-
37k βγαίνει η έκδοση ST LINE X Auto Diesel μαζί με το teck pack και μεταλλικό χρώμα. Όντως σε αυτά τα ποσά αγοράζεις ή υπερπλήρες Kuga,3008,Tucson ή σχεδόν άδεια X1, GLA, XC40. Όσον αφορά το κινητήρα μόλις παραλάβω θα σας πω. Δεν έχω οδηγήσει ποτέ πετρέλαιο αλλά μιάς και κάνω πολλά χλμ σε ταξίδια και εκδρομές,μετά από υγραέριο που έχω βάλει στο τωρινό μου αυτοκίνητο θα μου κακοφαινόταν να πήγαινα σε βενζίνη. Οπότε το θέμα οικονομία καυσίμου ήταν ψηλά για εμένα. Από θέμα επιδόσεων θα δείξει μόλις το οδηγήσω, άλλωστε μαζί με την οικογένεια θα είμαι οπότε δεν δίνω και μεγάλη σημασία σε αυτό το τομέα.
ΥΓ 1 Επαρχία θα το οδηγάω
ΥΓ 2 Στα συν και το χαμηλό επιτόκιο που έχει η Ford.
-
Το αμάξι είναι φοβερό,full extra,αλλά σε καμία περίπτωση vfm.
Νομίζω ότι το συγκεκριμένο αμάξι (full έκδοση) έπρεπε να είχε ταβάνι 33-34 χιλ. max.
Για το 3008 (gt-line) ταβάνι τα 36-37 χιλ. και για το tucson (full,4x4) τα 31-32 χιλ.
-
37k βγαίνει η έκδοση ST LINE X Auto Diesel μαζί με το teck pack και μεταλλικό χρώμα. Όντως σε αυτά τα ποσά αγοράζεις ή υπερπλήρες Kuga,3008,Tucson ή σχεδόν άδεια X1, GLA, XC40. Όσον αφορά το κινητήρα μόλις παραλάβω θα σας πω. Δεν έχω οδηγήσει ποτέ πετρέλαιο αλλά μιάς και κάνω πολλά χλμ σε ταξίδια και εκδρομές,μετά από υγραέριο που έχω βάλει στο τωρινό μου αυτοκίνητο θα μου κακοφαινόταν να πήγαινα σε βενζίνη. Οπότε το θέμα οικονομία καυσίμου ήταν ψηλά για εμένα. Από θέμα επιδόσεων θα δείξει μόλις το οδηγήσω, άλλωστε μαζί με την οικογένεια θα είμαι οπότε δεν δίνω και μεγάλη σημασία σε αυτό το τομέα.
ΥΓ 1 Επαρχία θα το οδηγάω
ΥΓ 2 Στα συν και το χαμηλό επιτόκιο που έχει η Ford.
Συγχαρητήρια για την επιλογή σου φίλε μου.
Φαίνεται ότι το έχεις ψάξει πολύ και είμαι σίγουρος ότι θα το χαρείς.
Νομίζω καλά κάνεις, αφού διαθέτεις το ποσό, να πάρεις ένα φορτωμένο αυτοκίνητο που θα το χαρείς στο έπακρο. Επίσης τα μειωμένα συνολικά έξοδα κατοχής/συντήρησης σε σχέση με μία premium μάρκα, το κάνει πραγματικά value for money αν το δει κανείς σφαιρικά!
Πραγματικά θα είναι απολαυστικό στο ταξίδι ένα τέτοιο αυτοκίνητο, και τουλάχιστον θα είναι οικονομικός ο κινητήρας, προσθέτοντας ακόμα περισσότερο στον value for money χαρακτήρα της επιλογής σου.
-
Γνωρίζει κάποιος κάτοχος εάν υπάρχει δυνατότητα εναλλαγής εσωτερικού φωτισμού περαν του ήδη υπάρχοντος μπλε;
-
-
Ενδιαφέρουσα η προσέγγιση της για το kuga . Πρέπει όμως να αφιερώνει λίγο χρόνο να κάνει edit τα κείμενα της γιατί σε πολλά σημεία επαναλαμβάνεται. Από την άλλη ίσως προτιμά να τα γράφει έτσι ακατέργαστα και αυθεντικά..
Εσένα στην παραγγελία σου από που προκύπτει η τόση καθυστέρηση ? Χρώμα και επιπλέον εξοπλισμός ?
-
Η καθυστέρηση είναι λόγω έλλειψης τσιπ ημιαγωγών από το εργοστάσιο της ford στη Βαλένθια και αφορά εκδόσεις πετρελαίου με αυτόματο κιβώτιο. Δεν ξέρω τι ακριβώς είναι αυτό. Μου έστειλαν ένα e mail που έλεγε ότι θα μπει σε παραγωγή μετά το τέλος του τρίτου τριμήνου 2021 δίνοντας μου την επιλογή να ακυρώσω την παραγγελία εάν το επιθυμώ. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω τι να κάνω πλέον και τι εναλλακτικές έχω. Σε ετοιμοπαραδοτα δεν υπάρχει διαθέσιμο με αυτόματο κιβώτιο κανένα αυτοκίνητο.
-
https://autoholix.com/2021/03/19/ford-kuga-15l-ecoboost-150ps-dokimi-test-drive/
'Η κατανάλωση σε καύσιμα έρχεται να προσθέσει μια ακόμη ευχάριστη νότα στις αστικές μετακινήσεις καθώς με ελάχιστη προσοχή μπορεί να κρατηθεί εύκολα κάτω από τα 6 λίτρα/100 χλμ μέσα στην πόλη αποδεικνύοντας ότι η τεχνολογία της Ford στους βενζινοκινητήρες λειτουργεί και στην πράξη.'
Είναι δυνατόν να αληθεύει αυτό σε αστικό περιβάλλον;
-
Ούτε για πλάκα δεν παίζουν αυτές οι τιμές κατανάλωσης...
Διάβασα το άρθρο όπου αναφέρει τιμές κοντά στο 5.9-6.5...Μόνο το diesel εκεί...Εκτός αν πηγαίνεις με αυγό στο πόδι και σε νορμάλ ταχύτητες.
Δηλαδή καίει λιγότερο από focus mild hybrid 1.0, ακόμα και από focus με τον 1.5;;;
Μακάρι,αλλά δύσκολο...
-
Αυτή τη στιγμή δεδομένου το πρόβλημα που προέκυψε στους αυτόματους πετρελαιοκινήτηρες με την έλλειψη ημιαγωγών και την αναστολή παραγωγής τους τουλάχιστόν μέχρι το τέλος του τρίτου τριμήνου 2021 και σε συνδυασμό με την αφθονία ετοιμοπαράδοτων βενζινοκινητήρων καθώς και τη χρονική στιγμή που συνέπεσε η εν λόγω σύγκριση με κάνουν καχύποπτο ως προς την αμεροληψία του άρθρου. Εκτός και αν κάποιος πιστεύει ότι είναι εφικτό να εξισώνονται οι δύο κινητήρες ως προς το θέμα οικονομία.
-
Παιδια είδα δοκιμη νομίζω σε ιταλικό μέσο του fiesta mild hybrid 1.0 και είχε πολύ κοντινές καταναλώσεις με τα full υβριδικα. Φαίνεται η Ford να έχει κάνει μια πάρα πολύ καλή εφαρμογή του συστήματος. Υποπτεύομαι δύο πραγματα
1.Εχει χρησιμοποιησει πολύ μεγαλύτερο μαγνήτη στον ηλ μοτερ, ελεγαν πως κάποτε θα συμβεί αυτό στα mild hybrids
2.χεησιμοποιει νέας αρχιτεκτονικης σύστημα. Και αυτά τα περίμενα πως θα βγουν... Ίσως βγήκαν.
Θα το ψαξω πάντως.... Πολυ ενδιαφερον Μπραβο Ford.
-
Αυτή τη στιγμή δεδομένου το πρόβλημα που προέκυψε στους αυτόματους πετρελαιοκινήτηρες με την έλλειψη ημιαγωγών και την αναστολή παραγωγής τους τουλάχιστόν μέχρι το τέλος του τρίτου τριμήνου 2021 και σε συνδυασμό με την αφθονία ετοιμοπαράδοτων βενζινοκινητήρων καθώς και τη χρονική στιγμή που συνέπεσε η εν λόγω σύγκριση με κάνουν καχύποπτο ως προς την αμεροληψία του άρθρου. Εκτός και αν κάποιος πιστεύει ότι είναι εφικτό να εξισώνονται οι δύο κινητήρες ως προς το θέμα οικονομία.
Τα mild hybrids φτιάχτηκαν για την πολη. Δεν μιλάμε απλά για δύο κινητήρες (Βενζινη vs diesel) . Μιλάμε για έναν βενζινοκινητήρα με εναν επικουρικό μικρό ηλεκτροκινητηρα και ενα diesel. Για ανοιχτους δρόμους τα diesel εξακολουθουν να έχουν τα πρωτεία στην κατανάλωση.
-
Lap το μοντέλο που αναφέρεται η φαμπιάτου είναι το νέο 1,5 150ps χωρίς mh.
-
Συγκρίνει 1.5 ecoboost 150PS vs 1.5 ecoblue 120PS
-
Δεν υπάρχει περίπτωση να ισχύει η κατανάλωση που λέει η Φαμπιάτου. Σε μισάωρο td που είχα κάνει το 1.5 κυρίως σε επαρχιακό δίκτυο είχα μέση περίπου στα 9,5 λτ (με πολλή πίεση όμως). Μου είχε κάνει μάλιστα μεγάλη εντύπωση καθώς το xc40 auto που είχα κάνει την ίδια περίοδο είχε μία μέση περίπου στα 9,0 λτ.
Αυτό που με εντυπωσιάζει με την ford γενικότερα είναι ότι μάλλον μόνο αυτή έχει τόσο μεγάλο πρόβλημα με τα τσιπάκια! Οι άλλες εταιρείες δεν έχουν? Εγώ στα μεσα Ιανουαρίου έβαλα παραγγελία για νέα κατασκευή το xc40 και έχουν τηρήσει επακριβώς τις ημερομηνίες που μου είχαν δώσει αρχικά. Το να υπάρξει μία μικρή καθυστέρηση για 1 άντε 2 μήνες το καταλαβαίνω. Αλλά να σου λένε ότι η παραγωγή θα ξεκινήσει από το 3ο τρίμηνο, τι να πω ρε παιδιά.
-
Αυτό που με εντυπωσιάζει με την ford γενικότερα είναι ότι μάλλον μόνο αυτή έχει τόσο μεγάλο πρόβλημα με τα τσιπάκια! Οι άλλες εταιρείες δεν έχουν?
Πολλές έχουν, αλλά κυρίως Αμερική, Καναδά και Ασία. Οπότε η Φορντ ως Αμερικάνικη επηρεάζεται και στην Ευρώπη περισσότερο από τις Ευρωπαϊκές. Η Στελάντις π.χ. έκλεισε μόνο για 3 εβδομάδες. H GM έχει τεράστιο πρόβλημα, αλλά πάλι δεν αφορά την Ευρώπη. Επίσης Honda, Mitsu, Subaru, Mazda εχουν προβλήματα...όμως αυτές τυχαίνει να είναι ουσιαστικά ανύπαρκτες (ως πωλήσεις) στην Ελληνική αγορά. Εαν ψάκεις πάντως λίγο, το πρόβλημα είναι τεράστιο και αναφέρουν μέχρι και μείωση $2δις (!!!!) στα κέρδη των GM & Ford. Η Ford ως Αμερικάνικη έχει χτυπηθεί πάρα πολύ. Επίσης Nissan & Honda θα έχουν περίπου 250.000 λιγότερες πωλήσεις το Q1 2021 λόγω έλλειψης των microchip.
https://www.indrastra.com/2021/02/Shortage-of-Microchips-Impact-on-Auto-Industry.html
https://www.washingtonpost.com/technology/2021/03/01/semiconductor-shortage-halts-auto-factories/
-
Lap το μοντέλο που αναφέρεται η φαμπιάτου είναι το νέο 1,5 150ps χωρίς mh.
Χαχα έλεος.. Η δοκιμή του drive από πέρυσι το καλοκαίρι το έχει μετρήσει στα 8,5 μέση με κανονική οδήγηση χωρίς το αυγό.
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-ford-kuga-15-ecoboost-video
-
Ε καλα νόμιζα ήταν mild hybrid για να γράφει τέτοια νούμερα. Πάντως τα περιοδικα έχουν τσιμπημένες καταναλωσεις. Το βλεπω και από το δικό μου. Σε καθημερινές διαδρομές απέχουν πολύ τα νουμερα καταναλωσης. Προς τα κάτω φυσικά.
Θα βρω την δοκιμή του 1.0 mild hybrid ecoboist. Γράφει απίστευτα νουμερα καταναλωσης και εχει και γκαζι...
-
Καλησπέρα και από μένα.
Έχω δώσει παραγγελία 10/2 για Kuga Stline X 1.5 ecoboost με extra κοτσαδορο και έχω ενημέρωση ότι μπαίνει για παραγωγή την επόμενη εβδομάδα και παραλαβή μέσα Απρίλη έως αρχές Μαΐου γιατί θα παίξουν διάφορα λόγω Πάσχα.
Πάντως για focus μου είπαν ότι έχει αρκετές καθυστερήσεις.
Σχετικά με το γιατί το επέλεξα περιγράμματικα οι λόγοι είναι:
-
Είχα το Kuga 1600 του 2013 και ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος.
-
Μου το πήραν το παλιό σε αρκετά καλή τιμή ανταλλαγής
-
8 χρόνια εγγύηση
-
Εξαιρετικό επιτόκιο
-
Μου αρέσει υπερβολικά εμφανισιακά και οδηγικά
-
Σχετικά με το stline x πιστεύω ότι τα 2500 επιπλέον με αυτά που δίνει το αξίζει το πακετο. Προσωπικά είχα δερμάτινα καθίσματα πριν και ήταν μεγάλο κίνητρο για μένα . Επίσης το stline σε σχέση με titanium είναι άλλο αυτοκίνητο.
Ελπίζω πάντως να είναι ένα αυτοκίνητο που θα το ευχαριστηθω όσο το προηγούμενο.
Εύχομαι επίσης σε όσους είναι να παραγγείλουν η να παραλάβουν καλόταξιδα σε όλους και ότι η επιλογή του καθενός είναι υποκειμενική και πρέπει να τον κάνει ευτυχισμένο.
-
-
Μακάρι να έρθει σύντομα Kyriakos33!
Τέτοιο αυτοκίνητο είναι για άπειρα χιλιόμετρα!
FORD KUGA 2020