-
@Sabbasγια τις αναγεννήσεις των dpf στα PSA δεν έχεις να φοβάσαι απολύτως τίποτα.Οι αναγεννήσεις τοων φίλτρων σε Citroen και Peugeot δεν έχουν καμιά σχέση με τον υπόλοιπων κατασκευαστών.Mε το eolys έχουν πετύχει να κάνουν τις αναγεννήσεις στον μισό χρόνο απο ότι οι άλλοι. Εγώ που κάνω χιλιόμετρα σε ποσοστό 65% υπεραστικά 35% αστικά-ημιαστικά βλέπω ότι το αμάξι μου κάνει αναγέννηση ανά 1410 χλμ η οποία διαρκεί 9 λεπτά ακριβώς με το ρολοϊ.
-
Το λάθος που κάνεις Χρηστάρα είναι ότι συγκρίνεις ένα ντίζελ 1500 130 ίππων με ένα βενζίνης 1200 130 ίππων. Λογικό να είναι κοντά σε επιδόσεις. Να συγκρίνεις πόσα άλογα αγοράσεις με τα λεφτά που έχεις στα χέρια σου!
Άρα έτσι όπως το λες άλογα προς κόστος αγοράς ευνοείται ο βενζινοκινητήρας σωστά το καταλαβαίνω; Έτσι και αλλιώς αυτό το έχω υπόψη μου. Δηλαδή με ίδιο εξοπλισμό πλήρως διαμορφωμένα αυτόματα (χωρίς s/r) έχουν σχεδόν +2500€ για το Diesel. Αν καταλαβαίνω κάτι λάθος να μου το εξηγήσεις παρακαλώ.
-
Δεν ξέρω πόσο έχει το καθένα. Αλλά αν έχεις, για παράδειγμα, 20 χιλιάρικα για να ξοδέψεις, ποιο μοντέλο παίρνεις από τα C4? Νομίζω ότι το βενζίνης με τα 20 θα είναι ταχύτερο από ότι το ντίζελ με τα 20.
-
Δεν ξέρω πόσο έχει το καθένα. Αλλά αν έχεις, για παράδειγμα, 20 χιλιάρικα για να ξοδέψεις, ποιο μοντέλο παίρνεις από τα C4? Νομίζω ότι το βενζίνης με τα 20 θα είναι ταχύτερο από ότι το ντίζελ με τα 20.
Αδιαμφισβήτητα. Το σενάριο του Diesel μπήκε στο μυαλό μου με γνώμονα την αντοχή στον χρόνο σε σχέση με τον puretech. Σε θέματα επιδόσεων σαφώς είναι πίσω το Diesel. Άλλωστε είναι απ' τους πιο οικονομικούς βενζινοκινητήρες ο συγκεκριμένος σε αυτά τα σκάφη τύπου 308/C4/2008/Moka (Mokka;). Όταν πας C5/3-5008 εκεί ναι πας σε diesel γιατί ο 1,2 puretech πιάνει 10αρια ρεαλιστικής κατανάλωσης.
-
Το σενάριο του Diesel μπήκε στο μυαλό μου με γνώμονα την αντοχή στον χρόνο σε σχέση με τον puretech.
Δεν υπάρχει κάτι που να λέει ότι ο diesel θα αντέξει περισσότερο στον χρόνο...ίδιο προσδόκιμο έχουν. Αυτό που λές ίσχυε πριν πολλά χρόνια ή ισχύει και σήμερα αλλά σε συγκεκριμένες εφαρμογές (π.χ. μηχανές θαλάσσης).
-
Όπως το λέει ο Φάνης είναι. Οι κατασκευαστές ίδιο χρόνο ζωής προβλέπουν πλέον.
-
Sabas_Thess wrote:
Το σενάριο του Diesel μπήκε στο μυαλό μου με γνώμονα την αντοχή στον χρόνο σε σχέση με τον puretech.
Δεν υπάρχει κάτι που να λέει ότι ο diesel θα αντέξει περισσότερο στον χρόνο...ίδιο προσδόκιμο έχουν. Αυτό που λές ίσχυε πριν πολλά χρόνια ή ισχύει και σήμερα αλλά σε συγκεκριμένες εφαρμογές (π.χ. μηχανές θαλάσσης).
Να θέσω την άποψή μου ότι περιμένω μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής σε έναν 1500 diesel από έναν 3κυλινδρο 1.0-1.2
Τώρα ο καθένας κάνει την ερευνά του και σίγουρα μπορεί να διατυπώσει αντίθετη γνώμη φυσικά, αλλά εγώ είμαι 100% σίγουρος.
-
Παιδιά το οδήγησα κι εγώ χθες (1.2 130hp manual) και ήταν πραγματικά πολύ ωραίο. Επειδή τώρα ξεκινάω την αναζήτηση καινούριου σιγά σιγά, ήταν το πρώτο αυτοκίνητο τελευταίων ετών που οδήγησα. Μου φάνηκε εντελώς άλλο επίπεδο σε σχέση με ότι είχα οδηγήσει μέχρι τώρα (αυτοκίνητα 8ετιας πλέον το πιο πρόσφατο). Μου έκανε εντύπωση πόσο αθόρυβο ήταν, αλλά και η αίσθηση της άνεσης, περνούσε τις λακκούβες απροβληματιστα. Πολύ καλή εντύπωση μου έκανε γενικά, και το εσωτερικό του πολύ ωραίο και ποιοτικό μου φανηκε.
Το μόνο μείον για μενα είναι ο χώρος αποσκευών που θα τον ήθελα λίγο μεγαλύτερο, καθώς είμαστε τετραμελής οικογένεια... Ωστόσο είδα και το c3 aircross στην έκθεση, το οποίο παρόλο που σε νούμερα έχει μεγαλύτερο χώρο αποσκευών, εμένα μου φάνηκε μικρότερος.. Ίσως είναι η διάταξη του χώρου που δίνει αυτή την εντύπωση.
Πάντως, μάλλον για τον diesel 110hp θα προοριζομουν αν το αποφάσιζα καθώς είμαι περίπου στα 25000 χλμ/ετος.. Είναι στα υποψήφια πάντως..
-
drentzi wrote:
Παιδιά το οδήγησα κι εγώ χθες (1.2 130hp manual) και ήταν πραγματικά πολύ ωραίο. Επειδή τώρα ξεκινάω την αναζήτηση καινούριου σιγά σιγά, ήταν το πρώτο αυτοκίνητο τελευταίων ετών που οδήγησα. Μου φάνηκε εντελώς άλλο επίπεδο σε σχέση με ότι είχα οδηγήσει μέχρι τώρα (αυτοκίνητα 8ετιας πλέον το πιο πρόσφατο). Μου έκανε εντύπωση πόσο αθόρυβο ήταν, αλλά και η αίσθηση της άνεσης, περνούσε τις λακκούβες απροβληματιστα. Πολύ καλή εντύπωση μου έκανε γενικά, και το εσωτερικό του πολύ ωραίο και ποιοτικό μου φανηκε.
Το μόνο μείον για μενα είναι ο χώρος αποσκευών που θα τον ήθελα λίγο μεγαλύτερο, καθώς είμαστε τετραμελής οικογένεια... Ωστόσο είδα και το c3 aircross στην έκθεση, το οποίο παρόλο που σε νούμερα έχει μεγαλύτερο χώρο αποσκευών, εμένα μου φάνηκε μικρότερος.. Ίσως είναι η διάταξη του χώρου που δίνει αυτή την εντύπωση.
Πάντως, μάλλον για τον diesel 110hp θα προοριζομουν αν το αποφάσιζα καθώς είμαι περίπου στα 25000 χλμ/ετος.. Είναι στα υποψήφια πάντως..
ρώτησες για πόσο χρόνο αναμονής θα έχεις αν προσχωρήσεις σε παραγγελία?Ποια έκδοση κοιτάζεις?
Για feel pack βενζίνη 130 ή diesel 110 μου είπαν 2μηνο απο την ημέρα της παραγγελίας.. Βέβαια σε μια αντιπροσωπεία πήγα μόνο, δεν ξέρω σε άλλες αν υπάρχει ετοιμοπαραδοτο.
-
ρώτησες για πόσο χρόνο αναμονής θα έχεις αν προχωρήσεις σε παραγγελία?Ποια έκδοση κοιτάζεις?
-
panos pure clio wrote:
drentzi wrote:
ρώτησες για πόσο χρόνο αναμονής θα έχεις αν προσχωρήσεις σε παραγγελία?Ποια έκδοση κοιτάζεις?
Για feel pack βενζίνη 130 ή diesel 110 μου είπαν 2μηνο απο την ημέρα της παραγγελίας.. Βέβαια σε μια αντιπροσωπεία πήγα μόνο, δεν ξέρω σε άλλες αν υπάρχει ετοιμοπαραδοτο.
2μηνο!Μόνο?Ευχαριστώ
-
Η διαφορά είναι ότι στο 3 αιρκρος κερδίζεις ύψος και στους χώρους και στις αποσκευές .
Αντίθετα στο 4 κερδίζεις πλάτος .
Εδώ να ξέρεις ότι σε 3-4 μήνες έρχεται ανανεωμένο 3 αιρκρος , που θα έχει στάνταρ λέντ φώτα με νέα μάσκα , που μπορεί να αρέσει , μπορεί και όχι .
Αν σου αρέσει το τωρινό 3 αιρκρος επειδή θα παίξουν προσφορές σε ετοιμοπαράδοτα κοίταξε τα αυτόματα κιβώτια σε βενζίνη , αλλά και σε ντίζελ , ή εναλλακτικά τον 110 ντίζελ χειροκίνητο .
Το 4 όμως είναι καλύτερο αυτοκίνητο , αλλά και ακριβότερο .
-
drentzi wrote:
panos pure clio wrote:
2μηνο!Μόνο?Ευχαριστώ
Βέβαια σε συγκεκριμένα χρώματα. Το blue island και το πορτοκαλί πάνε και 3μηνο ίσως και παραπάνω.
-
Η διαφορά είναι ότι στο 3 αιρκρος κερδίζεις ύψος και στους χώρους και στις αποσκευές .
Αντίθετα στο 4 κερδίζεις πλάτος .
Εδώ να ξέρεις ότι σε 3-4 μήνες έρχεται ανανεωμένο 3 αιρκρος , που θα έχει στάνταρ λέντ φώτα με νέα μάσκα , που μπορεί να αρέσει , μπορεί και όχι .
Αν σου αρέσει το τωρινό 3 αιρκρος επειδή θα παίξουν προσφορές σε ετοιμοπαράδοτα κοίταξε τα αυτόματα κιβώτια σε βενζίνη , αλλά και σε ντίζελ , ή εναλλακτικά τον 110 ντίζελ χειροκίνητο .
Το 4 όμως είναι καλύτερο αυτοκίνητο , αλλά και ακριβότερο .
Ναι όντως, το c3 aircross φαίνεται πολύ τίμια επιλογή, αλλά το c4 μου αρέσει πιο πολύ και εξωτερικά και εσωτερικά, και πιστεύω θα είναι και καλύτερο οδηγικά.
-
να ξέρεις οτι οδηγικά και το aircross είναι πολύ άνετο αμάξι, υστερεί βέβαια σε ηχομόνωση σε σχέση με την νέα c4.Μην ξεχνάμε όμως ότι είναι και 4 χρόνια πιο παλιο.
-
Ξεκάθαρα diesel. Πεσμας αν θες τα υπόλοιπα υποψήφια. Focus Active, CHR, Xceed κλασσικά; Δυστυχώς χώρο αποσκευών όλα τα ίδια λίτρα έχουν με διαφορετικές διαμορφώσεις.
Αν θες πάντως χώρο αποσκευών με λογικό μπάτζετ ψάξε Ceed SW και 308 sw που αλλάζει σύντομα και θα το πάρεις τσάμπα...
-
drentzi wrote:
Ξεκάθαρα diesel. Πεσμας αν θες τα υπόλοιπα υποψήφια. Focus Active, CHR, Xceed κλασσικά; Δυστυχώς χώρο αποσκευών όλα τα ίδια λίτρα έχουν με διαφορετικές διαμορφώσεις.
Αν θες πάντως χώρο αποσκευών με λογικό μπάτζετ ψάξε Ceed SW και 308 sw που αλλάζει σύντομα και θα το πάρεις τσάμπα...
ΧΡΗΣΤΟ από τα 3 που λες το focus αν είναι πιο κοντά, chr νομίζω είπε τετραμελής οικογένεια, xceed πρέπει να έχει κάνα 2χιλιαρο με 2.5 παραπανω
-
drentzi wrote:
Βασικά είναι και το μήκος ένα θέμα και σε sw ξεφεύγει. Νομίζω ότι στα 22500 με το κλειδί στο χέρι που βγαίνει το c4 δεν υπάρχει άλλο diesel σ αυτή την κατηγορία με αντίστοιχο εξοπλισμό..
-
Sabas_Thess wrote
drentzi wrote
Βσικά είναι και το μήκος ένα θέμα και σε sw ξεφεύγει. Νομίζω ότι στα 22500 με το κλειδί στο χέρι που βγαίνει το c4 δεν υπάρχει άλλο diesel σ αυτή την κατηγορία με αντίστοιχο εξοπλισμό..
Όχι, δεν υπάρχει άλλο σε παρόμοια φάση. Αν θες περισσότερες αποσκευές με παρόμοιους χώρους θα πας σε καθαρό SUV μετά, και σίγουρα όχι με 22.500. Πολύ λογική επιλογή για πολύ κόσμο θα γίνει αυτό το αυτοκίνητο.
Επίσης, ακόμη φέρνω στο μυαλό μου την άνεση στο δρόμο, τόσο πολύ εντυπωσιαστικα.
-
Το αμάξι αυτό είναι περίεργο μπροστά . Οσοι αυτό το ξεπερνάνε στα υπόλοιπα θα τους ευχαριστήσει πολύ , ενώ είναι πολύ καλό πακέτο εξοπλισμού τιμής .
Το Χ-σιντ μου κάνει εντύπωση γιατί υπάρχει στην λίστα κάποιου ? Υψηλή τιμή για ένα no name μοντέλο .
Στην τιμή που παίζει θα πλησιάζει το νέο DS4 που είναι 8 κατηγορίες πιο πάνω σε κάθε περίπτωση .
Πραγματικά περιμένω να δω πόσο θα κάνει εδώ .
CITROEN C4 III mod 2021