα όλα τα DCT εκεί πονάνε....έχουμε πει ότι δεν κάνουν για κίνηση μέσα στην πόλη, δηλαδή δεν κάνουν για μια χρήση που είναι ο βασικός λόγος αγοράς ενός αυτόματου! Για αυτό (εκτός των άλλων) δεν μου αρέσουν, δεν έχουν νόημα ως ύπαρξη σε καθημερινά αυτοκίνητα (βγάζω έξω τα supercars για να προλάβω τον Δία!).
-
Φυσικά αν μιλάμε για υπερθέρμανση και μνμ για να σταματήσεις στην άκρη για να πέσει η θερμοκρασία μετά από 40 λεπτά Βαρειάς κίνησης είναι ένα αρκετά ακραίο σενάριο που προσωπικά μου συμβαίνει 3-4 φορές τον χρόνο δλδ μποτιλιάρισμα στον περιφερειακό από ατύχημα με κλείσιμο ρεύματος ή παλιά Χριστούγεννα από δικαστήρια λευκό Πύργο και φαντάζομαι Αττική οδός έξοδος για εθνική Παρασκευή απόγευμα ή στον κιφισσο ή άνοδος Αλέξανδρος υπό κακές προϋποθέσεις.
Δλδ θέλω να πω είναι ακραίο σενάριο φυσικά όχι ότι δεν συμβαίνει στην Ελλάδα.
Το τεστ πιο πάνω τρομερη δουλειά κανει ο τύπος και με αγγλικά κατανοητά από όλους!
Τρομερό φρεναρισμα σε 33.8 δευτερόλεπτα! 9.8 λτ καταναλωση στην πόλη (τσιμπημενη αλλά λογική για 1.5 τόνο και τέτοιου όγκου) 7 σε αυτοκινητόδρομο αυτό ίσως και να πέφτει λίγο.
Πολύ καλό σύστημα κεντραρισματος στην λωρίδας έχει από τα καλύτερα που έχω δει.
Ο τύπος διαμαρτύρεται γιατί δεν έχουν αυτόματο ξεπαρκαρισμα με το κλειδί που είναι τελείως προχω λειτουργία που να του λέγανε ότι δεν θα είχε acc!
-
Φυσικά αν μιλάμε για υπερθέρμανση και μνμ για να σταματήσεις στην άκρη για να πέσει η θερμοκρασία μετά από 40 λεπτά Βαρειάς κίνησης είναι ένα αρκετά ακραίο σενάριο που προσωπικά μου συμβαίνει 3-4 φορές τον χρόνο δλδ μποτιλιάρισμα στον περιφερειακό από ατύχημα με κλείσιμο ρεύματος ή παλιά Χριστούγεννα από δικαστήρια λευκό Πύργο και φαντάζομαι Αττική οδός έξοδος για εθνική Παρασκευή απόγευμα ή στον κιφισσο ή άνοδος Αλέξανδρος υπό κακές προϋποθέσεις.
Δλδ θέλω να πω είναι ακραίο σενάριο φυσικά όχι ότι δεν συμβαίνει στην Ελλάδα.
Δεν έχω άποψη για την συμπρωτεύουσα. Αλλά στην Αθήνα είναι καθημερινό φαινόμενο σε Μεσογέιων, Κηφισίας, ποτάμι κλπ.
-
Άρα στα κοψίματα εξοπλισμών συμπεριλαμβάνονται τα θερμενόμενα καθίσματα και το τιμόνι ξέρουμε; Γενικά εκτός του ACC της ηλεκτρικά ανοιγομενης θύρας αποσκευών και το ιδιαίτερο blind spot ξέρουμε τι άλλο έχει κοπεί από το Distinctive; Around view, κάμερα οπισθοπορείας κάτι;....
-
Θα λεμε ευτυχως που έχει ρόδες ετσι οπως παμε
-
Θερμενομενα καθισματα έχει η πλούσια έκδοση για τιμόνι δεν θυμάμαι. 360 κάμερα προαιρετικά αλλά μπαίνει σε όλες τις εκδόσεις. Οπισθπορειας εννοείται έχει σε όλες τις εκδόσεις.
-
360 χωρις συζητηση.... Δεν γινεται να αγοραζεις αυτοκινητο χωρις 360 μοιρες κάμερα και δη τετοιας κατηγορίας.
-
Και μπροστά αισθητήρες νομίζω λείπουν από κάποια έκδοση, κάμερες ρε συ Lap πόσα έχουν 360 view; Μην υπερβάλλουμε κι'ολας!
Το ACC να δεχτώ ότι στην τελική έκδοση λείπει, γιατί όλα το βάζουν στην καλή τους έκδοση πλέον.
-
Λοιπόν στα του εξοπλισμού το αμάξι είναι το μόνο αν δεν κάνω λάθος c suv που έχει από την βασική έκδοση:
Φουλ λεντ
Διζωνικο
Κάμερα οπισθοπορειας
Αναδιπλούμενους
Σύστημα οδήγησης στο μέσο της λωρίδας
Αυτόματη ρύθμιση μεγάλης σκάλας
Ψηφιακά όργανα
Συναγερμό
Καθίσματα 40/20/40
Αισθητήρες βροχής
Ράγες οροφής
Αυτόματο άναμμα φώτων
Αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω
Usb στην πίσω θέση
Android car auto
Aυτα βλέπουν κάτι Σκόντα με αιρ κοντισιον , χωρίς κανένα αισθητήρα και ντροπιαζονται....για να μην πούμε για τα πριμιουμ που πρέπει να δώσεις νεφρό για να βάλεις όλα τα παραπάνω!
Πρακτικά παίρνεις την πρώτη έκδοση και λες ότι πήρα αμάξι φουλ έξτρα!
-
Το duster εχει απο το 2018. Τωρα εχουμε 2021 και 10000 ευρω ακριβοτερο αυτοκινητο
Το swift απο το 2017.... Στην ιαπωνια ομως.
Εδω το grandland εχει μια ψευδο360 μοιρες που πρέπει να κανεις όπισθεν για να σου δειξει το περιβάλλον. Αλλα και παλι ειναι πολυ πρακτικό
-
Το duster εχει απο το 2018. Τωρα εχουμε 2021 και 10000 ευρω ακριβοτερο αυτοκινητο
Το swift αποτο 2017.... Στην ιαπωνια ομως.
Εδω το grandland εχει μια ψευδο360 μοιρες που πρέπει να κανεις όπισθεν για να σου δειξει το περιβάλλον. Αλλα και παλι ειναι πολυ πρακτικό
Δηλαδή μόνο το Duster έχει;
Το 360 στα PSA είναι τρελή μουφα, δεν έχει πολλαπλές κάμερες. Για να 'δει' 360 πρέπει να πας μπρος-πισω για να φτιάξει την εικόνα, έχεις τρακάρει μέχρι να την φτιάξει, ή φύγει.
-
Lap wrote:
Το swift αποτο 2017.... Στην ιαπωνια ομως.
Δηλαδή μόνο το Duster έχει;
Το 360 στα PSA είναι τρελή μουφα, δεν έχει πολλαπλές κάμερες. Για να 'δει' 360 πρέπει να πας μπρος-πισω για να φτιάξει την εικόνα, έχεις τρακάρει μέχρι να την φτιάξει, ή φύγει.
Αισθητήρες μπροστα στανταρ και 360 προαιρετικά μόνο στη Distinctive.
-
Το ιδιο λεω και για το grandland. Εχουν το ιδιο σύστημα ... Θελει κολπο για να το λειτουργησεις. Πας λιγο πιο μπροστα απο οτι θα σταματουσες κανονικα και στα δειχνει ολα.
Λεω σκεψου ενα b suv του λαου εχει και δεν εχει ενα ολοκαινουργιο στην πλουσια εκδοαη. Λογω εισαγωγικης φυσικα.
-
Έχουν το νταστερ όλα αυτά που λέω παραπάνω ( πχ σύστημα οδήγησης στο κέντρο της λωρίδας;) Δεν το γνωρίζω. Το γκραντλαντ πάντως ούτε τα μισά δεν έχει στην βασική μην τρελαθουμε! Το Σουίφτ δεν είναι c suv!
Ρε συ λαπ τσεκαρα! Το νταστερ ούτε οπισθοπορειας ούτε κλίμα ούτε αναδιπλούμενους ούτε τα περισσότερα από ότι γράφω έχει στην βασική! Τι λέμε τώρα;
Η φουλ έκδοση που έχει 24000 πάλι κεντραρισμα λωρίδας δεν έχει....και είναι και μικρότερο σε χώρους το νταστερ.,.
-
Η τιμή αφορά την Distinctive.........Όπως ακριβώς έγραφε το stand δίπλα στο αυτοκίνητο.
Έχω φωτογραφίες αλλά δεν ξέρω να τις ανεβάζω! Βοηθήστε.
Καλησπέρα φίλε μου, σου στέλνω το παρακάτω λινκ το οποίο ελπίζω να σε βοηθήσει!
https://forum.4troxoi.gr/node/52303
Προσωπικά ακολούθησα τις οδηγίες στο βήμα 'Β. Αν η φωτογραφία ΔΕΝ βρίσκεται ήδη στο διαδίκτυο' και χρησιμοποίησα και το πρόγραμμα που προτείνουν το postimage.
Για οτιδήποτε χρειαστείς πες μου!
-
Πάντως η 360 allview φαίνεται κατάπληκτικη υλοποίηση , δείτε παρακάτω από το 8:35 , ανάλυση, επιλογές κλπ , και αυτό με το blindspot στην οθόνη είναι επίσης ωραίο με την δυνατότητα να ανοίγει η κάμερα κάθε φορά που αλλάζεις λωρίδα.
Hyundai Tucson NX4 (2020)