-
-
Οι Bellhara δεν αγοράστηκαν λόγω πιέσεων των Αμερικανών και των Γερμανών που θέλουν να προστατεύσουν το αγαπημένο τους παιδί την Τουρκία από τα στρατηγικά όπλα των Γάλλων, και η Ελλάδα σαν προτεκτοράτο των ανωτέρω δύσης υπάκουσε για να εισπράξει ένα μπράβο και ένα χτύπημα στην πλάτη, οι καλοί μας σύμμαχοι έτσι δίνουν αέρα στον σουλτάνο να κάνει το επόμενο βήμα, να οδηγηθούμε στη σύγκρουση και μετά να μας καθίσουν στο τραπέζι να μοιράσουμε ότι υπάρχει στον βυθό, εξυπηρετώντας για μια ακόμα φορά την Τουρκία, από το 1955 οι Αμερικανοί θέλουν το Αιγαίο, ο ναύαρχος Λυμπέρης τις προάλες έλεγε ότι οι Αμερικανοί δεν μας άφηναν να επεκτήνουμε στα 12 νμ, τι να περιμένει κανείς από τις φοβικές κυβερνήσεις που πιέζονται και από τους Έλληνες επιχειρηματίες που έχουν συμφέροντα με την Τουρκία, άλλωστε είναι γνωστό ότι πατριώτης ουδείς, η μόνη πατρίδα του Έλληνα είναι το χρήμα, αν δεν ήταν δεν θα φτάναμε στον πάτο του βαρελιού, ούτε πρίν ούτε μετά τα μνημόνια, ούτε στο σήμερα που αμφισβητείται ακόμα και η επιβίωση μας σαν κράτος.
Δείτε την απάντηση Σημίτη με ΥΠΕΞ τον Γεωργάκη Παπανδρέου όταν επί πρωθυπουργίας του ζήτησαν οι Κύπριοι να κάνουμε ΑΟΖ με την Κύπρο τι απήντησαν και θα καταλάβετε πολλά.
Καταγγελία-φωτιά του Νίκου Ρολάνδη για τον Γιώργο Παπανδρέου: Ζήτησε από την Κύπρο να εξαιρέσει το Καστελόριζο από την ΑΟΖ (ΒΙΝΤΕΟ)
Tόσες πολλές προδοσίες, από τόσους πολλούς επί τόσο πολλά χρόνια δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας, όπως τόσοι πολλοί δεν έχουν δώσει τόση ανοχή σε τόσους προδότες που κάθονται ακόμα στη βουλή και χαριεντίζονται, η παγκόσμια ιστορία πρέπει να ξαναγραφεί και στο λίμα προδότης να βάλουν τη λέξη Έλληνας πολιτικός, και στο λήμα κορόϊδο τη λέξη Έλληνας ψηφοφόρος, στο λήμα πατρίδα να πεί η ερώτηση, τι είναι αυτό ?
-
Οι Bellhara δεν αγοράστηκαν λόγω πιέσεων των Αμερικανών και των Γερμανών που θέλουν να προστατεύσουν το αγαπημένο τους παιδί την Τουρκία από τα στρατηγικά όπλα των Γάλλων, και η Ελλάδα σαν προτεκτοράτο των ανωτέρω δύσης υπάκουσε για να εισπράξει ένα μπράβο και ένα χτύπημα στην πλάτη,
Ίσως ναι αλλά ήταν και πανάκριβες. Για μένα είναι πραγματικά απορίας άξιο κάποιος να προτιμάει 2 μπελαρες χελενικ στα δίπλα λεφτά και παράδοση σε 5 χρόνια από 18 Rafale άμεσα ( πριν ανακοινωθεί έκτακτο κονδύλι ενίσχυσης των ΕΔ φυσικα δεν υπήρχε σκέψη και για τα 2).
-
Τα ανόμοια δεν συγκρίνονται, οι Γαλλικές φρεγάτες έχουν στρατηγικά όπλα και είναι πολλαπλών ρόλων, αυτά κοστίζουν περισσότερο, να συγκρίνουμε τα όμοια τα οποία δεν είναι σαν τις Μπελάρες. Δεν χρειαζόμαστε Fiat αλλά MacLaren, καλύτερα και πιο επικίνδυνα όπλα για να το ξανασκεφτούν οι άλλοι ότι θα πάθουν μεγάλο στραπάτσο αν αποφασίσουν να προχωρήσουν, αν είναι να έχουμε τα ίδια όπλα με ατους Τούρκους δεν θα κάνουμε πολλά πράγματα, αν ξέρουν ότι μπορούμε να χτυπήσουμε την Άγκυρα δεν θα αισθάνονται τόσο τσαμπουκάδες.
όσο για το κόστος όταν η προτεραιότητα είναι η επιβίωση αυτό μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, γιατί αν χάσεις τη μισή πατρίδα δεν έχει σημασία πόσα γλύτωσες, αυτή είναι η άποψη μου.
και μια απορία οι Αμερικανοί έχουν δικά τους πλοία, γιατί επέλεξαν την Ιταλική έκδοση της Fremm ?
Συνεχώς κάνουμε λάθος επιλογές, τουλάχιστον αυτή τη φορά ας αγοράσουμε κάτι σωστό για τις ανάγκες μας, αν δεν είχαμε κάνει το παρακάτω λάθος τώρα οι Τούρκοι θα ήταν πιο προσεκτικοί
-
Βρε μην κολλάς με τις μπελαρες (εσύ και ο Μαζης ). Ενα 'παλιο' mirage 2000-5 μεταφέρει το ίδιο όπλο (που δεν μας αφήνουν οι άλλοι να αγοράσουμε αλλά το έχουμε ηδη) σε οποιοδήποτε σημείο του ανατολικού Αιγαίου με 1000 χλμ την ώρα, το εκτοξεύει και το στέλνει και 500 χλμ παραμεσα και επιστρέφει για να ρίξει και άλλο. Μια μπελαρα που την φανταζόμαστε να πλέει σαν τον κάβουρα με 27 κόμβους την ώρα κάπου πέρα από το Καστελόριζο έχει σαν πρώτο μέλημα να μην την φάνε λάχανο εκει που είναι και μετά να ρίξει όπλα (άρα αν είναι φορτωμένη με αντιαεροπορικους πύραυλος στα κελιά, πόσους scalp να έχει για να ριξει;). Ντάξει, κι εγώ όπως έχουν έρθει τα πράγματα πιστεύω ότι αξίζει η κολεγια με τους γάλλους και αφού θα ψωνίζουμε ας πάρουμε από εκεί αφού και μας δίνουν αυτά που δεν μας δίνουν οι άλλοι και στους Τούρκους δεν πουλάνε για την ωρα, αλλά το να θεοποιουμε ένα καράβι 4000 τόνων λες και είναι το Kirov δεν λέει.
-
Kυριοι έχουμε 2 ενδεχόμενα: Ναυτικός αποκλεισμός Καστελόριζου και διεξαγωγη τεχνικών διαπραγματεύσεων με αβάντα στην Τουρκία από μεριάς ΝΑΤΟ στο θέμα των πλοίων της. Τι κάνουμε;
-
Τα ανόμοια δεν συγκρίνονται, οι Γαλλικές φρεγάτες έχουν στρατηγικά όπλα και είναι πολλαπλών ρόλων, αυτά κοστίζουν περισσότερο, να συγκρίνουμε τα όμοια τα οποία δεν είναι σαν τις Μπελάρες. Δεν χρειαζόμαστε Fiat αλλά MacLaren, καλύτερα και πιο επικίνδυνα όπλα για να το ξανασκεφτούν οι άλλοι ότι θα πάθουν μεγάλο στραπάτσο αν αποφασίσουν να προχωρήσουν, αν είναι να έχουμε τα ίδια όπλα με ατους Τούρκους δεν θα κάνουμε πολλά πράγματα, αν ξέρουν ότι μπορούμε να χτυπήσουμε την Άγκυρα δεν θα αισθάνονται τόσο τσαμπουκάδες.
περισσοτερο πολλαπλών ρόλων από τα Rafale δεν είναι,εκτός και αν μπορούν να πετάξουν.
2Χ8 scalp naval ( οι οποίοι συν της άλλης μπαίνουν και στα υποβρύχια μας ) δεν είναι καλύτεροι από
30Χ2 scalp ( με υπόθεση ότι τα λεφτά των 2 μπελαρα φτάνουν για 30 Rafale) οι οποίοι γίνονται Χ2 ακόμη με τον ανεφοδιασμό των αεροπλάνων.
Επισης σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις την κατάσταση στο ναυτικό έχουμε 3 φρεγάτες ΜΕΚΟ 20-30 χρόνων προς αναβάθμιση και 9 φρεγάτες S 40 ετών προς απόσυρση, δεν γίνεται να αντικαταστήσουμε 9 φρεγάτες με 2 όσο καλές και να είναι. Στην τελική αν είναι να πάρουμε μπελαρες καλύτερα να πάρουμε όσες περισσότερες γίνεται σε φθηνότερη έκδοση χωρίς scalp naval.
-
Kυριοι έχουμε 2 ενδεχόμενα: Ναυτικός αποκλεισμός Καστελόριζου και διεξαγωγη τεχνικών διαπραγματεύσεων με αβάντα στην Τουρκία από μεριάς ΝΑΤΟ στο θέμα των πλοίων της. Τι κάνουμε;
κάνουμε ότι δεν βλέπουμε και δίνουμε ως επιδόματα 13η και 14η συνταξη από το υπερπλεονασμα μ@λ@κιας που μας δέρνει. Μετά πιάνουμε την κομπολογα στον καφενέ και οικτιρουμε αμερικανούς, Άγγλους, γάλλους, Πορτογάλους, ρώσους που δεν έρχονται να μας γλυτώσουν από τον φοβερό και τρομερό τουρκικό αστροστολο που συνοδεύει το ωκεανογραφικο.
Στα σοβαρά τώρα, ειλικρινά δεν έχω ιδέα σε τι κατάσταση είναι οι ένοπλες δυνάμεις μας και αν αντέχουμε έναν πόλεμο. Με αυτά που βλέπω θα έλεγα ότι δεν φοβίζουν οι απέναντι. Αλλά εγώ δεν ξέρω, είμαι πολίτης και όχι επιτελαρχης... Αν όμως είμαστε σε θέση να κάνουμε ζημια, πρέπει να απαντήσουμε. Και ας αποφασίσουν μετά οι σύμμαχοι αν είμαστε εμείς οι ασήμαντοι και η Τουρκία τόσο σημαντική για την συμμαχία. Αλλιώς με το oruc reis στα 6 μίλια χωρίς καμία απάντηση δεν νομίζω να τίθεται θέμα κρατικής υπόστασης ετσι κι αλλιώς, θα ξημερώσει άλλη μέρα και θα μιλάμε για άλλη χώρα.
ΥΓ: Ωραία ιδέα για δημοψήφισμα για την Κυριακή αυτό, βαράμε η δεν βαράμε, τι θετε;
-
Εθνικοσοσιαλιστές του σήμερα και ανθρωπιστές των φράγκων...
-
Γιατί δεν ναυλώνει πτήσεις να τους πηγαίνει απευθείας στην Γερμανία η κα ακτιβίστρια?
-
Η 'ακτιβίστρια' παίρνει τα φράγκα της για να τα λέει αυτά,ο Συριζαιος βουλευτής βρήκε την ευκαιρία για να πει τις χαζομάρες του.....μια ομορφιά....
-
Αν ισχύει είναι πραγματικά ανεξήγητο.
-
johanndelta wrote:
κάνουμε ότι δεν βλέπουμε και δίνουμε ως επιδόματα 13η και 14η συνταξη από το υπερπλεονασμα μ@λ@κιας που μας δέρνει. Μετά πιάνουμε την κομπολογα στον καφενέ και οικτιρουμε αμερικανούς, Άγγλους, γάλλους, Πορτογάλους, ρώσους που δεν έρχονται να μας γλυτώσουν από τον φοβερό και τρομερό τουρκικό αστροστολο που συνοδεύει το ωκεανογραφικο.
Στα σοβαρά τώρα, ειλικρινά δεν έχω ιδέα σε τι κατάσταση είναι οι ένοπλες δυνάμεις μας και αν αντέχουμε έναν πόλεμο. Με αυτά που βλέπω θα έλεγα ότι δεν φοβίζουν οι απέναντι. Αλλά εγώ δεν ξέρω, είμαι πολίτης και όχι επιτελαρχης... Αν όμως είμαστε σε θέση να κάνουμε ζημια, πρέπει να απαντήσουμε. Και ας αποφασίσουν μετά οι σύμμαχοι αν είμαστε εμείς οι ασήμαντοι και η Τουρκία τόσο σημαντική για την συμμαχία. Αλλιώς με το oruc reis στα 6 μίλια χωρίς καμία απάντηση δεν νομίζω να τίθεται θέμα κρατικής υπόστασης ετσι κι αλλιώς, θα ξημερώσει άλλη μέρα και θα μιλάμε για άλλη χώρα.
ΥΓ: Ωραία ιδέα για δημοψήφισμα για την Κυριακή αυτό, βαράμε η δεν βαράμε, τι θετε;
Ορίστε τον ναυτικό αποκλεισμό του καστελοριζου
-
criuser wrote:
Γιατί δεν ναυλώνει πτήσεις να τους πηγαίνει απευθείας στην Γερμανία η κα ακτιβίστρια?
+1 criu και aikibill
Όσο για το ότι εξοπλιζόμαστε πάρα τις εκκλήσεις αποκλιμάκωσης 1) ας πάει να κάνει έκκληση για αποκλιμάκωση πρώτα στον φίλο της τον Έρντι και να κάτσει εκεί να κάνει την ανθρωπίστρια να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκκος και β) δε θα μας κάνει παρατήρηση αυτή που οι πρόγονοί της πριν τον Β'ΠΠ υπέγραφαν δήθεν συμφωνίες ειρήνης και στο μεταξύ εξοπλιζόντουσαν σαν αστακοί για να επιτεθούν. Αυτές -κι άλλες βάρβαρες τεχνικές- διδάσκουν εδώ και 100+ χρόνια στα φιλαράκια τους, τους τούρκους.
-
Οπως διαβάζουμε, ΑΝ το ερευνητικό τους πλησιάσει το Καστελόριζο στα 6 μίλια η 'ομπρέλα προστασίας του' αποκλείει αεροναυτικα το σύμπλεγμα των νησιών της Μεγίστης από την Ελλάδα, για όσο θα βρίσκεται σε αυτή την απόσταση. Ξανά, τι πρέπει να κάνουμε τότε;
Μια πρόγευση θα έχουμε και με την επίσκεψη της ΠτΔ στο νησί αυτό το Σ/Κ.
Εννοείται πως συμφωνούμε για την μπασταρδοσυνη των Γερμανών._
-
Αποκλεισμός πάντως σημαίνει να περικυκλώσουν το καστελοριζο και να είναι αδύνατη η προσέγγιση του. Νομίζω ότι δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο.
Αυτό που θα γίνει είναι να βγάλει navtex που να περνάει 6-12 ν.μ. από το καστελοριζο. Αυτό στα πλαίσια είτε κλιμακούμενης προκλητικότητας είτε στα πλαίσια exit strategy, λέγοντας δλδ μετά στους Τούρκους ότι τους πήρα τα σώβρακα, το όρουτς Ρεις έκανε έρευνα από πάνω μέχρι κάτω στην Μεσόγειο, το γυρνάμε τώρα πίσω, έτσι ώστε να γλύτωσε κυρώσεις από ΕΕ, να αρχίσει ο διάλογος και ο ίδιος να μην φανεί κοτούλα στο κοινό του.
-
Βρε βρε τι γίνεται...
Και όταν μας τα έλεγαν κάποιοι τους λέγαμε γραφικούς (κι εγώ μαζί), ακροδεξιούς, ανάλγητους κλπ. Βρε θα χρησιμοποιηθούν για αποσταθεροποίηση μας έλεγαν, δεν βλέπετε τις μανούλες και τα μικρά παιδιά τους λέγαμε...
Και να σου μια ωραία φωτιά στην Μόρια με τον τουρκικό στόλο έξω από τα νησιά. Και 13000(;) πρόσφυγες και 'πρόσφυγες' να τριγυρνάνε όπου να ναι στο νησί για να βρουν να μείνουν και τον στρατό να είναι απασχολημένος να στήσει νέες σκηνές αντί να ασχολείται με το πως θα φυλάξει το νησί. Και για να μην υπάρχει παρεξήγηση, οι φωτιές μπήκαν σκόπιμα περιμετρικά του καταυλισμού και μετά ο αέρας οδήγησε την φωτιά προς τα μέσα, δεν ήταν 'τυχαία ανάφλεξη από μπουκάλα υγραερίου'.
-
Βρε βρε τι γίνεται...
Και όταν μας τα έλεγαν κάποιοι τους λέγαμε γραφικούς (κι εγώ μαζί), ακροδεξιούς, ανάλγητους κλπ. Βρε θα χρησιμοποιηθούν για αποσταθεροποίηση μας έλεγαν, δεν βλέπετε τις μανούλες και τα μικρά παιδιά τους λέγαμε...
Και να σου μια ωραία φωτιά στην Μόρια με τον τουρκικό στόλο έξω από τα νησιά. Και 13000(;) πρόσφυγες και 'πρόσφυγες' να τριγυρνάνε όπου να ναι στο νησί για να βρουν να μείνουν και τον στρατό να είναι απασχολημένος να στήσει νέες σκηνές αντί να ασχολείται με το πως θα φυλάξει το νησί. Και για να μην υπάρχει παρεξήγηση, οι φωτιές μπήκαν σκόπιμα περιμετρικά του καταυλισμού και μετά ο αέρας οδήγησε την φωτιά προς τα μέσα, δεν ήταν 'τυχαία ανάφλεξη από μπουκάλα υγραερίου'.
Εγώ πάντως αν τους έβλεπα να πνίγουν τις μανούλες και τα παιδιά στα ρηχά για το καλό της πατρίδας και της πίστεως υπό την κάλυψη καμερών, θα έκανα την Ελληνοχριστιανική καρδιά μου πέτρα και θα προσπαθούσα να συνδράμω στο πατριωτικό τους έργο, προς προάσπιση βωμών και εστιών και του Χριστιανικού μπολιτιζμού της Ευρώπης... αλλά τί τα θες, μόνο λόγια είναι οι ανάλγητοι ακροδεξιοί, από έργα τίποτα...
-
ηταν και ειναι απλο.
εντελως κλειστες δομες με αυστηρη φυλαξη.
και νταξ... η αριστεροροζ αντιληψη 'μπαχαλο' συνοδευεται και απο δηλωσεις συμπαθειας προς ολους χωρις καμμια προταση, ετσι σε φαγουρα να βρισκομαστε, να δηλωνουμε διαφορετικοι. μονο και μονο ΓΙΑ να δηλωνουμε διαφορετικοι, ειναι αυτοσκοπος.
-
Γιατί τόσο καιρό πνίγουμε 'μανούλες και παιδιά'? Και ναι, προφανώς λόγω κορονοιού έχουν μειωθεί οι ροές από μόνες τους. Αλλά αν πιστεύεις ότι δεν κάνει κάτι παραπάνω (απ ότι έκανε) το λιμενικό μάλλον εθελοτυφλείς.
Όσο για 'τις μανούλες'. όταν θα ξεκινήσουν από τα παράλια φουσκωτά με τούρκους στρατιώτες ανάμεσα σε φουσκωτά προσφύγων εσύ άσε τους να αποβιβαστούν όλοι μαζί και μετά κάτσε να ξεχωρίσεις ποιοι είναι οι καλοί και ποιοι είναι οι κακοί. Δεν βαριέσαι βρε αδερφέ, τι είναι να χάσουμε και ένα νησί μπρος στο να σώσουμε τις μανούλες και τα παιδιά τους, το νησί εκεί θα είναι, τώρα αν φύγουν από εκεί οι (απεχθείς) ελληνοχριστιανοί και κατοικίσουν 'άλλοι' τι έγινε; Α, ναι , 'σε πόλεμο είμαστε;'. Όχι δεν είμαστε αλλά ξέρεις δεν υπάρχει μέρα που ο απέναντι να μην μας απειλήσει ότι θα πάρει κάποιο νησί που του κόβει τον αέρα και στο κάτω κάτω δεν πρόκειται και να σε ειδοποιήσει πριν να τον περιμένεις.
Στον ΄Έβρο τις μανούλες με τα παιδιά τους καλά κάναμε και τις σταματήσαμε ή έπρεπε να τις αφήσουμε να περάσουν; Για πες.
Ξέχασα, αυτά δεν γίνονται, είναι τραβηγμένα σενάρια ακροδεξιών. Όπως και η φωτιά στην Μόρια (τυχαία την έβαλαν, απλά δεν τους άρεσε το πρωινό χτες 08/09, μέχρι τότε τους άρεσε...)
EλληνοΤουρκικά, μεταναστευτικό και Ανατολική Μεσόγειο - Κύπρος