-
Γνωρίζει κάποιος γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη καθυστέρηση στις παραδόσεις των αυτοκινήτων. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Ναι, έχει συζητηθεί σε διάφορα θέματα και είναι παγκόσμιο και τεράστιο πρόβλημα με τις εταιρείες να χάνουν δις $ (μόνο η Ford περι τα 2 δις). Υπάρχει έλλειψη mich-chips (που χρησιμοποιούνται παντού πλέον) και δεν μπορεί να προσχωρήσει η παραγωγή, οπότε έχει μειωθεί ο όγκος παραγωγής.
-
Ξερει καποιος αν το νεο c4 εχει αθερμικο παρμπρίζ?
-
Κουμπάρος wrote:
Γνωρίζει κάποιος γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη καθυστέρηση στις παραδόσεις των αυτοκινήτων. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Ναι, έχει συζητηθεί σε διάφορα θέματα και είναι παγκόσμιο και τεράστιο πρόβλημα με τις εταιρείες να χάνουν δις $ (μόνο η Ford περι τα 2 δις). Υπάρχει έλλειψη mich-chips (που χρησιμοποιούνται παντού πλέον) και δεν μπορεί να προσχωρήσει η παραγωγή, οπότε έχει μειωθεί ο όγκος παραγωγής.
Πέρα από το θέμα των τσιπ που έχει αναφερθεί δεν ξέρω αν παίζει ρόλο και η παγκόσμια έλλειψη χάλυβα λόγω τεχνιτης έλλειψης που έχει προκύψει από τις μειώσεις βαρδιων από 3 σε 1 στις χαλυβουργιες ( με αφορμή τον κοβιντ αλλά νομίζω πια τον ξεπερνάει) η οποία έχει εκτινάξει την τιμή χάλυβα τρέχοντας το μεγαλύτερο ράλλυ ανόδου μεταπολεμικά. Η ελλειψη χάλυβα εχει αποτέλεσμα εκτίναξη της τιμής του που έχει αποτέλεσμα το πάγωμα ή την ακύρωση μεγάλων έργων ανά τον κόσμο.
Θεωρώ ότι αποκλείεται να μην έχει επηρεάσει τις παραγωγές στην αυτοκινητοβιομηχανία όχι τόσο κομβικά όσο τα chips και θα φανεί περαιτέρω και στις τιμές λιανικής.
-
Η έκδοση με τον κινητήρα bluehdi στα 110 αλογα έχει τέλη κυκλοφορίας; Γιατί ενώ στον διαμορφωτή δίνει ρύπους κάτω από 122, στον τιμοκατάλογο δίνει (από την έκδοση του) 125 και τέλη κυκλοφορίας 80ε!
Επίσης κάποια άρθρα δεν περιλαμβάνουν αυτόν τον κινητήρα σε αυτούς που δεν έχουν τέλη κυκλοφορίας.
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και για το ενδιαφέρον σας. Πάμε τώρα στην πραγματική ερώτηση. Εμείς που έχουμε δώσει προκαταβολή και είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας τι φταίμε. Δεν πρέπει να υπάρξει μέριμνα για κάποια ηθική η οικονομική αποζημίωση. Να δείξουν ένα ενδιαφέρον για τους πελάτες....
-
Τα φορτώνουν όλα στον κοβιντ και στην έλλειψη πρώτων υλών. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις πίσω την προκαταβολή.
Πόση καθυστέρηση έχεις;
-
Εμείς που έχουμε δώσει προκαταβολή και είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας τι φταίμε. Δεν πρέπει να υπάρξει μέριμνα για κάποια ηθική η οικονομική αποζημίωση. Να δείξουν ένα ενδιαφέρον για τους πελάτες....
Δεν είναι θέμα εαν φταίμε η όχι, έτσι είναι η κατάσταση και πάντα στην παραγγελία αναγράφεται ότι μπορεί να υπάρξουν τυχόν αλλαγές. Νομικά μπορείς απλά να ακυρώσεις την παραγγελία και να πάρεις τα χρήματα πίσω. Πρακτικά μπορείς να κάνεις το ίδιο ή να απαιτήσεις κάποια επιπλέον δώρα. Δεν είναι κάτι καινούργιο αυτό, πάντα στα αυτοκίνητα επί παραγγελία η ημερομηνία είναι ενδεικτική και επηρεάζεται από 10αδες παράγοντες (εργοστάσιο, διανομή, καράβια, τελωνείο, υπουργείο, πινακίδες κλπ.).
-
Δλδ τι πρέπει να κάνουν, να το γεννήσουν? Και αυτοί να παραδώσουν και να πάρουν τα λεφτά τους θέλουν. Υπομονή η ακύρωσε και ψάξε ετοιμοπαράδοτο
Covid και ελλείψεις έχουν φέρει τα πάνω κάτω..
-
Ανοίξαμε μια ωραία συζήτηση. Έχω παραγγείλει Μάρτιο και θα παραλαμβάνω το αμάξι τελικά μέσα Σεπτεμβρίου. Έτσι μου είπε χτες από την αντιπροσωπεία. Η συμφωνία ήταν τέλη Μαΐου παραλαβή. Εσείς τι θα κάνατε... Ερώτηση πρώτη. Επίσης Γνώριζαν όλοι στις αντιπρωσοπιες ότι θα υπάρχουν καθυστερήσεις. Γιατί δεν το λέγανε.... Δεύτερη ερώτηση. Όλοι ξέρουμε γιατί δεν το λέγανε.
-
Εντάξει τέλη μαϊου ήταν η συμφωνία για να δουν ...φως δλδ προκαταβολή! Τον Μάρτη εννοείται ότι γνώριζαν ότι δεν θα σου δίναν αμάξι τον Μάη. Ο κοβιντ ήταν εδώ το πρόβλημα με τα τσιπ είχε σκάσει από τον Φεβρουάριο στα άρθρα αυτοί το ήξεραν εννοείται νωρίτερα.
Απλά αν το Μάρτιο σου έλεγαν Σεπτέμβριο θα ψαχνοσουν και αλλού. Τώρα που έδεσαν τον γάιδαρο τους απλά είσαι το κουνούπι που βουιζει στα αυτιά τους. Τόσο απλά τόσο κυνικά. Τα υπόλοιπα που θα ακούσεις είναι το απαραίτητο μασάζ για να μην πιαστείς μέχρι να παραλάβεις....
Αν η όλη ιστορία σε κάνει να χάνεις τον ύπνο σου δεν λέει. Ψάξε πρώτα για ετοιμοπαραδοτη επιλογή και αφού την εξασφαλίσεις πάρε τα λεφτά σου πίσω.
Όταν οι επιστροφές γίνουν αρκετές θα κόψουν ίσως να πουλάνε τόσο παπά στους πελάτες τους. Αν στις 20 καθυστερημενες παραγγελίες 1 παρει τα λεφτα της πισω, ολα καλα εχουν πετυχει. Αν 7-8 ζητησουν τα λεφτα πισω εκει σφιγγουν τα γαλατα...
Αλλιώς απόλαυσε το καλοκαιράκι χωρίς σκωτουρες...
-
Ανοίξαμε μια ωραία συζήτηση. Έχω παραγγείλει Μάρτιο και θα παραλαμβάνω το αμάξι τελικά μέσα Σεπτεμβρίου. Έτσι μου είπε χτες από την αντιπροσωπεία. Η συμφωνία ήταν τέλη Μαΐου παραλαβή. Εσείς τι θα κάνατε... Ερώτηση πρώτη. Επίσης Γνώριζαν όλοι στις αντιπρωσοπιες ότι θα υπάρχουν καθυστερήσεις. Γιατί δεν το λέγανε.... Δεύτερη ερώτηση. Όλοι ξέρουμε γιατί δεν το λέγανε.
Καθαρά προσωπική άποψη, πως το βλέπω εγώ:
- Δεν γνωρίζουν πάντα οι έμποροι γιατί:
-
Τα εργοστάσια δεν το ξέρουν εξ' αρχής
-
Τα εργοστάσια το ξέρουν αλλά δεν ξέρουν ακριβώς πόσο θα επηρεαστεί η παραγωγή και ποια θα είναι η ζήτηση οπότε δεν λένε κάτι, το πάνε βλέποντας και κάνοντας
-
Τα εργοστάσια το ξέρουν και ενημερώνουν τον εισαγωγέα, αλλά ο εισαγωγέας δεν ενημερώνει τους εμπόρους
-
Ακόμα και να γνωρίζουν, δεν είναι σίγουρο ότι γνωρίζουν τον ακριβή χρόνο καθυστέρησης. Έχω πάει σε πολλούς εμπόρους τους τελευταίους 3 μήνες και έχω ακούσει πολλά διαφορετικά σενάρια (π.χ. θα παραλάβεις κάποια στιγμή Σεπτέμβριο με Δεκέμβριο με τα τωρινά δεδομένα, σίγουρα δεν ξέρουμε, θα παραλάβεις σε 3-6 μήνες, άγνωστη παράδοση παρά μόνο σε μπλέ χρώμα που ξέρουμε ότι θα είναι εδώ τον Ιούλιο, κλπ.). Την πιο ξεκάθαρη απάντηση την πήρα στην Τογιότα.
-
Τώρα πάμε στο τι θα έκανα: ανάλογα με την κατάσταση που ήμουνα. Εαν ήθελα αυτοκίνητο τον Μάιο γιατι έτσι είχα προγραμματίσει, θα κοίταζα εαν έχω εναλλακτική σε ετοιμοπαράδοτο και εαν είχα θα ακύρωνα και θα έπαιρνα το ετοιμοπαράδοτο. Εαν δεν είχα θέμα μετακίνησης, θα περίμενα να πάρω το αυτοκίνητο που έχω παραγγείλει και θέλω. Και ναι το έχω κάνει, το πάλε ποτέ 2007 είχα παραγγείλει το Mini τον Ιανουάριο με παράδοση τον Μάιο (Μάρτιο έμπαινε σε παραγωγή το αυτόματο, για αυτό). Τελικά καθυστέρησε να μπει παραγωγή το αυτόματο (όμως επειδή είχα παραγγείλει πήρα την 1η φουρνιά) και παρέλαβα Ιούλιο, δεν με απασχόλησε καθόλου.
Αντίστοιχα το 2000 είχα ακυρώσει ένα Renault Clio που είχα παραγγείλει, γιατί μου είχαν πει 3 μήνες και τελικά μου είπαν ότι σε 4 μήνες θα υπάρχει σε λευκό και εαν ήθελα μπλέ ή τυρκουάζ το εργοστάσιο δεν είχε δώσει slot παραγωγής και ήταν άγνωστη η ημερομηνία παράδοσης. Αυτό μου το είπαν 2 μήνες μετά την παραγγελία και φυσικά ακύρωσα αμέσως.
Εγώ το βλέπω πιο απλά και πρακτικά και δεν ψάχνω 'φαντάσματα' (δεν είναι επι προσωπικού). Αυτή είναι η κατάσταση και προσαρμόζομαι. Πάντα η ημερομηνία είναι ενδεικτική γιατί υπάρχουν απρόοπτα και μάλιστα πάρα πολλά στην εποχή που ζούμε.
-
Πήγαινε στον έμπορα και ζήτα του ένα αυτοκίνητο αντικατάστασης για να μπορείς να κυκλοφορείς μέχρι να έρθει το δικό σου.
Αν σου πει ¨ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ' προχώρα σε ακύρωση.
Και ως δια μαγείας θα βρεθεί αυτοκίνητο αντικατάστασης να σου δώσει
Απλά τα πράγματα.
-
Όλες οι προτάσεις και οι απόψεις είναι σωστές. Το θέμα είναι ότι η κατάληξη της κατάστασης είναι πάντα κατά του πελάτη. Δηλαδή την νύφη πάλι θα την πληρώσουμε εμείς..
-
Κι άμα θέλεις κάποιο έξτρα εξοπλισμό ή κάποιο κινητήρα που τα ετοιμοπαράδοτα απλά δεν έχουν;
Π.χ. να θέλεις το νέο C4 με τα 155 άλογα. Θα βρεις;
-
Αν θες τον 155ps στο C4 Δημήτρη έχεις έτσι και αλλιώς πρόβλημα. Γιατί να ζητάς σε ένα όχημα με προορισμό αποκλειστικά την άνεση τα έξτρα άλογα; Μην μπερδεύεσαι αυτό δεν είναι ούτε Focus ούτε Civic, άλλος είναι ο ρόλος του. Μην σου πω ότι και οι 130ps diesel/petrol πολύ είναι για αυτό. Κανονικά τους 110ps έπρεπε να φοράει (στο diesel μήπως είναι 100ps;).
-
4 μήνες είναι το maximum που μπορω να περιμένω. και αυτό εφόσον έχω να κάνω την δουλειά μου και μαρεσει και πολύ το αυτοκίνητο, αλλιως υπάρχουν και αλλοι.
-
Αν θες τον 155ps στο C4 Δημήτρη έχεις έτσι και αλλιώς πρόβλημα. Γιατί να ζητάς σε ένα όχημα με προορισμό αποκλειστικά την άνεση τα έξτρα άλογα; Μην μπερδεύεσαι αυτό δεν είναι ούτε Focus ούτε Civic, άλλος είναι ο ρόλος του. Μην σου πω ότι και οι 130ps diesel/petrol πολύ είναι για αυτό. Κανονικά τους 110ps έπρεπε να φοράει (στο diesel μήπως είναι 100ps;).
Ο καθένας με τα γούστα του. Ένα παράδειγμα έφερα. Μπορεί πχ να θέλεις ένα έξτρα πακέτο εξοπλισμού που δεν το φέρνουν στις 'κονσέρβες' που εισάγονται.
Πάντως αν ήταν το μοναδικό μου αυτοκίνητο και το ήθελα για να κάνω και ταξίδια, το 155 θα προτιμούσα κι ας 'έχω πρόβλημα'. 25 παραπάνω άλογα θα βοηθήσουν και σε μια προσπέραση και σε μεγαλύτερη κλίση, με ενδεχομένως παραπάνω φόρτο. Δεν είναι μικρή η διαφορά. Ακόμα και σε αμάξι με σκοπό την άνεση, υπάρχουν περιπτώσεις που η δύναμη χρειάζεται. Δεν είπα να το πάρεις για στροφοδιαδρομές...
Αν το είχα για 2ο και καθημερινή μετακίνηση, και τα 130 φυσικά μια χαρά είναι.
-
Πίστεψέ με είναι υπεραρκετός ο 130ps είτε ως diesel είτε ως βενζίνης για αυτό το σκάφος. Ναι σε ένα 3008 πχ τον βενζίνης δεν θα τον ήθελα. Τεσπά άλλο ήταν το point αλλά χάθηκε στην μετάφραση.
-
Στο συγκεκριμένο αμάξι τα 130 άλογα και στα δύο καύσιμα είναι υπεραρκετά. Κινουν με αξιοσημείωτη σβελταδα το αμάξι.
-
Καλημέρα. Τα μοτέρ καλά είναι, τα αυτοκίνητα που είναι... ... Να πούμε και κανένα αστείο. Υπάρχει και κάποιος άλλος να περιμένει 6 μήνες να του έρθει το αυτοκίνητο.
CITROEN C4 III mod 2021