-
Δεν έχεις άδικο. Όντως δε γίνεται συναλλαγή με τις παρούσες συνθήκες.. για εκδήλωση ενδιαφέροντος και έρευνα αγοράς όμως είναι καλή περίοδος. Και όταν επανέλθουμε στην κανονικότητα μπορεί να έχεις ήδη έτοιμους υποψήφιους αγοραστές.
Καλά εγώ αυτό το έκανα προ καραντίνας. Αν ήθελα να δω αυτοκινητα πήγαινα Σ. Κ βόλτα έβλεπα είτε αυτά που είχαν έξω είτε σαν το κοριτσάκι με τα Σπιρτα και μετά αν μου άρεσε κανένα πήγαινα να το δω και μέσα έτσι γλύτωνα το κάθε πωλητη(που την δουλειά του έκανε) και είχα την ησυχία μου
-
...Τώρα,έστω και να επιτρέπεται νομικά, πως θα πας για συναλλαγή με διάφορους άγνωστους ανθρώπους -πιθανούς φορείς- σε αντιπροσωπείες,συνεργεία,υπουργεία (κλειστοί χώροι),ακόμη και τον ίδιο τον αγοραστή ή πωλητή; και τώρα η διασπορά είναι πολύ μεγάλη σε σχέση με 2,3,5,6 κ.τ.λ. μήνες πριν.
Και αντικειμενικά να το δεις πώληση δεν μπορεί να γίνει. Σκέφτομαι ότι ιδιώτες έχουν αγγελίες εδώ στο φόρουμ, στο car.gr κλπ... Πως θα δει το αυτοκίνητο ο αγοραστής, πως θα έρθει σε κάποια περιοχή να το δει, πως θα προγραμματισθεί κάποιος έλεγχος σε κάποιο συνεργείο;
Εδώ περιμένω από το προηγούμενο Σαββάτο την Spotawheel να με καλέσει (συμπλήρωσα την φόρμα στο site της) και ακόμη περιμένω και θα περιμένω.
-
Τώρα έτσι όπως έγινε η κατάσταση με το lockdown, μπούρδες εντελώς όλα.
Τι να πουλήσεις, ποιος θα αγοράσει και πως θα γίνουν όλα αυτά; Όλα στο πάγο.
Οι εκθέσεις (λένε ότι) θα μείνουν ανοιχτές, αλλά και αυτές θα βαράνε μύγες.
-
Και δηλαδή σύμφωνα με όσα γράφετε υπάρχει μέθοδος που εξασφαλίζει τα χρήματα και για τα δύο μέρη της συναλλαγής;
Όσο το δυνατόν περισσότερο. Να εξηγήσω πως το κάνω εγώ (ως πωλητής). Πάμε στο όποιο γραφείο διεκπεραίωσης και δίνουμε όλα τα χαρτιά. Μόλις λοιπόν ο αγοραστής είναι σίγουρος ότι όλα είναι σωστά και του λέει και ο υπάλληλος ότι 'σε 1-2 ώρες θα έχεις την άδεια', επιτόπου γίνεται η μεταφορά χρημάτων με ebanking (+ όποια μετρητά). Οπότε και ο αγοραστής είναι εξασφαλισμένος ότι μου έδωσε τα χρήματα αφού κάναμε την διαδικασία και εγώ ότι εαν δεν μου τα δώσει εκείνη των ώρα, μπορώ (μπροστά του) να ακυρώσω την μεταβίβαση. Μου έχει τύχει (με το Panda) να με εμπιστευτεί ο αγοραστής ότι θα του πάω το αυτοκίνητο το μεσημέρι εγώ μαζί με την άδεια (ενώ με είχε αξοφλήσει).
Και αντικειμενικά να το δεις πώληση δεν μπορεί να γίνει. Σκέφτομαι ότι ιδιώτες έχουν αγγελίες εδώ στο φόρουμ, στο car.gr κλπ... Πως θα δει το αυτοκίνητο ο αγοραστής, πως θα έρθει σε κάποια περιοχή να το δει, πως θα προγραμματισθεί κάποιος έλεγχος σε κάποιο συνεργείο;
Εδώ περιμένω από το προηγούμενο Σαββάτο την Spotawheel να με καλέσει (συμπλήρωσα την φόρμα στο site της) και ακόμη περιμένω και θα περιμένω.
Μια χαρά γίνεται πώληση Storm! Δίνεις κατευθείαν ραντεβού στο συνεργείο (με κωδικό 2, όπως και στις εκθέσεις αυτοκινήτων) και εαν είναι όλα ΟΚ, μπορεί να γίνει επιτόπου ή πώληση ή την επόμενη μέρα (ή και την ίδια) με τον διεκπεραιωτή. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, εμένα το Panda το είχαν δει κανονικά 2 άτομα στην προηγούμενη καραντίνα και ο 3ος το πήρε.
Με την Spotawheel και την φόρμα της μην είσαι και πολύ αισιόδοξος, άλλοτε την βλέπουν και άλλοτε όχι έχει τύχει να με καλέσουν την ίδια ημέρα και να μην με καλέσουν ποτέ! Εαν θες να είσαι σίγουρος, μόνο με τηλέφωνο.
-
Σκέφτομαι πόσο επηρεάζουν οι εμπειρίες και υπάρχουν τόσο αντιδιαμετρικές απόψεις.
Δεν έχω καταφέρει ποτέ να αγοράσω ή να πουλήσω όχημα με αγγελία.
Τέλος πάντων. Λεπτομέρειες.
Θα πάρω ένα τηλ. την Spotawheel να δω αν είναι ανοικτά.
-
Σκέφτομαι πόσο επηρεάζουν οι εμπειρίες και υπάρχουν τόσο αντιδιαμετρικές απόψεις.
Έτσι ακριβώς είναι!
Εγώ με αγγελία έχω πουλήσει: 325ti, Panda, Mini Cooper, 116i, Kuga
Από αγγελία (ιδιώτη) έχω αγοράσει μόνο το Panda
-
Λοιπόν, μπήκε το νερό στο αυλάκι. Με πήραν από spotawheel...
-
Τέλεια! Σου έδωσαν ικανοποιητική τιμή ή ακόμα δεν έχετε φτάσει σε αυτό το σημείο?
-
Ποιο αμαξι δινεις? Τιμη?
-
Storm wrote:
Ποιο αμαξι δινεις? Τιμη?
Το Aircross. Τιμή 15000e.
-
Η τιμή είναι αυτή που θα πουλούσα εγώ σε ιδιώτη (δηλ. 15000e) μείον το κέρδος τους. Ας το αναλάβουν αυτοί γιατί εγώ δεν έχω ούτε χρόνο, ούτε διάθεση να μπλέκω με αγγελίες, ιδιώτες κλπ...
Κανονίσαμε τον εξονυχιστικό έλεγχο σε συγκεκριμένο σημείο, θα γίνει και η φωτογράφιση και θα ανέβει η αγγελία. Πιθανολογώ μέχρι το Σαββάτο να έχει ανέβει.
α! επιτρέπουν να πουλήσω και μόνος μου το αυτοκίνητο αν βρεθεί αγοραστής.
Τουλάχιστον έγινε ένα πρώτο βήμα. Κάτι είναι και αυτό.
-
Γιατι τοσο νωρις; Το βαρεθηκες; Χμ; Κατασταση; Εγγυηση;
-
Γιατι τοσο νωρις; Το βαρεθηκες; Χμ; Κατασταση; Εγγυηση;
Tα έχει γράψει αναλυτικά σε διάφορα θέματα...δεν τον καλύπτει και δεν του αρέσει.
Το αυτοκίνητο είναι πρκακτικά ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ!! Με 1.600χλμ, 1 έτους και εγγύηση ακόμα 3 χρόνια. Είναι τρομερή ευκαιρία...παίρνεις καινούργιο αυτοκίνητο σε τιμή μεταχειρισμένου.
-
https://forum.4troxoi.gr/comment/2105784638#comment-2105784638
Τα υπόλοιπα στο θέμα του Aircross...
-
Κρίμα θα είναι να μην το πάρει κάποιος δικός μας και να μην πάρεις και συ τουλάχιστον 15Κ στο χέρι.
-
Κρίμα θα είναι να μην το πάρει κάποιος δικός μας και να μην πάρεις και συ τουλάχιστον 15Κ στο χέρι.
Aς το παρει ο Φανης. Λογικα θα βαρεθηκε το Μιτο.
-
Aς το παρει ο Φανης. Λογικα θα βαρεθηκε το Μιτο.
Axaxaxa!!
Εννοείται αυτό (το έγραψα εξάλλου!), αλλά κολλάω σε 2 πράγματα: 1) δεν είναι αυτόματο και 2) δεν έχω τα χρήματα που αξίζει αυτό το αυτοκίνητο. Η μόνη περίπτωση να ξαναπάρω χειροκίνητο θα είναι κάποιο σχετικά γρήγορο (π.χ. Φιεστα ST ή έστω το 155αρι) αυτοκίνητο, αλλιώς ποτέ ξανά, βαρέθηκα!
Edit: Η απόφαση έχει - σχεδόν - ληφθεί: το επόμενο θα είναι είτε άμεσα ένα αυτόματο τύπου 308 ή παρόμοιο ή σε λίγους μήνες κάποιο Toyota Hybrid με outsider στο τσακίρ κέφι ένα γρήγορο φιέστα. Για την δικιά μου χρήση, δεν έχει νόημα κάποιο άλλο, ούτε θέλω κάτι άλλο.
-
Φίλε piliourits έχεις ακούσει το 'από την μύγα ξύγκι';
Λοιπόν επειδή εγώ δεν έχω καμιά διάθεση να κάθομαι να ασχολούμαι με ιδιώτες, να χάσω μεροκάματα, να πλακωθώ στα χαστούκια με τον προϊστάμενο που δεν μου δίνει άδεια, να κάθομαι να τρέχω σε όλη την Αττική σε συνεργεία, να είμαι διαρκώς standby για να σηκώνω τηλέφωνα και να δίνω πληροφορίες (το οποίο δεν μπορώ να το κάνω)...χίλιες φορές να χάσω και μερικά χρήματα και ας το πάρει κάποιος μέσα από την Spotawheel.
Τα παθήματα μου έχουν γίνει μαθήματα.
Για αυτό με βλέπεις να είμαι επιφυλακτικός με τις αγγελίες και τις πωλήσεις μεταξύ ιδιωτών.
-
4 χρόνια εγγύηση έχει ακόμα και στα 15000 πρέπει να δοθεί το αυτοκίνητο εδώ μέσα άμεσα .
Να το αναφέρουμε στα διάφορα θέματα .
Αμα ρωτήσουν γιατί πουλάει τέτοια αμαξάρα , θα πούμε ότι πάει καλόγερος σε μοναστήρι....
-
αν είχα τα λέφτά θα επαιρνα ή του Storm (με αμεσα κατι να σφιξει η αναρτηση) ή του Tkin73, αλλά no money, no better car. Πάντως τα 15000 είναι μεγιστη ευκαιρία!!! Το έχω αναφέρει σε 2 δικούς μου που περιμένουν νέα μέλη στην οικογένεια και ψαχνουν να φύγουν από seg-b σε κατι μεγαλύτερο αλλά όχι πολύ.
Υ.Γ. Εννοείται εχω πεί οτι δεν τιθεται θέμα να πριξουμε τον Storm με μ@λ@κίες τύπου ελεγχοι κλπ
ΤΙΜΕΣ - ΑΓΟΡΑ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ