-
Απ όσο ξέρω τα HUD είναι ολόιδια.
Το κάλυμμα είναι ύφασμα felt από aliexpress και στέκεται χωρίς να το κολλήσεις. Έχει από κάτω ανάγλυφη επιφάνεια από λάστιχο για να μη γλυστράει + το κρατάει η οθόνη που προεξέχει από μπροστά του.
Δεν έχει πάθει κάτι όμως δεν το έχω μόνιμα πάνω. Το βάζω όταν πάω για μέρες κάπου και ξέρω ότι θα φάει αρκετό ήλιο γιατί δεν υπάρχει σκεπαστό πάρκινγκ. Μια μεγάλη ηλιοπροστασία κάνει μάλλον καλύτερη δουλειά για τον ήλιο, όμως με το κάλυμμα μ' αρέσει πόσο εύκολο είναι να το βγάλεις και απλά να το τινάξεις να φύγουν οι σκόνες, σε σχέση με το να καθαρίζεις συνέχεια το ταμπλό.
Εν ολίγοις, για 15 ευρώ που κόστισε, καλό είναι.
-
Dublin wrote:
Τα μεγάλα B suv μπορούν να χωρέσουν άνετα μία 3μελη, και ικανοποιητικά μία τετραμελής οικογένεια. Αυτό πιάνει το μεγαλύτερο ποσοστό αγοραστών που κοιτούν suv για την πρακτικότητα του θέματος.
Τα Β suv κρατούν σχετικά χαμηλές τις τιμές τους σε σχέση με ένα C suv (συνήθως εκεί που ξεκινάει το C suv το B suv έχει ήδη πιάσει πολύ καλή έκδοση), επίσης ένα μικρότερο και ελαφρύτερο όχημα κινείται ικανοποιητικά από μικρότερο και οικονομικότερο κινητήρα, πληρώνει μικρότερα τέλη κυκλοφορίας, και γενικά έχει μικρότερο κόστος χρήσης και συντήρησης.
Επίσης ο περισσότερος κόσμος ζει σε μία μέτρια κατάσταση, στο πατρικό μου επαρχία στο πάρκινγκ το 2008 είναι 10-15ποντους εκτός (βάζω κάτι για να μην πέσει επάνω κανείς), στο πατρικό της γυναικας δεν έχουμε πάρκινγκ καν (6 διαμερίσματα για 2 θέσεις) και Αθήνα παρκάρω στον ακάλυπτο και για να μπω κάνω μανούβρες (το 2008 τις περισσότερες φορές δεν μπαίνει καν στο πάρκινγκ με την πρώτη αν έχουν παρκάρει απέναντι, που παρκάρουν κατά 99,9999%).
Για τους περισσότερους από αυτούς τους λόγους (και άλλους, που τους είχα εξηγήσει στα νήματά τους) απορρίψαμε C5 Aircross/Sportage που ήταν οι φιναλίστ από την C κατηγορία. Δηλαδή, αντί για 4.50 του Aircross, πήγαμε στο 4.30, αν βάλεις το Kuga στα 4.60, τότε μιλάμε για μία τεράστια διαφορά 30ποντων, και ακόμη μεγαλύτερη σε ΟΓΚΟ.
Άρα όπως το αντιλαμβάνομαι αυτό με το μέγεθος έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες τελικά και τα γούστα/περιορισμούς του καθενός.
Αν για παράδειγμα το πάρκινγκ που περιγράφεις ήταν ακόμα πιο κόντο θα σε βόλευε καλύτερα ένα μικρότερο Β Suv από αυτό που έχεις..
Anyway και εγώ του less is more είμαι γενικότερα, αλλά είναι προσωπική προτίμηση..
..και εγώ προτιμώ να μπαίνω εύκολα στα κουτάκια μου.. φυσικά και είναι προσωπικές επιλογές, απλά ο μέσος όρος, είναι στη μέση συνήθως. Το σημαντικό ήταν να χωράει την οικογένεια και να πηγαίνουμε μέρη, μικρότερο B δεν μας χωραγε, μεγαλύτερο C μας περίσσευε. Όλα είναι σχετικά και εν τέλει προσωπικά, γι' αυτό ακούμε και σεβόμαστε όλες τις απόψεις.
Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος, απλά και οι εταιρείες παίρνουν κάποιες αποφάσεις, κάποιες έχουν διαβάσει καλύτερα την αγορά, κάποιες λιγότερο, και αντικατοπτρίζεται στις πωλήσεις συνήθως αυτό.
-
Πριν από λίγο οδηγούσα στο Βαθύ Χαλκίδας και ξαφνικά βλέπω τα φώτα να γυρίζουν και να φωτίζουν πάνω στα χόρτα στην δεξιά άκρη του δρόμου. Στα 100 περίπου μέτρα ήταν ακίνητο ένα γκρι αγριογούρουνο και είχε βγει το μισό πάνω στο δρόμο. Θηρίο ήταν το άτιμο, τεράστιο. Έχε γούστο λέω να πάρει φόρα και να θέλει να περάσει το δρόμο την ώρα που περνάω από δίπλα του. Είχα και τα παιδιά μέσα και μόλις είπα 'αγριογούρουνο' από τη χαρά τους έκαναν λες τους είπα 'πάμε για παγωτο'. Μου έκανε εντύπωση πόσο γρήγορα το κέντραραν τα φώτα, μετά από στροφή αμέσως άλλαξαν πορεία και πήγαν και καρφώθηκαν πάνω του, ειδάλλως θα το έβλεπα τελευταία στιγμή. Για αυτό συνιστώ ανεπιφύλακτα να βάλετε το tech pack με τα adaptive lights, δίνουν άλλο νόημα στην έννοια ασφαλής νυχτερινή οδήγηση. Ό όμιλος PSA το έχει πάει ένα βήμα παραπέρα και έχει και οπτική απεικόνιση ζώων και πεζών στο καντράν με νυχτερινές υπέρυθρες (Night Vision). Το δίνει μόνο στις πιό ακριβές εκδόσεις με κόστος κοντά στα 2 χιλιάρικα.
-
ενδιαφέρον, κάποιες έξτρα πληροφορίες.. τα φώτα φώτιζαν ταυτόχρονα και δρόμο και το σημείο ενδιαφέροντος (εν προκειμένω το ζώο); έχει έξτρα λάμπες για να το κάνει αυτό; ήταν νύχτα ή υπήρχε αρκετός φωτισμός περιβάλλοντος (για να αντιληφθούμε πόσο καλά δουλεύει η αναγνώριση); γενικότερα πέρα από αυτό το συμβάν, κατά την πορεία σε ένα επαρχιακό δρόμο με στροφές, φωτίζουν την επόμενη στροφή τα φώτα πριν την είσοδο σε αυτή;
-
Τα φώτα όντως στρίβουν πριν την στροφή με βάση το GPS και την κάμερα στο τζάμι. Επίσης σε διασταύρωση, ανοίγει η δέσμη αριστερά δεξιά για να βλέπεις καλύτερα.
Μέσα στο φανάρι υπάρχουν πάρα πολλές δέσμες οι οποίες μπορούν να κοιτάν σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται και το 'μαύρισμα' στο σημείο που έρχονται αυτοκίνητα από απέναντι ενώ έχουμε αναμμένους προβολείς.
Επίσης, στον αυτοκινητόδρομο το βράδυ, τα φώτα φωτίζουν ξεχωριστά τις ταμπέλες στα δεξιά του δρόμου για να τις βλέπει πιο εύκολα ο οδηγός.
Το σύστημα είναι φοβερό και μόλις το συνηθίσει κάποιος δύσκολα μετά πάει σε κάτι κατώτερο... Αν είναι έτσι στα Ford, φαντάζομαι πως θα είναι οι αντίστοιχες τεχνολογίες σε ακριβότερα αυτοκίνητα, όπως Mercedes, Audi, BMW κτλ... (εννοώ τα ακριβά τους μοντέλα - τους πραγματικούς πρωτοπόρους)
-
Βράδυ ήταν και δεν υπήρχε φως ούτε για δείγμα. Οι προβολείς φωτίζουν οτιδήποτε υπάρχει σε οποιαδήποτε κατεύθυνση και φωτίζουν τυχόν πινακίδες,πεζούς,ζώα. Είναι πραγματικά απίστευτο σύστημα. Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα,επιλέγεις τη λειτουργία Auto και οι προβολείς μετακινούνται μόνοι τους, φωτίζουν τις επερχόμενες στροφές και προσαρμόζουν τη δέσμη φωτός για να μην ενοχλούν τους οδηγούς που έρχονται από απέναντι, χωρίς όμως να κατεβάζουν σκάλα. Δηλαδή έχεις παντού τη μεγάλα σκάλα εκτός από το διερχόμενο όχημα όπου φωτίζεται με τη μεσαία σκάλα για να μην τυφλώνεται ο οδηγός.
ΥΓ Έχει δοκιμάσει κάποιος το Wifi HotSpot της Ford; Υποτίθεται ότι σου δίνει δωρεάν GB για κάποια δοκιμαστική περίοδο. Χρειάζεται να κάνεις εγγραφή μέσω της Vodafone που συνεργάζεται η FORD αλλά δεν το έχω καταφέρει ακόμα.
-
Το WiFi Hotspot λειτουργεί μια χαρά. Έχουμε δοκιμάσει μόνο το demo 3μηνο, το οποίο έληξε και δεν το ανανεώσαμε, μιας και έχουμε αρκετά Gb στην οικογένεια, προς χρήση στα κινητά μας.
Αρχικά, κάνεις εγγραφή στο https://internetinthecar.vodafone.com. Συνδέεις/αντιστοιχείς και το αυτοκίνητο (VIN) με τον λογαριασμό στην Vodafone. Ενεργοποιείς το WiFi Hotspot στο Sync3, δίνοντας/επιλέγοντας SSID και Password.
Μπορείς, στη συνέχεια, να διαχειριστείς προγράμματα InternetInTheCar, μέσω πακέτων.
Ενδεικτικά:
ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Μηνιαίο 5
5 GB στα δεδομένα αυτοκινήτου
28 ημέρες
€ 15 /μήναΜηνιαίο 10
10 GB στα δεδομένα αυτοκινήτου
28 ημέρες
€ 25 /μήναΕΝΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ημερήσιο 1
1 GB στα δεδομένα αυτοκινήτου
1 ημέρα
€ 5Καθημερινό 15
Πρόγραμμα Worry free για δεδομένα αυτοκινήτου
1 ημέρα
€ 15Μηνιαίο 5
5 GB στα δεδομένα αυτοκινήτου
28 ημέρες
€ 15Μηνιαίο 10
10 GB στα δεδομένα αυτοκινήτου
28 ημέρες
€ 25Ετήσιο 100
100 GB στα δεδομένα αυτοκινήτου
1 χρόνος
€ 150Βράδυ ήταν και δεν υπήρχε φως ούτε για δείγμα. Οι προβολείς φωτίζουν οτιδήποτε υπάρχει σε οποιαδήποτε κατεύθυνση και φωτίζουν τυχόν πινακίδες,πεζούς,ζώα. Είναι πραγματικά απίστευτο σύστημα. Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα,επιλέγεις τη λειτουργία Auto και οι προβολείς μετακινούνται μόνοι τους, φωτίζουν τις επερχόμενες στροφές και προσαρμόζουν τη δέσμη φωτός για να μην ενοχλούν τους οδηγούς που έρχονται από απέναντι, χωρίς όμως να κατεβάζουν σκάλα. Δηλαδή έχεις παντού τη μεγάλα σκάλα εκτός από το διερχόμενο όχημα όπου φωτίζεται με τη μεσαία σκάλα για να μην τυφλώνεται ο οδηγός.
ΥΓ Έχει δοκιμάσει κάποιος το Wifi HotSpot της Ford; Υποτίθεται ότι σου δίνει δωρεάν GB για κάποια δοκιμαστική περίοδο. Χρειάζεται να κάνεις εγγραφή μέσω της Vodafone που συνεργάζεται η FORD αλλά δεν το έχω καταφέρει ακόμα.
-
ρε συ χαρη αρχιτεκτονας ανθρωπος και βλεπεις κατι ομορφο στο κουγκα? σιριουσλι? εμενα αναμνηση ικαρου αστικου μου φερνει, προσπαθησα καποια στιγμη να το χωνεψω αμα θυμασαι γιατι το πλαγκ ιν εβγαινε τσαμπα αλλα δεν μπορεσα, εφαγα ενα πιατο γεμιστα και στανιαρα.
Εμένα γενικά δεν μου αρέσουν τα SUV σαν εμφάνιση (με ελάχιστες εξαιρέσεις όπως η Macan ή το Evoque). Γι΄αυτό και έβαλα στην αρχική μου ανάρτηση το 'σχεδόν'. Ελαφρύς υπαινιγμός, κατάλληλος για ανθρώπους που κατανοούν πλήρως την ελληνική και μπορούν να αναγνωρίσουν παράλληλα νοήματα σε ένα δεύτερο επίπεδο ανάγνωσης.
Πσσσσς... Τί έγραψα ο φούστης πάλι;
-
Καλημέρα, σε όλους.
Διαπίστωσα (μετά λύπης μου), ότι η κάμερα οπισθοπορείας (Ford Kuga 1.5 EB, αγορά 11ος 2020) έχει χάσει λίγο το focus της και ορισμένα αντικείμενα (π.χ. πινακίδες κυκλοφορίας των άλλων αυτοκινήτων πίσω μου) διακρίνονται κάπως θολά. Η κατάσταση δεν είναι και τόσο τραγική, σε σημείο που προσπαθώ να θυμηθώ, αν ήταν έτσι από την αρχή. Αντίθετα, η εμπρόσθια κάμερα έχει πολύ καλό focus.
Έχει συμβεί σε κάποιον άλλο; Εκτιμώ ότι αν χρειαστεί επισκευή/αντικατάσταση, αυτή θα καλύπτεται από την 8ετή εγγύηση.
Δεν έχω μιλήσει ακόμα με αντιπροσωπεία.
-
Καλημέρα, σε όλους.
Διαπίστωσα (μετά λύπης μου), ότι η κάμερα οπισθοπορείας (Ford Kuga 1.5 EB, αγορά 11ος 2020) έχει χάσει λίγο το focus της και ορισμένα αντικείμενα (π.χ. πινακίδες κυκλοφορίας των άλλων αυτοκινήτων πίσω μου) διακρίνονται κάπως θολά. Η κατάσταση δεν είναι και τόσο τραγική, σε σημείο που προσπαθώ να θυμηθώ, αν ήταν έτσι από την αρχή. Αντίθετα, η εμπρόσθια κάμερα έχει πολύ καλό focus.
Έχει συμβεί σε κάποιον άλλο; Εκτιμώ ότι αν χρειαστεί επισκευή/αντικατάσταση, αυτή θα καλύπτεται από την 8ετή εγγύηση.
Δεν έχω μιλήσει ακόμα με αντιπροσωπεία.
Καλημέρα, κατ΄αρχάς μπράβο για το nickname
Κάνε ένα κόπο αν δε το έχεις κάνει ήδη να την καθαρίσεις πολύ καλά μόνος σου πρίν επισκευτείς την αντιπροσωπεία.
-
Το πρόβλημα έχει εμφανιστεί αρκετό καιρό πριν το ποστάρισμα. Η κάμερα έχει πλυθεί με σαπουνόνερο στο χέρι, μαζί με το αυτοκίνητο, αρκετές φορές, πριν και μετά την εμφάνιση της δυσλειτουργίας. Ωστόσο, περίμενα μήπως το πρόβλημα είναι ακόμα και στο λογισμικό και φτιάξει με κάποιο update, καθώς δεν απέδωσε ούτε το πλύσιμο, ούτε το σκούπισμα με πανάκι με μικροΐνες. Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω απορρυπαντικά/καθαριστικά τύπου Azax (για τζάμια). Χρησιμοποιώ απλό σαμπουάν για πλύσιμο αυτοκινήτων και σκούπισμα/στέγνωμα με δέρμα ή fiber πανί.
-
Στην Ελλάδα είναι πιο σπάνιο και από Ferrari!!
Στην Ευρώπη είναι πρώτο...αχαχα!
https://www.drive.gr/news/agora/ford-kuga-einai-dimofilestero-phev-montelo-stin-eyropi
Αφού βλακίζονται με το leasing, καλά να πάθουν.
-
Όντως Φανή τις τελευταίες μέρες έχω δει 3 με 4 kuga όλα με ξένες πινακιδες
-
Στην Ελλάδα είναι πιο σπάνιο και από Ferrari!!
Στην Ευρώπη είναι πρώτο...αχαχα!
https://www.drive.gr/news/agora/ford-kuga-einai-dimofilestero-phev-montelo-stin-eyropi
Αφού βλακίζονται με το leasing, καλά να πάθουν.
η ντροπη των φευ ειναι https://zeperfs.com/en/match8632-9211-8903-8418-8904-9265.htm
σαν χοντρη αγελαδα. και τα αλλα χοντρα ειναι αλλα οκ.
εντυπωσιακο το τουκσον. πραγματικα. ευγε γκαγκναμ στάιλ, δεν το περιμενα τοσο καλο.
-
Στην Ευρώπη που έχουν +200% αγοραστική δύναμη και ζοριζονται να το αγοράσουν όπως εμείς ζοριζομαστε για ένα αμάξι 20000 πουλάει. Στην Ελλάδα πόσοι είναι αυτοί που θα δώσουν 46000 για Κούγκα;
-
Στην Ευρώπη που έχουν +200% αγοραστική δύναμη και ζοριζονται να το αγοράσουν όπως εμείς ζοριζομαστε για ένα αμάξι 20000 πουλάει. Στην Ελλάδα πόσοι είναι αυτοί που θα δώσουν 46000 για Κούγκα;
Κανείς, όπως δεν δίνουν και 55+ για PSA PHEV, ΟΛΑ leasing είναι! Απλά η FMH ΔΕΝ ασχολείται με εταιρικές πωλήσεις και έτσι οι τιμές (εκπτώσεις) που δίνει είναι για γέλια. Μαξ 8% όταν άλλοι δίνουν από 20% έως και 35%!!
ΥΓ: Γάτε δεν είσαι αντικειμενικός, το ξέρουμε αυτό...το καλύτερο ΦΕΒ είναι, άλλα εαν είναι πιο αργό. Στον δρόμο είναι το καλύτερο!!
-
μονο που σε πιστα τρωει 5 δευτερολεπτα... https://zeperfs.com/en/duel9211-8418.htm
οσα σχεδον τρωει και στο ταπεινο 0-100. αν ειναι δυνατον!
και δεν αναφερει η πηγη σου οτι ο λογος που πηγε πρωτο στις πωλησεις ειναι οτι παραδοθηκαν μεσα στο 6μηνο του 2021 και ΟΛΑ που ηταν να παραδοθουν ολοκληρο το 2020 καθως φαγανε ban πωλησεων απο τους οργανισμους μεταφορων και εγκρισεως τυπων γιατι περνανε φωτια και μεχρι να διορθωσουν το προβλημα, δημιουργωντας τεραστιο θεμα στην εταιρεια. τι οχι?
-
μονο που σε πιστα τρωει 5 δευτερολεπτα... https://zeperfs.com/en/duel9211-8418.htm
οσα σχεδον τρωει και στο ταπεινο 0-100. αν ειναι δυνατον!
και δεν αναφερει η πηγη σου οτι ο λογος που πηγε πρωτο στις πωλησεις ειναι οτι παραδοθηκαν μεσα στο 6μηνο του 2021 και ΟΛΑ που ηταν να παραδοθουν ολοκληρο το 2020 καθως φαγανε ban πωλησεων απο τους οργανισμους μεταφορων και εγκρισεως τυπων γιατι περνανε φωτια και μεχρι να διορθωσουν το προβλημα, δημιουργωντας τεραστιο θεμα στην εταιρεια. τι οχι?
-
Ποιός αγοράζει Phev SUV για πίστα?? Πρέπει να είσαι ανώμαλος (ή γάτος!!).
-
Ναι έτσι είναι και για τις πωλήσεις και για την φωτιά...Αμερικανιά γαρ.
-
Δεν μας νοιάζει, Κούγκα το καλύτερο στον δρόμο...#Toyota_Mono_ektos_Ford_or_Vitara#
-
-
Ο Φάνης το γενικεύει το σύνθημα κάθε εβδομάδα, στο τέλος θα βάλει και τα Golf μέσα!
Όταν ο Γάτος γράφει σαν άνθρωπος, μάλλον τα έχει πάρει!
#Stellantis_mexri_telous_(kalokairiou)
-
Ο Φάνης το γενικεύει το σύνθημα κάθε εβδομάδα, στο τέλος θα βάλει και τα Golf μέσα!
Ποτέ!! Εαν το δείς αυτό, θα είμαι βαριά άρρωστος....!
FORD KUGA 2020