-
Εχω το 2.0 4 μήνες τώρα με 11.500 χλμ. Δεν είμαι του γκαζιού οδηγάω στρωτά και οικονομικά αλλα οποτε θέλω το αυτοκίνητο απογειώνεται.
Κυκλοφορώ σε περιαστικό και επαρχιακό δίκτυο όπου οι δρόμοι είναι χάλια. Λόγω της μεγαλύτερης ταχύτητας από ότι μέσα στην πόλη τις λακκούβες, τα σαμαράκια και οτι άλλη κακοτοπιά το αυτοκίνητο τις σιδερώνει. Πραγματικά δεν ξέρω πως θα ειναι με ημιάκαμπτο πίσω.
Το τελευταίο τεστ ειναι να φορτώσω το τρειλερ με 600-700 κιλά ξυλα και να ανέβω στο βουνό. Και το προηγούμενο μου αυτοκινητο είχε 200 Ν/m ροπή ξέρω ότι δεν θα κωλώσει...τα 185 που έχει το 1.8 μου φαίνονται λίγα.
-
@baskovli said in Toyota Corolla Cross:
Καλησπέρα σας.
Επειδή ενδιαφέρομαι να αγοράσω το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.
Έχω κλείσει το 2.000cc αλλά με την έλευση του 1.800cc σκέφτομαι να το ακυρώσω και να πάρω τον 1.800cc.
Κάτοχοι του συγκεκριμένου αυτοκίνητου θα ήθελα να μάθω την γνώμη σας.Είναι λίγα τα 1.800cc για το συγκεκριμένο;
Το C-HR με τον 1.800cc δεν είχε κάποιο θέμα τόσα χρόνια.
Μου είχαν πει ότι θα καταργηθεί το καλοκαίρι ο φόρος πολυτέλειας από την Toyota αλλά έπεσαν έξω.
Τι να σου πουν οι κάτοχοι του 2.000cc, ότι το 1.800cc θα είναι καλύτερο πακέτο;
Πέραν του ότι αποκλείεται να στο πουν, γιατί θα είναι σαν να ακυρώνουν τη (συνειδητή ή βεβιασμένη) επιλογή τους να επιλέξουν το 2000cc πριν έρθει το 1800cc, κανείς δεν έχει οδηγήσει το 1800cc ώστε να έχει αποψη, αφού δεν έχει έρθει ακόμη Ελλάδα.
Παντως, απο τις προδιαγραφές που ανακοινώνει η τίμια Toyota, πιστεύω οτι θα ειναι μια χαρά το 1800cc και εντος ελληνικής πραγματικοτητας. Αξιοπρεπέστατο σε επιδόσεις και πιθανότατα οικονομικότερο σε κατανάλωση (αν και οι ανακοινώσιμοι ρυποι 1800cc και 2000cc είναι ίδιοι) και λοιπά οικονομοτεχνικά μεγέθη απο το 2000cc.
Προσωπικά, για πολλούς και διάφορους λόγους δεν θα έμπλεκα με δίλιτρο (ειδικά Toyota) στην Ελλάδα.
Ο Φ.Π δεν θα καταργηθεί, θα μειωθεί κατά 30%, λογω της φημολογούμενης αντίστοιχης μείωσης κατά 30% των τεκμηρίων, η οποία δεν είναι σίγουρο ότι θα ισχύσει για όλους. -
@bill_hsd said
...αφού δεν έχει έρθει ακόμη Ελλάδα.Έχει εδω και 2 εβδομάδες που παραδίδει...
-
Καλά είναι προφανές ότι εξ' ορισμού το 2λτ είναι καλύτερο. Όχι επειδή το λένε οι κάτοχοι. Αυτό είναι το τελευταίο που μετράει.
Η επιλογή αυτοκινήτου όμως είναι δυσκολη εξίσωση και τα κριτηρία του καθενός έχουν άλλη βαρύτητα. Οπότε τα βάζει στη σειρά ο καθένας και επιλέγει πόσο κοστολογεί τα +60 άλογα, την πίσω ανάρτηση κτλ κτλ. Η κατανάλωση είναι αστεία και στις δύο περιπτώσεις επομένως δε δυσκολεύει την επιλογή. Τα δύο τελευταια γεμίσματα μου είναι στα 5.2λτ χωρίς καμία προσπάθεια για οικονομία και απολύτως μικτή χρήση άρα και αρκετό αυτοκινητόδρομο. 730χλμ αυτονομίας με 65€. Το Q5 μου με 75αρι ντεπόζιτο έβγαζε ακριβώς 600χλμ.
-
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
@bill_hsd said
...αφού δεν έχει έρθει ακόμη Ελλάδα.Έχει εδω και 2 εβδομάδες που παραδίδει...
Test drive δεν έχει όμως
-
Ήρθε και η ρεζέρβα... σύντομα φωτογραφίες κλπ
H παραγγελία έγινε από εδώ. -
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Καλά είναι προφανές ότι εξ' ορισμού το 2λτ είναι καλύτερο. Όχι επειδή το λένε οι κάτοχοι. Αυτό είναι το τελευταίο που μετράει.
Η επιλογή αυτοκινήτου όμως είναι δυσκολη εξίσωση και τα κριτηρία του καθενός έχουν άλλη βαρύτητα. Οπότε τα βάζει στη σειρά ο καθένας και επιλέγει πόσο κοστολογεί τα +60 άλογα, την πίσω ανάρτηση κτλ κτλ. Η κατανάλωση είναι αστεία και στις δύο περιπτώσεις επομένως δε δυσκολεύει την επιλογή. Τα δύο τελευταια γεμίσματα μου είναι στα 5.2λτ χωρίς καμία προσπάθεια για οικονομία και απολύτως μικτή χρήση άρα και αρκετό αυτοκινητόδρομο. 730χλμ αυτονομίας με 65€. Το Q5 μου με 75αρι ντεπόζιτο έβγαζε ακριβώς 600χλμ.
Συμφωνώ.Όλα είναι σχετικά.
Απλά, για να μιλήσουμε λίγο οικονομοτεχνικά, πέραν του υψηλοτερου τεκμηριου του δίλιτρου, σημειώνω ενδεικτικά οτι με τα 440€ για Φ.Π. που θέλει ένα δίλιτρο ετησίως, με το 1.8 C-HR διανύω 5.200km (4,7 lt/100km μέση ετήσια καταναλωση X 1,8€/lt τιμή αμολυβδης = 0,0846 €/km, άρα 440€ : 0,0846€/km = 5.200km).
Ευτυχώς, στο υπάρχον C-HR δεν αλλάζει η ανάρτηση ανάλογα με τα κυβικά, μπορεί στο καινούριο να αλλάζει όπως στο CC... -
Δεκτά και σωστά όλα αυτά. Απλά το οικονομοτεχνικό είναι ένα σκέλος. Μετά υπάρχει και το χρηστικό. Εγώ πχ δεν έχω την υπομονή να οδηγώ κάτι που θέλει 30" για μια προσπέραση ούτε μπορώ να κολλάω σε τρενάκια επαρχιακών και να μου ορίζει άλλος την ταχύτητα ταξιδιού μου. Επομένως πληρώνω αναλόγως για να τα περιορίζω αυτά στο μέτρο του δυνατού. Η εξοικονόμηση που έχω πετύχει εξάλλου σε σχέση με το άλλο μου ή προηγούμενα αμάξια είναι τεράστια ακόμα και με το ΦΠ, τα τεκμήρια κτλ.
Γι' αυτό αναφέρθηκα στο τι background έχει ο κάθε ενδιαφερόμενος.
Για την ιστορία, είχαμε πάει στο εξοχικό με τη γυναίκα μου με δύο αμάξια και χθες απόγευμα γυρίσαμε με διαφορά μιας ώρας. Εκείνη με το ΨΨ, εγώ με δανεικό 208 1.2Τ 110hp EAT6 της μάνας μου. Ψιλοπατημένα και οι δύο...6.3λτ το ΨΨ, 8λτ το 208. Τρελό.
-
Δεν είναι ολα νούμερα... είναι και γούστο. Το 1000αρι που έχω βγάζει 630 χλμ μέσα στην πόλη.. με 45 λτ ρεζερβουάρ Και??? Μου προσφερει τιποτα αλλο εκτος απο οικονομία.. καμμια συγκίνηση...?? οχι
-
Καλησπέρα σε όλους,
Μια ερώτηση όσον αφορά στους χώρους του αυτοκινήτου. Τους θεωρείτε ικανοποιητικους;
Γιατί στην αντιπροσωπεία που το είδα δε μου φάνηκε τόσο μεγάλη η καμπίνα και ο χώρος αποσκευών για SUV σχεδόν 4,50 μέτρων. Για παράδειγμα το Q3 που το είδα πρόσφατα μου φάνηκε αρκετά πιο άνετο.
-
Οι χώροι του είναι επιεικώς...απαράδεκτοι. Ειδικά για τους πίσω. Το πορτ μπαγκάζ είναι οκ άσχετα από την απόλυτη τιμή που δίνει ο κατασκευαστής γιατί με μαζεμένο το κάλυμμα μπορείς να φορτώσεις έως πιο ψηλά. Υπάρχουν b-suv με καλύτερους χώρους επιβατών.
-
Δεν είμαι 100% ικανοποιημένος από τους χώρους αποσκευών και επιβατών. Στην καμπίνα θα ήθελα περισσότερες και πρακτικότερες θήκες.
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Δεκτά και σωστά όλα αυτά. Απλά το οικονομοτεχνικό είναι ένα σκέλος. Μετά υπάρχει και το χρηστικό. Εγώ πχ δεν έχω την υπομονή να οδηγώ κάτι που θέλει 30" για μια προσπέραση ούτε μπορώ να κολλάω σε τρενάκια επαρχιακών και να μου ορίζει άλλος την ταχύτητα ταξιδιού μου.
Καλά, δεν είναι τόσο αργό το 1800cc, μην τρελαθούμε.
Μια χαρά πάει και στην Εθνική και στον επαρχιακό.
Σίγουρα δεν έχει τις επιδόσεις του δίλιτρου, αλλά στέκεται αξιοπρεπέστατα και πάντως πολύ καλύτερα από ο,τι υποδηλώνει η διαφορά της ονομαστικής ιπποδύναμης μεταξύ 1800cc και 2000cc.
Υπήρξα κι εγώ γκαζάκιας στο πρόσφατο παρελθόν, ποτέ δεν έχω αισθανθεί να ζορίζομαι με το 1800cc και να μου λείπει δύναμη. -
Δεν είναι ολα νούμερα... είναι και γούστο. Το 1000αρι που έχω βγάζει 630 χλμ μέσα στην πόλη.. με 45 λτ ρεζερβουάρ Και??? Μου προσφερει τιποτα αλλο εκτος απο οικονομία.. καμμια συγκίνηση...?? οχι
Συμφωνώ, αλλά εδώ ο ενδιαφερόμενος ρωτάει για το ιδιο αυτοκινητο σε διαφορετικές εκδόσεις κυβισμού (1800cc και 2000cc).
-
@john1987 said in Toyota Corolla Cross:
Καλησπέρα σε όλους,
Μια ερώτηση όσον αφορά στους χώρους του αυτοκινήτου. Τους θεωρείτε ικανοποιητικους;
Γιατί στην αντιπροσωπεία που το είδα δε μου φάνηκε τόσο μεγάλη η καμπίνα και ο χώρος αποσκευών για SUV σχεδόν 4,50 μέτρων. Για παράδειγμα το Q3 που το είδα πρόσφατα μου φάνηκε αρκετά πιο άνετο.
Ίδιο πάτωμα (TNGA-C), ίδιο μεταξόνιο (2,64m) με Corolla Hatchback και C-HR, αν σου λέει κάτι, με μεγαλυτερο πορτ παγκαζ, λόγω λίγο μεγαλύτερου μήκους.
Αν σκεφτείς ότι είναι υβριδικό, οι χώροι του είναι γενικά καλοί.
Όλα τα plug- in hybrids έχουν αισθητά μικρότερο πορτ παγκαζ από τις συμβατικές εκδόσεις τους.
Το δίλιτρο CC έχει κι ένα καρούμπαλο στο πορτ παγκαζ, λογω της τοποθέτησης της 12V μπαταρίας πίσω, που αφαιρεί πρακτικότητα (το 1800cc ίσως να μην το έχει, λόγω της τοποθέτησης της 12V μπαταρίας μπροστά, όπως στα υπόλοιπα 1800cc υβριδικά Toyota μεχρι τώρα). -
@bill_hsd Αυτο απαντω οτι δεν είναι όλα οικονομοτεχνικά οπως πολύ ωραία ανέλυσες. Ειναι και γούστα. στο ίδιο λοιπον αυτοκινητο η μεγαλύτερη ροπη, τα περισσότερα άλογα και η καλύτερη ανάρτηση είναι και γούστο. Γούστο που αν κάποιος δεν προβληματίζεται να το πληρώσει ΑΞΙΖΕΙ να το πάρει και με το παραπάνω. Προσωπικά δεν θα εδινα 2000+ για ζάντες, φώτα, κρυφό φωτισμό και επαγωγική φόρτιση.. αλλα να έχω 1.8 με ημιάκαμπτο
-
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.
Βοηθάνε πολύ στους υποψήφιους αγοραστές όπως εγώ.
Σίγουρα το διλιτρο θα είναι καλύτερο.
Θα ήταν καλό να ακούσουμε και την γνώμη αυτών που παρέλαβαν των 1800cc.
Σε test drive που έκανα τo c-hr κ το corolla cross μου φάνηκε η διαφορά στην ισχύς. Γενικά πιο καλά πατούσε το corolla cross.Πιο πολύ η ερώτηση μου αφορά εάν αντίστοιχα και το 1.800cc αξίζει στα χρήματα που προσφέρετε.
Η διαφορά σε βάθος 5 ετών για την έκδοση lounge είναι 5.500€.Εκτός της διαφοράς στην δύναμη, επειδή δεν γνωρίζω πολλά για το πίσω μεταξόνιο ποια ακριβώς είναι η διαφορά;
-
Σε test drive που έκανα τo c-hr κ το corolla cross μου φάνηκε η διαφορά στην ισχύς. Γενικά πιο καλά πατούσε το corolla cross.Πιο πολύ η ερώτηση μου αφορά εάν αντίστοιχα και το 1.800cc αξίζει στα χρήματα που προσφέρετε.
Η διαφορά σε βάθος 5 ετών για την έκδοση lounge είναι 5.500€.Εκτός της διαφοράς στην δύναμη, επειδή δεν γνωρίζω πολλά για το πίσω μεταξόνιο ποια ακριβώς είναι η διαφορά;
Για την πίσω ανάρτηση εννοεις?
-
Για την πίσω ανάρτηση εννοεις?
Ναι, σωστά.
-
Με απλά λόγια η ανάρτηση με ψαλίδια έχει πιο άνετη αίσθηση. Αποσβαίνει πιο ομαλά ανωμαλίες, ειναι πιο ταιριαστή για SUV και ελληνικούς δρόμους
Toyota Corolla Cross