-
@starlet85 said in Toyota Corolla Cross:
Τι βάρος έχει κενό;
Δεν το έχω ζυγίσει. 1420 κιλά λέει στο φυλλάδιο.
Πιστεύω ότι το δικό μου, λόγω εξοπλισμού, μπορεί να είναι και λίγο παραπάνω.Το λέτε για την αίσθηση πίσω;
Προφανώς.
Όταν λέτε να το παντρευτώ εννοείτε μεταπωλητική αξία ή θα μου αρέσει πολύ;
Το πρώτο. Για την ακρίβεια , έτσι όπως έχει παγώσει η αγορά μτχ, ενδεχομένως και αδυναμία μεταπώλησης σε λογική τιμή.
Βέβαια, αν σου αρέσει πολύ, μπορεί να το κρατήσεις για πολλά χρόνια, οπότε σου είναι αδιάφορο.
Και τις τρεις φορές που άλλαξα το C-HR, επέλεξα συνειδητά το 1.8, παρότι κάποια εποχή το 2.0 πουλιόταν καινουριο στα ίδια λεφτά με το 1.8. -
@iceman7 said in Toyota Corolla Cross:
Η δίλιτρη έχει σωστό γκάζι, ξεπέταγμα και τα διπλά ψαλίδια πίσω.
Δοκίμασα επισταμένως και το δίλιτρο cc και το 1,8 Chr και η καρδιά έλεγε δίλιτρο, η τσέπη και η μεταπώληση (αλλάζω συχνά) όμως μου έλεγαν για 1,8.
Έβαλα παραγγελία αλλά την ακύρωσα, μετά κιόλας την εξόφληση, γιατί μια ζωή την έχουμε γιατί να παιδευόμαστε με 140 άλογα …..
Αν δεν σε νοιάζει ο ΦΠ και η μεταπώληση δηλαδή θα κρατήσεις το αμάξι πολλά χρόνια (θα το παντρεύεις όπως λέγεται) πάρε το δίλιτρο.
Ιδανικά αν έχεις το κασέρι το τετρακίνητο lounge του @stefan147 που το έχει πένα γιατί είναι μερακλής !Καταλαβαίνω ότι τελικά αγοράσατε το 2.0L.
Σωστά;
-
@starlet85 said in Toyota Corolla Cross:
@iceman7 said in Toyota Corolla Cross:
Η δίλιτρη έχει σωστό γκάζι, ξεπέταγμα και τα διπλά ψαλίδια πίσω.
Δοκίμασα επισταμένως και το δίλιτρο cc και το 1,8 Chr και η καρδιά έλεγε δίλιτρο, η τσέπη και η μεταπώληση (αλλάζω συχνά) όμως μου έλεγαν για 1,8.
Έβαλα παραγγελία αλλά την ακύρωσα, μετά κιόλας την εξόφληση, γιατί μια ζωή την έχουμε γιατί να παιδευόμαστε με 140 άλογα …..
Αν δεν σε νοιάζει ο ΦΠ και η μεταπώληση δηλαδή θα κρατήσεις το αμάξι πολλά χρόνια (θα το παντρεύεις όπως λέγεται) πάρε το δίλιτρο.
Ιδανικά αν έχεις το κασέρι το τετρακίνητο lounge του @stefan147 που το έχει πένα γιατί είναι μερακλής !Καταλαβαίνω ότι τελικά αγοράσατε το 2.0L.
Σωστά;
Όχι, το 2.0 στη Chr όπως το ήθελα εξοπλιστικά ανέβαινε στα 44 που δεν τα πετάω στο δρόμο για καμιά μάρκα και όχημα εκτός αν κερδίζω το τζόκερ.
Απλά ο δίλιτρος και παραπάνω είναι ο σωστός κινητήρας για το υβριδικό σύστημα όπως το έχει φτιάξει η Τογιότα. -
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
@katafractos17 said in Toyota Corolla Cross:
Πώς γίνεται η CC με 140 άλογα να είναι οκ, μια χαρά, κτλ, ενώ κάποια άλλα SUV με αντίστοιχη ιπποδύναμη να είναι μουλάρια και ληστρική αγορά;
Γιατί δεν είναι υβριδικά, ειναι πιο βαριά και πιο ακριβά και καίνε τα διπλά.
Υπερβολές.
Μιλάμε για την ιπποδύναμη και τα κυβικά.
Πολλές φορές, για άλλα μοντέλα έχει γραφτεί το κλασικό "γιατί να πληρώσω αυτά τα χρήματα για να πάρω χαμηλού κυβισμού κινητήρα και αντίστοιχα άλογα".
Και αναρωτιέμαι λοιπόν, αν πληρώσεις τα ίδια χρήματα για να πάρεις τα ίδια άλογα από 1800αρι κινητήρα και όχι από 1200αρι ή 1300άρι ή ακόμη και 1000άρι, τότε είναι οκ;Και όταν λέω τα ίδια χρήματα το εννοώ γιατί για να πάρεις την CC με τον εξοπλισμό που έχουν κάποια άλλα, πρέπει να την πληρώσεις παραπάνω.
Δεν εξέτασα άλλες παραμέτρους στην απορία μου, γιατί το παραπάνω είναι αυτό που συνήθως γράφεται και απευθύνεται στα κυβικά και την ιπποδύναμη. Δηλαδή ουσιαστικά στις επιδόσεις. Κάτι στο οποίο η Toyota υστερεί. Παρόλα αυτά ο 1.8 με τα 140 τώρα είναι οκ.
Και δε λέω, για εμένα είναι οκ, αλλά όπως είναι οκ και πολλά από τα υπόλοιπα μοντέλα με αυτή την ιπποδύναμη.Αυτό το ότι καίνε τα διπλά εννοείται ότι δεν υπάρχει.
Επίσης παίζει να είναι πιο βαριά γιατί έχουν ποιοτικότερα και πιο στιβαρά υλικά και όχι φθηνά πλαστικά και γενικώς χαμηλότερης ποιότητας υλικά.
Toyota Corolla Cross