-
Βρίσκομαι σε αναζήτηση αυτοκινήτου για τετραμελή οικογένεια και δυστηχώς ενώ ήθελα πολύ να πάρω kuga λογω οδηγικής συμπεριφοράς και άνεσης ταυτόχρονα με αποτρέπει το μέγεθος και η έλλειψη αυτόματου κιβωτίου . Έτσι στράφηκα σε touscon & formentor για διαφορετικους λογους το καθ ενα
-
@regresso said in FORD KUGA 2020:
@chris_kam said in FORD KUGA 2020:
Μέχρι πριν 4-5 μήνες υπήρχαν αρκετοί λόγοι να προτιμήσει κάποιος, θεωρώ, το kuga. Πέρα από το κομμάτι της εμφάνισης, που είναι υποκειμενικό, υπάρχουν και κάποιοι αντικειμενικοί λόγοι. Στις πιο χαμηλές εκδόσεις είχε πολύ καλό εξοπλισμό για τα χρήματα που ζητούσε (στον ανταγωνισμό για να έχεις τα ίδια, ανέβαινες σε τιμή) και ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση, που αρκετοί ανταγωνιστές δεν είχαν. Συν την παραδοσιακά καλή οδηγική συμπεριφορά και το χαμηλό επιτόκιο αγοράς απο την ford. Αυτά, συνέθεταν μια πολύ vfm επιλογή.
Πλέον τα πράγματα άλλαξαν. Ο εξοπλισμός μειώθηκε και η ανάρτηση άλλαξε (δεν γνωρίζω εάν θα έχει αντίκτυπο και στην οδηγική συμπεριφορά). Άρα, κατά τη γνώμη μου, έχασε δύο ατού η ford. Οπότε θεωρώ φυσιολογικό πλέον, κάποιος να στραφεί σε άλλες επιλογές.Τι εξοπλισμο εκοψε δηλαδη που δεν αξιζει πλεον να το αγορασεις? Την ασυρματη που τη βαζεις με 150 ευρω? Τους πολλαπλους; Μεχρι τωρα λεγατε οτι δεν παιζει ρολο και δεν καταλαβαινει ο μεσος οδηγος την διαφορα. Ηταν πολυ καλυτερο στις ακριβες του εκδοσεις απο τα περισσοτερα αυτοκινητα της κατηγοριας του και παραμενει ακομα και τωρα. Τιμονι- εργονομια - ευχρηστο info ( εκτος και εαν η σχεση σου με τα αγγλικα ειναι μεχρι hello,goodmorning,bye...). ειναι στο top 3 των c suv. Και προπαντων με 35K παιρνεις τα παντα.
Αν προσθέσεις τα νικελακια κάνα 50αρικο τα γνήσια, 150 την ασύρματη, 250 διαφορά τα generic Ford ηχεία από τα B&O και κάνα 1.000 (δεν έχω ιδέα, έτσι το έβαλα) τους πολλαπλούς, και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, τότε φτάσαμε στα 1.500€, και το σημαντικότερο μειώνει την ομορφιά του διακόσμου που περίμενες, την ευκολία της ασύρματης φόρτισης που περίμενες, παίρνεις χειρότερο ήχο από αυτό που περίμενες, και ότι χάνεις από την ανάρτηση που ήταν μέγιστο selling point για πολλούς.
Δεν θα ξενερωνες δηλαδή; Δεν νομίζω ότι είναι ασήμαντα όλα αυτά, ειδικά αν έχεις παραγγείλει άλλο και σου έρχεται άλλο.
-
@bouzou said in FORD KUGA 2020:
Βρίσκομαι σε αναζήτηση αυτοκινήτου για τετραμελή οικογένεια και δυστηχώς ενώ ήθελα πολύ να πάρω kuga λογω οδηγικής συμπεριφοράς και άνεσης ταυτόχρονα με αποτρέπει το μέγεθος και η έλλειψη αυτόματου κιβωτίου . Έτσι στάφηκα σε touscon & formentor για διαφορετικους λογους το καθ ενα.
συμφωνώ με τις επιλογές σου +1
-
Θα παρεις το καλυτερο τιμονι της κατηγοριας, αψογη ηχομονωση - και σε ταχυτητες ανω των 130km, οχι μεχρι τα 110 και μετα να ειναι σαν κουδουνιστρα, εργονομια στο επακρο, την χαμηλοτερη καταναλωση εαν σε ενδιαφερει, και ολα τα συστηματα ασφαλειας που υπαρχουν διαθεσιμα αυτη τη στιγμη .
ΥΓ. Υπαρχει αυτοματο πετρελαιο εαν θελεις. -
Θα παρεις το καλυτερο τιμονι της κατηγοριας, αψογη ηχομονωση - και σε ταχυτητες ανω των 130km, οχι μεχρι τα 110 και μετα να ειναι σαν κουδουνιστρα, εργονομια στο επακρο, την χαμηλοτερη καταναλωση εαν σε ενδιαφερει, και ολα τα συστηματα ασφαλειας που υπαρχουν διαθεσιμα αυτη τη στιγμη .
ΥΓ. Υπαρχει αυτοματο πετρελαιο εαν θελεις.Tα 120 άλογα στο πετρέλαιο είναι κατα τη γνώμη μου απαγορευτικά για ένα τετοιο βαρύ αμάξωμα . Δε θα μπορείς να προσπεράσεις αξιοπρεπώς .
Τα συστήματα ασφαλείας λιγο πολύ σε όλα τα suv των 30k είναι πλεόν top class με μικροδιαφορές .
Eίμαι σίγουρος για την ηχομόνωση στο kuga . Πιστεύετε όμως οτι το Formentor ή ακομα και το Χιουνται θα είναι κουδουνίστρα μετά τα 110?
Σε ένα test drive που με το 150ps tuscon έφτασα μεχρι 140km στη Συγγρου μου φάνηκε αξιοπρεπέστατο .Με το cupra δεν κατάφερα να τρέξω λιγο δυστυχώς αλλα δε νομίζω να εχει θεμα .
Σιγουρα τιμόνι θα έχει καλύτερο απ το tuscon (απ το cupra ίσως όχι) αλλά πλέον η έλλειψη πολλάπλών πίσω είναι ακομα ένα μείον . -
ΥΓ. Υπαρχει αυτοματο πετρελαιο εαν θελεις.Tα 120 άλογα στο πετρέλαιο είναι κατα τη γνώμη μου απαγορευτικά για ένα τετοιο βαρύ αμάξωμα . Δε θα μπορείς να προσπεράσεις αξιοπρεπώς .
Τα συστήματα ασφαλείας λιγο πολύ σε όλα τα suv των 30k είναι πλεόν top class με μικροδιαφορές .
Eίμαι σίγουρος για την ηχομόνωση στο kuga . Πιστεύετε όμως οτι το Formentor ή ακομα και το Χιουνται θα είναι κουδουνίστρα μετά τα 110?
Σε ένα test drive που με το 150ps tuscon έφτασα μεχρι 140km στη Συγγρου μου φάνηκε αξιοπρεπέστατο .Με το cupra δεν κατάφερα να τρέξω λιγο δυστυχώς αλλα δε νομίζω να εχει θεμα .
Σιγουρα τιμόνι θα έχει καλύτερο απ το tuscon (απ το cupra ίσως όχι) αλλά πλέον η έλλειψη πολλάπλών πίσω είναι ακομα ένα μείον .Έτσι είναι, δεν έχει να αντιμετωπίσει μπετονιερες, όλοι έχουν πολύ καλά αμάξια πλέον. Αν έκοψαν όντως τους πολλαπλούς χάνει ένα σημαντικό selling point.
Οι άλλοι ποτέ δεν προσέφεραν, οπότε δεν έχασαν κάτι, ήξερες τι έπαιρνες και μάλλον έβρισκες αλλά συν (ή πλην).
Το μεγαλύτερο μειον για μένα είναι το μέγεθός του, η κατηγορία Β έχει τις περισσότερες πωλήσεις Ελλάδα, και η B suv τις περισσότερες από τα SUV, και τα SUV είναι οι μισές πωλήσεις συνολικά! Επίσης δεν φαίνεται να εκμεταλλεύεται άψογα όλες αυτές τις πληθωρικές διαστάσεις. Θα μπορούσε να είχε ίδιες μετρήσεις και με σχεδόν 10 πόντους κάτω.
Η κατηγορία C suv θα κάτσει γύρω στα 4.5m πάντως.
Επίσης αισθητικά, μέσα-εξω, είδαμε κάτι συντηρητικό, ενώ όλοι βάζουν τα δυνατά τους να δημιουργήσουν κάτι διαφορετικό και μοντέρνο.
Στα 2 άκρα της κατηγορίας kuga (αγγίζει D) και S Cross (το έφτασαν τα Β).
-
Σιγουρα τιμόνι θα έχει καλύτερο απ το tuscon (απ το cupra ίσως όχι) αλλά πλέον η έλλειψη πολλάπλών πίσω είναι ακομα ένα μείον .Καλά πάει και με τα 120 Hp και τα 30 Νm ροπής...Κυρίως, αρκετά οικονομικά...
-
Γενικά, θα συμφωνήσω με τα λεγόμενα του dublin. Η μόνη ένσταση που έχω είναι στο αν θα μπορούσε να έχει τις ίδιες μετρήσεις με 10cm λιγότερο. Κάνοντας τη δική μου αναζήτηση για αγορά, αυτό που κατάλαβα από άλλα μοντέλα του ανταγωνισμού είναι ότι αν θέλεις να έχεις την εργονομία του kuga, τότε θα θυσιάσεις μερικά cm σε μήκος ή θα έχεις λιγότερους χώρους. Και εξηγούμαι..μετά το kodiaq, που ξεφεύγει σε όλα τα επίπεδα, ήταν το πιο άνετο απ' όσα μπήκα. Ο χώρος για τα γόνατα και το κεφάλι είναι κορυφαίος ενώ έχεις αξιόλογο χώρο αποσκευών ακόμα και με ρεζέρβα. Οπότε τα επιπλέον cm κάπου φαίνονται, μέχρι ένα βαθμό.
Όμως, με τις νέες τιμές για st-line και τις περικοπές που συζητάμε, θεωρώ αρκετά τα χρήματα που απαιτούνται. Δηλαδή, για st-line με το Driver Assistance Pack και μεταλλικό χρώμα φτάνουμε περίπου 33κ ενώ, για παράδειγμα, στην distinctive έκδοση του tucson με μεταλλικό πάμε περίπου 2-2.5κ κάτω, αν δεν κάνω λάθος. Μεταξύ των δύο, κάπου υπερτερεί το ένα και κάπου το άλλο. Είναι καθαρά θέμα ποιο σου κάνει περισσότερο κλικ και ποιο σε βολεύει.
Για το cupra δεν έχω εικόνα και δεν το έχω δει από κοντά. -
Το cupra το έχω δει και είναι πολύ όμορφο εξωτερικά με τις λεπτομέρειες χαλκού. Δεν είχε έρθει όταν έψαχνα αυτοκίνητο οπότε δεν έχω μπει καθόλου μέσα. Το είδα σε έναν detailer που του το είχαν αφήσει για κεραμική.
Όντως πλέον το Kuga αγγίζει τις τιμές του 3008 έχοντας και αυτό ημιάκαμπτο. Δεν μπορώ να ξέρω οδηγικά πως θα είναι πλέον και εάν θα επηρεάσει ο ημιάκαμπτος την κύλιση του αυτοκινήτου.
ΥΓ 1. Στο χώρο αποσκευών βοηθάει πολύ και η εύκαμπτη βάση που υπάρχει όπου μπορείς να φορτώσεις άνετα αποσκευές. Άμα βγάλεις πάντως τη ρεζέρβα(όσοι έχουν) και τα αφρολέξ στήριξης που υπάρχουν στο πορτ παγκαζ και κατεβάσεις το πάτωμα είναι χαώδης ο χώρος.
ΥΓ 2. Το Kuga είναι δύσκολο να το οδηγήσεις μέσα σε μεγάλες πόλεις (Αθήνα-Θεσσαλονίκη) , ειδικά άμα είναι το μοναδικό αμάξι της οικογένειας για καθημερινές μετακινήσεις.
ΥΓ 3. ST LINE με driver assistance βγαίνει στα 32.700χιλ., το Tucson Distinctive (με μηχανικό) είναι στα 30.000 + 1.000,00 που κοστίζει το acc. Εάν δεν έχεις τα λεφτά κασέρι και πας με δάνειο ξεφεύγει η τιμή αρκετά με το επιτόκιο που δίνει η hyundai. Και εάν είναι εύχρηστο το acc του Tucson με μηχανικό κιβώτιο, γιατί η έκτη του Kuga είναι αρκετά δυνατή ώστε να τραβάει και από χαμηλά. Δηλαδή άμα κινείσαι με 130km και χρειαστεί για οποιοδήποτε λόγο να μειώσεις ταχύτητα στα 60-70km δεν χρειάζεται να κατεβάσεις σε πέμπτη αφού δεν αγκομαχάει το αυτοκίνητο και μπορεί να ανακτήσει την ταχύτητα που δείχνει το acc.
-
Το cupra το έχω δει και είναι πολύ όμορφο εξωτερικά με τις λεπτομέρειες χαλκού. Δεν είχε έρθει όταν έψαχνα αυτοκίνητο οπότε δεν έχω μπει καθόλου μέσα. Το είδα σε έναν detailer που του το είχαν αφήσει για κεραμική.
Όντως πλέον το Kuga αγγίζει τις τιμές του 3008 έχοντας και αυτό ημιάκαμπτο. Δεν μπορώ να ξέρω οδηγικά πως θα είναι πλέον και εάν θα επηρεάσει ο ημιάκαμπτος την κύλιση του αυτοκινήτου.
ΥΓ 1. Στο χώρο αποσκευών βοηθάει πολύ και η εύκαμπτη βάση που υπάρχει όπου μπορείς να φορτώσεις άνετα αποσκευές. Άμα βγάλεις πάντως τη ρεζέρβα(όσοι έχουν) και τα αφρολέξ στήριξης που υπάρχουν στο πορτ παγκαζ είναι χαώδης ο χώρος.
ΥΓ 2. Το Kuga είναι δύσκολο να το οδηγήσεις μέσα σε μεγάλες πόλεις (Αθήνα-Θεσσαλονίκη) , ειδικά άμα είναι το μοναδικό αμάξι της οικογένειας για καθημερινές μετακινήσεις.
ΥΓ 3. ST LINE με driver assistance βγαίνει στα 32.700χιλ., το Tucson Distinctive (με μηχανικό) είναι στα 30.000 + 1.000,00 που κοστίζει το acc. Εάν δεν έχεις τα λεφτά κασέρι και πας με δάνειο ξεφεύγει η τιμή αρκετά με το επιτόκιο που δίνει η hyundai.
Το kuga δεν φτάνει σε τιμές το 3008 γιατί και εκεί έχουν αυξηθεί πολύ! Πλέον το 3008 κοστίζει από 34κ περίπου με μεταλλικό και entry level εξοπλισμό. Για να ανέβεις επίπεδο υπολογίζεις κάπου 38κ.
Μην υπολογίζεις έτσι την τιμή του tucson, εννοώ με το acc, γιατί με μηχανικό κιβώτιο κάποιος μπορεί να μην το θέλει. Επίσης στην distinctive έχει θερμαινόμενα μπροστά, τριζωνικό κλιματισμό και υποβραχιόνιο πίσω (που το kuga δεν εχει!!!). Κάπου χάνεις έτσι το παιχνίδι της σύγκρισης του εξοπλισμού. Γι' αυτό είπα πριν ότι κάπου υπερτερεί το ένα και κάπου το άλλο. Σωστή η παρατήρηση του επιτοκίου. -
Έβαλα την έκδοση με μηχανικό κιβώτιο για να είναι δίκαιο σε σχέση με τη τιμή του Ecoboost Kuga. Δεν μπορώ να κάνω σύγκριση της ST LINE , αλλά της ST LINE X την οποία έχω και γνωρίζω ακριβώς τι περιλαμβάνει και που υπερτερεί σε εξοπλισμό των 3008 και Tucson.
Σίγουρα πάντως θα προτιμούσα να μου έδινε δυνατότητα αυτόματου κιβωτίου στην βενζινοκίνητη έκδοση ειδικά όταν κολλάω στην κίνηση της Αθήνας, από την άλλη όταν ανεβοκατεβαίνω τις στροφές της Κάζας και της Ριτσώνας αμφιταλαντεύομαι αν θα το προτιμούσα ή όχι.
ΥΓ Δεν είχα εικόνα πόσο έχει φτάσει η έκδοση GT 3008 , όντως πρέπει να έχει πάρει πολύ αύξηση. Θυμάσαι μήπως πόσο ήταν προ των ανατιμήσεων;
-
Έβαλα την έκδοση με μηχανικό κιβώτιο για να είναι δίκαιο σε σχέση με τη τιμή του Ecoboost Kuga. Δεν μπορώ να κάνω σύγκριση της ST LINE , αλλά της ST LINE X την οποία έχω και γνωρίζω ακριβώς τι περιλαμβάνει και που υπερτερεί σε εξοπλισμό των 3008 και Tucson.
Σίγουρα πάντως θα προτιμούσα να μου έδινε δυνατότητα αυτόματου κιβωτίου στην βενζινοκίνητη έκδοση ειδικά όταν κολλάω στην κίνηση της Αθήνας, από την άλλη όταν ανεβοκατεβαίνω τις στροφές της Κάζας και της Ριτσώνας αμφιταλαντεύομαι αν θα το προτιμούσα ή όχι.
ΥΓ Δεν είχα εικόνα πόσο έχει φτάσει η έκδοση GT 3008 , όντως πρέπει να έχει πάρει πολύ αύξηση. Θυμάσαι μήπως πόσο ήταν προ των ανατιμήσεων;
Τέλη Οκτωβρίου που έκανα την έρευνα, η GT κόστιζε περίπου 38κ. Τώρα ξεκινάει από 42κ, απ' ότι λέει το site τους(δεν ξέρω αν τρέχει καμιά προωθητική). Η allure που κοίταζα κόστιζε περίπου 33κ και τώρα από 37κ. Γι' αυτό δεν βάζω καν στη σύγκριση το 3008.
-
Μέχρι πριν 4-5 μήνες υπήρχαν αρκετοί λόγοι να προτιμήσει κάποιος, θεωρώ, το kuga. Πέρα από το κομμάτι της εμφάνισης, που είναι υποκειμενικό, υπάρχουν και κάποιοι αντικειμενικοί λόγοι. Στις πιο χαμηλές εκδόσεις είχε πολύ καλό εξοπλισμό για τα χρήματα που ζητούσε (στον ανταγωνισμό για να έχεις τα ίδια, ανέβαινες σε τιμή) και ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση, που αρκετοί ανταγωνιστές δεν είχαν. Συν την παραδοσιακά καλή οδηγική συμπεριφορά και το χαμηλό επιτόκιο αγοράς απο την ford. Αυτά, συνέθεταν μια πολύ vfm επιλογή.
Πλέον τα πράγματα άλλαξαν. Ο εξοπλισμός μειώθηκε και η ανάρτηση άλλαξε (δεν γνωρίζω εάν θα έχει αντίκτυπο και στην οδηγική συμπεριφορά). Άρα, κατά τη γνώμη μου, έχασε δύο ατού η ford. Οπότε θεωρώ φυσιολογικό πλέον, κάποιος να στραφεί σε άλλες επιλογές.Τι εξοπλισμο εκοψε δηλαδη που δεν αξιζει πλεον να το αγορασεις? Την ασυρματη που τη βαζεις με 150 ευρω? Τους πολλαπλους; Μεχρι τωρα λεγατε οτι δεν παιζει ρολο και δεν καταλαβαινει ο μεσος οδηγος την διαφορα.
Εγώ προσωπικά δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο για την ανεξάρτητη ανάρτηση. Το αντίθετο μάλιστα, έχω αναφέρει ότι είναι σοβαρή υποβάθμιση.
Έχω παραγγείλει την titanium έκδοση και ήθελα την ηλεκτρική πόρτα στον χώρο αποσκευών, ως έξτρα, μου την έκοψαν από την παραγγελία. Τελευταία διαβάζω για την ασύρματη φόρτιση για το οποίο δεν με έχουν ενημερώσει από την αντιπροσωπεία. Οπότε μέχρι τώρα πρόκειται να παραλάβω ένα κούγκα με άλλη ανάρτηση, χωρίς την ηλεκτρική πόρτα και ίσως χωρίς ασύρματη φόρτιση. Δεν είναι μόνο το πόσο κοστίζει κάτι και αν μπορείς να το έχεις ως έξτρα με μικρό ή μεγάλο κόστος, αλλά η όλη αντιμετώπιση. -
Τέλη Οκτωβρίου που έκανα την έρευνα, η GT κόστιζε περίπου 38κ. Τώρα ξεκινάει από 42κ, απ' ότι λέει το site τους(δεν ξέρω αν τρέχει καμιά προωθητική). Η allure που κοίταζα κόστιζε περίπου 33κ και τώρα από 37κ. Γι' αυτό δεν βάζω καν στη σύγκριση το 3008.
Υπερτιμολογημενο.
-
Υπερτιμολογημενο.
-
Λοιπόν καταλήξαμε μετά κόπων και βασάνων να μας ενημερώσουν επίσημα από την ford Hellas ότι το kuga st line x έρχεται χωρίς ασύρματη φόρτιση χωρίς το σύστημα ήχου bose και φυσικά το χειρότερο από όλα χωρίς ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων!!!!!!
Και τώρα μετά από 11 μήνες αναμονής μας λένε έτσι είναι πείτε μας αν θέλετε το αυτοκίνητο !!!!!
Έχω γίνει έξαλλος με την αντιμετώπιση κατά πως φαίνεται της αντιπροσωπίας η οποία γνώριζε και έκανε την πάπια .... γι' αυτό και εγώ θα τους πάω όσο μπορώ μήπως και καταφέρω να κόψω κάτι από τιμή !!!
Τι να πω !!!!! -
@aggelos20 said in FORD KUGA 2020:
Λοιπόν καταλήξαμε μετά κόπων και βασάνων να μας ενημερώσουν επίσημα από την ford Hellas ότι το kuga st line x έρχεται χωρίς ασύρματη φόρτιση χωρίς το σύστημα ήχου bose και φυσικά το χειρότερο από όλα χωρίς ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων!!!!!!
Και τώρα μετά από 11 μήνες αναμονής μας λένε έτσι είναι πείτε μας αν θέλετε το αυτοκίνητο !!!!!
Έχω γίνει έξαλλος με την αντιμετώπιση κατά πως φαίνεται της αντιπροσωπίας η οποία γνώριζε και έκανε την πάπια .... γι' αυτό και εγώ θα τους πάω όσο μπορώ μήπως και καταφέρω να κόψω κάτι από τιμή !!!
Τι να πω !!!!!Φίλε μου, και μόνο που δεν έχει πολλαπλούς ακύρωσε το. Υπάρχουν καλύτερα αυτοκινητα
-
Μετά από 11 μήνες αναμονή δεν μπορώ γιατί χρειάζομαι το αυτοκίνητο είμαι με δανικό !!!
Πήγα σε όλες τις αντιπροσωπείες να δω τι έχουν ετοιμοπαράδοτο και δεν υπάρχει τίποτα !!!
Όλες οι εταιρείες θέλουν δέκα μήνες και έχουν γίνει και πανάκριβα.... -
Η παραγγελία μου ήταν st line x πετρέλαιο 2.0 mhv με Technology Pack στα 34500 με επιτόκιο 1,60 %
Σε αυτό το επίπεδο εξοπλισμού θέλεις τωρα 38κ !!!
Τι να πάρεις!!! -
Ακόμα και στο 2λιτρο έβγαλαν τους πολλαπλούς!?!?! Απίστευτο....
Τώρα αναγκαστικά θα το πάρεις ώς έχει (B&O όχι Bose το ηχοσύστημα), γιατί τα πράγματα είναι τραγικά αναφορικά με τις νέες παραγγελίες και αναμένεται να γίνουν χειρότερα και οι τιμές να αυξηθούν και άλλο!
FORD KUGA 2020