-
Εγώ θα συμφωνήσω με την άποψη ότι δεν πρέπει να γινόμαστε ψυχαναγκαστικοί με το στρώσιμο. Τα αυτοκίνητα δεν είναι αυγά μελάτα, για να προσέχουμε μην σπάσουν. Όπως είπε και ο Δίας, ότι λέει ο κατασκευαστής πρέπει να δεχτούμε ότι κατά πάσα πιθανότητα είναι το σωστό.
Από εκεί και πέρα διάβασα ότι η άποψη της αντιπροσωπείας είναι ότι δεν συστήνεται η χρήση paddles κατά την περίοδο του στρωσίματος. Εφόσον δεν αναγράφεται στο user manual, το θεωρώ μάλλον παπάντζα, καθώς δεν μπορεί να προκαλεί κάποια φθορά. Μοναδική λογική σε αυτή τη σύσταση είναι να αποφευχθούν αλλαγές στο κόκκινο (ή κατά λάθος κατεβάσματα) από κάποιον απρόσεκτο ή άσχετο οδηγό. Κατά τα άλλα όσο καλό στρώσιμο θα έκανε ένας λογικός οδηγός με χειροκίνητο κιβώτιο, το ίδιο θα έκανε και με τη χρήση paddles.
μάλλον γι αυτό το είπε η αντιπροσωπεία - για την αποφυγή κατεβασμάτων που από λάθος μπορεί να εκτινάξουν τις στροφές, συμφωνώ με τη λογική σας.
-
Δεν ισχύει αυτο.Αν τιθεται θέμα να εκτιναχθουν οι στροφες σε κατέβασμα η αλλάγη δε θα γίνει ακόμα και τα paddles να πατήσεις.
-
Δεν ισχύει αυτο.Αν τιθεται θέμα να εκτιναχθουν οι στροφες σε κατέβασμα η αλλάγη δε θα γίνει ακόμα και τα paddles να πατήσεις.
μια χαρά μπορεί να ανέβουν πολύ και απότομα οι στροφές, το δοκίμασα με τα paddles, παρόμοιο λάθος φυσικά μπορεί να γίνει και με αυτοματο κιβώτιο αν κάποιος κατεβάσει ταχύτητες σειριακά. Μαλιστα, επειδή τα Paddles είναι πολύ πιο προσιτά στα χέρια λόγω της εγγύτητάς τους με το τιμόνι , το λάθος μπορεί να γίνει πιο εύκολα!
Φυσικά , δε δοκίμασα ποτέ να κατεβάσω από 6η ή 7η σε 2η , αλλά και 3η να κατεβάσεις , οι στροφές είναι δυνατό να ανέβουν (πολύ)...
-
Ϊσως δε το εθεσα σωστα εννοω να εκτιναχθουν οι στροφές σε σημειο που να δημιουργηθει πρόβλημα για το κινητηρα.Αν αφήνει το κιβώτιο να γίνει η αλλάγη δεν υπάρχει κανενα πρόβλημα για το κινητηρα.
-
Ϊσως δε το εθεσα σωστα εννοω να εκτιναχθουν οι στροφές σε σημειο που να δημιουργηθει πρόβλημα για το κινητηρα.Αν αφήνει το κιβώτιο να γίνει η αλλάγη δεν υπάρχει κανενα πρόβλημα για το κινητηρα.
λογικά έχετε δίκιο , δεν έχω τολμήσει να κάνω...stress tests με κατεβάσματα που να δοκιμάστεί το set αυτόματου κιβωτίου-κινητήρα !
-
@GGAB, ποιο σκεπτικό θεωρείς ότι χρειάζονται 5-10.000 χλμ. για το στρώσιμο;
Όταν οι περισσότεροι κατασκευαστές σου λένε για 1000-1500 χλμ. ενώ κάποιοι σου λένε ότι δε χρειάζεται καθόλου; Ποτέ κανείς κατασκευαστής δεν έχει μιλήσει για τόσα πολλά χλμ. Εσύ πως κατέληξες σε αυτό το συμπέρασμα;
Το διδάχτηκα το μακρινό '96 από Σουηδούς μηχανικούς της Wartsila για το στρώσιμο naval diesel engines. Φυσικά η συζήτηση επεκτάθηκε στα αυτοκίνητα και εκείνοι ήταν κατηγορηματικοι ως προς αυτό. Επίσης απο αυτούς έμαθα να μην ξεπερνώ τις 2000 στρ/λ μέχρι να πιάσει ο κινητήρας θερμοκρασία λειτουργίας χειμώνα/καλοκαίρι.
Μέχρι στιγμής με αυτή τη στρατηγική ποτέ κανένα αυτοκίνητο μου δεν παρουσίασε θέμα με φλαντζα,κατανάλωση λαδιού,συμπίεσης,ωστηρια βαλβίδων κτλ.
Με αγάπη και προδερμ στην αρχή.
-
καλημέρα,
Με 170 χλμ στο οδόμετρο και την πρόβλεψη για άλλα 380 χλμ με τη βενζίνη που έχει, βγαίνει μια κατανάλωση περίπου 7,7/100.
Εννοείται ότι η χρήση του γκαζιού παραμένει ήπια αλλά γενικά αυξομειώνω το γκάζι συνεχώς, ως η σύσταση του manual για μη σταθερές στροφές στα πρώτα 1,000 χλμ.
-
Δεν είπαμε ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα, αλλά μπορεί με ένα κατέβασμα να πάνε οι στροφές στο όριο της περιστροφής του κινητήρα. Αυτό είναι κάτι που θεωρητικά θέλεις να αποφύγεις στο αρχικό στρώσιμο, όπως ακριβώς δεν θα ήθελες κατά την επιτάχυνση να γεμίζεις τις σχέσεις, αλλάζοντας στο κόκκινο.
-
Η κατανάλωση είναι πάρα πολύ καλή, αλλά καταλαβαίνω από τα συμφραζόμενά σου, ότι αν είχα εγώ το ίδιο όχημα μάλλον θα 'πάλευα', ή και όχι, να το κατεβάσω από τα διψήφια νούμερα!
Μου έχει συμβεί με πολλά οχήματα βενζίνης που είχα, ποτέ δεν έφτασα κοντά σε καταναλώσεις που γράφονταν στα φόρουμ. Με το πετρέλαιο είμαι πολύ καλύτερα, εκεί προσπαθώ για το αντίθετο (γρήγορα ταξίδια, ανοίγματα - με σεβασμό, σε φανάρια, κ.λ.π) και στο τέλος του μήνα όλο κάπου στα νορμάλ είμαι.
Είναι λογικό τα μεγαλύτερα και βαρύτερα αυτοκίνητα να ανεβάζουν ευκολότερα την κατανάλωση, ειδικά σε SUV που δεν έχουν και την καλύτερη αεροδυναμική, η φυσική δεν έχει νικηθεί ακόμη!
Επίσης είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμη, πάρα πολύ, 170 στο οδόμετρο είναι πρακτικά καινούργιο. Επίσης με άλλα 380χλμ θα αλλάξει η μέτρηση, έχεις να διανύσεις τα περισσότερα του ντεποζίτου σου, αν μπεις σε 2-3 μεγάλες κινήσεις, το 7.7 μπορεί να πάει εύκολα 9, όσο προσεχτικος και να είσαι. Μην αγχώνεσαι γι' αυτά, λίγο προσεχτικος για κάνα χιλιάρι χλμ και μετά να χαρείς το όχημά σου.
Αν το σηκώνουν και τα λάστιχα, βάλτο και σε χώμα αργότερα! Σε διαβεβαιώνω ότι θα έχει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον από το να κοιτάς νουμερακια σε μία οθόνη!
-
Η κατανάλωση είναι πάρα πολύ καλή, αλλά καταλαβαίνω από τα συμφραζόμενά σου, ότι αν είχα εγώ το ίδιο όχημα μάλλον θα 'πάλευα', ή και όχι, να το κατεβάσω από τα διψήφια νούμερα!
Μου έχει συμβεί με πολλά οχήματα βενζίνης που είχα, ποτέ δεν έφτασα κοντά σε καταναλώσεις που γράφονταν στα φόρουμ. Με το πετρέλαιο είμαι πολύ καλύτερα, εκεί προσπαθώ για το αντίθετο (γρήγορα ταξίδια, ανοίγματα - με σεβασμό, σε φανάρια, κ.λ.π) και στο τέλος του μήνα όλο κάπου στα νορμάλ είμαι.
Είναι λογικό τα μεγαλύτερα και βαρύτερα αυτοκίνητα να ανεβάζουν ευκολότερα την κατανάλωση, ειδικά σε SUV που δεν έχουν και την καλύτερη αεροδυναμική, η φυσική δεν έχει νικηθεί ακόμη!
Επίσης είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμη, πάρα πολύ, 170 στο οδόμετρο είναι πρακτικά καινούργιο. Επίσης με άλλα 380χλμ θα αλλάξει η μέτρηση, έχεις να διανύσεις τα περισσότερα του ντεποζίτου σου, αν μπεις σε 2-3 μεγάλες κινήσεις, το 7.7 μπορεί να πάει εύκολα 9, όσο προσεχτικος και να είσαι. Μην αγχώνεσαι γι' αυτά, λίγο προσεχτικος για κάνα χιλιάρι χλμ και μετά να χαρείς το όχημά σου.
Αν το σηκώνουν και τα λάστιχα, βάλτο και σε χώμα αργότερα! Σε διαβεβαιώνω ότι θα έχει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον από το να κοιτάς νουμερακια σε μία οθόνη!
κατ΄αρχάς , η ενημέρωση που δίνω είναι επειδή είχα υποσχεθεί ότι θα παρακολουθώ σχολαστικά το αυτοκίνητο και θα σας ενημερώνω...
Η πραγματική κατανάλωση ΔΕΝ θα είναι αυτή , θα είναι σαφώς υψηλότερη στην κανονική χρήση του αυτοκινήτου...
ούτε εγώ οδηγώ αργά πλην κατοικημένων περιοχών βέβαια...Αναμένω λοιπόν πράγματι, πραγματική κατανάλωση 8,5-9/100.
Για το χώμα, μάλλον το αυτοκίνητο είναι τυχερό (ή άτυχο, δεν ξέρω), γιατί δε βλέπω να πατήσει ποτέ στη ζωή του !
-
Dublin wrot
κατ΄αρχάς , η ενημέρωση που δίνω είναι επειδή είχα υποσχεθεί ότι θα παρακολουθώ σχολαστικά το αυτοκίνητο και θα σας ενημερώνω..
Η πραγματική κατανάλωση ΔΕΝ θα είναι αυτή , θα είναι σαφώς υψηλότερη στην κανονική χρήση του αυτοκινήτου...
ούτε εγώ οδηγώ αργά πλην κατοικημένων περιοχών βέβαια...Αναμένω λοιπόν πράγματι, πραγματική κατανάλωση 8,5-9/100.
Για το χώμα, μάλλον το αυτοκίνητο είναι τυχερό (ή άτυχο, δεν ξέρω), γιατί δε βλέπω να πατήσει ποτέ στη ζωή του !
Καλά κάνεις, και σε ευχαριστούμε γι' αυτό. Οι σημαντικότερες πληροφορίες έρχονται από κατόχους.
Μόλις πάρει ο Γάτος το PHEV, θα σε πάρει μαζί να ανεβείτε κάνα κατσαβραχο να μετρήσουμε τα 4Χ4 σας! μην φοβάσαι, στην αρχή θα σε ξεκινήσει από χαλαρά!
-
d_m wrote:
Dublin wrot
κατ΄αρχάς , η ενημέρωση που δίνω είναι επειδή είχα υποσχεθεί ότι θα παρακολουθώ σχολαστικά το αυτοκίνητο και θα σας ενημερώνω..
Καλά κάνεις, και σε ευχαριστούμε γι' αυτό. Οι σημαντικότερες πληροφορίες έρχονται από κατόχους.
Μόλις πάρει ο Γάτος το PHEV, θα σε πάρει μαζί να ανεβείτε κάνα κατσαβραχο να μετρήσουμε τα 4Χ4 σας! μην φοβάσαι, στην αρχή θα σε ξεκινήσει από χαλαρά!
Χαχαχα, κατσαβραχα+εγω=δύο ξένοι!
θα συνεχίσω να σας δίνω μόνο ασφάλτινες εντυπώσεις! ποτέ δε ζήλεψα ούτε αναζήτησα τέτοιες 'περιπέτειες'!
-
Καπου πριν το πασχα εκανα κι εγω την παραγγελια μου για το αυτοκινητο στην εκδοαση distinctive diesel με ηλιοροφη.
Ωστοσο για χρονο παραδοσης μου ειπανε καπου μεσα Οκτωβρη, θα ερθει λεει προς τα τελη Σεπτεμβριου Ελλαδα και θα χρειαστει 2 με 2.5 εβδομαδες να εκτελωνιστει, κατι που μου φαινεται πολυ. Ισχυουν αυτοι οι χρονοι, γνωριζει κανεις? γιατι μου φαινεται πολυς ο καιρος, ειδικα εαν αναλογιστει καποιος οτι σαν προκαταβολη εδωσα το αμαξι που ηδη ειχα..
-
Έδωσες το αμάξι σου για προκαταβολή τον Μάρτιο για να πάρεις το νέο μέσα Οκτώβρη , αν δεν έχει αλλάξει κάτι προς το χειρότερο που συμβαίνει συνήθως με τις παραδόσεις ;
Φαντάζομαι δεν έχεις θέμα μετακίνησης. Αν το αμάξι δεν το πήραν ως προκαταβολή προς 2-3 χίλιαρικα αλλά εκτιμήθηκε παραπάνω πχ 7-8 χιλιάδες θεωρώ αχρειαστη κίνηση να δώσεις αμάξι και τοσο μεγάλη προκαβολη για +6 μήνες παραδοση στην καλύτερη.
Ποια είναι η ελάχιστη προκαταβολή που ζητά η χιουνται για το τουσον ;
-
Πολύ καλή επιλογή, αλλά δυστυχώς όσοι αγοράζουν αυτό το διάστημα έπεσαν πάνω στο μεγάλο θέμα με τα chips και υπάρχουν παντού τεράστιες καθυστερήσεις.
Βέβαια Hyundai/Kia κάνα εξάμηνο έδινε και πριν για εισαγωγή, με υπονοούμενα για 8μηνο, όποτε περίπου τα ίδια.
Αφού αποφάσισες το αυτοκίνητό σου, κάνε υπομονή, δυστυχώς ισχύει για όλες τις μάρκες και για αυτοκίνητα ΜΗ ετοιμοπαραδοτα.
Θα μείνεις τόσο καιρό χωρίς αυτοκίνητο; Αυτό είναι ένα θέμα.. άσε που θεωρητικά, κερδίζουν περισσότερα αφού ήδη διαχειρίζονται το πρώην περιουσιακό σου στοιχείο προς όφελός τους.
-
Επειδη το αμαξι ητανε ειδικη παραγγελια λογω ηλιοροφης και diesel, μου ζητησανε προκαταβολη περιπου 14.000€, ωστοσο επειδη θα ειχε μεγαλο χρονο παραδοσης η προκαταβολη κλειστηκε με το αμαξι περιπου στις 7.000€ και το εδωσα γιατι σε 6 μηνες και χιλιομετρα θα ειχε παραπανω και θα ειχε χασει την αξια του.
-
1η φορά στη ζωή μου ακούω τέτοια προκαταβολή!
Και μέχρι να έρθει με τι θα μετακινήστε;!
-
Με το καλό να παραλάβετε.
Για μένα έκανες φοβερή επιλογή. Αν έπαιρνα SUV στην κατηγορια αυτή αυτο θα επελεγα και γω. Το βρισκω εκπληκτικο και καλύτερο από ολα του ανταγωισμου εκτος από 1:
Τον χρονο παραδοσης. 6 μηνες ρε γαμωτο είναι πάρα πολύ.
-
Εντάξει και εγώ θέλω ένα μοντέλο για πάρτυ μου....εντάξει η προκαταβολή 14000 που σου είπαν ήταν αέρα πατέρα! Πρώτη φορά ακούω για αμάξι 30000 να ζητούν προκαταβολή για αμάξι που θα έρθει σε 7-8 μήνες τα μισά σχεδόν μπροστά!
Σου είπαν αυτό το γελειο ποσο για να σου πάρουν το αμάξι που ήδη μπορεί να έχουν πουλήσει με 7000 και να σου φανεί ότι έδωσες μικρή προκαταβολή!
Σε 6 μήνες θα έχανες 500 ευρώ από το αμάξι ενώ τώρα έχασες το μεταφορικό σου μέσο.
-
καλημέρα,
όπως σας είχα ενημερώσει παλιότερα για το θέμα, πέρα από τις Hyundai , Ford & VW που εντιμετωπίζουν ελλείψεις σε τσιπ και ανακοινώνουν ανάλογες καθυστερήσεις στις παραδώσεις των καινούριων αυτοκινήτων τους, η Renault αντικαθιστά ήδη ψηφιακά ταμπλώ με αναλογικά !
Γενικότερα, με βάση τις ήδη αυξημένες τιμές των εμπορευμάτων (που δείχνουν συνεχή αυξητική τάση και για το προσεχές μέλλον), έχω την εντύπωση ότι θα δούμε και ανατιμήσεις στα καινούρια αυτοκίνητα λόγω κόστους παραγωγής.
Δεν μιλάω εκ του ασφαλούς επειδή προλαβα , έκλεισα και παρέλαβα on time το δικό μου Tucson, αλλά δίνω φιλικά την όποια ενημέρωση έχω...
Hyundai Tucson NX4 (2020)