-
Εδω που τα λεμε γενικως τα b seg ειτε suv εοτε κανονικα δεν ειναι για μεγαλα ταξιδια.... Ειναι καπως μικρα στο εσωτερικο τους. Ιδιαιτερα στο φαρδος... Σε πνίγουν.
Γενικως η c καηγορια ειναι για ταξιδια και φυσικα προς τα επαν.
-
Εδω που τα λεμε γενικως τα b seg ειτε suv εοτε κανονικα δεν ειναι για μεγαλα ταξιδια.... Ειναι καπως μικρα στο εσωτερικο τους. Ιδιαιτερα στο φαρδος... Σε πνίγουν.
ναι στην θεωρεία , πόσοι μπορούν οικονομικά να αντέξουν 2 -3 αυτοκίνητα ? 1-2 για πόλη και ένα για εθνικές? Και δεν εννοώ 1 yaris του 2000 για μέσα και ένα 3008 για έξω! Οπότε συμβιβάζεσαι (όπως εγώ) να μην κάνω μετακομίσεις όποτε θέλω να πάω ταξίδι ! όπως και οι αεροπορικές : cabin size βαλίτσα και καθάρισες
-
Lap wrote:
ναι στην θεωρεία , πόσοι μπορούν οικονομικά να αντέξουν 2 -3 αυτοκίνητα ? 1-2 για πόλη και ένα για εθνικές? Και δεν εννοώ 1 yaris του 2000 για μέσα και ένα 3008 για έξω! Οπότε συμβιβάζεσαι (όπως εγώ) να μην κάνω μετακομίσεις όποτε θέλω να πάω ταξίδι ! όπως και οι αεροπορικές : cabin size βαλίτσα και καθάρισες
Στην πολύ θεωρία, στην πραγματικότητα τα Capture/2008/Juke του τώρα είναι πολύ καλύτερα από τα προηγούμενα (τα αναφέρω επειδή μπορούμε να κάνουμε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά) και οι χώροι τους είναι πραγματικά ικανοί για μια μικρή, ακόμη και 4μελη (όπως η δική μου) οικογένεια.
Τα B suv είναι τόσο επιτυχημένη κατηγορία που οι εταιρίες στριμώχνουν ακόμη και διπλά μοντέλα με διαφορετικές στοχεύσεις (Crossland/Mokka, TCross/TRoc).
Πάντως σίγουρα τα B δεν είναι C, αλλιώς τα Β θα ήταν C, και δεν θα ήταν Β!
-
Ορισμένα Β σουβ κάνουν για μοναδικό αμάξι , γιατί έχουν μεγάλους χώρους .
Το γιάρις κρος με 2,56 μεταξόνιο προφανώς θα έχει θέμα με τους χώρους . Αλλά καλό είναι να έρθει να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερος ανταγωνισμός στην αγορά .
Από αισθητική βέβαια έχει τα θεματάκια του ...
-
Ορισμένα Β σουβ κάνουν για μοναδικό αμάξι , γιατί έχουν μεγάλους χώρους .
Το γιάρις κρος με 2,56 μεταξόνιο προφανώς θα έχει θέμα με τους χώρους . Αλλά καλό είναι να έρθει να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερος ανταγωνισμός στην αγορά .
Από αισθητική βέβαια έχει τα θεματάκια του ...
Και μένα κάτι με χαλάει μπροστά, πίσω καλό ειναι
-
2,56 δεν είναι και μικρό μεταξόνιο. 2.50 έχει το βιταρα και 2.545 είχε θυμάμαι η ΖΧ και πιτσιρίκια παίζαμε μπάλα πίσω.
-
Τι βαθος ομως ειχε το ταμπλο;
Ολα χανουν εκει.... Εχουν τεραστια ταμπλο και αυτος ο χωρος χανεται απο τα ποδια.
Αυτο ειναι το μυστικό π. χ στο swift. Μιαμιση παλαμη, και αν, εχει βαθος το ταμπλο και ετσι εχεις χωρους σχεσον σαν c segment για τα γονατα. Δεν θελει κοπο... Τροπο....
-
To aircross έχει 2,605 , ενώ το 3008 έχει 2675 . Δηλαδή 7 εκ , όσο έχει το 3 αιρκρος από το γιάρις , οπότε μαζί με το μαζεμένο ταμπλώ του αιρκρος , η διαφορά χώρων θα είναι χαώδης υπέρ του αιρκρος .
-
Κι εγώ πιστεύω πως θα είναι πολύ καλή αγορά το Yaris Cross και θα με δελέαζε σοβαρά.
Αλλά θεωρώ όνειρο θερινής νυκτός στη μέση του χειμώνα αυτές τις τιμές.
Όπως επίσης θέλει μικρό καλάθι για την 4κινηση και τις εκτός δρόμου δυνατότητες, χώρια που πιστεύω πως θα είναι πιο κοντά στις 30 παρά στις 20 χιλιάδες αυτές οι εκδόσεις.
Νομίζω πως θα είναι ιδανικός 'αντικαταστάτης' της χατσμπακ Corolla για τα ελληνικά δεδομένα.
-
Έτυχε μια κουβέντα με κάποιον αντιπρόσωπο επαρχίας και 'γελαγε' που κάποιοι έχουν παραγγείλει το αυτοκίνητο που θα έρθει λένε τέλη μαϊου! χωρίς καν το έχουν δει από κοντά,να έχουν μπει μέσα ,να το έχουν πάει μια βόλτα,τους ενδιαφέρει λέει μόνο το χρώμα,,αν έχει θρι Ντι καντράν και μασάζ για τα οπίσθια,τη μόστρα τους να κάνουν με 166 δοσεις...Βρε που παμεεεεε..?
-
Αφου ειναι psa..... Καλο θα ειναι.
-
ενδιαφέρει λέει μόνο το χρώμα,,αν έχει θρι Ντι καντράν και μασάζ για τα οπίσθια,τη μόστρα τους να κάνουν με 166 δοσεις...Βρε που παμεεεεε..?
Αυτό αντανακλά τον τρόπο που αγοράζει αυτοκίνητο το 80% των αγοραστών. Όσοι το έχουν καταλάβει έχουν δώσει έμφαση σε αυτά και μοσχοπουλάνε....οι υπόλοιποι κατασκευαστές ασχολούνται με κράτημα, ανάρτηση και μηχανικά μέρη. Πφφφ....κανείς αγοραστής τάμπλετ ...εεε αυτοκινήτου συγνώμη, δεν ενδιαφέρεται για τέτοια πεζά πράγματα!
-
Παιδιά στηρίζεται στη νέα πλατφόρμα που παίρνει παρά πολλές κριτικές σε όλες του τις υλοποιήσεις (και το επιβεβαιώνω!), οι κινητήρες είναι πασίγνωστοι, τα κιβώτια το ίδιο, σιγά τον άγνωστο Χ..
-
Στο γαλλικό σιτροέν φόρουμ , διάφοροι δεν γουστάρουν την νέα C4 και γενικά το νέο στύλ που είναι φρου-φρου και άνεση και δεν πια στριφτερό όπως παλιά .
Και ένας τους γείωσε . Ουσιαστικά είπε ότι λέμε και εμείς οι γέροντες . Τώρα έχουμε την γενικά του πλέι στέισον . Ο κόσμος κοιτάει άνετους μεταφορείς και σημασία έχει το μέγεθος της οθόνης , οι δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης και τα άλλα της εποχής.
-
Παρακολουθώ όλες τις συζητήσεις και έχω διαπιστώσει ότι πουθενά δεν αναφέρεται η Ford , ούτε το Puma(Β-SUV) ούτε το Kuga(C-SUV). Μιας και ετοιμάζομαι για αγορά Ford υπάρχει κάτι που μου διαφεύγει ή αγνοώ ; Παρατηρώ ότι οι περισσότεροι δεν έχετε καν στις επιλογές τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα. Από κοντά που τα έχω δει και τα έχω οδηγήσει δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο, να βρω κάποιο ψεγάδι που τα καθιστά στην καλύτερη των περιπτώσεων στις τελευταίες επιλογές κάποιου υποψήφιου αγοραστή.
-
Παρακολουθώ όλες τις συζητήσεις και έχω διαπιστώσει ότι πουθενά δεν αναφέρεται η Ford , ούτε το Puma(Β-SUV) ούτε το Kuga(C-SUV). Μιας και ετοιμάζομαι για αγορά Ford υπάρχει κάτι που μου διαφεύγει ή αγνοώ ; Παρατηρώ ότι οι περισσότεροι δεν έχετε καν στις επιλογές τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα. Από κοντά που τα έχω δει και τα έχω οδηγήσει δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο, να βρω κάποιο ψεγάδι που τα καθιστά στην καλύτερη των περιπτώσεων στις τελευταίες επιλογές κάποιου υποψήφιου αγοραστή.
Εξαιρετικά αυτοκίνητα αμφότερα! Έχουν ένα θέμα με τους χώρους (για το μέγεθός τους), αλλά κυρίως δεν έχουν 'μπλιμπλικωτό' εσωτερικό, κάτι το οποίο πουλάει σήμερα. Βέβαια το Πούμα πουλάει πολύ καλά, αρκετοί το έχουν αγοράσει.
-
Συνέχεια μιλάμε για το Puma, οι περισσότεροι το έχουν τουλάχιστον στο τοπ3-5 για την αγορά τους, και πουλάει αρκετά καλά, και στους δρόμους κυκλοφορεί αρκετά τελευταία (στην ευρύτερη περιοχή μου υπάρχουν 3, άσπρο/πέρλα/μαύρο και 1 στη δουλειά άσπρο). Λίγο στενάχωρο πίσω, εσωτερικό κλασσικό Fiesta μέσα - δηλαδή λίγο ξενέρωμα για την δημοφιλή κατηγορία που όλες οι εταιρίες τα δίνουν όλα και έχουν βγάλει διαμαντάκια, κόψιμο της Titanium (για μερικούς όπως εγώ η καλύτερη έκδοσή του), λίγο καγκούρικο εσωτερικό με κόκκινες ραφές (για μερικούς, και εμένα).
Το Kuga τώρα είναι άλλη ιστορία, σχετικά 'συντηρητικό' σε σχεδίαση, λίγο ξεπερασμένο εσωτερικό για 30.000 αυτοκίνητο που κυκλοφόρησε το 2020, και τεράστιο, αγγίζει τα όρια του D suv = οπότε δεν θα είναι η πρώτη επιλογή για κάποιον που κινείται Αττική/Θεσσαλονίκη ή μεγάλο αστικό κέντρο (π.χ Πάτρα), ενώ και οι χώροι του δεν δικαιολογούν το μήκος του. Επίσης βγήκε τώρα και το Tucson που θα του κόψει αρκετές πωλήσεις.
Σε αυτά τα μεγάλα SUV οι περισσότεροι ψάχνουν άνεση, ανέσεις και τεχνολογία, δεν νομίζω ότι κοιτάνε αν θα πάρουν μία στροφή με 5χλμ παραπάνω την ώρα ή κάτι τέτοιο. Οι νεαρότεροι ή/και θερμόαιμοι κοιτούν άλλα αυτοκίνητα. Όπως και να έχει και το Kuga το αναφέρουμε συχνά πυκνά, δηλαδή τα μεγάλα SEAT/Skoda έχουν μηδενική δημοφιλία εδώ μέσα, τα Kuga, όχι.
-
Μιας και είπες SEAT κανείς ας πούμε δεν ασχολείται με το Ateca που θεωρείται και απο τα πιο σπορτίφ της κατηγορίας του. Στο εξωτερικό κάτι πουλάει, στην Ελλάδα τίποτα. Puma το κουβεντιάζουμε συχνά και κάνει και αρκετές πωλήσεις
-
Προσφορά απο ΣΙΝΙΣ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
MOKKA GS LINE 1.5 DIESEL ΣΕ ΑΣΠΡΟ ΧΡΩΜΑ ΜΕ ΧΡΕΩΣΗ 147ΕΥΡΩ 23600 ΚΛΕΙΔΙ
ΜΟΚΚΑ ELEGANCE 1.5 DIESEL ΣΕ ΑΣΠΡΟ ΧΡΩΜΑ ΜΕ ΧΡΕΩΣΗ 147 ΕΥΡΩ 22750 ΚΛΕΙΔΙ
ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΔΩΡΟ ΠΑΚΕΤΟ ΛΑΝΣΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΑ MATRIX LED, RARK & GO RACK, ΕΠΑΓΩΓΙΚΗ ΦΟΡΤΙΣΗ
Γενικά είχαν κακή ενημέρωση για το αυτοκίνητο. Αφιξη αρχες μαρτίου
Το πράσινο-λαχανί χρώμα το δίνουν δωρεαν ως χρώμα λανσαρίσματος
5 χρονια εγγυηση
-
Προσφορά απο ΣΙΝΙΣ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
MOKKA GS LINE 1.5 DIESEL ΣΕ ΑΣΠΡΟ ΧΡΩΜΑ ΜΕ ΧΡΕΩΣΗ 147ΕΥΡΩ 23600 ΚΛΕΙΔΙ
ΜΟΚΚΑ ELEGANCE 1.5 DIESEL ΣΕ ΑΣΠΡΟ ΧΡΩΜΑ ΜΕ ΧΡΕΩΣΗ 147 ΕΥΡΩ 22750 ΚΛΕΙΔΙ
ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΔΩΡΟ ΠΑΚΕΤΟ ΛΑΝΣΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΑ MATRIX LED, RARK & GO RACK, ΕΠΑΓΩΓΙΚΗ ΦΟΡΤΙΣΗ
Γενικά είχαν κακή ενημέρωση για το αυτοκίνητο. Αφιξη αρχες μαρτίου
Δεν είναι δώρα λανσαρίσματος, είναι δώρα γενικά, τα δίνουν σε όλα τα μοντέλα Opel και λέγονται Opel More.
Τιμές αυτές, καλές είναι πιστεύω, ίδια λεφτά πάνω - κάτω με τις αντίστοιχες του C4.
Eμένα μου είπαν Απρίλιο!
Opel Mokka 2021