-
Ευχαριστώ πολύ, θα σας γράψω εντυπώσεις.
-
Πρώτο είδα το arkana πριν 20 μέρες. Μου άρεσε, μου έκανε, ετοιμοπαράδοτο στο χρώμα που ήθελα. Δεύτερο το νέο qashqai που μάλιστα οδήγησα για κάνα μισάωρο, και μου άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις. Επίσης ετοιμοπαράδοτο σε δύο χρώματα και χειροκίνητο και αυτόματο. Τρίτο, την προηγούμενη Παρασκευή το kuga. Έκατσε σ' αυτό η μπίλια γιατί η προσφορά που μου έκανε για το qashqai που έχω τώρα ήταν απ αυτές που δεν λες όχι, οπότε δεν ψάχνω να το πουλήσω εγώ. Το αυτοκίνητο ήταν στην έκθεση, δυό τρεις μέρες μόνο για τα τυπικά και το πήρα. Θα προτιμούσα auto-diesel αλλά δεν περιμένω 7 μήνες.
Από περιέργεια για τον θόρυβο που έχει γίνει πήγα και είδα και το γιάρις κρος αλλά δεν μου έκανε λόγω χώρων (επίσης ακριβό και παράδοση Σεπτέμβρη).
Άρα kuga. Δεν το οδήγησα, δεν νομίζω ότι χρειαζόταν, έχω οδηγήσει focus φίλου και είχα και ένα fiesta μέχρι πριν ένα μήνα του γιού μου, οπότε ξέρω τι θα δω. -
Να παραθέσω και κάτι άλλο που δεν αφορά το φορντ αλλά ξέρω ότι θα το διαβάσουν όσοι ψάχνουν c suv.
Το νέο κασκάι έχει χαώδη διαφορά από το πολύ αξιόπιστο δικό μου (2011 1.6 βενζίνη) σε όλους τους τομείς. Και το παλιό κρατάει πολύ καλή τιμή μεταπώλησης όπως απεδείχθη. -
Δεν χρειάζεται καν να το οδηγήσεις, θα το ευχαριστηθείς. Ειδικά ο 1.5 Ecoboost είναι απίστευτος. Οικονομικός και με αρκετή δύναμη όταν χρειαστεί. Καλοτάξιδο!!!
-
@tjk said in FORD KUGA 2020:
Να παραθέσω και κάτι άλλο που δεν αφορά το φορντ αλλά ξέρω ότι θα το διαβάσουν όσοι ψάχνουν c suv.
Το νέο κασκάι έχει χαώδη διαφορά από το πολύ αξιόπιστο δικό μου (2011 1.6 βενζίνη) σε όλους τους τομείς. Και κρατάει πολύ καλή τιμή μεταπώλησης όπως απεδείχθη.Με μπερδεψες λίγο.. Εννοεις ότι αφενός το νέο κασκάι ειναι πολύ καλύτερο απο το δικο σου (του 2011), αλλα και ότι το δικό σου κρατάει ακόμα καλη τιμη;
Καλά, πολλά και ασφαλή χιλιόμετρα με το νέο σου αυτοκίνητο, να το ευχαριστηθεις!
-
Να το κάνω σαφέστερο.
Έχω (είχα μέχρι χθες) το κασκαι του 2011 1.6 βενζίνη. Το νέο κασκάι (που οδήγησα έστω και για λίγο) είναι πολύ αναβαθμισμένο σε όλα σε σχέση με αυτό που έχω εγώ (του 2011).
Ναι, κράτησε καλή τιμή. Πουλήθηκε 10 χρόνια μετά στο 60% της τιμής αγοράς...
Πάντως τα αυτοκίνητα έχουν βελτιωθεί πολύ σε σχέση με 10 χρόνια πίσω... -
Έχω (είχα μέχρι χθες) το κασκαι του 2011 1.6 βενζίνη. Το νέο κασκάι (που οδήγησα έστω και για λίγο) είναι πολύ αναβαθμισμένο σε όλα σε σχέση με αυτό που έχω εγώ (του 2011).
Ναι, κράτησε καλή τιμή. Πουλήθηκε 10 χρόνια μετά στο 60% της τιμής αγοράς...Δηλαδή αγοράστηκε π.χ. 18 χιλιάρικα και πουλήθηκε (σε ανταλλαγή σε έμπορο μάλιστα) 10,8 χιλιάρικα; Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Ο !!!
-
Ναι... Η βασική έκδοση. Όχι ζάντες, όχι κλιμα, μόνο μεταλικό χρώμα.
-
Ναι... Η βασική έκδοση. Όχι ζάντες, όχι κλιμα, μόνο μεταλικό χρώμα.
Δυσκολεύομαι να το πιστέψω, αλλά επειδή δεν έχω και κανένα λόγο να σε αμφισβητήσω, θα σου σύστηνα να πας πρωί πρωί αύριο να το αφήσεις στην αντιπροσωπεία και να φύγεις τρέχοντας, πριν καταλάβουν την πατάτα που έκαναν...
-
Δεν νομίζω, και οι άλλοι δεν έκαναν πολύ διαφορετική προσφορά, απλώς σκέφτηκα ότι γλυτώνω την διαδικασία της πώλησης, αγγελίες, τηλέφωνα, ραντεβού κλπ... Ίσως να είχε και έτοιμο αγοραστή.
-
Καλησπερα, εχει παραγγειλει κανεις το ford kuga τον μηνα ιουλιο να μας πει ποτε αναμενεται να το παραλαβει?
-
Καλημέρα.
Το 1.5 ecoboost βενζίνη βγάζει άδεια δακτυλίου τουλάχιστον με τον τρόπο που υπολογίζεται τώρα.
Στην άδεια λέει 149 που είναι με Wltp αλλά το NEDC του είναι 119 οπότε και περνάει.
Ελπίζω να φανεί χρήσιμο σε κάποιον.
-
@kyriakos33 said in FORD KUGA 2020:
Καλημέρα.
Το 1.5 ecoboost βενζίνη βγάζει άδεια δακτυλίου τουλάχιστον με τον τρόπο που υπολογίζεται τώρα.
Στην άδεια λέει 149 που είναι με Wltp αλλά το NEDC του είναι 119 οπότε και περνάει.
Μπαίνει δακτύλιο,αν αγοράστηκε πριν την 1-1-2021.
-
Και εμένα μπαίνει που το αγόρασα τον 6/2021. Μπήκα στο gov.gr και μου έβγαλε το ειδικό σήμα με εκπομπές ρύπων 119 CO2.
-
@regresso said in FORD KUGA 2020:
Και εμένα μπαίνει που το αγόρασα τον 6/2021. Μπήκα στο gov.gr και μου έβγαλε το ειδικό σήμα με εκπομπές ρύπων 119 CO2.
Περίεργο.Κάτι μπέρδεψαν ή πέρασαν λάθος φαίνεται στο σύστημα, αλλά αφού σας δίνει το ελευθέρας,αφήστε το.
-
@panormus772 said in FORD KUGA 2020:
@kyriakos33 said in FORD KUGA 2020:
Καλημέρα.
Μπαίνει δακτύλιο,αν αγοράστηκε πριν την 1-1-2021.
Και εγώ 6/21 έχω άδεια. Νομίζω ότι κάποιες εταιρίες έχουν δώσει Nedc και wltp τιμές. Μέσα σε αυτές είναι και η ford. Αυτές που έχουν πρόβλημα είναι αυτές που έχουν δώσει μόνο wltp. Μιλάω για αυτοκίνητα του 21.
Σε κάθε περίπτωση είναι αυτόματη η διαδικασία. Οπότε δεν μπορείς να παρέμβεις. Το gov βγάζει άδεια δακτυλίου για τον συγκεκριμένο κινητήρα.
-
@stavros211 said in FORD KUGA 2020:
Καλησπερα, εχει παραγγειλει κανεις το ford kuga τον μηνα ιουλιο να μας πει ποτε αναμενεται να το παραλαβει?
Καλησπέρα. Εγώ το παραγγειλα Φεβρουάριο και το πήρα Ιούνιο. Για ford δεν ξέρω για τώρα χρόνους παράδοσης αλλά σε πολλές εταιρίες που ακούω από γνωστούς πάει σχεδόν 8μηνο και με αρκετή αβεβαιότητα. Φαντάζομαι ότι από 2022 θα εξομαλυνθεί η κατάσταση.
-
Παρέλαβα χθες απόγευμα.
Πρώτη εντύπωση στο τιμόνι πολύ καλή από τα πρώτα μέτρα. Ευέλικτο, γρήγορο, αθόρυβο, κρύβει όγκο και βάρος. Συνήθισα γρήγορα το auto-hold, παρ' ότι με ξένισε έντονα στην αρχή. Όσο περισότερο το οδηγούσα τόσο περισότερο μου άρεσε!
Έχει βιβλίο στα ελληνικά (560 σελίδες - έπαθα σοκ) και δύο γρήγορους οδηγούς, έναν για το αυτοκίνητο γενικά και το sync3)
Σύνδεση με τηλέφωνο άμεση, η εφαρμογή fordpass επίσης δούλεψε άμεσα με το όχημα (εντοπισμός κλείδωμα ξεκλείδωμα κλπ). Κάποια στιγμή είδα στην οθόνη κάτι για ενημέρωση. (Αν θέλει κάποιος φίλος να δώσει κάποια οδηγία είναι ευπρόσδεκτος).
Όλα τέλεια λοιπόν, πολύ ευχαριστημένος.
Για το πράσινο πάσο δακτυλίου θα σας πω από Δευτέρα-Τρίτη όταν ενημερωθεί η πλατφόρμα με την άδεια, φαίνεται μετά απο τρεις εργάσιμες. -
Παρέλαβα χθες απόγευμα.
Πρώτη εντύπωση στο τιμόνι πολύ καλή από τα πρώτα μέτρα. Ευέλικτο, γρήγορο, αθόρυβο, κρύβει όγκο και βάρος. Συνήθισα γρήγορα το auto-hold, παρ' ότι με ξένισε έντονα στην αρχή. Όσο περισότερο το οδηγούσα τόσο περισότερο μου άρεσε!
Έχει βιβλίο στα ελληνικά (560 σελίδες - έπαθα σοκ) και δύο γρήγορους οδηγούς, έναν για το αυτοκίνητο γενικά και το sync3)
Σύνδεση με τηλέφωνο άμεση, η εφαρμογή fordpass επίσης δούλεψε άμεσα με το όχημα (εντοπισμός κλείδωμα ξεκλείδωμα κλπ). Κάποια στιγμή είδα στην οθόνη κάτι για ενημέρωση. (Αν θέλει κάποιος φίλος να δώσει κάποια οδηγία είναι ευπρόσδεκτος).
Όλα τέλεια λοιπόν, πολύ ευχαριστημένος.
Για το πράσινο πάσο δακτυλίου θα σας πω από Δευτέρα-Τρίτη όταν ενημερωθεί η πλατφόρμα με την άδεια, φαίνεται μετά απο τρεις εργάσιμες.https://www.ford.gr/owner/resources-and-support/sync/update#/
Βάλε αριθμό πλαισίου και σε προχωράει. Έχει γραπτές οδηγίες για την παραμετροποίηση που πρέπει να γίνει. Μην ξεχάσεις στο τέλος να ανεβάσεις το αρχείο καταγραφής στο λογαριασμό σου στη ford (Αν δεν έχεις κάνε εγγραφή) ώστε να φαίνεσαι ενήμερος με την τελευταία έκδοση.
ΥΓ 1. Κάνε ένα check και πες μου εαν στη πόρτα του πορτ παγκάζ έχουν τοποθετήσει led φωτάκι ή το έχουν αφήσει κενό.
ΥΓ. 2 Την ασύρματη φόρτιση την έχεις ή τη δίνουν πλέον προαιρετικά ;
-
Σ΄ ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.
Εχει ασύρματη φόρτιση (το αυτοκίνητο εισήχθη 6/2021) για το led στην πίσω πόρτα δεν κατάλαβα που πρέπει να δω, αν θέλεις μου λες να το κοιτάξω.
Και πάλι ευχαριστώ
FORD KUGA 2020