-
Chris2021 wrote:
Καλημέρα σας. Ακόμα και στο συνεργείο της Λαμδα στη Συγγρού μου είπαν τελικά ότι σε κάθε στάση του αυτοκινήτου η ταχύτητα θα πρέπει να είναι στο Ν διαφορετικά δημιουργεί πρόβλημα στα δισκάκια το οποίο το κόστος αντικατάστασης τους είναι στα 1000 €
καλημέρα
ευχαριστούμε για την ενημέρωση - θα προσπαθήσω να κάνω την ίδια ερώτηση σε συνεργείο άλλης αντιπροσωπείας , να δούμε αν θα υπάρξει παρόμοια απάντηση...
ευχαριστω πολυ
-
Καλησπερα πρωτη φορα γραφω αν και διαβαζω και ενημερώνομαι καθε μερα απο το καλύτερο forum αυτοκινητου , Θα ηθελα την βοηθεια σας . Εκανα το αμαξι παραγγελια στις 10 ,μαρτιου και επιτοπου καταθεσα και προκαταβολη
3000€ και το υπολοιπο ποσο μετρητα με την παραλαβη του αυτοκινητου για τα 180 αλογα to αυτοματο distictive εκδοση . Ο πωλητης μου ειπε οτι αρχες μαιου θα παραλαβω το αμαξι . Εχει φτασει 15 ιουνιου και δεν εχω καμια ενημερωση απο την αντιπροσωπεια για το τι γινετε , Μιλωντας με καποιο συναδελφο στο ξεκαρφωτο μου ειπε οτι γνωριζει καποιον μεσα απο την hundai και μπορει να δει σε τι σταδιο βρισκετε η παραγγελια , μου ειπε λοιπον οτι το αμαξι εχει προγραμματισθεί για παραγωγή τελος ιουλιου και παραδοση απο σεπτεβρη και βλεπουμε .
Η απόρροιά μου ειναι η εξης μπορω εγω να ακυρωσω την παραγγελεια και να παρω πισω την προκαταβολη γιατι μένοντας στα λογια του πωλητη εγω πουλησα το αμαξι μου και δεν εχω μεσο να μετακινηθω ?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και συγνωμη για το μεγαλο post
-
καλησπέρα σε όλους
την περασμένη Παρασκευή βρέθηκα σε φανάρι ανηφορικού δρόμου με ιδιαίτερα ολισθηρό οδόστρωμα, καθότι ψιλόβρεχε και η άσφαλτος στο σημείο αυτό είναι πολύ ολισθηρή ακόμα και στεγνή...
Κατά την εκκίνηση με το κιβώτιο στο eco , οι μπροστινοί τροχοί και ιδίως ο δεξιός δεν βρήκαν αμέσως πρόσφυση με αποτέλεσμα το γνωστό ΄΄χτύπημα΄΄ που κάνουν όταν σπιναρουν τα προσθοκινητα αυτοκίνητα , όταν ταυτόχρομα μπαινει σε λειτουργία το αντισπιν ...Μετά από 2-3'' το αυτοκίνητο βρήκε προσφυση και ξεκίνησε κανονικά , αλλά η αλήθεια είναι ότι θορυβήθηκα διότι περίμενα πολύ πιο άμεση υποβοήθηση από την τετρακίνηση...
Εχει αντιμετωπίσει κάποιος από εσάς αντίστοιχη αντίδραση με το ίδιο αυτοκίνητο ?
Eπίσης, το autohold ναι μεν κρατά το αυτοκίνητο από το να μην κυλήσει προς τα πίσω, αλλά δεν το εμποδίζει να κυλήσει προς τα εμπρός, συνεπώς είτε απαιτείται συνεχές φρένο είτε επιλογή ''P'' την περίπτωση αναμονής σε κατηφορικό δρόμο.Περίμενα ότι το autohold θα δούλευε και στις δύο περιπτώσεις και θα ΄΄πάγωνε΄΄ το αυτοκίνητο, ξεκινώντας αυτόματα με το πάτημα του γκαζιού...
-
Καλησπερα πρωτη φορα γραφω αν και διαβαζω και ενημερώνομαι καθε μερα απο το καλύτερο forum αυτοκινητου , Θα ηθελα την βοηθεια σας . Εκανα το αμαξι παραγγελια στις 10 ,μαρτιου και επιτοπου καταθεσα και προκαταβολη
3000€ και το υπολοιπο ποσο μετρητα με την παραλαβη του αυτοκινητου για τα 180 αλογα to αυτοματο distictive εκδοση . Ο πωλητης μου ειπε οτι αρχες μαιου θα παραλαβω το αμαξι . Εχει φτασει 15 ιουνιου και δεν εχω καμια ενημερωση απο την αντιπροσωπεια για το τι γινετε , Μιλωντας με καποιο συναδελφο στο ξεκαρφωτο μου ειπε οτι γνωριζει καποιον μεσα απο την hundai και μπορει να δει σε τι σταδιο βρισκετε η παραγγελια , μου ειπε λοιπον οτι το αμαξι εχει προγραμματισθεί για παραγωγή τελος ιουλιου και παραδοση απο σεπτεβρη και βλεπουμε .
Η απόρροιά μου ειναι η εξης μπορω εγω να ακυρωσω την παραγγελεια και να παρω πισω την προκαταβολη γιατι μένοντας στα λογια του πωλητη εγω πουλησα το αμαξι μου και δεν εχω μεσο να μετακινηθω ?
καλησπέρα,
δείτε τι υπογράψετε κατά την παραγγελία του αυτοκινήτου - δείτε τους όρους της προσφοράς/παραγγελίας που υπογράψατε.
επίσης , σε τόσο σοβαρά θέματα, μιλήστε με το Διευθυντή του καταστήματος που κάνατε την παραγγελία και διαβαθμείστε το αίτημα σας όσο πιο ψηλά γίνεται - μην επικοινωνείτε με απλους πωλητές, χαμένος χρόνος...
-
Καλησπερα, καταρχας βρισκω λαθος το οτι δεν εχετε μιλησει με την αντιπροσωπεια, αλλα με καποιον γνωστο που εχει εναν γνωστο.
Θα επρεπε να εχετε ενοχλησει στο ενδιαμεσο να δειτε σε τι σταδιο ειναι η παραγγελια, καθοτι γενικα σε ολες τις αντιπροσωπειες υπαρχουνε καθυστερησεις.
κατ εμε. 1η κινηση μιλατε με την αντιπροσωπιεια να δειτε τι θα σας πουν.
2η κινηση κοιταχτε τι γραφει το συμφωνητικο που εχετε υπογραψει οταν κλεισατε το αυτοκινητο.
Προσωπικα εχω παραγγειλει το tucson 23 Απριλιου και μου ειχανε δωσει χρονο παραδοσης μαζι με τον εκτελωνισμο μεσα Οκτωβρη. Σε προσφατη ενοχληση που εκανα μου ειπανε πως τελικα θα παραλαβω Αυγουστο.
-
Αρχικά ζήτησε επίσημη ενημέρωση και όχι ξεκαρφωτη για το πότε παραδίδεται το αμάξι. Το αρχές Μαίου με το Σεπτέμβρη και βλέπουμε είναι 4 μήνες διαφορά!
Υπόψη ότι αμάξι είναι επί παραγγελία λόγω των ελλείψεων τσιπ και της γενικότερης στάσης εμπορίου έχουν καθυστερήσεις. Δεν είσαι ο μόνος. Το θέμα είναι ότι έμεινες χωρίς αμάξι.
Αν μπορείς εγγυημένα να ψωνίσεις ετοιμοπαραδοτο από αλλού που να σε καλύπτει ή επί παραγγελία που να μην έχουν την φερεγγυότητα των χρόνων χιουνται ακύρωσε.
Αλλιώς βολεψου με κάνα φτηνό λιζινγκ και υπομονή.
-
Ευχαριστω πολυ για τισ απαντησειες σας . Αυτο σκοπευω να κανω σημερα να περασω απο την αντιπροσωπεια για να δω τι θα μου πουν. Το μεγαλο παραπονο μου ειναι οτι κανεις δεν εχει ασχοληθει να παρει εστω ενα τηλ και να πει κατι . Μεχρι να αποφασισουμε να κλεισουμε το αμαξι σχεδον καθε μερα μας επαιρναν τηλ για το οτιδηποτε .
-
d_m, το πιθανότερο είναι να φταίει η eco ρύθμιση, δοκίμασε σε κανονικό προφίλ οδήγησης, πιστεύω πως το λογισμικό θα εμπλέκει ταχύτερα τον πίσω άξονα.
-
d_m, το πιθανότερο είναι να φταίει η eco ρύθμιση, δοκίμασε σε κανονικό προφίλ οδήγησης, πιστεύω πως το λογισμικό θα εμπλέκει ταχύτερα τον πίσω άξονα.
Ναι είναι πιθανό αν και τουλάχιστον περίεργο - για να μην πω παράλογο - να παίζει ρόλο το drive Mode σε μια εκκίνηση με τις συνθήκες που περιέγραψα ...
-
Αγαπητά μέλη καλησπέρα!
Παράγγειλα το αυτοκίνητο 4κινητο, αυτόματο συν κάποια έξτρα τη 1η Μαρτίου με αρχικό χρόνο παράδοσης μέσα με τέλη Ιουνίου. Κατά τον Απρίλιο με ενημέρωσε η αντιπροσωπεία για καθυστέρηση παράδοσης προς τέλη Ιουλίου, για το γνωστό λόγο της έλλειψης ημιαγωγών. Έκτοτε κάθε 20 ημέρες, μετά από ερώτηση μου με διαβεβαίωναν ότι όλα πάνε βάσει χρονοδιαγράμματος. Μέχρι που την περασμένη Παρασκευή η Hyundai Hellas ενημέρωσε την αντιπροσωπεία ότι όλες οι παραδόσεις πάνε πίσω και συγκεκριμένα το δικό μου αυτοκίνητο θα μου παραδοθεί στις 15 Σεπτεμβρίου.
Υπάρχει κάποιος με αντίστοιχη εμπειρία; Τι χρόνους παράδοσης σας έχουν υποσχεθεί και κατά πόσο έχουν τηρηθεί; Θα πρέπει να ανησυχώ για περαιτέρω καθυστερήσεις; Αν θελήσω να ακυρώσω την παραγγελία και ζητήσω επιστροφή προκαταβολής, είναι εύκολο ή θα μπλέξω;
Σας ευχαριστώ εκ τον προτέρων για οποιαδήποτε απάντηση και συμβουλή.
-
Φυσικά και μπορείς να ακυρώσεις, αφού δεν τήρησαν την ημερομηνία παράδοσης και να σου επιστραφεί η προκαταβολή. Δεν ξέρω εαν θα σου πουν μπούρδες, αλλά νομικά μπορείς.
-
Paragila to idio 5 aprili mou eipan tha einai etoimo se 3 mines. Teleutaia enimerwsi exw gia telos augoustou kai gia prokatavoli mou eipan opoiadipote wra to akurwsw tin pairnw pisw
Αγαπητά μέλη καλησπέρα!
Παράγγειλα το αυτοκίνητο 4κινητο, αυτόματο συν κάποια έξτρα τη 1η Μαρτίου με αρχικό χρόνο παράδοσης μέσα με τέλη Ιουνίου. Κατά τον Απρίλιο με ενημέρωσε η αντιπροσωπεία για καθυστέρηση παράδοσης προς τέλη Ιουλίου, για το γνωστό λόγο της έλλειψης ημιαγωγών. Έκτοτε κάθε 20 ημέρες, μετά από ερώτηση μου με διαβεβαίωναν ότι όλα πάνε βάσει χρονοδιαγράμματος. Μέχρι που την περασμένη Παρασκευή η Hyundai Hellas ενημέρωσε την αντιπροσωπεία ότι όλες οι παραδόσεις πάνε πίσω και συγκεκριμένα το δικό μου αυτοκίνητο θα μου παραδοθεί στις 15 Σεπτεμβρίου.
Υπάρχει κάποιος με αντίστοιχη εμπειρία; Τι χρόνους παράδοσης σας έχουν υποσχεθεί και κατά πόσο έχουν τηρηθεί; Θα πρέπει να ανησυχώ για περαιτέρω καθυστερήσεις; Αν θελήσω να ακυρώσω την παραγγελία και ζητήσω επιστροφή προκαταβολής, είναι εύκολο ή θα μπλέξω;
[/quote]
-
[quote=xoustoulakis]
Paragila to idio 5 aprili mou eipan tha einai etoimo se 3 mines. Teleutaia enimerwsi exw gia telos augoustou kai gia prokatavoli mou eipan opoiadipote wra to akurwsw tin pairnw pisw
Αγαπητά μέλη καλησπέρα!
Καλησπερα φιλε ημουν και εγω ακριβως στην ιδια κατασταση με εσενα παραγγειλα το ιδιο αυτοκινητου αρχες μαρτιου με παραδοση μεσα μαιου .Τελικα γυρω στα μεσα ιουνιου περασα απο την εκθεση και δεν ειχαν απαντηση στο ποτε θα γινει η παραδοση . Επιτοπου ακυρωσα την παραγγελία και μετα απο 3 ημερες μου επεστρεψαν την προκαταβλη . Δεν ξερω αν σε βοηθησα παντως εγω ξεμπλεξα χωρις περαιτέρω προβλήματα
-
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Μετά από μακροσκελές email μου στην αντιπροσωπεία, θίγοντας κυρίως την έλλειψη ενημέρωσης, με πήραν τηλέφωνο. Με κάλεσε μάλιστα ο προϊστάμενος για να μου εξηγήσει ουσιαστικά ότι τα χέρια τους είναι δεμένα και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Κι αυτούς τους ενημερώνουν τελευταία στιγμή. Το πρόβλημα με τους προμηθευτές είναι μεγάλο και επηρεάζει πολλά στάδια της παραγωγής στο εργοστάσιο. Μου ζήτησαν συγγνώμη και φυσικά αν θέλω μπορώ να ακυρώσω ανά πάσα στιγμή την παραγγελία με επιστροφή του συνόλου της προκαταβολής.
Πηγα κατευθείαν στην Audi να δω τι υπήρχε σε ετοιμοπαραδοτο Q3. Ως κάτοχος του Golf 6 πραγματικά ξενέρωσα πολύ με το Q3. Όλα θύμιζαν Golf στο πιο φρέσκο και λίγο πιο οδηγοκεντρικο. Δεν ήθελα καινούριο ακριβό αμάξι να θυμίζει το προηγούμενο. Οι χώροι σε σχέση με Tucson υποδεέστεροι. Όταν δε άκουσα ότι το απλό Cruise control δεν περιλαμβάνεται στο στάνταρ εξοπλισμό έκανα μεταβολή και αποφάσια να κάνω υπομονή και να περιμένω.
Καλή αναμονή και τύχη στις παραδόσεις των αυτοκινήτων σας!
-
Μα τι λες τώρα; Αμάξι των 35-40 χιλιάδων και δεν έχει καν απλό CC; Και πόσο το χρεώνουν; Μετά απορούμε γιατί ξεπουλάει η Tesla.
-
Μα τι λες τώρα; Αμάξι των 35-40 χιλιάδων και δεν έχει καν απλό CC; Και πόσο το χρεώνουν; Μετά απορούμε γιατί ξεπουλάει η Tesla.
Κι όμως δεν έχει απλό CC. Μιλάω για την ετοιμοπαραδοτη έκδοση advanced με αυτόματο κιβώτιο στα 34.500 κλειδί στο χέρι. Έχει αυτόματο 2ζωνικο, 2 οθόνες, παραδόξως αισθητήρες παρκαρίσματος μπρος πίσω και κάμερα οπισθοποριας, αλλά μέχρι εκεί. Δεν έχει: φιμε πίσω, keyless entry και start button, θερμαινόμενα καθίσματα, ασύρματη φόρτιση, navi, CC, πλήρες πακέτο smart sense όπως της Hyundai, ηλεκτροχρωματικο καθρέφτη, 4κινηση, αναδιπλούμενους καθρέπτες, εφαρμογή bluelink, (αεριζόμενα δερμάτινα και adaptive cc που πρόσθεσα έξτρα στο δικό μου Tucson), και άλλον εξοπλισμό της distinctive που μου διαφεύγει. Κι επειδή αγοράζω αυτοκίνητο κάθε 10 χρόνια είπα να περιμένω τελικά.
-
Καλησπέρα σε όλους.
Είμαι κάτοχος VW Golf VII TDI χειροκίνητου και ψάχνω για δεύτερο αμάξι SUV. Μου αρέσει πολύ το αυτοκίνητο, μέχρι στιγμής δεν το έχω κάνει TD γιατί δεν έχουν διαθέσιμα στην αντιπροσωπεία στο Μαρούσι.
Γενικά στην αντιπροσωπεία έχουν μια νοοτροπία 'όλα τα έχουμε στο online σύστημα' και σε πληροφορούν μόνο για ετοιμοπαράδοτα.
Σκέφτομαι το αυτόματο 150 άλογα βενζίνη στην έκδοση premium (το μπάτζετ είναι 30κ περίπου) - βλέπω ότι βγαίνει στα 28.600 (+500 ευρώ πινακίδες κλπα). Ήθελα να ρωτήσω όσους το έχουν παραγγείλει ή το σκέφτονται, αξίζει η πιο πλούσια έκδοση distinctive ή η premium με κάποια έξτρα και ποιά είναι αυτά;
-
Μετα απο την χθεσινη μου ενοχληση στην αντιπροσωπεια με ενημερωσαν πως το αυτοκινητο θα αφιχθει Ελλαδα 10/9 απο 30/8 που μου ειχανε πει αρχικα..
Ημερομηνια παραγγελιας ητανε 22 Απριλιου
-
Εντάξει είσαι! Εκτός αν κάθε φορά που τους καλεις για να επιβεβαιώσεις την ημερομηνία δεν σε πηγαίνουν και πιο πίσω.
Τουλάχιστον ήξερες εξαρχής το 5 μηνο. Τώρα αν γίνει +1μηνας δεν χάθηκε ο κόσμος με τόσες καθυστερήσεις που ακούμε παντού.
-
Χαιρετώ τους φίλους και καλό καλοκαίρι με υγεία εύχομαι!
Παρακαλουθώ το νήμα, και είμαι πολύ κοντά στην αγορά του αυτοκινήτου, ίσως να περιμένω και το νέο Sportage, λόγω των χρόνων παραδόσεων.
Μένω Θεσσαλονίκη,στις μετακινήσεις καθημερινά κινούμε κυρίως περιφερειακά. Οι ετήσιες ανάγκες των χιλιομέτρων είναι περίπου στα 18.000 χ (15.000 με 20000)
Ο κύριος προβληματισμός μου είναι η κατανάλωση για τον Turbo 48V. Θέλω αυτόματο κιβώτιο, και κινούμε στην Distinctive. Την τετρακίνηση το ξέρω πως δεν την χρειάζομαι, αλλά οκ, καλοδεχούμενη. (να ανεβώ μια φορά το χρόνο σε χιόνι, αν είχα 4κίνηση μπορεί και συχνότερα)
Φοβάμαι όμως, πως αν τα επόμενα 5 χρόνια η αγορά κινηθεί ταχέως προς την ηλεκτροκίνηση (κάτι το οποίο ήδη γίνεται), θα έχω δώσει 35Κ, συν το γεγονός πως θα εξαρτώμαι από την τιμή της βενζίνης, και θα έχω ένα αυτοκίνητο χωρίς αξία μετα-πώλησης.
Αξίζει τελικά να σκεφτώ πιο θερμά την Hybrid? Και φαντάζομαι να βγάλω από το μυαλό μου τις εκδόσεις με την 4κίνηση.
¨Η να περιμένω?
Hyundai Tucson NX4 (2020)