-
Άρα,τη ζημιά την κάνουν 10-15 cm παραπάνω και το design...Φοβερό!
Καλώς η κακώς το desing (μέσα-έξω) παίζει πρωταρχικό ρόλο στις επιλογές μας...εδώ ορισμένοι σου λένε δεν με νοιάζει εαν έχει πολλαπλούς ή ημιάκαμπτο, εγώ θέλω ψηφιακή οθόνη για πίνακα οργάνων, αυτό είναι το σημαντικό!!
-
Κι όμως τώρα ειδικά η Ford το διαφημίζει. Το hype αλλάζει κάθε εβδομάδα σε όποιο αυτοκίνητο παρουσιάζεται , θα συνηθίσεις...
-
Ακόμη και εδώ βλέπω συνέχεια Ford διαφημίσεις, και Kuga..
-
Τώρα ξεκίνησε που έχει πατώσει. 1 χρόνο που είναι στις εκθέσεις, τίποτα. Αλλά όπως είπα δεν φταίει η διαφήμιση που δεν πουλάει, άλλοι είναι οι λόγοι κατά την γνώμη μου και τους εξήγησα.
ΥΓ: Οι διαφημίσεις στο φόρουμ είναι διαδραστικές, όχι στατικές. Δεν βλέπουμε όλοι τις ίδιες, εγώ π.χ. βλέπω συνέχεια για τα Υβριδικά Τογιότα, γιατί αυτά τα site επισκέπτομαι πιο συχνά.
-
Μια χαρά το διαφημίζουν και στην τηλεοραση πλεον τους τελευταίους μηνες ενώ στον ειδικο τύπο το εχουν ξεσκισει στην διαφημιση.
Βασικοι λογοι των ελαχιστων πωλήσεων είναι το μεγεθος που είναι +4.60μ χωρίς να εχει τον αναλογο χωρο για αποσκευες, το αμφιλεγομενο ντιζαιν, το οτι εχει ιδιο ακριβως ταμπλο με το φθηνοτερο φοκους , το οτι το ντιζελ του με νορμαλ εξοπλισμό φεύγει πανω από τα 30Κ ενώ το 'οικονομικο' βενζινης τιτανιουμ καίει εύκολα 9-10λτ .
Φυσικά οδηγικά και εγώ που το οδήγησα είναι από τα ποιο ευχάριστα της κατηγορίας που δεν δικαιολογούν με τίποτα την απαξιωση του στις πωλήσεις.
Παντως κακα τα ψέμματα και το προηγούμενο μοντέλο όσο ήταν στα 27-28Κ και βάλε στην βιτρινα καθόταν μόλις το έριξαν αρχισε να ξεπουλα...ας εδινε ντιζελ τιτανιουμ στα 26-27 και να δεις πως θα πουλουσε...αλλα φαίνεται οτι στην φορντ αρκουνται με τις πωλησεις του πουμα ... αντιθετα ενω έβλεπαν οτι το κουγκα στην ελλαδα πουλησε οταν χαμηλωσαν την τιμη στο νεο μοντελο αντι τουλαχιστον να διατηρήσουν τις ιδιες τιμες αυτοι τις αυξησαν και μετά παρακαλουσαν τον κοσμο να το παρει κάνοντας έκπτωση ...900 ευρώ.. ο κοσμος δεν είναι χαζος...
-
Εγώ το έχω παραγγείλει και το περιμένω τέλος Απριλίου, αυτό που με εντυπωσίασε είναι η εξωτερική του εμφάνιση στην έκδοση ST LINE και το εσωτερικό του.Έχει τεράστιους χώρους για τους πίσω επιβάτες, είναι γεμάτο από συστήματα ασφαλείας και έχει ακριβώς αυτά που χρειάζεται να έχει ένα αυτοκίνητο χωρίς υπερβολές. Φοβερό αυτόματο κιβώτιο το οποίο απογειώνει την οδήγηση με το acc. Θεωρώ άχρηστη και επικίνδυνη την μεγάλη οθόνη ή όλες οι λειτουργίες να γίνονται διαμέσου αυτής. Κάποιοι βέβαια εντυπωσιάζονται από τέτοια θέματα και θέλουν διαστημόπλοιο. Όσον αφορά τον ανταγωνισμό και τα αυτοκίνητα που είδα και απέρριψα , το Tiguan παρόλο το facelift μου φάνηκε πολύ συντηρητικό, μπορεί να το επέλεγα αν ήμουν άνω τον 50 ετών. Στο 3008 ενοχλητικά γελοίο τόσο το cockpit όσο και η κονσόλα που κοιτάει προς τον οδηγό με τις λειτουργίες ραδιοφώνου και θέρμανσης να γίνονται μέσω κουμπιών αφής. Το XC40 εντυπωσιακό , αλλά για να το φτιάξεις με αντίστοιχο εξοπλισμό του Kuga πρέπει να ανέβεις κοντά στα 45k, επίσης δεν έχει πετρελαιοκίνητες εκδόσεις. Το Tucson δεν το είδα αλλά δύσκολα θα με έπειθε να δώσω τόσα χρήματα σε Κορεάτικο αυτοκίνητο. Qashqai δεν το είδα καν γιατί έχει όλη η Ελλάδα, παντού υπάρχει ένα. Συμπερασματικά νομίζω στους μικρούς πετρελαιοκινητήρες με αυτόματο κιβώτιο δεν νομίζω ότι έχει συναγωνισμό το Kuga στην κατηγορία του.
ΥΓ 1. Δημοσιέυσε η Φαμπιάτου το παρακάτω άρθρο :
https://autoholix.com/2021/03/06/ford-kuga-1-5-ecoblue-120-ps-auto-st-line-dokimi-test-drive-2021/
ΥΓ 2. Στο 3008 τόσο η μάσκα όσο και το εσωτερικό είναι όμοιο με άλλα μοντέλα της Peugeuot αλλά δεν το έχω δει να αναφέρεται πουθενά σαν μειονέκτημα όπως γίνεται κατά κόρον στη Ford.
ΥΓ 3. Οι τιμές του δικαιολογούνται απόλυτα άμα δεις τον εξοπλισμό που προσφέρει. Σίγουρα πάντως δεν είναι value for money και αυτό είναι που έχει πειράξει τους περισσότερους υποψήφιους αγοραστές.
-
Από που προκύπτει ότι δεν έχει καλούς χώρους για το μήκος του;
Με το πίσω κάθισμα στην τέρμα πίσω θέση οι πίσω επιβάτες κάθονται σταυροπόδι και ο χώρος αποσκευών είναι 475λίτρα.
Με το πίσω κάθισμα στην τέρμα μπροστά θέση οι πίσω επιβάτες κάθονται οριακά καλά και ο χώρος αποσκευών πάει στα 645!
Και η μετακίνηση νομίζω γίνεται ανεξάρτητα για κάθε κομμάτι του 60/40 πίσω καθίσματος. Οπότε η διαμόρφωση είναι πολύ δυναμική και καλύπτει κάθε ανάγκη. Μετακίνησε το πχ 7-8 εκατοστά μπροστά (συνολικά μετακινείτε 15 εκατοστά) και θα έχεις άνετο σαλόνι (όχι όμως σταυροπόδι) και χώρο αποσκευών ~550λίτρα.
Νομίζω τα αξίζει τα λεφτά του αλλά δεν είναι το vfm της κατηγορίας. Επίσης έχει κάποια κουλά στους εξοπλισμούς του, πχ πρέπει να ξεπεράσεις τα 33.000 ευρώ για να έχεις υποβραχιονιο πίσω (το αναφέρω παντού αλλά πραγματικά με τρελαίνει).
Τέλος, μπορεί να μην αξιολογούμε σωστά τα 8 χρόνια εγγύηση και τα πιο οικονομικά service σε σχέση πχ με Volvo. Χρήματα είναι κι αυτά.
-
Και τα τρία που κοίταγες regresso μια χαρά αυτοκίνητα είναι. Παρήγγειλες αυτό που έκανε κλικ τα περισσότερα κουτάκια για εσένα. Καλορίζικο λοιπόν και με το καλό να παραλάβεις.
Βλέπω ενα λευκο kuga st line καθημερινά στην περιοχή μου και είναι πολύ επιβλητικό. Ελπίζω μόνο να μη μένεις σε καμιά Κυψέλλη γιατί κακά τα ψέμματα τη θέλει την άπλα του..
-
Καλώς να το παραλάβεις. Αν κατάλαβα st line diesel auto? Ότι πρέπει! Πόσο βγήκε αν επιτρέπεται;
-
ST LINE X Diesel Auto πήρα για το λόγο που ανάφερε ο φίλος προηγούμενως, για να υπάρχει υποβραχιόνιο και ηλεκτρικές παιδικές ασφάλειες (συν βέβαια τον extra εξοπλισμό). Είναι όντως αστείο να μην στο δίνουν στη ST LINE που κοστίζει περίπου 33k. Το επιπλέον ποσό ήταν 3k , συνολικά βγήκε 37k μαζί με το μεταλλικό χρώμα και το tech pack που πρόσθεσα.
Ευτυχώς mastora μένω επαρχία και αυτό έπαιξε το ρόλο του στην επιλογή μου, ειδάλλως θα το απέφευγα για Αθήνα το Kuga.
ΥΓ Σχετικά με τους χώρους είναι πραγματικά τεράστιο στα πίσω καθίσματα και πολύ πρακτικό με την επιλογή 60/40.
-
Kαλορίζικο και καλοτάξιδο!
-
Καλοτάξιδο και να το χαρείς με Υγεία και πολλά ασφαλή χιλιόμετρα!
Έκανες πολύ καλή επιλογή, για εμένα είναι από τα καλύτερα της κατηγορίας του.
-
Σας ευχαριστώ, ελπίζω να επιτρέπονται οι μετακινήσεις μεταξύ νομών μέχρι να το παραλάβω. Σε κάθε περίπτωση θα γράψω εντυπώσεις.
-
Καλοτάξιδο!!
Νομίζω πάντως ότι το kuga αξίζει περισσότερο ως vfm,σε έκδοση st-line βενζ. ή πετρ. και manual μόνο (δηλαδή στα 30 χιλιάρικα).
Στα 37 χιλ. κοιτάς κ αλλού...
-
Ως VFM ναι, αλλά είναι και θέμα τι αρέσει στον καθένα και τι θέλει.
-
Είχα βάλει ως απαραίτητη προϋπόθεση την ύπαρξη αυτόματου κιβωτίου για να το συνδυάσω με το acc. Επίσης η δυνατότητα απομακρυσμένης λειτουργίας κινητήρα καθώς και η αυτοματη λειτουργία ξεθολωματος τζαμιών πριν την εκκίνηση της μηχανής δίνονται μόνο με αυτόματο κιβώτιο. Αυτές οι μικρές λεπτομέρειες δεν συναντώνται σε αυτήν την κατηγορία χωρίς ωστόσο να είναι πρωταρχικής σημασίας, απλά ανεβάζουν το επίπεδο του αυτοκινήτου. Στα ίδια χρήματα πάντως δεν βρήκα κάποιο αυτοκίνητο της ίδιας κατηγορίας τόσο γεμάτο τεχνολογικά. Σε τι αυτοκίνητα αναφέρεσε γιατί ήταν βασικός μου προβληματισμός πριν αποφασίσω να προχωρήσω στην αγορά του; Τι άλλο δηλαδή θα μπορούσα να κοιτάξω σε αυτό το ποσό ; XC40 , X1, Q3 , DS7 ,με παρεμφερή εξοπλισμό φτάνουν κοντά τα 45k.
-
Στα 37.000 είναι υπερπλήρες, ένα πολύ καλοστημένο αυτοκίνητο, και αν ξεπεράσει κάποιος ζητήματα πρεστίζ (γιατί με 37.000 όντως μπαίνεις σε χωράφια πιο Premium εταιρειών, κατώτερων εξοπλιστικών πακέτων βέβαια) τότε μιλάμε για την καλύτερη επιλογή. Το μόνο από το οποίο θα μπορούσε να πιαστεί κάποιος ως αρνητικό είναι ο οριακός από άποψη ισχύος κινητήρας. Και πάλι όμως, ανάλογα το στυλ οδήγησης, για πολλούς είναι παραπάνω από αρκετός. Τι να πω, σε ζηλεύω με τον καλό τρόπο, και εύχομαι ολόψυχα να το χαρείς εσύ και οι άνθρωποι σου για πολλά χρόνια και περιμένω περισσότερα σχόλια και εντυπώσεις όταν με το καλό το αποκτήσεις. Μου αρέσει κι εμένα πάρα πολύ και κάθε νέα πληροφορία με ενδιαφέρει και την ψάχνω.
Που θα το κυκλοφορείς, σε ποια περιοχή;
-
37 χιλιάρικα ένα κομπλέ Κούγκα αυτόματο ντίζελ! Ωραίο αμάξι με καλό αυτόματο κιβώτιο συνδεσιμότητα στο ταβάνι καλή ποιότητα κύλισης, και ένα απλά επαρκεις επιδόσεις λόγω όγκου και βάρους. Στα 37Κ όμως είναι και η ουσία των χαμηλών πωλήσεων.
-
37 χιλιάρικα ένα κομπλέ Κούγκα αυτόματο ντίζελ! Ωραίο αμάξι με καλό αυτόματο κιβώτιο συνδεσιμότητα στο ταβάνι καλή ποιότητα κύλισης, και ένα απλά επαρκεις επιδόσεις λόγω όγκου και βάρους. Στα 37Κ όμως είναι και η ουσία των χαμηλών πωλήσεων.
Συμφωνώ μαζί σου.. τα αξίζει αλλά σίγουρα δεν το λες vfm. Στα πόσα όμως θα ήταν vfm αυτό το υπερπλήρες πακέτο (έχει ακόμα και το tech pack); Για εμένα αν είχε ~34 θα το έλεγα vfm και πιθανότατα να το είχα κλείσει ήδη. Δηλαδή κάπου εκεί που βγαίνει το πλήρες Tucson. Θα τονίσω πάλι ότι ειδικά για το Kuga, σε σχέση με τα premium, μιλάμε και για 8 χρόνια εγγύηση και χαμηλά service.. χρήματα είναι και αυτά.
-
Ίσως εναλλακτική επιλογή να ήταν το 3008 σε έκδοση allure plus ή gt-line (με κάτι παραπάνω),αλλιώς tucson στα 36 χιλ.
Πάντα σε πετρέλαιο...
FORD KUGA 2020